NVIDIA Blackwell 50xx
- poruka: 159
- |
- čitano: 52.694
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
To znači da će trenutne RTX 4090 po izlasku 5090 polovne biti 20%-30% trenutne cijene
Pogotovo ako izađe DLSS 4.0 zaključan samo za novu seriju.
AMD je već propao, pao ispod 10%. Zaboravite na AMD. Nvidija je preuzela/pokonzolila PC gaming platformu i diktira tehnologiju i cijenu. Kome ne paše ima geforce now za 20 eura mj.
Da, ali gledaš RT grafiku kad je RTX 4080 dostupna za najam....hebeš lag.
Tko bude tražio low- mid range tu će biti ali tko će ih kupovat uz ovakav napredak konkurencije. Sve igre će imati RT,DLSS i grafe će to dobro vrtit uz lažne frejmove , tako da će nevidija postati must have.Samo je bitno da bude konkurencije njima što će valjda intel postić.
Uz UE5 nanite i lumen ne vjerujem da će nvidija bit must have tako skoro pogotovo kad se većina igara i dalje radi za konzole pa scale-a na pc. S obzirom koliko je trebalo nvidiji i cd projekt red-u da cyberpunk napokon srede kak' treba nije baš za očekivat toliku integraciju svih tehnologija u kratkom roku u puno igara. Možda tamo pred kraj blackwell generacije. A dotad će i intel i amd bit možda konkurentni /s. Nvidijin problem je zaključanost podrške pa ni ne može doživjeti veliku rasprostranjenost u nekon kratkom vremenskom roku. Sjetite se dlss-a i rt-a iz početka, ruglo. Tek sad je to ok, iako i dalje nepristupačno pošto se normalno vrti samo na jačim karticama najnovije generacije.
Tek sad je to ok, iako i dalje nepristupačno pošto se normalno vrti samo na jačim karticama najnovije generacije.
Gotovo je sa time da samo jače grafe normalno vrte. Kolegi rtx4060ti na 1440p radi path trace cyberpunk preko 60fps-a.Amd grafe kad je pitanje path trace, kratko i jasno ne vrijede, nula bodova.
Sa fejk frejmovima? Trebao bi i amd imat fejk frejmove ove godine. Ali i dalje neće imat rekonstrukciju, možda je zato nvidija to sad lansirala.
Zanima me kad ce se desit kompletna tranzicija na path trace tojest drasticno smanjivanje udjela tradicionalnog hardvera na grafi i ustupanje tog prostora RT jezgrama itd.Pretpostavljam za 2-3 Nvidijine generacije....tojest 6xxx ili 7xxx serije,to bi se moglo poklopit sa tranzicijom na Playstation 6 i ostale nove konzole.
Da cjele nove serije grafa dolaze sa max udjelom na gpu pcb za nove tehnologije onda bi vrlo vjerovatno i mid range modeli fantasticno vrtjeli path trace.
Sa fejk frejmovima? Trebao bi i amd imat fejk frejmove ove godine. Ali i dalje neće imat rekonstrukciju, možda je zato nvidija to sad lansirala.
Zaboravi amd, nema više ide u povijest koliko su zaostali.
Zanima me kad ce se desit kompletna tranzicija na path trace tojest drasticno smanjivanje udjela tradicionalnog hardvera na grafi i ustupanje tog prostora RT jezgrama itd.Pretpostavljam za 2-3 Nvidijine generacije....tojest 6xxx ili 7xxx serije,to bi se moglo poklopit sa tranzicijom na Playstation 6 i ostale nove konzole.
Da cjele nove serije grafa dolaze sa max udjelom na gpu pcb za nove tehnologije onda bi vrlo vjerovatno i mid range modeli fantasticno vrtjeli path trace.
Veliki skok ce vidjeti vec na iducoj seriji posto spominju RT modul koji ce ugraditi na PCB.
Tek sad je to ok, iako i dalje nepristupačno pošto se normalno vrti samo na jačim karticama najnovije generacije.
Gotovo je sa time da samo jače grafe normalno vrte. Kolegi rtx4060ti na 1440p radi path trace cyberpunk preko 60fps-a.Amd grafe kad je pitanje path trace, kratko i jasno ne vrijede, nula bodova.
Tu je svaki drugi frejm fejk i po testovima trebao bi biti na više od 60 pravih fpsa da bi uz dodtane fejk frejmove imao dobar input lag.
Kad dovoljno jak hardver stisnu na dovljno mali die koji će biti isplativ za široke mase i koji će biti relativno lagano ohladiti. Znači otprilike za 3-4 godine kad će izlaziti nova generacija konzola moguće path tracing uz upscale tehnologije postane mainsteram. SVe dok su takvi chipovi velik tj. skupi i uz prevelik TDP nema tu kruha.
Tu je svaki drugi frejm fejk i po testovima trebao bi biti na više od 60 pravih fpsa da bi uz dodtane fejk frejmove imao dobar input lag.
Šta bi tebi to smetalo ti ionako ništa ne vidiš.
Šta bi tebi to smetalo ti ionako ništa ne vidiš.
Meni nebi, ja čekam FSR 3 i miran sam 3-4 godine do novih konzola. Ja mogu pričekati par sekundi da se pokrene akcija na ekranu, hebe se meni ne igram ja profesionalno ko ti
nisam ja battlefield majstor i online ubojica
Kad ovo vidim kako je krenilo sa ray reconsruction DLSS 3.5 stvarno mislim da će blackwell gen nevidije potpuno ugasit amd gpu diviziju. Input latencija je koliko vidim veča u cyberpunk oko 30% tako da onaj tko to primjeti neče palit frame gen.
Prijatelju Dery ala oreš po amd-u kao da su ti ukrali nešto
Dali su anti lag+ samo za zadnju gen misle da su nevidija šta je još gore nego nevidija. Za ove znaš kako igraju ali prema izdajniku nemam milosti.
Kad ovo vidim kako je krenilo sa ray reconsruction DLSS 3.5 stvarno mislim da će blackwell gen nevidije potpuno ugasit amd gpu diviziju. Input latencija je koliko vidim veča u cyberpunk oko 30% tako da onaj tko to primjeti neče palit frame gen.
Praktički je ugašena već sada, biti na 10% udjela je nikad niže u povijesti. Koja je trazlika bili na 2% ili 10%...za konkurentnost baš nikakva.
Tak da možemo ponoviti, gpu rat je završio, nvidija je pobijedila. AMD je prošlih nekoliko godina držao majning kojeg više nema, bez njega poraz bi bio i ranije.
Gameri ne kupuju AMD niti će ga kupovati.
Dali su anti lag+ samo za zadnju gen misle da su nevidija šta je još gore nego nevidija. Za ove znaš kako igraju ali prema izdajniku nemam milosti.
Možeš zaobići sa omega driverima.
4xxx sam preskocio i mislim da sad vise necu ni uzimat ali 5xxx bi mogla itekako imat smisla za sve nove igre koje ce imat i Path Trace verziju poput CP ili AW2.
Nema veze mijenjam RTX 4070 za 7800XT.
Nema veze mijenjam RTX 4070 za 7800XT.
Idi pa se leci!
Mijenjam 7900 xtx za 4090 uz vašu nadoplatu