NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 3.761
|
čitano: 443.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Boris grozni kaže...
AFARON kaže...

Jedini razlog zašto trenutno preferiram Nvidiu jeste veća zastupljenost DLSS-a naspram FSR. Da nije toga, preferirao bi AMD, čisto da pripomognem konkurentnosti protiv nvidie. Jer što su obje bliže 50% udjela u tržištu, bolje je za nas, a što su dalje od tog udjela (kao sada), gore je za nas.

ja bi i uzeo Radeonku samo da ima Dlss, ali nema i zato je jeftinija i tako u krug

rtx 5070 kod nas jeftinija nego rx 9070 hmmm

4 godine
suspendiran
anarky1988 kaže...
Boris grozni kaže...
AFARON kaže...

Jedini razlog zašto trenutno preferiram Nvidiu jeste veća zastupljenost DLSS-a naspram FSR. Da nije toga, preferirao bi AMD, čisto da pripomognem konkurentnosti protiv nvidie. Jer što su obje bliže 50% udjela u tržištu, bolje je za nas, a što su dalje od tog udjela (kao sada), gore je za nas.

ja bi i uzeo Radeonku samo da ima Dlss, ali nema i zato je jeftinija i tako u krug

rtx 5070 kod nas jeftinija nego rx 9070 hmmm

Cijene su im iste, Radeonke vise nemaju apsolutno ikakvog smisla pored zelenih nakon pada cijena!

13 godina
Sta ti vridi sta je rtx 5070 jeftinija kad su ovi iz nvidije je usrali sa 12gb vrama,ebote bila bi solidna kartica za tu cijenu samo da su stavili 16gb
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

koliko vidim idu obje po 700 eura, 150 eura previše i dalje.

S time da je RX 9070 jača i ima više vrama.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Wayto XD kaže...
Sta ti vridi sta je rtx 5070 jeftinija kad su ovi iz nvidije je usrali sa 12gb vrama,ebote bila bi solidna kartica za tu cijenu samo da su stavili 16gb

Pa vrti fino sve u 1440p/ultri nevidim ikakav problem

17 godina
Imam Palit 3070ti, igram vecinom u 2K, ponekad na tvu u 4K. Sve sto igram ide na ultra 60+, uglavnom single player. Jedino me smeta uzasna buka kartice koja se cuje i sa slusalicama. Skrt sam na parama, ali sta bi se smatralo nadogradnjom i uz koliko minimalno ulaganje (ovu bi prodao i namirio jos) mozda za 4070 ti, 5060 ti, 5070?

0 0 hvala 0
17 godina

Promjeni pastu/padove i undervoltaj ju, ako ti je 60hz ekran upali vsync, texture na medium/high da tipa fps ide preko tih 60 te kada ju ograničiš sa vsyncom na 60 nebude ti radila na 100% te ne bude onda ni glasna.

To ti je jedno od rješenja također bez da mijenjaš karticu

11 godina
systemize kaže...
Imam Palit 3070ti, igram vecinom u 2K, ponekad na tvu u 4K. Sve sto igram ide na ultra 60+, uglavnom single player. Jedino me smeta uzasna buka kartice koja se cuje i sa slusalicama. Skrt sam na parama, ali sta bi se smatralo nadogradnjom i uz koliko minimalno ulaganje (ovu bi prodao i namirio jos) mozda za 4070 ti, 5060 ti, 5070?

Maknes aftermarket cooler i kupis 2 bolja venta (trosak koliko, 30-40€ ?) i zavezes ih vezicama... Bar bi ja to napravio ako nema garanciju i ako mi je jos uvijek dobra sto se tice performansi.

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

petre hw trepni dvaput ako su ti ukrali nik....

nabijen vas.............
Moj PC  
6 0 hvala 1
13 godina
Boris grozni kaže...
Wayto XD kaže...

Pa vrti fino sve u 1440p/ultri nevidim ikakav problem

Da al je vec na knap,a igre sve vise i vise memorije zahtjevaju osim toga s tom grafom mores na 4k sa high detaljima i dllsom lako igrati, cak uz fg mores u igrama ici na 120/144hz sa nekih 60.Ali sve to troši memoriju još više i ubrzo ce vec buduci naslovi imati problema sa nedostatkom vrama,šupacki potez da u 2025 xx70 serija dolazi sa tako malo memorije,jedino objasnjnje da lakše prodaju bolju al i osjetno skuplju5070ti ili da nedaj bože na 5080 stave 20gb da sve ima nekog smisla

4 godine
suspendiran
NVIDIA Blackwell 50xx

Ak ti nema smisla uzmes crvene i rijesen problem

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina

Je al mi fali dlss,to jedini razlog zašto sam ceka ovu novu seriju iz nvidje..da FSR4 je odlican al ga malo naslova podržava...a i neki stari naslovi koji se igraju online(pa ih nemoš modati sa fsr4)imaju jedino dlss i bas jedan taj tu i tamo igram.

Ma neznam vidit u buducnosti sta uzet al sad kad gledam jedino 5070 ti bi dosla mi ok(il za dosta manju cijenu neka polovna rtx 4070ti super) ili ova nova rx9070xt

10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Dobar yt video za undervolt u afterburneru 

Moj PC  
2 0 hvala 2
8 godina
ZGamer kaže...

da li ovo radi na 5090? :)

10 godina

Radi koncept,ali voltaže i klokovi vj. nisu isti.Vrijedi probat

13 godina
ZGamer kaže...

Samo napomena da se ovom metodom dize cijeli curve, odnosno povecava se frekvencija na svim voltazama pocevsi od najmanjih pa do tocke di izravnas krivulju. Zasto to napominjem? Jer mozes ti ispitati stabilnost stress testovima na tocki na kojoj zagladis krivulju (ajmo reci, 900 mV 2800 MHz), ali to ne znaci da su tocke na nizim voltazama od tog stabilne (jer si im isto digao frekvenciju bez dizanja voltaze). Pa onda imas potencijalnu nestabilnost u real world scenarijima, manjem loadu, starijim igrama itd., i ne postoji jednostavan test kako ju ustanoviti. Tak da nije bas tolko jednostavno kao sto ti videi pokusavaju prikazati, moze zadati vise glavobolje nego koristi.

Inace, postoji i druga metoda koja je "sigurnija" sto se tice nestabilnosti - dignes samo jednu tocku a ne citavu krivulju - ali daje losije rezultate, po cijenu zajamcene stabilnosti.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2025 12:13 (Minneyar).
10 godina

Dok vozi ne isprobavam druge metode

9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma ova metoda je još od tamo rtx3 serije kaj se tiče u/v, nije ovo novo.

Taraba WoW
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Naravno da nije,novi su parametri ofc svaku generaciju

15 godina

Imam inno3d Rtx 4070 kartica meni je super u Idle necujna a dok igram mi nije bitno jel glasna

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Pa kako bi i bila čujna kad ne vrte ventilatori u idle , trebala bi imati zero fan po defoltu?!

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

sta nemaju sve grafe zadnjih par godina 0 fan mode?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Neke no izuzetno rijetke serije RTX 3XXX nisu imale, primjetice PNY RTX 3080 12gb nije imala, no to su izuzeci, no nabasa se 

Ova izjava da je u idle jako tiha ide uz bok sa crnom koja je previše crna od Groznog   no neka se mi pišemo....ide kavica....

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Inno vam je hit or miss. Imali su odlična 3x hlađenja od bivšeg Herculesa. Imao sam jednu, ko tenk je bila. Sjećam se da su stavljali i onaj L odvijač u bundle.

Ne znam kakvi su sad.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

edit, krivi topic

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2025 10:59 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
29 0 hvala 0
15 godina

Imao sam i Palit 4070 vrtila je stalno skoro

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

https://www.reddit.com/r/nvidia/s/2cPo57a2rR

Top, afterburner overlay pokazuje 26c a HWInfo 91.5c, mala razlika.

S obzirom da vecina ne zna nit da je izasao hotfix (jer se ne nudi kad ides skidat zadnji driver), nece bit dobro...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-5080-super-rumored-to-feature-24gb-memory-rtx-5070-super-with-18gb-config

Ovo sam nekako i ocekivao da SUPER refresh dobije 3GB module i time poveca kapacitet video memorije za 50%.

Ako cijena ne poraste i ostane ista onda ce SUPER serija postati puuuno zanimljivija.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Refreš Blackwella u istoj godini kao i nova generacija Rubin mi je tek nezanimljiva...jedino ako prva nebude bezobrazno jeftina a druga skupa.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:26 (ZGamer).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice