NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.777
|
čitano: 276.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja bih tražio u trgovini jednu nevidiju s manje ropova ako može, vjerojatno se ta neće zapaliti. 

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo od izlaska koristim 5080 Gigabyte Gaming OC, cak sam je oc-ao preko afterburnera dobio oko 10 fpsa u igrama. Radi odlicno, jako sam zadovoljan s karticom.

Kupio sam monitor 49 oled i uz to je savrseno legla. 

Cisto moje iskustvo

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
10 1 hvala 0
12 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx

Cuvaj grafu, sebe i kucu.

scion of the storm
2 mjeseca
NVIDIA Blackwell 50xx
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 12:38 (KTM).

0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Zbog ovakvih stvari + škrtarenja oko VRAM-a im od srca želim da im se dogodi ovo što se Intelu dogodilo sa zadnjih par serija procesora 

4 0 hvala 0
16 godina

Imam u ladici staru GTX1050Ti, taman bi dobro dosla kao dodatna Physx kartica da mi to bas treba.

I jos se napaja samo iz PCI-E slota, ne treba dodatno napajanje. Dusu dala kao Physx dedicirana kartica :)

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
16 godina
forumaš kaže...

Tko voli TW III gubi 11% ako dobije RTX 5080 sa defektnim ROPS

Zna li se šta, tko je odgovoran ili tko je pojeo nestale ROP-ove.

Kad se sve stavi na hrpu, Nevidija 5000 seriju grafa kao da je lansirala uprava vodovoda koja se povremeno bavi i gejmingom.

AMD,........is that Epyc or what?
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Naravno ovo su skrivali ko zmija noge, kao da se nebuu otkrilo. Treba pitati Kožnatog zakaj to AI ne može odraditi ha ha ha ha ha

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
Mauro kaže...

Imam u ladici staru GTX1050Ti, taman bi dobro dosla kao dodatna Physx kartica da mi to bas treba.

I jos se napaja samo iz PCI-E slota, ne treba dodatno napajanje. Dusu dala kao Physx dedicirana kartica :)

Hahah vraćamo se u vremena kada trebaš zasebne kartice za elementarne stvari, kao nekad zvučne kartice ako si uopće htio imat zvuk

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 13:20 (KTM).
12 godina
Dionica još uvijek hrabro stoji. Mora da zelenu ekipu ništa ne smeta.

1 0 hvala 0
16 godina
buzzy kaže...

Da te ispravim: Ovcama ništa ne smeta.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
6 godina
KTM kaže...

Hahah vraćamo se u vremena kada trebaš zasebne kartice za elementarne stvari, kao nekad zvučne kartice ako si uopće htio imat zvuk

Ajde barem ovoga puta ne trebas poseban kabel za svojiti dvije kartice kao sto je to bilo za vrijeme voodoo-a. Mada tko zna, ima jos vremena...

14 godina
rambox kaže...
forumaš kaže...

Tko voli TW III gubi 11% ako dobije RTX 5080 sa defektnim ROPS

Zna li se šta, tko je odgovoran ili tko je pojeo nestale ROP-ove.

Kad se sve stavi na hrpu, Nevidija 5000 seriju grafa kao da je lansirala uprava vodovoda koja se povremeno bavi i gejmingom.

Nije lijepo smijati se tuđoj nesreći.

12 godina
dery kaže...
buzzy kaže...

Da te ispravim: Ovcama ništa ne smeta.

11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1j1w45j/techpowerup_mightve_just_spoiled_the_5070/

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-5070.c4218

Po ovome, rtx 5070 msrp 549$ i trunku sporija od rtx 4070 super

I upravo sad gledam, post je izbrisan i zakljucan od strane moda na nvidia redditu 

Edit: "This is not based on actual benchmark. It is based on the paper specs. Wait for actual benchmarks." ahaa, ali znaci tu ce negdje i bit, jako losa cijena/performanse...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 18:52 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hahhaajaads kaže...

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1j1w45j/techpowerup_mightve_just_spoiled_the_5070/

I upravo sad gledam, post je izbrisan i zakljucan od strane moda na nvidia redditu 

Edit: "This is not based on actual benchmark. It is based on the paper specs. Wait for actual benchmarks." ahaa, ali znaci tu ce negdje i bit, jako losa cijena/performanse...

Superica je od 700€ naviše stoga računajmo i ovu ako je jednaka.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
16 godina
KTM kaže...
Mauro kaže...

Koliko se sjecam nekada jako davno dok je Physx bio kao nesto "cool" ekipa je znala uz Radeon graficu ubaciti neku low end Nvidia graficku i onda na njoj vrtila Physx.

Ali onda je to nekad Nvidia blokirala, svi zaboravili uopce na Physix i sad odjedno ispalo da ga dio ekipe ipak koristi 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
4 godine
dery kaže...
hahhaajaads kaže...

Superica je od 700€ naviše stoga računajmo i ovu ako je jednaka.

Dakle kao što smo i rekli, red flop

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
17 godina
Nema ništa. Sve izbrisano
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Bloodraven kaže...

Evo od izlaska koristim 5080 Gigabyte Gaming OC, cak sam je oc-ao preko afterburnera dobio oko 10 fpsa u igrama. Radi odlicno, jako sam zadovoljan s karticom.

Kupio sam monitor 49 oled i uz to je savrseno legla. 

Cisto moje iskustvo

Ajd odvrti timespy da vidim koliko je blizu stock 4090...one su oko 36k graphics score.

11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kak flop ak ce 9700XT bit cca 40% bolja za 50$ veci msrp ? Realno, ako izbace tu 5070 sa tim MSRPom, to nece bit flop nego flopcina.

Edit: isprike, zabravio sam MFG X600, 5070=4090

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 20:26 (hahhaajaads).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ocekivane performanse cisto po vec poznatim hardware specifikacijama. 2 generacije kasnije, jedva dobiva 3080tku I losija od vlastite prethodnice... to smece ne bi smjelo imat vise od 400$ MSRP ni u kojem svemiru, pogotovo s 12 GB VRAM...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Citao sam sinoc neki preview od placenika na nekim portalima, vec umanjuju stetu i reklamirajiu to sranje kako fino radi.

scion of the storm
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

RTX 5080 OC unutar 5 fps sa stock 4090 msi suprim x / 4k u igrama...pri tome cca 80-100W manje i 15 + stupnjeva hladnija.Ako se 4090 kloka gap je veći u fps-u ali drastično raste  potrošnja i temperaturna razlika.Nije loše a još nismo upalili mfg 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:51 (ZGamer).
Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Karta je top samo da cijene malo padnu..

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
ZGamer kaže...

RTX 5080 OC unutar 5 fps sa stock 4090 msi suprim x / 4k u igrama...pri tome cca 80-100W manje i 15 + stupnjeva hladnija.Ako se 4090 kloka gap je veći u fps-u ali drastično raste  potrošnja i temperaturna razlika.Nije loše a još nismo upalili mfg 

Ne bih htio reći da ovo nije istina, ali ovakvih "fake benchmark" youtuber-a ima na kile. Odnosno čisto sumnjam da jer ovaj video ikakav pravi benchmark...

everyday i'm shuffling...
13 godina
Luka123 kaže...
ZGamer kaže...

Ne bih htio reći da ovo nije istina, ali ovakvih "fake benchmark" youtuber-a ima na kile. Odnosno čisto sumnjam da jer ovaj video ikakav pravi benchmark...

Nemoj bolje ništa govorit. Lik je legit da ne može više bit legit i pratim ga već par godina. Kupi baš najači HW i testira. Često i 7900xtx ubaci. Dole ga idioti često napadnu  (nedavno za DLSS), lik ih lagano popiša sa činjenicma. Ja bi ih pola banao.

Jako dobar youtuber.

Btw 5080 je ok kartica kad bi bila po cijeni trenutne 5070ti.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:35 (DarthMarkus).
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Još po videnom se overklokaju ko lude! Odma u startu uzeti neki bolji model i mirna Bosna moja 4070ti Super ddr6x ram ide na max +2000mhz koliko dopušta Msi afterburner, gpu pak na 3.1ghz rtx 5080 koliko sam vidio takoder ide na vram max jedino gpu ide preko 3.2ghz

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Navalite dok nije nestalo 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 mjeseci
NVIDIA Blackwell 50xx

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail: