Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 425.210
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nvidia GT 300 info

Sta mislite oce li pojeftinit gtx 275,285 sad kad izade novi radeon,jer bi onda trebale pojeftiniti 4800 serija pa da zadrze konkurentnost,ili tek kad izade GT 300 serija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GT 300 info

No dobro još ništa se nezna u biti u vezi GT300. Svi šute u nvidia-i, a neki frikovi govore lažne informacije pa je to u biti sve sama nagađanja. Lik koji je pisao ovo o yieldovima je vjerovatno ATI freak.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ma prestanite mlatiti praznu slamu,padate na kojekakve detinformacije sto pisu kojekakvi autori koji su pak pokupili kojekakvog smeca sa interneta sto ste i sami mogli pronaci.

Savjet -cekajte izlaske grafickih kartica i prve testove..........Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
hrx kaže...

Da zaključimo - GT300: ljeto slijedeće godine i skupo.

Nadam se da će AMD propraviti situaciju sa GPGPU performansama, jer recimo trenutno je bolje vrtiti folding@home na nVidiji nego na AMD-u.

Citation:

http://www.hardwaresecrets.com/article/640/5

Naravno, posve je moguće da je folding@home nVidia kernel puno bolje optimiziran od AMD-ovog, ali ipak...

razmjenavjestina.org
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 12:44 (vrodic).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

No dobro još ništa se nezna u biti u vezi GT300. Svi šute u nvidia-i, a neki frikovi govore lažne informacije pa je to u biti sve sama nagađanja. Lik koji je pisao ovo o yieldovima je vjerovatno ATI freak.

Izgleda da jest - tip se zove Charlie Demerijan i prema člancima otvoreno navija za ATI. Po netu imaju dosta loše mišljenje o njemu, pogotovo nakon što je napisao da je ubojstvo / samoubojstvo Eddija Davidsona priča sa sretnim završetkom (Davidson je osuđeni spammer koji je pobjegao iz zatvora, zatim ubio ženu i trogodišnju kćer te sebe).

Ukoliko zanemarimo njegove navode i roadmap, iz uglednijih izvora se može čuti da je krajem lipnja je yield GT300 čipova bio ispod 30%, kada je i TSMC imao problema sa 40 nm procesom (i yield Radeona nije bio na razini za masovnu proizvodnju/prodaju). GT300 je imao nešto više problema (budući da je ATI usko surađivao sa TSMCom tijekom dizajna Radeona), ali se to moglo riješiti nekim redizajnima dijelova arhitekture.

Krajem prošlog mjeseca, čulo se da bi demo kartice sa GT300 čipom mogle biti poslane partnerima (proizvođačima kartica) krajem rujna. Ako je to tako, na tržištu bi se kartice mogle pojaviti najranije u studenom, ali vjerojatnije u prosincu - kod nas vjerojatno iza nove godine.

Što se tiče šutnje iz nVidije, moguće je da se još sjećaju fijaska sa FX serijom (kada je marketing malčice prenapuhao stvar), pogotovo uzmemo li u obzir probleme u TSMCu. Neizlazak slabijih G200 čipova bi se mogao objasniti preusmjeravanjem resursa na GT300 (koji će imati jake GPGPU mogućnosti zbog Tesle i Quadra, odnosno profesionalnog tržišta kojem se nVidia okrenula, a GT300 predstavlja bazu i za buduće IONe), kao i dovoljnim performansama starijih čipova koje nudi u mainstream segmentu (performance / enthusiast dio je pokriven sa potpuno ispravnim primjercima G200 čipa u najjačim karticama i primjercima koji imaju onesposobljene dijelove (npr. zbog grešaka u proizvodnji) u slabijim karticama).

Jedno je sigurno: GT300 je velik čip i biti će skup za nVidiju - hoće li tu visoku cijenu prebaciti na kupca ili će prodavati GT300 sa gubitkom da uspije konkurirati AMDu, vidjet ćemo (iz istog wafera može se dobiti duplo više RV870ica u odnosu na GT300 - tako da AMD može prodavati RV870 po nižoj cijeni).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 14:45 (hrx).
16 godina
protjeran
Penryn kaže...
stoncin3 kaže...

Tako je...  Šta će mi više, a tako će bit još do barem 2011.

Tješi se ti, tješi...pitat ću te ja za 2 godine koju igru mozes na high...2011 će dx11 bit sto je sad dx10....

crozoki kaže...
Penryn kaže...
stoncin3 kaže...

Tješi se ti, tješi...pitat ću te ja za 2 godine koju igru mozes na high...2011 će dx11 bit sto je sad dx10....

za 2 godine sigurno nece moci igrati na high,ali moze jos sigurno godinu dana

a sto je sad dx10?

odgovor je jedno veliko nista

Ja ću je sigurno imat 2011. i 2012 još. godine. A igrati hmm... Pa da, na mojoj rezi 1680, sa high detalji i AA+AF može bit neću igrati sve najbolje shootere na svijetu, al ću garant i njih na malo manjoj rezi i sa medium-high, a tolko mi dosta. Neće mi se bit teško rastat od ove grafe i moje sadašnje konfe... heheCool jer inače pucam na mainstream konfiguracije i to bi ti eto danas bilo dual core sa HD4670 ili isto za tri godine quad core i HD4870! Vjeruj mi... Oboje!!!

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
16 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

živi bili pa vidili

Immortal Technique in the streets back on the hustle cuz three strikes'll get you life for stuffng cracks in a duffel

0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Samo se nadam da neće trošiti 10000w.Belji se

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Penryn kaže...
stoncin3 kaže...

Tako je...  Šta će mi više, a tako će bit još do barem 2011.

crozoki kaže...
Penryn kaže...
stoncin3 kaže...

za 2 godine sigurno nece moci igrati na high,ali moze jos sigurno godinu dana

a sto je sad dx10?

odgovor je jedno veliko nista

Ja ću je sigurno imat 2011. i 2012 još. godine. A igrati hmm... Pa da, na mojoj rezi 1680, sa high detalji i AA+AF može bit neću igrati sve najbolje shootere na svijetu, al ću garant i njih na malo manjoj rezi i sa medium-high, a tolko mi dosta. Neće mi se bit teško rastat od ove grafe i moje sadašnje konfe... heheCool jer inače pucam na mainstream konfiguracije i to bi ti eto danas bilo dual core sa HD4670 ili isto za tri godine quad core i HD4870! Vjeruj mi... Oboje!!!

Sada u mainstream već spadaju....quad core...4GB(po mogućnosti DDR3)  HD4870....

Evo ja sad imam low-end (Dual core ,4GB,HD3850)...

High-end i7(i5) , 6GB DDR3,HD5870(HD4870X2)....

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 13:37 (Penryn).
17 godina
Nvidia GT 300 info

Da čini se će ipak 11-12mj biti izlazak, no za to vrijeme će se ati naprodavat ovih kartica bez konkurencije.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

@ Penryn

ako je suditi prema pc gameru, nisi daleko od istine... :(

izvor PC Gamer 190. - 8.2009.

PC Gamer 190. PC Gamer 190.
Najbolje su vinske mušice...

2 2 hvala 0
17 godina
r420r kaže...

@ Penryn

ako je suditi prema pc gameru, nisi daleko od istine... :(

izvor PC Gamer 190. - 8.2009.

Malo je ipak pretjerao.

Low end je hd4350, hd4550, 8500gt,9400gt,hd3450,hd3470...

donji mainstream hd4670,9600gt,9500gt,hd4650...

srednji mainstream hd4830,hd4770,9800gt...

gornji mainstream hd4870,gtx260,hd4890,gtx275

high end - hd4850x2,gtx280,gtx285 (i neke uberclockane hd4890,gtx275)

ultra high end - hd4870x2, hd5870, gtx295

tako bi ja to nekako podjelio, možda neka kartica treba za jedan segment niže/više,ali to je tu negdje.

EDIT: i da to se više odnosi na hrvatske cijene, u inozemstvu bi to bilo drukčije ipak imaju veću kupovnu moć nešto manje cijene, veću dostupnost i sve...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 15:49 (Hyperion).
17 godina
neaktivan

ameri... em imaju vise novaca, em imaju jeftinije proizvode.

mislim da je za gameing konfiguracije dosta dobra podjela. u tvojoj podjeli sve ispod srednjeg mainstreama ne omogucava ugodo igranje na max postavkama na jednom +20" monitoru.

Najbolje su vinske mušice...
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ne znam jel ovo stavljeno i jel netko vidio.... ali ako je ovo istina ovo ce biti OPAKO... ako je ovo istina onda Ati R.I.P Iznenađen

nVidia 300GT

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 14:13 (Makavelii).

2 0 hvala 0
17 godina
Makavelii kaže...

Ne znam jel ovo stavljeno i jel netko vidio.... ali ako je ovo istina ovo ce biti OPAKO... ako je ovo istina onda Ati R.I.P Iznenađen

nVidia 300GT

Neće biti ATI R.I.P. jer još uvijek šišaju Nvidiu u jednoj jako važnoj stavki, a to je cijena.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
Igor kaže...
Makavelii kaže...

nVidia 300GT

Neće biti ATI R.I.P. jer još uvijek šišaju Nvidiu u jednoj jako važnoj stavki, a to je cijena.

Znaš li ti kako izgledaju ove brojke??

Kad nVidia izbaci dvoglavu GT300 onda će svi koji imaju para na bacanje uzimat tu zvjer

Cijena će kao i inače biti velika,a i nije baš da je HD5800 serija jeftina-5870-2700 kn;5850-1900 kn

Samo da hlađenje bude dobro izvedeno i da ne bude ogroman potrošač u loadu Neodlučan

Evo nešto-KLIK

MSN - st001cro@gmail.com (Na avartaru nisam ja!)
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 14:36 (pod009).
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Prvo što sam pomislio kada sam vidio članak i podržane jezike je da je GT300 više nVidijin udarac na Larrabee nego na Radeone - što kažu i na BSN (izvor Guru3D-ovog članka):

Without any doubt, we can see that nVidia reacted to Larrabee ...

Izgledno je da GT300 predstavlja osnovu za nove čipove iz nVidije. Često se postavljalo pitanje zašto nema slabijih verzija G200, a meni se čini da je on bio neka vrsta prototipa za GT300, pa nisu niti išli na dizajn slabijih čipova na G200 bazi budući da su stariji čipovi imali zadovoljavajuće performanse za niže segmente (G200 je prisutan u enthusiast i višem dijelu performance tržišta).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

ak je istina ono iznat to mora da znaci da ce ta grafa doc znatno iznat 3000kn i poblize ajmo rec 4000kn jer ono gore je stvrno Iznenađen i kazu 6GB DDR5??? O_o isee sa 2 na 6 koji je to skok...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Meni je samo smijesno sto svi misle kako ce to sve biti skupo, a kad budu pustena nvida onda ce padati cijene, i nema frke...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Znam da je jos rano za bilo kaj govoriti ali daj zamislite GTX 395 ili takav SLI.... koja ce to MRCINA biti... a kakav ce tek proc biti potreban da se to 100% iskoristi pa potrošnja..Iznenađen

0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Navodno bi sutra trebala biti demonstracija kartice:

http://www.fudzilla.com/content/view/15741/1/

Zivi bili, pa vidjeli

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
damian123 kaže...

ak je istina ono iznat to mora da znaci da ce ta grafa doc znatno iznat 3000kn i poblize ajmo rec 4000kn jer ono gore je stvrno Iznenađen i kazu 6GB DDR5??? O_o isee sa 2 na 6 koji je to skok...

GeForce grafičke kartice će (vjerojatno) imati 1,5 GB memorije, Quadro graf. kartice 3 GB, Tesla procesorske kartice (jer se većinom koriste za obradu podataka) 6 GB.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 15:15 (hrx).
16 godina
neaktivan
hrx kaže...
damian123 kaže...

GeForce grafičke kartice će (vjerojatno) imati 1,5 GB memorije, Quadro graf. kartice 3 GB, Tesla procesorske kartice (jer se većinom koriste za obradu podataka) 6 GB.

ajde to je vec logicki jer 6Gb kad sam vidio... malo mi se zavrtilo Izlanuo se

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
Nvidia GT 300 info
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Malo OFF TOPICA. @Dado_ZG78: zasto ti taj F@H toliko znaci?

Imas li ti koristi od toga?Stalno pricas o njemu pa me jednostavno zanimaCool

Ja osobno nemam nikakve koristi osim satisfakcije da sudjelujem u vrlo zanimljivom projektu od njegovih početaka - negdje 'davne' 2002.

Osim toga, zaista je šteta da sva ta silna snaga u novim GPU-ovima odlazi samo na igranje. Prije samo nekoliko godina takvu su snagu postizale samo specijalizirane radne stanice i superkompjuteri, a danas ju imamo na čipu Namigiva

Naravno, ima i drugih distributed computing projekata (SETI@home,WCG projekti i sl.), no f@h je jedini koji trenutačno koristi GPU klijent ako se ne varam..

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info
Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Fermi

0 0 hvala 0
16 godina
jamar kaže...

Fermi

Hmmm, neobicno mala kartica. Cak manja od GT200 kartica

15 godina
neaktivan
jamar kaže...

Fermi

Lol, ne čini mi se baš kao prava slika... 

15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

"Ferni architecture natively supports C [CUDA], C++, DirectCompute, DirectX 11, Fortran, OpenCL, OpenGL 3.1 and OpenGL 3.2. Now, you've read that correctly - Ferni comes with a support for native execution of C++. For the first time in history, a GPU can run C++ code with no major issues or performance penalties and when you add Fortran or C to that, it is easy to see that GPGPU-wise, nVidia did a huge job."

Ako ovo znači ono šta mislin da znači, onda ... Već su napravili VRayRT za Cudu, što me iznimno veseli, a ovo bi značilo da bi umisto jednog i7 koji ima nekih 70 megaflopsa, ja bi u jednom kučištu moga imat recimo dvije SLI kartice od 3-4 teraflopsa. Sad i ako ova kombinacija bude koštala oko soma eura + ostatak konfiguracije, definitivno se isplati.

Naravno, ja to gledan iz perspektive nekog kome triba render power, a na fps u igrama. Bit će zanimljivo svakako.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice