NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 3.899
|
čitano: 473.112
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
maks0806 kaže...
Petar hw kaže...
maks0806 kaže...

5070ti amp extreme infinity ne bi mijenjao za drugu 5070ti jer je prekrasna, hladna i nečujna 

jel moze drzati ispod 90c sa 1000rpm @100%?

U mom kućištu može, u tvojem teško

ne brini oko toga nego hajde upali furmark i u msi afterburneru postavi temp limit na 90c i fiksiraj ventilatore na 1000rpm, do koliko ide temperatura i sto se dogada sa boostom?

Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:27 (Petar hw).
13 godina

Nego hajde ti pročitaj bonton ako želiš pomoć ljudi sa foruma praščino neodgojena 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:34 (maks0806).
10 godina

Svemir ti govori da nekaj nebude u redu...

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

idem po grafu sutra ili u ponedjeljak pa cemo vidjeti

i onda sam vas definitivno sve pobijedio, mislio sam rtx5090 ali 5070ti + i9 13900 + 64gb rama ce biti dovoljno za pobjedu

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

No, pa Petrova konfiguracija kad ju sklepa bi mogla proći pod kategoriju pećnice  

Petre zašto ne nabaviš neko veće kučište, nije to neki ogromni izdatak a i svaku ovu sumnju i nedoumicu si otkloniš, nemaš mjesta ili? 

Ma najjači si onda, čestitamo 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:01 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
maks0806 kaže...

Nego hajde ti pročitaj bonton ako želiš pomoć ljudi sa foruma praščino neodgojena 

ne budi toliko emotivan,

pises kao da imas visoki cpuz a nemas ni 10k LOL

13 godina
Petar hw kaže...
maks0806 kaže...

ne budi toliko emotivan,

pises kao da imas visoki cpuz a nemas ni 10k LOL

Bar nemam duševno-mentalnih problema koje liječim na tech forumu 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:29 (maks0806).
12 godina
Petar hw kaže...

grafa od dolje vuce friski zrak i stvara pozitivan tlak u cijelom kucistu, taj vruci zrak po prirodi ide prema gore + biva isisavan direktno van od zadnjeg ispuha i nikakvih problema sa temperaturama,

osim što je grafa kao cigla, pa to što vuče zrak odozdola nema nikakvog utjecaja na išta ako je toliko velika da taj zrak nema kud proći

kućište ti je minijaturno, velika grafa blokira kompletni donji dio i airflow ne postoji jer ventovi od grafe ne mogu tjerati zrak korz pcb grafe, nego ga razbacuju okolo u taj ionako zagušeni prostor

možeš ti pričat što hoćeš, ali fizika je fizika i uostalom, 30 godina sklapam konfe u raznorazna kućišta i svinje od 300w trebaju prostora da bi se dobro hladile i bile koliko-toliko tihe

najprije trebaš grafu s dobrim hladnjakom, a zatim i dobar airflow kućišta - kad staviš 300-watnu svinju koja zauzima 3 ili 4 slota u minijaturni prostor i blokiraš s njom bilo kakav airflow, normalno da imaš problem 

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Povlačim što sam rekao za Petra da se unormalio 

Stanje je nepromjenjeno sa tendencijom na gore

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina

A taman sam mu pisao da su 5070 Ti kartice dual slot, i puno je veća i deblja od 3080 sa gornje i donje strane. Jer sam i sam imao RTX 3080 Gamerock OC (prva od 10GB).

Petre stavi AIO gore, i imati češ bolji airflow, taj air cooler je ionako loš za intel-a... i sam znaš

everyday i'm shuffling...
Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:51 (Luka123).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma bezobrazna panjina je, nema mu tu pomoći. Nakon svega što je dosad nadrobio mu neironično pokušaš pomoći i krelac te ganja ko stoku da mu izvoliš izmjeriti sranja. Da je išta naučio napisao bi "aj pliz izmjeri mi to i to" i rado bi izdvojio vremena iz dana da pomognem, ali ja sam tu budala i naivac jer očekujem višu razinu socijalne inteligencije od komada cigle. Osim toga je i dalje najpametniji, a blagog pojma nema niočemu. Riješio je on fiziku i sve. Riješio je i tipkovnicu koju prodaje toliko da ima više dnk po njoj nego cijeli red light district. Koliko puta su mu naivni ljudi pomogli, nijedno "Hvala" nije napisao. 

I ne nije offtopic, forum je mjesto razgovora po samoj prastaroj starorimskoj definiciji "javno mjesto otvoreno za diskusiju i razmjenu dobara", a dva člana ga konstantno gade.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:27 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nagodinu za prvi maj na roštiljanje na Petrovom PC-ju.

1 0 hvala 1
17 godina
picajzla0707 kaže...

osim što je grafa kao cigla, pa to što vuče zrak odozdola nema nikakvog utjecaja na išta ako je toliko velika da taj zrak nema kud proći

kućište ti je minijaturno, velika grafa blokira kompletni donji dio i airflow ne postoji jer ventovi od grafe ne mogu tjerati zrak korz pcb grafe, nego ga razbacuju okolo u taj ionako zagušeni prostor

...

Što kroz PCB grafe? Zar nema svaka nova Nvidia flowthrough cooler? Ne sviđa mi se što će se CPU hladnjak hraniti "izduvnim gasovima" grafe, ali trebalo bi da ima opciju za dodatni intake ventilator za svež vazduh: EDIT: Mislim da bih stavio i prednji gornji ventilator da ubacuje.

I meni je nekako neverovatno kad vidim u koliko malu zapreminu ljudi popakuju glomazne i komponente sa visokim TDP-om, ali ponekad su rezultati u novim SFF kućištima iznenađujući. U svakom slučaju, radoznao sam kako će ispasti.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:31 (Ivan(4)).
13 godina
finally..
Moj PC  
17 0 hvala 0
4 godine
ProTeinZ kaže...
finally..

procesor ti ima premalo jezgri i monitor ti je mali

13 godina
Petar hw kaže...
ProTeinZ kaže...
finally..

barem imam velikog pišu

12 godina
Petar hw kaže...
ProTeinZ kaže...
finally..

Taj njegov malojezgraš popiški tvog uzduž i poprijeko u gamingu i sve to bez da zagrije sobu i izbije osigurače 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:39 (ibme74).
4 godine
ibme74 kaže...
Petar hw kaže...
ProTeinZ kaže...
finally..

Taj njegov malojezgraš popiški tvog uzduž i poprijeko u gamingu i sve to bez da zagrije sobu i izbije osigurače 

ma kakvi, pa na 4k gamingu smo i tu je sve unutar 3-5% razlika ono 99fps vs 102fps a i9 ima duplo vise multicore snage obrađivanja podataka,

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/20.html

pozz  

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Hteo sam da stvim TU na kolegin komentar, ali više ne znam kad je šala, kad ljudi ozbiljno misle. 

Sa srećom sa tom zverkom!

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Petar hw kaže...
ibme74 kaže...
Petar hw kaže...
ProTeinZ kaže...
finally..

ma kakvi, pa na 4k gamingu smo i tu je sve unutar 3-5% razlika ono 99fps vs 102fps a i9 ima duplo vise multicore snage obrađivanja podataka,

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/20.html

pozz  

-Njegov Audi A6 podere uzduž i poprijeko tvog Golfa IV

-Ma kakvi, po makadamima smo si tu negdje 

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Teška kombinacija copiuma i psihijatrije 

Taj i9 protiv 9800x3d-a je kao fx8300 protiv i7 4770. Jedan ima manje jezgara i triput manju potrošnju a razbija drugog 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:33 (maks0806).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Raster performanse zelenih su top u novome Doom-u , jedva čekam seriju 6000 - raster performanse iste kao prethodna serija ili 5% lošije ali 60% bolji upscaling!!!

Ali opcenito igra izgleda gotovo isto kao Doom Eternal, a FPS-a duplo manje 

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put danas u 17:59 (dad0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
dad0r kaže...

Raster performanse zelenih su top u novome Doom-u , jedva čekam seriju 6000 - raster perfoamnse iste kao prethodna serija ili 5% lošije ali 60% bolji upscaling!

Pa ocigledno je iz aviona da neki k ne stima s igrom pa nemre 4070s imati perfomanse kao 5070 ti koja je cca 30% jaca u svemu! Neko spominje drivere nema ovo veze s driverima gpu je gpu!

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

HAHAHAHAH 

NARAVNO DA JE IGRA KRIVA, NEMOJ U ZELENU KRAVU KOJA GA POJI 

Brže bolje je zelena krava izdala novi driver u kojem su rezultati isti 

Zeleni otpad, brže bolje prodajemo 5070ti možda nam netko da 9070 bez da traži doplatu 

Ako netko ima 9070xt nudim 200e uz svoju, može i za verziju bez coolera, onda nudim 180

Poruka je uređivana zadnji put danas u 20:00 (maks0806).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

brijem da je denuvo, ako ga maknu igra bu prodisala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Boris grozni kaže...
dad0r kaže...

Raster performanse zelenih su top u novome Doom-u , jedva čekam seriju 6000 - raster perfoamnse iste kao prethodna serija ili 5% lošije ali 60% bolji upscaling!

Pa ocigledno je iz aviona da neki k ne stima s igrom pa nemre 4070s imati perfomanse kao 5070 ti koja je cca 30% jaca u svemu! Neko spominje drivere nema ovo veze s driverima gpu je gpu!

Top upgrade si napravio, sa 4070ti super na losiju 5070ti 

14 godina
Boris grozni kaže...
dad0r kaže...

Boli me kurac da li su driveri, baba Vanga,loše vrijeme ili HDZ jer nvidia niže fail za failom i na njima je da se skockaju i ne kuzim čemu ih random fanboji toliko brane.

Glavno da su oni najebali RT u Doom,a vizualna razlika naspram Eternal je tocno pa nikakva,a jedno 200% manje fpsa na istom hardwareu, jebeno.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put danas u 20:22 (dad0r).
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Zato je razlika u perfmansama velika između minimalnih i maksimalnih postavki, bez ikakve vizualne razlike. Ovo se obavezno igra na minimumu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
dad0r kaže...
ne kuzim čemu ih random fanboji toliko brane.

Kak' ne kužiš? Pa, moraju si opravdati nekako investiciju 

Tigar Krezumica
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice