NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.709
|
čitano: 837.352
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 mjeseca
Re: NVIDIA Blackwell 50xx

Jesi probao i druge ulaze na monitoru?

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

probaj ti procitati mojih zadnjih 5-6 postova u kojima sam napisao sta sam sve probao..

niti jedna graficka u zadnjih 30g mi nije zadala muke kao ova 5070 ti - najskuplja racunalna komponenta koju sam ikad kupio i ne radi ispravno

nakon svega sto sam probao mislim da mozemo iskljuciti user error i da mozemo prebaciti krivnju na samu komponentu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
imam gigabyteovu aero graficku istu seriju i nikakvih problema kao ni 2 mojih kolega, svi smo isto uzeli samo razlicite brandove, znaci nema problema ni na zotacu ni na palitu
battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Probaj upalit monitor prije nego upalis PC.

Vecina foruma pise da nije problem u grafi vec maticna ploca ili monitor, ako imas kakav drugi monitor ili TV probaj spojit. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:35 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

maticnu ne planiram mjenjati jer su mi 2 prethodne graficke na njoj radile bez problema - a i izvan je garancije tako da mi ne pada na pamet kupovati drugu (niti znam hoce li to riješiti problem)

monitor je novi, kupljen prosli tjedan - radi bez problema spojen na laptop..

nemam kome dati grafu da ju isprobam u drugom racunalu

najjaci su mi ovi koji govore da njihove graficke drugih proizvodjaca  rade bez problema na sasvim drugim platformama.. jedina relevantna informacija mi je ako netko ima AM4 B550 maticnu i asus 5070 Ti grafu na njoj kao sto ja imam sad

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jedino ako ima Strix b550e onda je relevantna informacija. 
Jebat ga salji natrag i uzmi drugu ako moze nemoj Asus uzet opet. 

edit: ja bi na tvom mjestu poslao cjeli pc pa neka ga hebu.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:03 (MGloc).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

sad sam spojio racunalo na tv (bio je upaljen) sa hdmi kabelom - isti problem, bijelo svijetlo na maticnoj i no signal na tvu

jedino rijesenje koje vidim jest zamjeniti asus graficku sa grafickom nekog drugog proizvodjaca

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:07 (Fanu).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Baš čudan problem, vidim na redditu da ima problema tog tipa sa RTX 5070 serijom.

Jedan primjer:

LINK na reddit

Više je toga što je upalilo da grafa proradi kako treba: clear CMOS, promjena baterije na matičnoj, postavljanje PCIEx16 u BIOSU matične sa Auto na Gen-4 ili Gen-5,  korištenje originalnog 12VHPWR kabela od napajanja ( izbjegavanje adapera ), promjena napajanja, dodatno pritiskanje grafičke da malo bolje sjedne u PCI-E slot i meni osobno najzanimljivije: izbjegavanje NVME SSD diska za operativni sistem jer moguće da u nekoj kombinaciji ( gpu + matična ) dolazi do konflikta u PCI-E sabirnici.

Možda nešto pomogne

LP

1 0 hvala 0
2 mjeseca
NVIDIA Blackwell 50xx

Ta Asus Prime 5070ti OC ima dva BIOS-a, možes probati prebaciti switch na drugi BIOS pa da eliminiras i taj dio. Druga opcija je da reflashas BIOS od flagship MSI ili Gige na nju pa vidis sta ce se desiti na tom BIOS-u, to je šta se tiče software based uzroka finalni korak, kao da si drugu graficku ugradio.

Ako ni sa time ne riješiš graficka ima neku HW grešku 100%.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Napisao je da je vec uradio prebacivanje na drugi BIOS da nema razlike.

Savjetujes ga da rizikuje da izgubi garanciju kod nove graficke. Bravo.
2 mjeseca
systemize kaže...

Savjetujes ga da rizikuje da izgubi garanciju kod nove graficke. Bravo.

Zašto bi izgubio garanciju, pa lako vrati orginal BIOS nazad. Nemoj sada ko Cryogenic i Boris razvlačiti ponovo prežvakane teme u kojima ti se to sve vec objasnilo prije koji tjedan dok si lupao ko maksim po diviziji kako sta funkcionira 

7 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Prepucavanje kao svojevremeno na usenetu. Neka vrati karticu i to je to. Kupio ju je vjerojatno online i moze je vratiti. Ne razumijem uopce ovo mucenje. Je da grafickim karticama raste cijena zbog rasta cijena memorije, ali ionako je kupio precjenjeni asus (been there) tako da ce i kada mu vrate novce kupiti nesto bez problema u tom rangu. Uopce ne razumijem potrebu za ovakvim mucenjem i trazenjem nekakvog rjesenja.

0 0 hvala 0
17 godina
Zato sto sam detaljno procitao uvijete garancije gdje izmedju ostalog pise da Flashanje BIOS-a na drugi model radnja kojom se gubi garancija. Nike bez razloga navedeno od strane proizvodjaca. Zar nije jednostavnije zamjeniti za novu.
2 mjeseca
SamoPitam3 kaže...

Prepucavanje kao svojevremeno na usenetu. Neka vrati karticu i to je to. Kupio ju je vjerojatno online i moze je vratiti. Ne razumijem uopce ovo mucenje. Je da grafickim karticama raste cijena zbog rasta cijena memorije, ali ionako je kupio precjenjeni asus (been there) tako da ce i kada mu vrate novce kupiti nesto bez problema u tom rangu. Uopce ne razumijem potrebu za ovakvim mucenjem i trazenjem nekakvog rjesenja.

Pa trazi riješenje da ne donese graficku ili pošalje pa mu sa servisa kazu da njima graficka radi i da ne gubi cijeli tjedan na taj proces, eto zato istražuje. Ovo sta sam rekao mu je 5min max ako želi flashat drugi BIOS gore pa da vidi jel softwareska greška ili ne. Moze i nemora meni svejedno, dajem opcije...

17 godina
Ako si ti zbog 1-5 FPS vise (koje nema sanse da mozes skuzit da ne pise u cosku) svjesno prekrsio uvijete garancije i izgubio garanciju, ne znaci da trebaju svi. Ah da, vratit ces na tvornicko stanje ako sta bude i pravit se mutav i nadat se da niko nece skontat. Savjetujes covjeka da za 5 min rizikuje 900€ da ne gubi tjedan dana? Od svih opcija najmanja mogucnost ovdje je da mu flash pomogne. Znas li da su rootanjem telefona ljudi gubili garanciju cak i nakon vracanja na original.
13 godina
SamoPitam3 kaže...

zapravo je ta asus prime bila treci najjeftiniji model (ispod 900eur) a bila je "bolji" izbor od neznatno jeftinijih gainwarda i palita (koje imaju losije ventilatore i opcenito sistem hladjenja)- da, kupio sam ju online u ekonomatu (nikad cuo za njih, vidjet cemo kako ce ici reklamacija - rekli su se cuti sutra sa svojim dobavljacem..)

Bios drugog proizvodjaca ne bih flashirao - mislim ako je to potrebno da grafa radi normalno onda to nije ispravna grafa i samo bih se pitao kad ce jos nesto poci po zlu..

kolega s foruma se ponudio da donese njegovu gigabyte 5070ti da isprobamo u mom racunalu. svaka cast i stvarno nisam ocekivao ovoliko postova na temu moje grafe..

8 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nitko nije pitao kakvo napajanje imaš, i dali je ikakva mogućnost zamjenit napajanje i pokušat sa drugim. Jakoooo puno problema oko CPU i GPU je baš neadekvatno napajanje.

Ja sam taman naručio Palit 5070ti na Mindfactoriju tako da sad čekam nestrpljivo sljedeći tjedan!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

kupio sam jedno od najbolje rangiranih napajanja na trzistu, prije 2mj - bez problema je pogonilo zahtjevniju 3080ti..

cijela konfa mi je pod moj pc..

Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:15 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
systemize kaže...
Ako si ti zbog 1-5 FPS vise (koje nema sanse da mozes skuzit da ne pise u cosku) svjesno prekrsio uvijete garancije i izgubio garanciju, ne znaci da trebaju svi. Ah da, vratit ces na tvornicko stanje ako sta bude i pravit se mutav i nadat se da niko nece skontat. Savjetujes covjeka da za 5 min rizikuje 900€ da ne gubi tjedan dana? Od svih opcija najmanja mogucnost ovdje je da mu flash pomogne. Znas li da su rootanjem telefona ljudi gubili garanciju cak i nakon vracanja na original.

Covjece ajde se ugasi, stalno mlatis praznu slamu kao ona dva na hlađenju. Objasnjeno ti je prije koji tjedan kako stvari funkcioniraju i da sa vracanjem original BIOSa ne gubis nikakvu garanciju niti se može skužiti koji je BIOS ranije bio na grafi. Čak i da grafa krepa a da je ostao na njoj drugi BIOS to nitko nemože skužiti.

I sa overklokanjem se gubi garancija pa milijoni ljudi to rade i naravno ako nesto bude sa sistemom napravis reset na tvorničke prije slanja nazad i nikome ništa.

To šta si ti laik pa ti je sve to zbunjujuce i i ne shvacas kako sta funkcionira pa imas potrebu ispasti pametan a ispadas smijesan i dosadan, samo spamaš temu a ne pridonosiš riješenju jer neznas, pa jedino sta mozes blebetat je šalji nazad.

2 mjeseca
Fanu kaže...

Bios drugog proizvodjaca ne bih flashirao - mislim ako je to potrebno da grafa radi normalno onda to nije ispravna grafa i samo bih se pitao kad ce jos nesto poci po zlu..

kolega s foruma se ponudio da donese njegovu gigabyte 5070ti da isprobamo u mom racunalu. svaka cast i stvarno nisam ocekivao ovoliko postova na temu moje grafe..

Ako je moguce neka i on proba tvoju grafu u svom kompu.

Inace, sad me zanima kako ce u tom no name ducanu proci jamstvo i koliko ce trajati ako bude potrebe za njime.

7 godina
Fanu kaže...

Vjerojatno ce raditi, jer su radile i prosle. Jedino sto ne znam jesi li probao svoju na drugom racunalu, jer, ako se isto ponasa onda barem znas gdje je problem. Ovako se nabada.

Sretno s reklamacijom. 

2 tjedna
Digitale Maximale kaže...
systemize kaže...

Covjece ajde se ugasi, stalno mlatis praznu slamu kao ona dva na hlađenju. Objasnjeno ti je prije koji tjedan kako stvari funkcioniraju i da sa vracanjem original BIOSa ne gubis nikakvu garanciju niti se može skužiti koji je BIOS ranije bio na grafi. Čak i da grafa krepa a da je ostao na njoj drugi BIOS to nitko nemože skužiti.

I sa overklokanjem se gubi garancija pa milijoni ljudi to rade i naravno ako nesto bude sa sistemom napravis reset na tvorničke prije slanja nazad i nikome ništa.

To šta si ti laik pa ti je sve to zbunjujuce i i ne shvacas kako sta funkcionira pa imas potrebu ispasti pametan a ispadas smijesan i dosadan, samo spamaš temu a ne pridonosiš riješenju jer neznas, pa jedino sta mozes blebetat je šalji nazad.

Hoćeš mu ti nadomjestit 900 eura ako šta pođe po zlu, ti kao da imaš uvid u sve servise svijeta i kako će koji servis odreagirat, strašno šta ti preporučuješ ljudima na forumu. Ali 900 eura mu nećeš dat ako posluša tvoj savjet i servis mu odbije garanciju, ali sad ćeš ti "nemoj i ti bit ko ova tri". Ovog digitallea nemojte uzimat za ozbiljno jer se igra sa vašom lovom a ne svojom. Ljude koji se igraju sa vašom lovom na ignore. Servis mu čak može namjerno shebat grafičku karticu, reć da je neki čip spaljen i doviđenja mora kupiti novu, bilo je sličnih slučajeva. Danas je sve novac i nikad ne znaš kakvi ljudi rade u servisima, često će učiniti sve da pokušaju odbiti garanciju. Ne znam u kakvom ti svijetu živiš. Pripremi 900 eura te onda daj navedene savjete.

Palit GTX1080

"Obrazlozenje koje sad dobio od servisa je samo:
"U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, obaveštavamo Vas da je završena dijagnostika i Vaša reklamacija se odbija.
Reklamacija je odbijena zato što uređaj nije adekvatno korišćen u skladu sa uputstvom.""

https://forum.bug.hr/forum/topic/it-trgovine/reklamacije-graficke-kartice-links/269411.aspx

https://forum.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/links-reklamacija/111810.aspx

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:41 (HexRunner).
2 mjeseca
HexRunner kaže...

Hoćeš mu ti nadomjestit 900 eura ako šta pođe po zlu, ti kao da imaš uvid u sve servise svijeta i kako će koji servis odreagirat, strašno šta ti preporučuješ ljudima na forumu. Ali 900 eura mu nećeš dat ako posluša tvoj savjet i servis mu odbije garanciju, ali sad ćeš ti "nemoj i ti bit ko ova tri". Ovog digitallea nemojte uzimat za ozbiljno jer se igra sa vašom lovom a ne svojom. Ljude koji se igraju sa vašom lovom na ignore. Servis mu čak može namjerno uništiti grafičku karticu, reć da je neki čip spaljen i doviđenja mora kupiti novu, bilo je sličnih slučajeva. Danas je sve novac i nikad ne znaš kakvi ljudi rade u servisima, često će učiniti sve da pokušaju odbiti garanciju. Ne znam u kakvom ti svijetu živiš. Pripremi 900 eura te onda daj navedene savjete.

Palit GTX1080

"U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, obaveštavamo Vas da je završena dijagnostika i Vaša reklamacija se odbija.
Reklamacija je odbijena zato što uređaj nije adekvatno korišćen u skladu sa uputstvom.""

https://forum.bug.hr/forum/topic/it-trgovine/reklamacije-graficke-kartice-links/269411.aspx

https://forum.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/links-reklamacija/111810.aspx

Evo ga sad pokušava sa drugog profila 

Servis nemoze na temelju BIOS-a nista odbiti ako je sve kako sam rekao.

A ovo da servis bude sam spalio graficku ili oštetio za to moraju pod 1. skinuti hladnjak a ti prije nego ostavljaš grafičku na servisu slikas grafu sa svih strana u poslovnici ili prije slanja snimas video da graficka nije otvarana tako da ti te glupe fore nemaju nikakvo pokriče, a to i da tebi osobno izgori grafa to pokriva garancija proizvođača, desio se neki kratki spoj, neki osigurač je bio nekvalitetan na PCB-u itd to je sve nemoguce dokazivati da je kriv kupac jer takve stvari su normlane u proizvodnji da ima grešaka.

Ako i postoje takvi šrot dučani da se prave grbavi to se na kraju sve riješi sudskim sporom jer je nemoguce dokazati da je kupac kriv.

Jamstvo danas je prakticki nemoguce ne ostvariti, to se moze desiti jedino ako ti grafa padne pa se razbije, ako joj skidaš hladnjak i potrgas naljepnice, i ako ju vratiš nazad u radnom stanju sa BIOS-om drugog proizvođaca, ako je krapala a ostao drugi BIOS gore nikom ništa.

Tipične lovačke priče i zablude, nekoga tko ne razumije materiju.

PS. a to sve sta pricas mogu pokušati napraviti po tome uvijek, imao ti gore original BIOS ili ne 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:51 (Digitale Maximale).
2 tjedna
Digitale Maximale kaže...
HexRunner kaže...

Hoćeš mu ti nadomjestit 900 eura ako šta pođe po zlu, ti kao da imaš uvid u sve servise svijeta i kako će koji servis odreagirat, strašno šta ti preporučuješ ljudima na forumu. Ali 900 eura mu nećeš dat ako posluša tvoj savjet i servis mu odbije garanciju, ali sad ćeš ti "nemoj i ti bit ko ova tri". Ovog digitallea nemojte uzimat za ozbiljno jer se igra sa vašom lovom a ne svojom. Ljude koji se igraju sa vašom lovom na ignore. Servis mu čak može namjerno uništiti grafičku karticu, reć da je neki čip spaljen i doviđenja mora kupiti novu, bilo je sličnih slučajeva. Danas je sve novac i nikad ne znaš kakvi ljudi rade u servisima, često će učiniti sve da pokušaju odbiti garanciju. Ne znam u kakvom ti svijetu živiš. Pripremi 900 eura te onda daj navedene savjete.

Palit GTX1080

Evo ga sad pokušava sa drugog profila 

Servis nemoze na temelju BIOS-a nista odbiti ako je sve kako sam rekao.

A ovo da servis bude sam spalio graficku ili oštetio za to moraju pod 1. skinuti hladnjak a ti prije nego ostavljaš grafičku na servisu slikas grafu sa svih strana u poslovnici ili prije slanja snimas video da graficka nije otvarana tako da ti te glupe fore nemaju nikakvo pokriče, a to i da tebi osobno izgori grafa to pokriva garancija proizvođača, desio se neki kratki spoj, neki osigurač je bio nekvalitetan na PCB-u itd to je sve nemoguce dokazivati da je kriv kupac jer takve stvari su normlane u proizvodnji da ima grešaka.

Ako i postoje takvi šrot dučani da se prave grbavi to se na kraju sve riješi sudskim sporom jer je nemoguce dokazati da je kupac kriv.

Jamstvo danas je prakticki nemoguce ne ostvariti, to se moze desiti jedino ako ti grafa padne pa se razbije, ako joj skidaš hladnjak i potrgas naljepnice, i ako ju vratiš nazad u radnom stanju sa BIOS-om drugog proizvođaca, ako je krapala a ostao drugi BIOS gore nikom ništa.

Tipične lovačke priče i zablude, nekoga tko ne razumije materiju.

PS. a to sve sta pricas mogu pokušati napraviti po tome uvijek, imao ti gore original BIOS ili ne 

Neznam kakvi drugi profili, ali lameći ti svojim K po plotu odnosno sudovima sa svojim pametovanjem, pusti ti tuđe novce.

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Hvala kolegi Taraba sto je donio svoju gigabyte 5070ti gaming (mrcina od grafe, 3.5 slot cooler je toliki overkill za 5070ti..) - radila je bez problema u mom kompu. cim sam stavio asusa, odmah no signal..

ide reklamacija

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:43 (Fanu).
Moj PC  
9 0 hvala 1
17 godina
Ustanovio sam jos prvi put da se s tobom ne vrijedi raspravljat, al morao sam reagirati kad si predlozio da rizikuje covjek 900€ pa ako ne prodje da se brani na sudu. Znas li koliko traje sudski proces, sudski troskovi, advokati i kako zavrsi sudska borba sa velikim korporacijama cak i kad si upravu? Kolika si sveznalica vidim kad kazes da milijuni ljudi overclokiraju pa nikom nista. Da imas imalo znanja znao bi da normalnom overclokiranjem ne gubis garanciju. A ovo osudjivanje bez pokrica nekog tko je od pocetka na forumu da ti pise s drugog profila je samo dokaz koliko si egoistican iako se ljudi zgrozavaju na tvoje savjete. Nadam se da ce i moderatori uvidjeti o kakvoj se sveznalici radi i poslat te malo na hladjenje. Ovo je zadnji post upucen tebi.
2 mjeseca
systemize kaže...
Ustanovio sam jos prvi put da se s tobom ne vrijedi raspravljat, al morao sam reagirati kad si predlozio da rizikuje covjek 900€ pa ako ne prodje da se brani na sudu. Znas li koliko traje sudski proces, sudski troskovi, advokati i kako zavrsi sudska borba sa velikim korporacijama cak i kad si upravu? Kolika si sveznalica vidim kad kazes da milijuni ljudi overclokiraju pa nikom nista. Da imas imalo znanja znao bi da normalnom overclokiranjem ne gubis garanciju. A ovo osudjivanje bez pokrica nekog tko je od pocetka na forumu da ti pise s drugog profila je samo dokaz koliko si egoistican iako se ljudi zgrozavaju na tvoje savjete. Nadam se da ce i moderatori uvidjeti o kakvoj se sveznalici radi i poslat te malo na hladjenje. Ovo je zadnji post upucen tebi.

Vidi se da si padobranac, a post tebe i ovog iznad od 2 tjedna je čak i po skripti pisanja identičan, 2+2.

I ne postoji normalno overklokanje, kakvo je to normalno overklokanje LOL i gdje je to navedeno u opisu jamstva da se ne gubi jamstvo.  

Bubaš besmislice i pričas o nečem o čemu se vidi sa Marsa da nemaš pojma pa te svako malo treba gasiti u dezinformacijama

17 godina

Sretno s garancijom. Napiši im opširan opis svega, komponente koje koristiš, što si sve pokušavao i sl. Da te ne otpile s nekom glupošću (kako su znali raditi u Extreme Digitalu).

Meni je isto 5070 Ti bila najveće ulaganje u pojedinu komponentu PC-a, malo manje od 900 € prije nekoliko mjeseci na Amazon.de. Vrištao bih da mi nije radila :)

Već mi je previše bilo i to što sam se natezao s Borderlands 4 poklonom, na koji sam imao pravo kupnjom nove grafe. Pogreškom sam registrirao grafu na Gigabyte Australia (stvarno ne znam kako sam to fulao), pa sam na kraju koristio VPN da dobijem Steam key nakon 2-3 tjedna gnjavaže i dopisivanja.

Semper Fidelis
2 mjeseca
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice