NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.156.966
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...
ansha kaže...
dery kaže...
dax-lax kaže...
ansha kaže...
dax-lax kaže...

Koja je fora da se kod nas u trgovini za cijenu od 7400kn može dobiti gigin gaming oc rx 6900 xt, te za istu cijenu jedna malo bolja rtx 3070ti? Pa taj rx pregazi i 80-ku u brute force performansama. Meni koji ne koristim, niti imam neki plan koristiti dlss, to izgleda kao dost dobar deal. 

Za istu cijenu uzmes 3080 12GB Gaming X, bolja kupnja od 6900 XT...

A gdje to kod nas u trgovini uzmes 3080 12GB Gaming X? Grafu ne plaćam u kešu

Ako gledamo isti model asus tuf 3080 12gb(7840kn) je skuplja 1360kn od  tuf 6900xt(6480kn).Rog strix modeli razlika 1950kn. Tko se ne pali na raytrejs eto.Ali inače su podjednake u igrama osim kad uključiš rt.

Nije bitan RT koliko DLSS, i ne FSR2.0 nije jos ni blizu DLSS-u...

Ako ne kuzis razliku izmedju dlss performance i native 4k sigurno ne kuzis razliku niti izmedju dlss i fsr 2.0

Kako ne kuzim kad sam ti rekao da u Deathloop-u DLSS performance izgleda dosta bolje od native-a? To je gledajuci sa 15cm od monitora, jednostavno je kod native-a aliasing dosta naglasen...

Pa upravo radi toga sam i napisao sto sam napisao.

Vidi se razlika izmedju native 4k i dlss performance i to ne u korist dlssa 😄

Naravno razlika nije vanzemaljska i meni je skroz ok i dlss performance,barem na TVu...

Ali sve je ovo sitnicarenje.....izgubimo mozda nijansu bistrine a dobijemo duple performanse 🥂

10 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ugasiti FPS counter i jednostavno igrati... neprocjenjivo.

Znam... kažemo mi sa starim karticama.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
miki_the_pirat kaže...

Ugasiti FPS counter i jednostavno igrati... neprocjenjivo.

Znam... kažemo mi sa starim karticama.

Ja ga imam upaljenog, a ne pratim ga. Već znam koliko imam FPS-a na pamet u igrama koje igram.

12 godina

Nicky je posrao rx6900 koju je imao jer nije podrzavala njegove posebne prstare broken engine igre.

Ako to nije pljuvanje bez razloga, ne znam sto jest. Da je bar kakav mini domaci test ili predstavljanje napravio, ma kakvi.

Ja covika uostalom nisam ni spomenuo, on je mjenjao nju odma s nekim kolegom. Dakle imao je duze tjedan dana koji je nisam vidio uzivo. xD

Da sad nesto napise o nvidii koju ima, morao bi mu vjerovat. Iako je to forumas kojem je svaki CPU ispod i9 9900k smece...

Eto

Survivor - eye of the tiger
14 godina
metallic kaže...

Nicky je posrao rx6900 koju je imao jer nije podrzavala njegove posebne prstare broken engine igre.

Ako to nije pljuvanje bez razloga, ne znam sto jest. Da je bar kakav mini domaci test ili predstavljanje napravio, ma kakvi.

Ja covika uostalom nisam ni spomenuo, on je mjenjao nju odma s nekim kolegom. Dakle imao je duze tjedan dana koji je nisam vidio uzivo. xD

Da sad nesto napise o nvidii koju ima, morao bi mu vjerovat. Iako je to forumas kojem je svaki CPU ispod i9 9900k smece...

Eto

Mislim da nije lijepo čovjeka ogovarati kada nije prisutan.

Po svemu što sam pročito raspizdilo ga je što ima problema sa novom karticom.

Nije tu bilo bitno jel AMD ili NVIDIA.

Kad nešto novo kupiš očekuješ da radi tiptop.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2022 20:34 (hummer0).
12 godina

Ne ogovaram ga, sto je tebi? Ja sam iznio povijest koji mnogi ne pamte, kad me se poteze za jezik.

Uostalom nisam ga prvi spomenuo ni rekao ista lose o kolegi dalmosu.

nicky.sl jesi li nam mogao malo bolje predstavit svoju tadasnju karticu, buka, temp, frames u igrama koje su aktualne...?

hvala i oprosti ako si nekim cudom uvrijedjen.

16 godina

Jesi to mislio na mene ? 

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
12 godina
metallic kaže...

Ne ogovaram ga, sto je tebi? Ja sam iznio povijest koji mnogi ne pamte, kad me se poteze za jezik.

nicky.sl jesi li nam mogao malo bolje predstavit svoju tadasnju karticu, buka, temp, frames u igrama koje su aktualne...?

Nisam uvrijeđen naprotiv drago mi je da me se netko sjetio .

Još tada sam rekao da je 6900 dobra za nove stvari ali za meni najvažnije i jedino što još uvik zaigram je smeće jer ne podržava stariji cryengine na kojem je moja igra zasnovana.

Normalno da me to raspizdilo, grafa je tada koštala 12 000 kuna a na njoj ne mogu igrat igru staru sedam osam godina. 

Nvidia čija je prva grafa koju sam u životu bila GTX 1070 (prije toga sam gonio samo radeonke) mi savršeno radi na svim mogućim platformama.

Isključio sam se iz svih mogućih rasprava na temu INTEL vs AMD i Nvidia vs AMD i NE UVLAČITE ME PONOVO U TA SRANJA

ps.

AMD mrzim iz sporta jer je bugovito smeće koje neće više u moje kućište. 

12 godina
nicky.sl kaže...
metallic kaže...

Još tada sam rekao da je 6900 dobra za nove stvari ali za meni najvažnije i jedino što još uvik zaigram je smeće jer ne podržava stariji cryengine na kojem je moja igra zasnovana.

Normalno da me to raspizdilo, grafa je tada koštala 12 000 kuna a na njoj ne mogu igrat igru staru sedam osam godina. 

Nvidia čija je prva grafa koju sam u životu bila GTX 1070 (prije toga sam gonio samo radeonke) mi savršeno radi na svim mogućim platformama.

Isključio sam se iz svih mogućih rasprava na temu INTEL vs AMD i Nvidia vs AMD i NE UVLAČITE ME PONOVO U TA SRANJA

ps.

Bez zamjerke, ali ja kad sam to govorio receno mi je da igram nesto novije a ne te "stare" (a najbolje) igre 

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Imao sam 6900xt i 6800xt. 3080 i sad imam 2080ti zamjensku dok ne puknem next gen. Nisam fanboy, svejedno mi je amd ili nvidija, rtx mi zbilja nije bitan tako da mogu slobodno reći da mi je 6900xt dala definitivno najbolji performance

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
nicky.sl kaže...
metallic kaže...

ps.

Nisam te uvlacio nit zvao, samo spomenuo u realnoj situaciji iz proslosti. Nekima to nije okej pa tag.

Znam da mrzis iz sporta i okej, sto sad. Svi imamo hobi.

Samo mi je cudno da mene kolege provjeravaju, jer  nikad nismo ruznu ric razmjenili.

17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ja sam se isto odlučio za Nvidiju nakon što sam isprobao kartice oba tabora. AMD je katastrofa za starije igre, masa njih nije htjela radit, a pošto ja većinu vremena igram starije igre Nvidija je jedina opcija. Prije par tjedana je bila vijest da AMD popravlja Opengl podršku koju su zanemarivali godinama. Bilo bi super da srede drivere pa da imam više opcija kad kupujem novu grafu.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Danas sam imao priliku uzeti 3080ti za ok novce, no odustao sam kad sam vidio da troši od 350 - 400w na sat. To je puno više od trenutne potrošnje kompa s 3070. Cijeli komp troši oko 280w(undervolatn proc i grafa). Prevelika razlika u potrošnji, a nema igre koja se na 3070 ne vrti sa svim postavkama na max. Jednostavno nema smisla plaćati više struje za iste vizualne rezulatate. 

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
protjeran
Alfredo nr.2 kaže...

Danas sam imao priliku uzeti 3080ti za ok novce, no odustao sam kad sam vidio da troši od 350 - 400w na sat. To je puno više od trenutne potrošnje kompa s 3070. Cijeli komp troši oko 280w(undervolatn proc i grafa). Prevelika razlika u potrošnji, a nema igre koja se na 3070 ne vrti sa svim postavkama na max. Jednostavno nema smisla plaćati više struje za iste vizualne rezulatate. 

Usporedjuj undervolt sa undervoltom, sa undervoltanom 3080 Ti bi vukao oko 100-120W vise za cca. 35% vise fps-a.. Nije racunica tolko losa kako si je predstavio..

17 godina
Pa koliko ti koristis tu grafu ili komp da se toliko brines o potrosnji. Ako igras par sati dnevno tih 200w razlike nije big deal. 3080 u idle mi trosi 30w a 320w na max opterecenju, a vecinom nije max.

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Jeli se isplati sada uzet 3090 za 3,5k koja radi iskljucivo na AM4 ploci. ( Dont Ask). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

za tu cijenu nema bolje grafe, jedino je testiraj prije kupnje jer je cijena vrlo upitna.

Eire
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Prijatelj mi je prodaje, kartica 100% radi ima pisanu garanciju ima covjek servis i sve to nije problem. Problem je sto jedino radi na AM4 plocama. Ima neku gresku i ne radi na intel plocama. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Kakav to greška moze biti, prvi put cujem tako nesto... Jel probao flashat drugi BIOS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

onda samo ti to sebi upikni, ionako imas amd-a,cijena je predobra.

Eire
12 godina
Zwer54 kaže...

Kakav to greška moze biti, prvi put cujem tako nesto... Jel probao flashat drugi BIOS?

Ne radi na problematicnim konfama ocito  

15 godina
protjeran
Bloodraven kaže...

Prijatelj mi je prodaje, kartica 100% radi ima pisanu garanciju ima covjek servis i sve to nije problem. Problem je sto jedino radi na AM4 plocama. Ima neku gresku i ne radi na intel plocama. 

Koja debilna prica, ako je grafa pod garancijom a ima gresku, o cemu pricamo? Zasto se ne reklamira? 

Koje zicarsko, klosarske price....

10 godina

Nisam ja shvatio da je to prava gara... već ono... "majke mi"... al na papiru... a papir, kao što znamo - trpi svašta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2022 21:36 (miki_the_pirat).
16 godina

Servisira graficke covjek. Nema garanciju sluzbenu, garancija je pisana u smislu dugogodisnji smo prijatelji pa u smislu da nesto ne radi ce popraviti. Probao je na 3 am4 ploce bez problema radi, probao je na 3 intel ploce 0 bodova.

10 godina

A gle... nezahvalno je kupovati od frendova ako nema pravu garu.

Šta ako crkne za mjesec i npr. on ne može popraviti? Hoće li vratiti lovu ako već daje nakakvu pisanu garanciju... ili će vam prijateljstvo trpiti... msm ono njemu neugodno ne dati a tebi bed uzeti jer si je ti "pokvario".

Cijena je super ali nosi svoje rizike.

8 godina
neaktivan
Bloodraven kaže...

Servisira graficke covjek. Nema garanciju sluzbenu, garancija je pisana u smislu dugogodisnji smo prijatelji pa u smislu da nesto ne radi ce popraviti. Probao je na 3 am4 ploce bez problema radi, probao je na 3 intel ploce 0 bodova.

Ja je kuzim ak ste frendovi kaj ce ti onda pisana garancija kaj on napise na papir, i kaj ti to znači ak nije ovjereno 

15 godina
protjeran
Zwer54 kaže...
Bloodraven kaže...

Ja je kuzim ak ste frendovi kaj ce ti onda pisana garancija kaj on napise na papir, i kaj ti to znači ak nije ovjereno 

A gde je pecat? 

15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Gori ste nego babe na pijaci 

Dezurne babe 

Eire
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ono što bih ja učinio na tvome mjestu, dao mu 50eura depozit i uzeo grafu nai jedan vikend. Te ju testirao sa svim mogućim testovima. Ako sve prođe puna šaka brade, ako ne zahvalio frendu.Na kojoj rezi planiraš igrati? 

Eire
Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

ova 3090 vjerovatno neko lažno kinesko smeće koje gpuZ očita kao 3090, bilo je toga podosta zadnjih godina 

nema šanse da grafička radi selektivno na jednom chipsetu, a drugom ne.

ili  neka od ploča u kojoj je isprobavana krepan pcie port....

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice