NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.943
|
čitano: 300.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Cijene u njemačkoj su dosta dobre

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

U svakom slucaju bolje od crnih ocekivanja, al ima tu jos puno nepoznanica i treba svasta jos vidjeti.

- stvarne performanse - ovi NVIDIA grafovi i claimovi, tko zna kak su do toga dosli. ne bi me cudilo ni da su testirali 50XX sa frame gen vs 40XX bez frame gen ili tako nesto

- zanima me odnos snaga izmedu 5070 - 5070 Ti - 5080 s obzirom da je sad 500 dolara raspon izmedu njih, zanima me dal ce ikoja odskakati isplativoscu

- s tim da 5070 otpisujem unaprijed radi kolicine VRAM, a bome i 5070 Ti i 5080 su vec sada nategnute za 2k-4k gaming, a nisu jos ni izasle...

- zakljucak, najvjerojatnije cekam Super da daju normalne kolicine VRAM za istu cijenu, i onda uzmem i neki 27'' 4k OLED kad im jos malo padnu cijene :D

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
pqweasdyxc kaže...

Pa s obzirom da je RTX5070Ti po MSRP za 50$ jeftinija od RTX4070Ti Super onda bi realno RTX5070Ti trebao biti ispod 900€.

Eto, kod svaba 850€, brijem da bi kod nas isto trebala biti ispod 900€, naravno za par mjeseci jer ce u pocetku sigurno trgovci nabiti max marze.

Nekako mi se RTX 5070 Ti cini kao "the" kartica za ovu generaciju.

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
17 godina
Mislim da je 16gb dovoljna do iduće generacije konzola.

Ova 5070ti bi mogla biti dobra , ali čekaju se prave recenzije
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Performanse su vjerovatno takve jer se koristi DLSS 4 multy frame gemerator
Uglavnom uz ove cijene amd nema kaj tražiti sa raster performansama na razini 7900 gre....sve prek 500 eura piši kući propalo
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Ajde valjda 4080 uhvatim po normalnoj cijeni!!🙏🏻
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Lijepo izgledaju sada ti grafovi, ali svi znamo da je to mazanje očiju, tek ćemo vidjeti kada izađe serija kako će u praksi to funkcionirati, pogotovo sam skeptičan s obzirom na niži MRSP naspram Ade.

Nerealno mi je i pomisliti da će jedna rtx 5070 pružiti performanse kao 4090, pa čak i uz taj novi DLSS, tako je trebala biti obična 4070 jača od rtx 3080 po najavama, a dobili čak za nijansu slabiju grafu od potonje.

Kožnati mi sa svojom propagandom djeluje ko šverceri fejk parfema na pijaci "burazeru,za manje para bolje miriši" 

A o nižem rangu grafa ni riječi ili sam ja nešto potpustio s obzirom da sam preletio prezentaciju jer mi se ne gleda sve?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 9:14 (lobotomac90).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma... izmisljotine. Pogledao malo bolje grafove, te ogromne razlike su onako u Cyberpunku sa full RT i frame gen. Recimo u Far Cry 6 - isto na grafu, i to isto s RT - je razlika svega 10-20%. Cini mi se da ce porast sirove snage biti tako, 10-20% max i all in na RT i frame gen. Nisu pokazali nijednu igru bez jebenog RT...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 9:16 (Minneyar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
lobotomac90 kaže...

Lijepo izgledaju sada ti grafovi, ali svi znamo da je to mazanje očiju, tek ćemo vidjeti kada izađe serija kako će u praksi to funkcionirati, pogotovo sam skeptičan s obzirom na nižu MRSP naspram Ade.

Nerealno mi je i pomisliti da će jedna rtx 5070 pružiti performanse kao 4090, pa čak i uz taj novi DLSS, tako je trebala biti obična 4070 jača od rtx 3080 po najavama, a dobili čak za nijansu slabiju grafu od potonje.

Kožnati mi sa svojom propagandom djeluje ko šverceri fejk parfema na pijaci "burazeru,za manje para bolje miriši" 

A o nižem rangu grafa ni riječi ili sam ja nešto potpustio s obzirom da sam preletio prezentaciju jer mi se ne gleda sve?

Tako je i najavljivao da će 4070ti biti 3x brža od 3090ti pa se sjećamo kakvi memovi su preplivali internet onda. 

Logika govori ako DLSS4 MFG doda 3 frejma na svaki 1 pravi frejm, to ispada da je 5070 zapravo 25% raw performansi od 4090. To je bogme pravi marketinški trik na prezentaciji. Plus pitaj dragog Boga kako je uopće izvedeno testiranje po tim grafovima, ak je i DLSS3 bio uključen na testu onda 5070 izgleda reprezentativnije , makar sumnjam u to , ali živi bili pa vidjeli.
10 godina
lobotomac90 kaže...

Lijepo izgledaju sada ti grafovi, ali svi znamo da je to mazanje očiju, tek ćemo vidjeti kada izađe serija kako će u praksi to funkcionirati, pogotovo sam skeptičan s obzirom na niži MRSP naspram Ade.

Raster je valjda oko 4070 +20%. 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Sve to pari na već viđeni scenarij, najave brda i doline, pa na kraju bude razočaranje omjera performansi i cijene, na forumu kreću rasprave o isplativosti, neki kupe pa kenjaju da je top kupnja, neki ne i lupaju kontru, i tako u krug do najave sljedeće serije 

Ja sam jedino spreman potrošiti nekih 500 eura na rtx 5060 ti ili non TI, a nema riječi o njima još, iako uvijek to bude napredak od nekih 20-ak % naspram prethodne serije, tako da se ne treba nadati ne znam čemu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
mazy651 kaže...
lobotomac90 kaže...

Lijepo izgledaju sada ti grafovi, ali svi znamo da je to mazanje očiju, tek ćemo vidjeti kada izađe serija kako će u praksi to funkcionirati, pogotovo sam skeptičan s obzirom na nižu MRSP naspram Ade.

Tako je i najavljivao da će 4070ti biti 3x brža od 3090ti pa se sjećamo kakvi memovi su preplivali internet onda. 

Logika govori ako DLSS4 MFG doda 3 frejma na svaki 1 pravi frejm, to ispada da je 5070 zapravo 25% raw performansi od 4090. To je bogme pravi marketinški trik na prezentaciji. Plus pitaj dragog Boga kako je uopće izvedeno testiranje po tim grafovima, ak je i DLSS3 bio uključen na testu onda 5070 izgleda reprezentativnije , makar sumnjam u to , ali živi bili pa vidjeli.

Ma narvno da nece takve perfomanse biti ali da 5070 bude u rangu 4080 bez FG i sa ovim cijenama i manjon potrošnom ce jednostavno ubit,jedino taj ebeni videoram je mana..meni napr. jer igram na 4k Tv pa i kad upalim DLSS4 MFG i Raytracing znam da ce mi na nekim novim naslovima pojest vram.Ali vidit cemo,polovna 4080 ili 4070ti super bi mogla isto bit primamljiva

13 godina
lobotomac90 kaže...

iako uvijek to bude napredak od nekih 20-ak % naspram prethodne serije

Da je bar ovo istina, al postoji fail zvan 4060 Ti koji je isti ili cak losiji od prethodnice 3060 Ti, ovisno o naslovu i postavkama. A nisu ni drugi modeli bome bili cistih +20% za istu cijenu, bili su tipa 15% bolji za 30% vecu cijenu od prosle gen... Tako da ajd ovdje je bar ohrabrujuce da nece bit skuplje, pa ce samim time bit bolja generacija kolki god ispao skok na kraju.

13 godina
pqweasdyxc kaže...
lobotomac90 kaže...

Raster je valjda oko 4070 +20%. 

a to je onda razina 4070 super sa jednakom kolicinom vrama,ne baš optimisticno..ocigledno ce 5070 ti bit najbolja kupnja ko misli potršiti nešto više para na gpu

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Mislim da je vrijeme da umirovim 4090...

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Minneyar kaže...
lobotomac90 kaže...

iako uvijek to bude napredak od nekih 20-ak % naspram prethodne serije

Da je bar ovo istina, al postoji fail zvan 4060 Ti koji je isti ili cak losiji od prethodnice 3060 Ti, ovisno o naslovu i postavkama. A nisu ni drugi modeli bome bili cistih +20% za istu cijenu, bili su tipa 15% bolji za 30% vecu cijenu od prosle gen... Tako da ajd ovdje je bar ohrabrujuce da nece bit skuplje, pa ce samim time bit bolja generacija kolki god ispao skok na kraju.

A gle opet je jedna rtx 4060 ispala bolja u rasteru od 3060, ne znam sad točno koliko u postotku ali znam da je nešto jača uz manju potrošnju, DLSS napredak da ne spominjem.

Tako da ne sumnjam da će i 5060 biti nešto jača od prethodne, pitanje je samo kada se pribroje porezi i marže hoće li nam biti isplativo kupiti ju u odnosu na ono što nudi.

Mene uhvatio upgrejditis opet pa kemijam već par mjeseci dal da uzmem rtx 4060 ili Ti verziju, ali sam ipak odlučio pričekati novu seriju pa odlučiti.

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Preplašili su nas cijenama u najavi, sada smo osjetili olakšanje i lovimo se za novčanik... dajte mi 10 deka 5090, kvarat 5070 ti, kilo 5060, jogurt, pola crnog i jetrenu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 9:59 (notloB).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja mislim da pada RTX 5080...5090 si ne mogu opravdati jer ću komp koristiti isključivo za gaming, iako cijena je okej ako raw performanse budu barem 20% veće u odnosu na 4090. Tako da je plan uzeti 5080 na releasu i nakon 2 godine (ako će biti isti vremenski period kao i kod 4xxx serije) onda upgradeati na 5080 Super zbog više VRAMA.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nigdje na temi ne vidim da su popisani rami, pa reko da nabacimo i to:

RTX 5090-32GB GDDR7

RTX 5080-16GB GDDR7

RTX 5070 Ti-16GB GDDR7

RTX 5070-12GB GDDR7

Prekopirao sam sa Toms hardware, valjda su točni

Osobno nemam pojma šta ću, namjeravao sam se apgrejdat sa 50xx serijom, ali sam prezadovoljan sa svojom 3070. Radi ko urica, a meni trenutno najdraže ove indie igre za koje je dovoljno i gtx 560. Jedini razlog zbog kojeg bi mijenjao je da prodam trenutnu 3070 dok još radi odlično. Preostaje da vidimo kako će naši postaviti cijene, odnosno poglavito Njemačka. Ne pada mi na pamet da plaćam našima ako švabe budu jefitniji.

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Rtx 5070ti mi se čini ko "the" kartica. Opasno ću je popratiti i vidjeti gdje će se smjestiti performansama i cjenovno (u de i kod nas), prije toga još čekam šta će crveni tim izbaciti i kamo će se to točno pozicionirati pa onda odlučiti i piknuti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
Cansee kaže...

12GB

...12 hiljada matera kožnatom klaunu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 10:07 (notloB).
14 godina
pqweasdyxc kaže...

Kod nas 100-200 eura gore as usual.

twice the pride double the fall
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

sudeci po svemu, moja slijedeca kartica ce biti iz 7xxx serije...... 5 i 6 komotno preskacem.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
dad0r kaže...
pqweasdyxc kaže...

Kod nas 100-200 eura gore as usual.

Da, i to za najjeftinije modele. Ako zelimo neki srednji tier modela, onda jos 200e, za najvisi tier jos 400e.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 10:31 (congo).
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Daniel je dobro pokrio dostupne informacije.

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

With Nvidia’s new DLSS Frame Generation model, they have boosted speed by 40% and reduced VRAM usage by 30%.

No to ćemo vidjeti u praksi koliko će zasita smanjiti vram usage pošto su i dalje škrti sa njime.

Nažalost to će moći koristiti samo korisnici 4 i 5 serije gpu-a

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 11:01 (Frenkyca).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Bogte još će nas kožnati uvjeriti da nam je i 12gb vrama u 2025. i više nego dosta

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kad se samo sjetim da sam proveo 45 minuta gledajući AMDov CES i samo procovi AI i gluposti, sad se probudim i vidim cjene Blackwella i mislim si WTF!

2 0 hvala 0
15 godina
Kaj nije bolje jednostavno kupiti lossless scaling za 7 eura i imati multi frejm generator, mislim da ima i više od x3 umjetna frejma 🤭

https://store.steampowered.com/app/993090/Lossless_Scaling/
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Ja ga koristim sa RTX 2070 ali samo 2x , jer nije baš idealan... može progurat neke igre ali moja kartica uskoro ide na prodaju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice