NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.163.762
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
forumaš kaže...
Metzger1313 kaže...

S obzirom da mi uskoro stiže  PALIT  RTX 3080 GameRock imam jedno pitanje vezano uz napajanje. S obzirom da kartica traži 3x8-pin, kolika je razlika u performansama da se samo konektira na 2x8-pin. Koliko zapravo više troši sami factory OC na kartici i koliko je nužno.  Napajanje imam Corsair Gold AX850.  

sobzirom da češ ti biti prvi vlasnik te kartice na forumu isprobaj pa javi 

I ja ću je imati... Šalju sutra iz skladišta u druge gradove.

everyday i'm shuffling...
13 godina
Mrmo kaže...
Ne znam koji te točno dio muči, da nemaš dovoljno 8pin priključaka, pa pokušavaš sa jednim kabelom upogoniti grafičku ili misliš da za svaki 8pin utor na grafičkoj trebaš novi kabel. Lako moguče da se grafička neće ni upaliti ako priključiš samo 2*8pin, a ako se upali vjerojatno bi bilo najbolje underclockati grafu, da se ne počne nešto dimiti pri korištenju od oko 300w (ako nema neke integrirane sigurnosne mehanizme u sebi). A ako pričamo o broju kabela koji idu iz napajanja do grafe, mislim da su ti dva kabla sasvim adekvatna. Ako ne pričamo samo o igricama, nego i rudarenju, onda ti je i jedan kabel sa dodatnim spliterom sasvim dovoljan, ako znaš underclockati grafičku.... Da ne teoretiziram dalje. LP

Zar nije bolje 3 kabela zasebno koristiti?

Isto tako ako imaš 2 8 pin utora, najbolje je 2 posebna kabela koristiti za high end grafičke.

Ispravi te me ako sam u krivu, jer i meni stiže isti model.

7 godina
neaktivan
Mrmo kaže...
Ne znam koji te točno dio muči, da nemaš dovoljno 8pin priključaka, pa pokušavaš sa jednim kabelom upogoniti grafičku ili misliš da za svaki 8pin utor na grafičkoj trebaš novi kabel. Lako moguče da se grafička neće ni upaliti ako priključiš samo 2*8pin, a ako se upali vjerojatno bi bilo najbolje underclockati grafu, da se ne počne nešto dimiti pri korištenju od oko 300w (ako nema neke integrirane sigurnosne mehanizme u sebi). A ako pričamo o broju kabela koji idu iz napajanja do grafe, mislim da su ti dva kabla sasvim adekvatna. Ako ne pričamo samo o igricama, nego i rudarenju, onda ti je i jedan kabel sa dodatnim spliterom sasvim dovoljan, ako znaš underclockati grafičku.... Da ne teoretiziram dalje. LP

Jedini kabel koji mi trenutno ide iz napjanja je 12pin na 2x8pin (koliko sam i dobio pri kupnji prije 6 godina). Što znači da bi u svakom slučaju morao nabaviti dodatne  kablove ili razmislit o nabavi novog napajanja

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2020 20:25 (Metzger1313).
13 godina

Evo izašlo kako Cyberpunk šljaka na novim sistemima:https://www.tomshardware.com/news/cyberpunk-2077-performance-preview

3090 ga nemre vrtit u 4k na 60fps-a(sve na max grafička od 2000 eura), jedino s dlss-om

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2020 20:46 (mislioc).

2 0 hvala 0
14 godina

1060 gotovo demolirana.

Sada opet svi mozemo kupovat 1080p monitore za cyberpunk.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2020 20:47 (MGloc).
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

zato moja 3060 ti na 1080p baš taman 70 fpsa na ultra bez DLSS-a, uz DLSS mora biti i dosta više. RT+DLSS na ultra u prosjeku 60, amlao se prilagodi i ide to još gore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

zato moja 3060 ti na 1080p baš taman 70 fpsa na ultra bez DLSS-a, uz DLSS mora biti i dosta više. RT+DLSS na ultra u prosjeku 60, amlao se prilagodi i ide to još gore.

Ali 1080p ti je bezveze, 1440p/4k je sad standard.

16 godina
hahhaajaads kaže...
forumaš kaže...

Ali 1080p ti je bezveze, 1440p/4k je sad standard.

nek im bude :D

13 godina
Lijepo sam rekao jučer 1080p 75hz lock i ajde bok i to taman 3060ti locka na max maxova.

1 0 hvala 0
13 godina
Metzger1313 kaže...
Mrmo kaže...

Jedini kabel koji mi trenutno ide iz napjanja je 12pin na 2x8pin (koliko sam i dobio pri kupnji prije 6 godina). Što znači da bi u svakom slučaju morao nabaviti dodatne  kablove ili razmislit o nabavi novog napajanja

Ok, sad sam gledao instalaciju za 3090 FTW, i čovjek kaže doslovno, "nvidia recommends 3 seperate pci-e cables". tako da izgleda da ti treba još kablova... ja sam se osigurao :P

4 godine
neaktivan
Ne vidim tipku za citiranje, il nešto krivo radim. Odg za Metzgera1313
Ugl to napajanje je minimalno za dvije graficke, a realno za tri (barem kad uzmem u korelaciju sa svojim Seasonic focus gold 850), pa mi je čudno da imaš samo jedan kabel, dok je u specifikacijama 4*6+2pin. Bilo bi potrebno da pronađeš drugi kabel u kutiji, inace neces moci puno sa grafickom (u prijevodu samo ces ju milo gledati)
13 godina
A 1440p 144hz da ne pričamo, to nemre ni quad sli 3090 da je podržan na seriji 3000.

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Naravno da preporučuju svaki zasebno, to bi rekli i za staru 980ti. Ali ni sa manje nece biti problema. Nije da će se raditi neko Kingpin tekući dušik overklokanje, pa ti treba što stabilnija struja...
evo specifikacije za pci-e kablove, iako je net pun i ovih od 150w. Po toj logici, onda ti za fen za kosu treba bakrena šipka prst debela, da preživi 1600w
https://www.gpuminingresources.com/p/psu-cables.html

0 0 hvala 0
13 godina
Mrmo kaže...
Naravno da preporučuju svaki zasebno, to bi rekli i za staru 980ti. Ali ni sa manje nece biti problema. Nije da će se raditi neko Kingpin tekući dušik overklokanje, pa ti treba što stabilnija struja...
evo specifikacije za pci-e kablove, iako je net pun i ovih od 150w. Po toj logici, onda ti za fen za kosu treba bakrena šipka prst debela, da preživi 1600w
https://www.gpuminingresources.com/p/psu-cables.html

Možeš i na lijep način objasniti. Jer koliko sam vidio za stabilnost najbolje je koristiti 3x kabela, dok neki govore da je dovoljno 2 kabela i jedan raširiti u treći.

Mene sad zanima imam novo napajanje od 1000W, nisam napisao no model je Corsair RM1000i
2 ili 3 kabela posebno? Isto tako ako 2 kojim redoslijedom? Ako je tri, onda već znam... :X
Netreba biti bezobrazan... nisam završio elektrotehniku, neuk sam što bih se reklo.

Evo i slika čovjeka koji je koristio 1x8 kabel i splitao u 2, sa reddit-a:

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/k5l9qs/psa_for_rtx_30xx_owners/

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2020 21:37 (Luka123).
6 godina
neaktivan
Metzger1313 kaže...

S obzirom da mi uskoro stiže  PALIT  RTX 3080 GameRock imam jedno pitanje vezano uz napajanje. S obzirom da kartica traži 3x8-pin, kolika je razlika u performansama da se samo konektira na 2x8-pin. Koliko zapravo više troši sami factory OC na kartici i koliko je nužno.  Napajanje imam Corsair Gold AX850.  

nece ti se graficka upaliti, ako nisu u pogonu sva tri pina

e sad, 2+1¸ili 3 zasebna ne znam, imam 3 zasebna, nisam probao 2+1, ali trebalo bi raditi

www.youtube.com/TerabitTV
13 godina
Nikakav problem spoji 2 zasebna iz jednog 1x8pin iz drugog 2x8pin radit će savršeno. Pa to svako ozbiljnije 650w ima dva odvojeno sa 2x8pin.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2020 21:48 (mislioc).

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Nisam ja ni imao namjeru biti bezobrazan, ako je tako zvučalo. Kažem tri kabla su iznimno sigurna opcija, overkill. Dva su sasvim zadovoljavajuća i ne bi trebalo biti problema. Uživaj u novoj opremi :)
6 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Evo upravo ono sto sam govorio, prva malo zahtjevnija igra i mozemo zaboraviti na raytracing pri 1440p, a pogotovo 4k rezoluciji, cak i sa DLSS-om je to sramotno malo fps-a za karticu tih cijena. Raytracing je tu reda radi samo, a kad dodju prave next gen AAA igre nece nitko ni pomisliti ukljuciti taj feature: https://wccftech.com/cyberpunk-2077-crysis-of-this-decade-pc-performance-benchmarks-nvidia-amd-gpus-dlss-raytracing/

1 0 hvala 0
13 godina
Najmanji problem je napravit neoptimizirano smeće, ali ovakvi naslovi dobro dođu za izbijanje love na skupi hardware.

0 0 hvala 0
5 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Došla danas Palitova 3060TI Dual OC

1. Glasna je za popizdit

2. Zašto mi je zaključana kontrola voltaže u Afterburneru?

3. Nemože gurati Metro Exodus u 2K rezi sa Extreme detaljima na 60 FPSova, to je jedina igra koju sam probao, Raytrace zasad neimpresivan u toj igri kao i DLSS uz napomenu da se radi o v1 ne v2

4. 3D Mark Time Spy mi daje dosta niže rezultate nego online, da li odabir rezolucije utječe na score, jer meni automatski postavi na 2K a po netu nigdje ne pišu koju rezoluciju u testu koriste.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2020 22:13 (user2206).

2 0 hvala 0
13 godina
user2206 kaže...

1. Glasna je za popizdit

2. Zašto mi je zaključana kontrola voltaže u Afterburneru?

3. Nemože gurati Metro Exodus u 2K rezi sa Extreme detaljima na 60 FPSova, to je jedina igra koju sam probao, Raytrace zasad neimpresivan u toj igri kao i DLSS uz napomenu da se radi o v1 ne v2

4. 3D Mark Time Spy mi daje dosta niže rezultate nego online, da li odabir rezolucije utječe na score, jer meni automatski postavi na 2K a po netu nigdje ne pišu koju rezoluciju u testu koriste.

Poigraj se malo fan curve-om. Svoju sam uspio dovest na zadovoljavajuću razinu buke pri prihvatljivoj temperaturi. Zasad od zahtjevnijih naslova probao samo Control. Sve postavljeno na ultra, 2k rezolucija, oko 75 fpsa. 

9 godina
Riot kaže...

Evo upravo ono sto sam govorio, prva malo zahtjevnija igra i mozemo zaboraviti na raytracing pri 1440p, a pogotovo 4k rezoluciji, cak i sa DLSS-om je to sramotno malo fps-a za karticu tih cijena. Raytracing je tu reda radi samo, a kad dodju prave next gen AAA igre nece nitko ni pomisliti ukljuciti taj feature: https://wccftech.com/cyberpunk-2077-crysis-of-this-decade-pc-performance-benchmarks-nvidia-amd-gpus-dlss-raytracing/

Neznam dal si ti čitao neki drugi članak?

"The difference between Cyberpunk with RTX lighting and without is massive. With RTX, it looks lifelike with lighting that brings depth to characters as their clothing creates shadows on their bodies and lighting splashes correctly over curved muscles. Without RTX, the game looks significantly flatter and more like a video game. And thanks to DLSS 2.0’s performance setting, I was able to get these incredible benefits at a steady 60 frames per second."

Ja vjerujem da je igra ultrazahtjevna i mislim da treba bar 3080 ili 3090 za RT al ko što sam rekao ova gen još nije gen za igrat se sa raytracingom... tek neka sljedeća generacija će ovo moć odvrtit kako treba.... Igre su ispred hardwarea trenutačno...

#YOLO
4 godine
NVIDIA Ampere 30xx

Uostalom iz clanka kojeg referiraju kaze

"This is near-final code, but CDPR has been working on bug fixes, tuning, and optimization for the past couple of weeks. AMD and Nvidia are also working on driver improvements, and the preview copy includes Denuvo protection."

Tkogod je igrao TW3 zna da razlike definitivno ima izmedu patcheva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Je, 1600w fen na 220v je skoro u pola manja struja i opterećenje nego 150w na 12v.

Bez obzira na to, držim da bez problema možeš koristit 2 kabla (1 split + 1 solo) za 3x8.
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

3060ti dostupna u linksu za 3899kn

Iako bih osobno preskočio taj palit model. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2020 4:24 (pavlovs_dog).

1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Hmmmm neki dan smo pričali o napajanjima, 8pin kablovima i 3070/3080...

Nisam ovo vidio do sada, ali kaže lik na redditu da mu se spalilo sve jer je koristio samo jedan kabel za 2x8pin na 3080 FE adapteru.

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/k5l9qs/psa_for_rtx_30xx_owners/

Pa su mu ljudi odgovorili da je trebao koristiti svaki 8pin sa posebnog kabela (2 zasebna izlaza iz napajanja, ne 2x8pin sa istog kabela) - da je to nVidia publishala u user manualu također... idem tražiti, i gle, vidi stvarno je.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
pavlovs_dog kaže...

3060ti dostupna u linksu za 3899kn

Iako bih osobno preskočio taj palit model. 

Iz kojeg razloga bi ga preskočio? Ima dobar hladnjak, nije glasan... ima 3 godine jamstva.. a i nije skup.

Po meni odličan deal trenutno.

It is always darkest just before the dawn.
10 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

stigla jucer gainwardica 3060ti, nisam od nekih benchmarka, vrti warzone na mid - high detaljima 1440p od 140 do 160fps u prosjeku +-15 tu i tamo

0 0 hvala 0
14 godina
mrsmith kaže...

Iz kojeg razloga bi ga preskočio? Ima dobar hladnjak, nije glasan... ima 3 godine jamstva.. a i nije skup.

Po meni odličan deal trenutno.

Evo iz prve ruke:

user2206 kaže...

1. Glasna je za popizdit

15 godina

Glasna je kad vjerojatno nije postavio custom fan curve, nemamo pojma koji je ostatak konfe... Nije baš neko mjerilo taj "review"

-
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2020 9:09 (The Unforgiven).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice