NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.097
|
čitano: 196.010
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
dery kaže...

5070 vs 4070 jača 5%.

i potencijalno/ vjerojatno slabija od 4070 Super

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 godina
BeLLicus kaže...

hahahahaahhaha

Koja njuška 

Treba vas sve kupce Nv stavit u bus za Popovaču, Boris bude za volanom

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 15:26 (Wiz3m4n).
8 tjedana
Minneyar kaže...
Ozmanthus kaže...
Minneyar kaže...
filip_medo kaže...
Minneyar kaže...

Evo ak je itko sumnjao... shimmer/ blur/ sjebani tekst galore. Znam da vjerojatno ima ekipe kojoj to ne smeta, al meni je dealbreaker, pogotovo mutnost koju ne podnosim.

Linusu u zadnje vrijeme vjerujem kao i Draganu Primorcu da će pobijediti u nedjelju. :)

Ne vjerujem mu ni ja, ali vidim ekran. OK, za neke stvari mozes okrivit kameru pa kao ne znamo/ ne mozemo bit sigurni, ali isto tako se definitivno mjestimicno vidi bljeskanje, shimmering, mutnoca i opcenito artefakti u samoj igri...

Kad bismo barem imali direktan video umjesto sniman kamerom. Oh wait - imamo, postao sam ga jučer i još sam te citirao kasnije kad si pisao da ne znamo ništa o artefaktima, input latencyu i slično. Ali ne, bolja ideja je gurati svoj narativ na osnovu 240p videa snimanog kamerom.

Ima masa artefakata i u DF videu, tako da zakljucak se ne mijenja, i znam prepoznati stvari potencijalno uzrokovane kamerom i stvari koje su do same igre... I btw tih "samo +6 ms" input lag je u odnosu na postojeci frame gen, a ne u odnosu na native. U odnosu na native je po svemu sudeci itekako osjetan input lag.

I je, ja guram narativ a ti lazes o rezoluciji kamere :)

EDIT: S tim da je taj DF video ono, NVIDIA cherrypickana prezentacija i prerecorded dijelovi igre odnosno idealni slucaj, i i dalje ima vidljivih problema...

Ima artefakata, ali manje nego na trenutnom DLSS-u i frame-genu, što bi reklo da su unaprijedili tehnologiju prelaskom sa 40xx na 50xx seriju. Ako se ovdje raspravlja o DLSS-u generalno a ne 40xx vs 50xx, onda moje isprike.

Ista stvar vezana i za input lag - 6ms je ništa u odnosu na x4 veći fps. Cyberpunk bez frame-gena ima ~45ms latency (i uzmi u obzir da su sve te brojke TOTAL system latency, od čega je input samo jedan dio), s trenutnim frame-genom 50.97ms, a s x4 57.30ms. Dakle razlika između nativnih 60 fpsa i 200+ frame-gen fpsa je oko 12ms, što je više nego odlično.

Što se tiče rezolucije kamere mislio sam da je očigledno da karikiram, ali kad gledaš YT video nekog tko gleda drugi YT video nečega što je snimano kamerom - u praksi izgleda skoro kao 240p

4 godine
Wiz3m4n kaže...
BeLLicus kaže...

hahahahaahhaha

Koja njuška 

Treba vas sve kupce Nv stavit u bus za Popovaču, Boris bude za volanom

HAHAHa

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Valjda je to sve novo normalno....lažna prijateljstva, ljubavi, lažne narikače na sprovodima....pa i ovdje lažni frejmovi, tako nam i treba 

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
Ozmanthus kaže...
Minneyar kaže...
Ozmanthus kaže...
Minneyar kaže...
filip_medo kaže...
Minneyar kaže...

Evo ak je itko sumnjao... shimmer/ blur/ sjebani tekst galore. Znam da vjerojatno ima ekipe kojoj to ne smeta, al meni je dealbreaker, pogotovo mutnost koju ne podnosim.

Linusu u zadnje vrijeme vjerujem kao i Draganu Primorcu da će pobijediti u nedjelju. :)

Ne vjerujem mu ni ja, ali vidim ekran. OK, za neke stvari mozes okrivit kameru pa kao ne znamo/ ne mozemo bit sigurni, ali isto tako se definitivno mjestimicno vidi bljeskanje, shimmering, mutnoca i opcenito artefakti u samoj igri...

Kad bismo barem imali direktan video umjesto sniman kamerom. Oh wait - imamo, postao sam ga jučer i još sam te citirao kasnije kad si pisao da ne znamo ništa o artefaktima, input latencyu i slično. Ali ne, bolja ideja je gurati svoj narativ na osnovu 240p videa snimanog kamerom.

Ima masa artefakata i u DF videu, tako da zakljucak se ne mijenja, i znam prepoznati stvari potencijalno uzrokovane kamerom i stvari koje su do same igre... I btw tih "samo +6 ms" input lag je u odnosu na postojeci frame gen, a ne u odnosu na native. U odnosu na native je po svemu sudeci itekako osjetan input lag.

EDIT: S tim da je taj DF video ono, NVIDIA cherrypickana prezentacija i prerecorded dijelovi igre odnosno idealni slucaj, i i dalje ima vidljivih problema...

Ima artefakata, ali manje nego na trenutnom DLSS-u i frame-genu, što bi reklo da su unaprijedili tehnologiju prelaskom sa 40xx na 50xx seriju. Ako se ovdje raspravlja o DLSS-u generalno a ne 40xx vs 50xx, onda moje isprike.

Ista stvar vezana i za input lag - 6ms je ništa u odnosu na x4 veći fps. Cyberpunk bez frame-gena ima ~45ms latency (i uzmi u obzir da su sve te brojke TOTAL system latency, od čega je input samo jedan dio), s trenutnim frame-genom 50.97ms, a s x4 57.30ms. Dakle razlika između nativnih 60 fpsa i 200+ frame-gen fpsa je oko 12ms, što je više nego odlično.

Što se tiče rezolucije kamere mislio sam da je očigledno da karikiram, ali kad gledaš YT video nekog tko gleda drugi YT video nečega što je snimano kamerom - u praksi izgleda skoro kao 240p

Raspravljam da mi se gadi kuda sve ovo skupa ide :) Da je stvarni porast performansi ocito zanemariv, i to drugu generaciju zaredom, (izvan 5090/ grafe od skoro 3000 EUR), i da se prodaje magla i lazni frameovi. Jos kad bi sve to i funkcioniralo kao sto se najavljuje, ajde, podnio bi covjek, al DLSS je daleko od savrsenog i ovisi i o implementaciji od igre do igre, negdje bude skoro dobar kao nativno, negdje bude neigrivo mutno i puno artefakata. U svakom slucaju je iskustvo losije nego s native i osobno bih radije igrao native RT off nego 4x framegen sa maksimalnim RT koji je u 99% slucajeva ionako neprimjetan u gameplayu i masu artefakata sto uz to idu... I sta je najgore vjerujem da je vecina ljudi istog misljenja, al ko nas pita, nemas izbora nego kupiti jedino sto se trenutno gura...

13 godina
Ozmanthus kaže...
Minneyar kaže...
Ozmanthus kaže...
Minneyar kaže...
filip_medo kaže...
Minneyar kaže...

Digital foundry ima video, latency je ogroman.

Treba ti ovaj neki reflex 2 i gluposti da se smanji latency i onda dobiješ još više artefakata na samim rubovima ekrana, jer AI generira upravo to, tako zvan frame warp.

Kad poskidaš sve te DLSS i ostala sranja imaš istu karticu kao i 4000 series.

everyday i'm shuffling...
11 godina
Minneyar kaže...

U svakom slucaju je iskustvo losije nego s native i osobno bih radije igrao native RT off nego 4x framegen sa maksimalnim RT koji je u 99% slucajeva ionako neprimjetan u gameplayu i masu artefakata sto uz to idu... I sta je najgore vjerujem da je vecina ljudi istog misljenja, al ko nas pita, nemas izbora nego kupiti jedino sto se trenutno gura...

ako u cyberpunku ne primijetiš rt onda si stvarno ćorav

a za pitanje jel bi radije igrao native ili 4× framegen, treba dodati i fps, jer nije isto igrao na 30fps ili 120, pa onda vagneš jel ti bitnije imati povremeno koji artefakt ili non-stop biti na 30fps

uostalom, još uvijek nisu niti poštene drajvere izbacili, a ponešto će se i mijenjati u hodu

i dosad su nove tehnologije izgledale problematične, pa bi ih vrlo brzo unaprjeđivali i rješavali probleme

ray tracing, dlss i frame gen su realno tehnologije koje su još uvijek više-manje u startu, napredovat će i sasvim sigurno nema povratka na staro

tak da možemo kukat, grintat i glumit stare prdonje kojima ništa novo ne valja, kakvih je bilo za svaku novu tehnologiju od auta do mikrovalne, ali to je budućnost

14 godina
Minneyar kaže...
dery kaže...

5070 vs 4070 jača 5%.

i potencijalno/ vjerojatno slabija od 4070 Super

U pravu si, čovjek fino objasnio ( mislim da budemo svi ostali dosta razočarani sa performansama):

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 16:28 (dad0r).
15 godina
Nek vam ovo bude prekretnica, lupite šakom u stol uz riječi "dosta je!!!!!"
J želim pustiti vunu, ne dam da me šišaju 💪
Dosta je woke pekmeza, budimo muškarci!

Za mnom!!!!
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina

nadam se da si ciničan i da ti se nije pogoršalo pod stare dane 

13 godina
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

U svakom slucaju je iskustvo losije nego s native i osobno bih radije igrao native RT off nego 4x framegen sa maksimalnim RT koji je u 99% slucajeva ionako neprimjetan u gameplayu i masu artefakata sto uz to idu... I sta je najgore vjerujem da je vecina ljudi istog misljenja, al ko nas pita, nemas izbora nego kupiti jedino sto se trenutno gura...

ako u cyberpunku ne primijetiš rt onda si stvarno ćorav

a za pitanje jel bi radije igrao native ili 4× framegen, treba dodati i fps, jer nije isto igrao na 30fps ili 120, pa onda vagneš jel ti bitnije imati povremeno koji artefakt ili non-stop biti na 30fps

uostalom, još uvijek nisu niti poštene drajvere izbacili, a ponešto će se i mijenjati u hodu

i dosad su nove tehnologije izgledale problematične, pa bi ih vrlo brzo unaprjeđivali i rješavali probleme

ray tracing, dlss i frame gen su realno tehnologije koje su još uvijek više-manje u startu, napredovat će i sasvim sigurno nema povratka na staro

tak da možemo kukat, grintat i glumit stare prdonje kojima ništa novo ne valja, kakvih je bilo za svaku novu tehnologiju od auta do mikrovalne, ali to je budućnost

Naravno, pretpostavka je da sam na razumnom FPS na Native (60+).

Sto se tice RT u Cyberpunku, imao sam vec raspravu, ne sjecam se, mozda i s tobom, ali postoje na youtubeu usporedbe i analize RT on vs RT off i zakljucak je da je u vecini scena - bolje bez RT! Jer je lightning jako dobro odraden u CP i na "starinski" nacin. Taman i gdje je s RT bolje, to je uglavnom neprimjetno osim ako stanes i ides usporedivati side by side. A taman i da je primjetno, je li vrijedno tolikog performance hita? Pricamo o igri koju ni dan danas ni najjaca graficka koja jos nije izasla 5090 ne moze ni na 30 fps pokrenuti na tim postavkama... Cyberpunk je vise nego ista tech demo.

I nije istina, ja sam osobno uglavnom za nove tehnologije i puno njih i vrlo rano i brzo prigrlim ako mi imaju smisla, ista stvar je i za RT, nabavio sam RTX 3080 na launchu, odigrao sam kroz godine naslova i naslova, i donio svoj osobni zakljucak da je RT zakurac :) U rijetko kojoj igri je vizualno iskustvo primjetno bolje u redovnom gameplayu (bez da stanes i ides usporedivati ili diviti se slici), a performance hit je daaaaaaaaaleko prevelik za to sto nudi. Jedino di pamtim da je RT bio zbilja ocito bolji od rastera je Witcher 3. A ove kerefeke dal cu vidjet odsjaj svog auta u drugom autu kad prolazim pored njega... bmk, pogotovo ako za tu "dobrobit" moram ili igrati na low fps ili imati artefakte i input lag.

I nije to vise tolko nova tehnologija, 6 godina je u tech svijetu cijela vjecnost...

11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Path tracing je budućnost. Frame generation je budućnost. Šta itko ima kukati u vezi ovoga? Šta ste mislili da će svaka nova generacija grafičkih kartica biti minimum  50% bolja od isto rangirane kartice prethodne generacije? Prošla baba s kolačima. Davno je to bio slučaj. Minijaturizacija tranzistora je došla do plafona i dalje ne ide...

A tko nema novaca za novu grafičku svako 2 godine a naziva sebe tech/gaming fanatikom? Ne znate upravljati svojim financijama i/ili tehnologija/gaming vam nije ni približno strast koliko mislite da je i očigledno imate drugih prioriteta u životu na koje volite trošiti novce. Ne krivite kožnatoga za to. Plaćate premiju za early adopting novih tehnologija poput DLSS 4 koji će s vremenom biti sve bolji i bolji.

Moji novci su odavno spremni za RTX 5090. Tko hoće nađe načina, tko neće traži izlike.

3 17 hvala 0
13 godina
Hrci kaže...

Path tracing je budućnost. Frame generation je budućnost. Šta itko ima kukati u vezi ovoga? Šta ste mislili da će svaka nova generacija grafičkih kartica biti minimum  50% bolja od isto rangirane kartice prethodne generacije? Prošla baba s kolačima. Davno je to bio slučaj. Minijaturizacija tranzistora je došla do plafona i dalje ne ide...

A tko nema novaca za novu grafičku svako 2 godine a naziva sebe tech/gaming fanatikom? Ne znate upravljati svojim financijama i/ili tehnologija/gaming vam nije ni približno strast koliko mislite da je i očigledno imate drugih prioriteta u životu na koje volite trošiti novce. Ne krivite kožnatoga za to. Plaćate premiju za early adopting novih tehnologija poput DLSS 4 koji će s vremenom biti sve bolji i bolji.

Moji novci su odavno spremni za RTX 5090. Tko hoće nađe načina, tko neće traži izlike.

Tko prica o novcu? Imam novca hvala bogu dovoljno da bih mogao kupit 5090 bez da osjetim. Ali to ne znaci da moram pojest svako govno koje mi se servira. I super su te nove tehnologije koje su "sve bolje i bolje s vremenom"... osim sto ih zakljucaju i opet si s iducom generacijom primoran pojesti novo govno ako hoces "jos noviju jos bolju tehnologiju". The more you buy, the more you save! E pa ako toliko volis jesti govna, nitko ti ne brani

14 godina
Hrci kaže...

I ja cu vjerojatno uzeti RTX 5090 ali ovdje se ne radi o novcu. Vec se radi o tome da ti moras ovisit o DLSS4 implementaciji da imas normalan frame rate na najboljoj grafickoj na trzistu sto mi nema smisla

Stvar je principa jer oni prodaju "lazne" pefrormanse temeljene na DLSS4 i slazu cijenu oko tih performansi a ti jednostavno nemas alternativu, nažalost.

Mogao je i stavit $5000 i dalje bi se prodavala jer kao sto kazem, nemas alternativu ako želiš najbolje.

11 godina

Aha, pa ti bi Minneyar da kupiš RTX 5000 seriju a da ona ima komplet iste značajke kao i npr. RTX 7000 serija koja će izaći za 4 godine? Jbg prijatelju ne ide to tako. To ni ti nebi napravio da si vlasnik Nvidije. Ja sam zahvalan što postoje rješenja da 4K high refresh gaming bude realnost a to košta. Tebi je to govno, meni nije. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 17:01 (Hrci).
15 godina
Ka bi kupio dvije da sam tech entuzijast, ali nisam. Jedna je kujac od ovce
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Mislim ajmo realno, na RTX5090 se najvise i vidi skok, ali ako baš ne tražiš najbolje vec odes na RTX5080 i dalje su servirali 16GB VRama što je baš šupački potez

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Budete igrali cyberponk 2077 na tim karticama? Čujem jako dobra igra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ovaj testni mačić rtx5000 slobodno zaobilazak. Tko želi novi gpu ima rtx4000 koji će biti jeftiniji polovno/novo na bacanje.Onda tu je i rx9070 isto dobar bez dlss4 kerefeka. Ne volim fejk žene plastičnjače našminkane toliko kad se ujutro probudiš pitaš je tko si ti. Takav je trend ja ga ne volim tko voli nek izvoli ali moj savjet je izbjegavati.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Da kupim tu novu rtx 5xxx i pohvalim se tko će mi zavidjeti, kad svi znaju da vidim jedan pravi frejm i tri lažna ?
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...
Da kupim tu novu rtx 5xxx i pohvalim se tko će mi zavidjeti, kad svi znaju da vidim jedan pravi frejm i tri lažna ?

Tako je nama bogatašima kad smo sa nekom ljepoticom pa je tražiš da ti kaže: volim te. Nema veze jel istina lijepo je čuti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 17:27 (dery).
3 godine
forumaš kaže...

Pa i sada imaš lažne frejmove, za sada za jednog pravog jedan lažni, a kad se već lažemo...

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Sad će ubacit u testove uz cost per frame, i cost per fake frame.

2 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Laži, laži, laži me, nvidija laže najbolje...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Jbt ovaj Jensen da je na čelu HEP-a uvjerio bi nas da njegov 1kw vrijedi kao 4kw od konkurencije.

3 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

15 stvarnih slika od 60 u sekundi npr. Svaki dlss pogotovo ovaj se u brzim pucačkim i online igrama obavezno off. U tim igrama su stotinke bitne gdje bez realne slike nema šanse tako nešto igrat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 17:54 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

To su kožni kilovati... draže mi je nvidia g0vno od amd čokolade.

16 godina
mislioc kaže...

Jbt ovaj Jensen da je na čelu HEP-a uvjerio bi nas da njegov 1kw vrijedi kao 4kw od konkurencije.

Jensen je stari HDZ-ovac

11 godina
Minneyar kaže...

Naravno, pretpostavka je da sam na razumnom FPS na Native (60+).

I nije istina, ja sam osobno uglavnom za nove tehnologije i puno njih i vrlo rano i brzo prigrlim ako mi imaju smisla, ista stvar je i za RT, nabavio sam RTX 3080 na launchu, odigrao sam kroz godine naslova i naslova, i donio svoj osobni zakljucak da je RT zakurac..

ok, meni je isto barem 60fps minimum dovoljno, ok je i 100, ali mi nije nužno potrebno

e sad, svaka od tehnologija koja je dolazila tijekom godina teško se primijeti sama za sebe kad rushaš kroz igru

antialising također ne smeta dok gejmaš, teško ćeš ga zamijetit, ali staneš i drkenjaš miš lijevo-desno i odjednom ga vidiš

ne primjetiš bogzna kakvu razliku niti u teksturama, dok ne staneš i ne približiš se zidu ili drvetu ili čemu već, pa ipak svi volimo nafrljit teksture na max i grintamo ako nema dosta vrama za max

vodu i sjene da ne spominjemo, baš ćeš vidjet jel sjena relano odražava drvo ili ima dvije grane manje na sjeni, za sve to moraš stat i pogledat da bi vidio razliku

međutim, ugasi sve odjednom i igra će odjednom postati vrlo siromašna izgledom čak i dok je gejmaš

meni se događalo da se uopće ne obazirem na detalje dok gejmam, no onda nešto uhvatim krajičkom oka, stanem i divim se grafici

rt neće od quakea napravit cyberpunk, rt je u većini igrica dosad loše implementira - bez obzira na šest godina korištenja, ali postajat će sve bolji i bolji

u svakom slučaju je tu i ostat će

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice