ja si planram uzeti neku bijelu model RTX 5080 ili 5070 ti , vidio sam da gigabyte ima dobre AERO i čak mi EAGLE white dobro izgleda.
ja si planram uzeti neku bijelu model RTX 5080 ili 5070 ti , vidio sam da gigabyte ima dobre AERO i čak mi EAGLE white dobro izgleda.
Vidjet čemo uskoro Hardware Unboxed bude to obavio na nivou vjerujem
Nemoj, bude PCB ko flis papir.
P.S. kako su se ljudi primili na ono 5070 = 4090
Nemoj, bude PCB ko flis papir.
P.S. kako su se ljudi primili na ono 5070 = 4090
Eto koliko je slaba ako je 4xmode izjednači sa 4090.Ništa jača od 4070.
Boris je utopio svoju,ti sam čekaj
I to bome spustio cijenu za 200 eur od pocetne Neka, dobro je jos i dobio s obzirom da uskoro 5070 dere guzove 4090tki za 3x manje para!!
Ma kakva 5070,pa ide se na high.Nebu mjesec i pol bez grafe
Ja svoju mogu prodat po cijenu za koju sam i kupio 640€ jer nema ovog modela ispod 815€. Ali ne dam ovaj state of the art koji nevidija ne može ponovit.
šta imaš...1080ti??
I to bome spustio cijenu za 200 eur od pocetne Neka, dobro je jos i dobio s obzirom da uskoro 5070 dere guzove 4090tki za 3x manje para!!
Nešto mi se ova situacija čini kao 2080Ti kad su je prodavali budzašto... nadam se da griješim
Dajte ljudi ono, 5070 će za 500 baka sjebat 4090.
Ajmo realno - jedino u dlssu.
Jedina kartica koja će sj bivše je 5080. Dakle 4070, 4070s, 4080 i mooooožda 4090.
Aha, pa ti bi Minneyar da kupiš RTX 5000 seriju a da ona ima komplet iste značajke kao i npr. RTX 7000 serija koja će izaći za 4 godine? Jbg prijatelju ne ide to tako. To ni ti nebi napravio da si vlasnik Nvidije. Ja sam zahvalan što postoje rješenja da 4K high refresh gaming bude realnost a to košta. Tebi je to govno, meni nije.
4K high refresh gaming danas NIJE realnost. To je kao da uzmeš litru pive i dodaš u nju još tri litre vode, dobiješ razvodnjeno pivo – izgleda obećavajuće, ali iskustvo nije ni blizu originalu.
Trenutni hardver jednostavno ne može isporučiti pravu kvalitetu za kvalitetan 4K high refresh gaming, barem ne bez kompromisa.
Aha, pa ti bi Minneyar da kupiš RTX 5000 seriju a da ona ima komplet iste značajke kao i npr. RTX 7000 serija koja će izaći za 4 godine? Jbg prijatelju ne ide to tako. To ni ti nebi napravio da si vlasnik Nvidije. Ja sam zahvalan što postoje rješenja da 4K high refresh gaming bude realnost a to košta. Tebi je to govno, meni nije.
4K high refresh gaming danas NIJE realnost. To je kao da uzmeš litru pive i dodaš u nju još tri litre vode, dobiješ razvodnjeno pivo – izgleda obećavajuće, ali iskustvo nije ni blizu originalu.
Trenutni hardver jednostavno ne može isporučiti pravu kvalitetu za kvalitetan 4K high refresh gaming, barem ne bez kompromisa.
Mislim da si djelomično u pravu, međutim zašto bi sve bilo brute force ? Nvidija je inovacijama sjebala vodoo, ne sirovom snagom.
Zaboravio si jednu jako bitnu činjenicu - igre na novom UE su neoptimizirano govno. Izgledaju gore ili isto no prije 5 godina, a vuku se ko crijevo i užasno glichaju.
Svi smo očekivali fotorealstičnu grafiku 2025, a dobili smo SW Outlaws.
Mislim da si djelomično u pravu, međutim zašto bi sve bilo brute force ? Nvidija je inovacijama sjebala vodoo, ne sirovom snagom.
Zaboravio si jednu jako bitnu činjenicu - igre na novom UE su neoptimizirano govno. Izgledaju gore ili isto no prije 5 godina, a vuku se ko crijevo i užasno glichaju.
Svi smo očekivali fotorealstičnu grafiku 2025, a dobili smo SW Outlaws.
SW Outlaws je na Snowdrop enginu.
Karikiram...Prvo mi je to palo na pamet.
Skužaj.
Mene samo zanima koje vi to igre igrate i jel se profesionalno bavite time da vam treba bas 5090
Mene samo zanima koje vi to igre igrate i jel se profesionalno bavite time da vam treba bas 5090
ljudi samo vole kenjati po svemu, statistika steama veli cca 5% korisnika je na 4k
usporedba ti ne valja samo u jednom - razvodnjeno 4× pivo će svatko od nas osjetit da je razvodnjeno
pet slika od kojih je 4× lažnih nitko od nas neće razlikovat, još bolje - neće ih razlikovat niti neki profesionalac, jer nemaju mirisa, okusa niti izgledaju išta drukčije 'oriđinalne' slike
te priče o 'lažnim' frejmovima potpuno padaju u vodu ako nitko od nas nemere razlikovat koja je original, a koja 'lažna'
na koncu nije bitno na koji način grafa proizvede sliku koju vidiš, ako je ona potpuno ista, da li brute force ili nekim softverom
100 eura originalnih i onih lažnh potpuno su isti za 99,9% nas, jednako izgledaju, jednako ih koristiš, jedina razlika je kod onog stručnjaka koji nađe jedan detalj različit
za sve ostale, isti je kujac, komad papira koji izgleda isto i ima istu funkciju, lažan je samo izraz koji razlikuje način na koji je taj komad nečega nastao
usporedba ti ne valja samo u jednom - razvodnjeno 4× pivo će svatko od nas osjetit da je razvodnjeno
pet slika od kojih je 4× lažnih nitko od nas neće razlikovat, još bolje - neće ih razlikovat niti neki profesionalac, jer nemaju mirisa, okusa niti izgledaju išta drukčije 'oriđinalne' slike
te priče o 'lažnim' frejmovima potpuno padaju u vodu ako nitko od nas nemere razlikovat koja je original, a koja 'lažna'
na koncu nije bitno na koji način grafa proizvede sliku koju vidiš, ako je ona potpuno ista, da li brute force ili nekim softverom
100 eura originalnih i onih lažnh potpuno su isti za 99,9% nas, jednako izgledaju, jednako ih koristiš, jedina razlika je kod onog stručnjaka koji nađe jedan detalj različit
za sve ostale, isti je kujac, komad papira koji izgleda isto i ima istu funkciju, lažan je samo izraz koji razlikuje način na koji je taj komad nečega nastao
A hoće li svatko osjetiti da je xyz pivo apatinsko.
Samo Kozel i Pilsner. Eventualno Pulfer u Hendrixu.
Ja sam najbolje igre odigrao na 486 pcu i pentiumu, star sam ko biblija.. doom 2 , monkey island, warcraft, prince of persia, mortal kombat , command and conquer, dune 2000, dig, full throttle , duke nukem 3d, titus the fox , prehistorik 2, lost vikings, cannon foder, lemmings, dungeon keeper, descent, hexen, blood, need for speed , half life ..itd.. tako da grafika je super ali bitne su igre
Ali to već imaš i u nekim igrama radi ok, lossless scaling i razne inačice fga, a to je i ono što nervira, to nije nikakva nova revolucionarna tehnologija nego gotovo prevara a nvidija ju reklamira kao glavni fičr, tehnologija koja prodaje cijelu novu seriju, ono što je dobro je što će to nvidija vjerojatno dobro srediti i da neće biti lagg fest i slično.
Ali to već imaš i u nekim igrama radi ok, lossless scaling i razne inačice fga, a to je i ono što nervira, to nije nikakva nova revolucionarna tehnologija nego gotovo prevara a nvidija ju reklamira kao glavni fičr, tehnologija koja prodaje cijelu novu seriju, ono što je dobro je što će to nvidija vjerojatno dobro srediti i da neće biti lagg fest i slično.
nije ista stvar nit jedno nit drugo u odnosu na dlss i fsr
Frame generation for every game? Lossless Scaling vs FSR 3 and DLSS 3 | Eurogamer.net
i svatko prodaje svoje ili koristi nešto kao marketing, isto kao u doslovce svemu, od igle do lokomotive
to je kapitalizam, glupo je živcirat se radi toga
Jel te nije strah da ce te glava bolit jos vise od "falsih" frejmova!? Ili npr dobijes mucninu kao od VR. Brrr
Jel te nije strah da ce te glava bolit jos vise od "falsih" frejmova!? Ili npr dobijes mucninu kao od VR. Brrr
kako glavobolja i mučnina imaju ikakve veze s tim?
na monitoru gledaš 30 ili 60 ili 120 frames per second - svaki taj frame je slika bilo da je nastala u jednom ili drugom programu
ako izgledaju potpuno jednako, po čemu razlikuješ 'lažne' od 'pravih' frejmova
ne bi vjerovao, ali sve su to lažni frejmovi, niti jedan od njih nije slika stvarnog svijeta
kako glavobolja i mučnina imaju ikakve veze s tim?
na monitoru gledaš 30 ili 60 ili 120 frames per second - svaki taj frame je slika bilo da je nastala u jednom ili drugom programu
ako izgledaju potpuno jednako, po čemu razlikuješ 'lažne' od 'pravih' frejmova
ne bi vjerovao, ali sve su to lažni frejmovi, niti jedan od njih nije slika stvarnog svijeta
Pa jel taj novi lazni frejm, prazan, siv, sto li vec?
Pa jel taj novi lazni frejm, prazan, siv, sto li vec?
o čemu ti?
A nista sori, filozofiram malo. Odo gledat komponete i nove monitore, nesto opipljivo.
Nek nam se javi prvi kupac boris s dojmovima.
nije ista stvar nit jedno nit drugo u odnosu na dlss i fsr
Frame generation for every game? Lossless Scaling vs FSR 3 and DLSS 3 | Eurogamer.net
i svatko prodaje svoje ili koristi nešto kao marketing, isto kao u doslovce svemu, od igle do lokomotive
to je kapitalizam, glupo je živcirat se radi toga
I jesi li probao? Možda ti odgovara više nego da platiš 1500€ za novu grafu...
I jesi li probao, možda ti odgovara više nego da platiš 1500€ za novu grafu...
što jesam li probao?
ako misliš na frame gen, probao sam ga u stalkeru i sasvim je ok
jel bolji dlss ili fsr, jel bolji nevidjin i amd-ov frame gen ili lossless scaling... nema se tu što misliti, zna se što je bolje
je li nekom lossless scaling dovoljna zamjena da produži život svojoj grafi, ofkors da je, pogotovo ako te ionako nije previše briga za artefakte, ghosting i slične pizdarije
jel možeš gejmat stare igre sa integriranom - možeš, možeš gejmat i nove na low all postavkama, snizit rezoluciju, može se svašta
oćeš li kupit novu grafu ili ćeš radije popit i pojest te novce, to je osobna odluka, ne vidim čemu drama po stoti put o istome