NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.162.098
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Šta se tiće vrama poslušajte od 20:40min:

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

kao da je nvidia ikada znala rasporediti VRAM kako spada (khm GTX1050Ti 4Gb - GTX1060 3GB) 

1 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

PM svaki put kad vidim HU, onda prikažu one Nixeus monitore koji su odlični, jefini i nama nedostupni.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Re: NVIDIA Ampere 30xx
mislioc kaže...
Daj ne tamburaj sa 16gb vrama i puno jezgri, imaš sad Ryzena 1800X 8/16 koji zaostaje 50+ frameova za i5 procesorima sa 6 jezgri, a ovaj novi 5600X je od njega brži u multithread aplikacijama 100%. Intel do sada brži u gamingu sa manje jezgri, a nvidia ima dlss koji lansira fps u orbitu. A Amd shema je oni će stalno nešto u budućnosti, ali su trenutno u qurcu. Jeftini su budget friendly i onda kad izbace nešto što je napokon možda brže stisnu 2800kn za 6/12.

koja igra koristi 8 jezgri? 

13 godina
neampojma kaže...
mislioc kaže...
Daj ne tamburaj sa 16gb vrama i puno jezgri, imaš sad Ryzena 1800X 8/16 koji zaostaje 50+ frameova za i5 procesorima sa 6 jezgri, a ovaj novi 5600X je od njega brži u multithread aplikacijama 100%. Intel do sada brži u gamingu sa manje jezgri, a nvidia ima dlss koji lansira fps u orbitu. A Amd shema je oni će stalno nešto u budućnosti, ali su trenutno u qurcu. Jeftini su budget friendly i onda kad izbace nešto što je napokon možda brže stisnu 2800kn za 6/12.

Cinebench R20 na kojoj vi testirate fps. 

12 godina
dery kaže...

Šta se tiće vrama poslušajte od 20:40min:

Mislim sve je jasno, ako danas igra zauzima skoro 8GB vrama na 1440p, kak ce tek bit za 2-3 godine kolko ce opcenito jedan korisnik zadrzat grafu tipa RTX 3070.

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Hmm jasno je da ce ovo bit tehnicki debakl kao i ostatak amd sponzoriranih igara tipa Horizon,Dirt 5 itd 🤣🤣🤣

https://wccftech.com/godfalls-4k-ultra-textures-on-pc-to-require-12gb-vram-says-dev/

Moj PC  
0 5 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...

Hmm jasno je da ce ovo bit tehnicki debakl kao i ostatak amd sponzoriranih igara tipa Horizon,Dirt 5 itd 🤣🤣🤣

https://wccftech.com/godfalls-4k-ultra-textures-on-pc-to-require-12gb-vram-says-dev/

I kakve ovo ima veze s ampere temom ? Pa da si na onom drugom forumu odma bi dobio ban.

7 godina
protjeran
mislioc kaže...
neampojma kaže...
mislioc kaže...

Cinebench R20 na kojoj vi testirate fps. 

Cinebench R20 je neka pucačina iz 2020?

12 godina
hahhaajaads kaže...
MEGATAMA kaže...

I kakve ovo ima veze s ampere temom ? Pa da si na onom drugom forumu odma bi dobio ban.

Takve sto se u tekstu spominje Ampere.

14 godina
MEGATAMA kaže...

Koji si ti lik e...

12 godina
Promster kaže...
MEGATAMA kaže...

Koji si ti lik e...

A fanboy is any person who is the unthinking pawn of a major label/brand. A fanboy is just about the most annoying creature on earth, particularly in the heated debate. They tend to be really irrational, and unwilling to look at both sides of the debate: repeating things by rote and being completely partisan.

16 godina
MEGATAMA kaže...
mislioc kaže...
Pa ne nego 16gb vrama je neophodno, zato kaj je Amd to stavio. Ali dlss nije mana, kao niti RT. To će oni razvit kroz godinu dana i radit će bolje nego na Nvidiji, a još ga ni nemaju :)

Svatko tko se boji da treba vise vrama ima rtx3090 sa 24gb super brzog vrama visoke propusnosti.

Jer ako postoji ta od 24gb kako onda moze bit dovoljno samo 16gb vrama?..... 🤔🤔🤔🤔

Malo ga ti pretjeruješ opčenito sa izlavama, al ovaj je skroz bezveze.

AMd koristi 16 GB RAM sa seriijom 5000 , između ostalog, za "smart memory access" gdje dio stvari koje CPU koristi drži u GDDR6 umjesto u DDR4. Za sada rezultati tog pristupa postoje, vremenom ćemo vidjet.

Da li im treba 16GB? Ne znam, ali budući istu količinu imaju na PS5 i XBox, vjerujem da su iz nekog razloga i ovdje stavili. Manje će se koristiti nego na konzolama, ali postoji razlog za tim VRAM.

E, sad, po do sada viđenom, a mnogi su se raspisali o tome, poneki i ozbiljni youtuberi , 6900XT dobiva 3090 u globalu.

3090 je čudna kartica. Ima 24GB RAM, tobože radi workload scenarija, a nema titan drivere i postiže rezultate koji su lošiji od RTX Titana u scenarijima gdje je potrebno. Sa druge strane u igrama postiže tek neznatno bolje rezultate od 3080. Da li će u scenarijima gdje treba više VRAM biti osjetno bolja od 3080, ne znam, ali ako bude, to znači samo da 3080 ipak ima premalo, a ne da je 3090 ipak bolja.

Da li će ikada trebat 24 GB? nVidia tu marketinški ide na 8K ready - ali za 8k igre ĆE BITI preslaba - treutno jedino što radi je 1440p ili u najboljem slučaju u onih 3-4 igre gdje postoje, 4K teksture upscala na 8k. Dakle ne rendera NIŠTA u 8K. Samim time joj ni taj VRAM ne treba, jer kad bude 8K tekstura u igrama, 3090 neće biti relevantna.

Sve to u zbroju, meni 3090 nema smisla. Ne znato što ne igram na 4K ili mi je skupa, već kartica takva kakva jest, sama po sebi, nema apsolutno nikakvog smisla. Čak ni za SLI kako je Linus nedavno zaključio.

Sa druge strane ni 6900XT nema PREVIŠE smisla, maltene je identićna sa 6800XT, osim 8CU više i ponešto bolje biranih chipova, pa ima isti TDP ko 6800XT, ali daleko je manja razlika u cijeni, predstavlja neki premium, kako naspram 6800XT, tako, koliko znamo u ovom trenu, i prema 3090.

Ja u zbroju ne bih baš spominjao 3090 kao ikakav argument ZA nVidia stranu... u bilo kojem kontekstu. RTX 3080 da, pišite što hoćete, ali 3090 je svima koji su iole objektivni (a večina youtubera dijeli to mišljenje) , izolirana sama za sebe u nvidia konkurenciji, u odnosu na Titan RTx i RTX 3080, apsolutno besmislena kartica. U usporedbi sa AMD konkurencijom, u odnosu na ono što trenutno znamo, samo još gore...

11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Uff što volim ovo jesensko razboblje očevi motaju kobasice, majke motaju sarme, a djeca popomažu.

Mnogo je situacija u kojim djeca potpomaganjem rade dodatan posao tipa kao osobe koje pričaju tj. nagađaju samo ovdje na forumu. 

Situacija je jednostavna i 3080 i 3070  su zvijeri price per wat. Tek sada smo došli do igara koje će znati iskoristit 8gb vrama sve ostalo govori da su optimizacije u banani najbolji primjer gtx 970 koja nije imala niti 4gb vrama u globalu. 

Ako su developeri obavili posao s ovim zvijerima nema dropa već ugodan game 3090 je promasaj od kartice za novac koji trenutno košta.

Vratimo se na gtx 970 4gb i r9 390 8gb usporedi samo i zajasi na 4gb vrama viška i odi.

Ista situacija nvidia 8 vs 16 amd zatim it fakultetdžije optimizacija jel poznata riječ, jel poznato koliko amd ima problema s njom??

Dvije različite platforme koje rade na sličan ali nikako isti princip. 

Onaj tko ima love ide na3070 3080 i 3090 te je spreman njih prodat i uzet iduću ili generaciju nakon nje.

Kartice su zvijeri uopce nije upitno naravno koliko para toliko muzike 3070 gazi 1080p i vecinu naslova 1440p za 4k i dalje nije preporuka, 3080 1440p i 4k vecinu naslova, 3090 trenutno dere sve vjerojatno 4k ali je upitno za next gen... 

Lp vramboysi!!

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Rhodin kaže...
MEGATAMA kaže...
mislioc kaže...
Pa ne nego 16gb vrama je neophodno, zato kaj je Amd to stavio. Ali dlss nije mana, kao niti RT. To će oni razvit kroz godinu dana i radit će bolje nego na Nvidiji, a još ga ni nemaju :)

Svatko tko se boji da treba vise vrama ima rtx3090 sa 24gb super brzog vrama visoke propusnosti.

Jer ako postoji ta od 24gb kako onda moze bit dovoljno samo 16gb vrama?..... 🤔🤔🤔🤔

Malo ga ti pretjeruješ opčenito sa izlavama, al ovaj je skroz bezveze.

AMd koristi 16 GB RAM sa seriijom 5000 , između ostalog, za "smart memory access" gdje dio stvari koje CPU koristi drži u GDDR6 umjesto u DDR4. Za sada rezultati tog pristupa postoje, vremenom ćemo vidjet.

platiš 1000e+ karticu i onda ti prodaju priče kako je određena količina vrama dovoljna, šta me briga koliko trenutno igre koriste vrama, za te pare daj mi 20GB 

11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Ne vidim u cemu je problem ako ti ne paše ne kupuješ i gotovo želje su jedno mogućnosti drugo.

Imate na izbor i još se žalite, budite presretni ako do Božića dođu zalihe u normalnoj količini.

Isprobao i 3080 i 3090 na 2k 240hza tjedan dana rada s objema mi je sve rekao jedina zamjerka zelenima su rt performanse no nadam se da će to uspit softverski naknadno riješiti.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Bero_ng95 kaže...

Ne vidim u cemu je problem ako ti ne paše ne kupuješ i gotovo želje su jedno mogućnosti drugo.

Imate na izbor i još se žalite, budite presretni ako do Božića dođu zalihe u normalnoj količini.

Isprobao i 3080 i 3090 na 2k 240hza tjedan dana rada s objema mi je sve rekao jedina zamjerka zelenima su rt performanse no nadam se da će to uspit softverski naknadno riješiti.

Isprobao si 4k/8k karticu u 1440p i nisi imao probleme, iznanadjen sam.

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Hehe (roktanje)

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Na poslu sam sada pa se ispričavam sto sam izostavio reci i 4k 144hz monitor  ugl nije moje bilo je teško maknuti se od toga kao strastveni gamer.

3080 uredno pokrece sve naslove, dobra iskoristenost i u mp igrama btf v, pubg, warzone u tri igre sam imao blagi drop na par djelova u igri ali to je toliko beznačajno da mi ga je jadno spominjat.

Dečki koji imaju kartice znaju da nisu pogrješili u odabiru definitivno, tko je u startu kupio za nekih 800 eura taj je zaista ekstra prosao za 3080

Bero
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ja sam mislio da su samo konzolasi zagrizeni fanboyevi al ocito sam bil u krivu.

3070 je dobar gpu samo ne za ove trenutne cifre,da sam uspio ubost FE 499€ nebi se zalil...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2020 15:00 (PCNjubara).
Moj PC  
6 0 hvala 0
6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...

Zapravo ima neizravne veze s Ampere, igra je prezahtjevna za 3080 pa su to i napisali u članku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2020 15:10 (Riot).
16 godina
Bero_ng95 kaže...

tko je u startu kupio za nekih 8700 eura taj je zaista ekstra prosao za 3080

*drops mic*

Razmišljam da bi uzeo i 6800XT nek se nađe za 2nd PC ako bude dovoljno dobro prošla u recenzijama, nije da će joj Ryzen 2600 u njemu biti od kakve koristi, ali why not 

Ali u svakom slučaju ću preći na Ryzen 5 5600/5600X umjesto Intela 8700K, prvom prilikom.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2020 15:13 (mrsmith).
5 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Nemojte me krivo shvatiti, ali ovo je sve prenapuhano. Spominje se ray tracing, a koliko igara podrzava ray tracing? 20? Od koliko igara? Svake godine ista prica. Izadu kartice, onda borba nvidia vs amd i na kraju postovi poput "kad vise igara uvede ray tracing" i borba sa rezolucijom i spominjanje 4k gdje je ista prica kao ray tracing, koliko ljudi ili da bolje recem koliki postotak ljudi igra na 4k? Godinama ljudi prelaze sa 1080p na 1440p,jako polako i onda se tu dode raspravljati o 4k.

Kad vec pricate o 4k, zasto ne spominjete 8k?

Benchmark koji nvidia i amd stavljaju za igre koje su "popularne" tipa fortnite, minecraft itd, pa gdje je onda tetris?? Sto ne urade benchmark u black desertu sa remestered settingsima, znaci jaka grafika, animacije,efekti, high motion igra i neka tu opale benchmark nego se ljudi ovdje pale kako sa novom serijom kartica imaju vise fpsa u hebenom minecraftu...

0 0 hvala 0
13 godina
PCNjubara kaže...

Ja sam mislio da su samo konzolasi zagrizeni fanboyevi al ocito sam bil u krivu.

3070 je dobar gpu samo ne za ove trenutne cifre,da sam uspio ubost FE 499€ nebi se zalil...

Da su cijene bliže mrspu, bili bi odlična kupovina.

Ovako 7,5 keka za 3080 i 5,5 za 3070.  No way Jose.

6 keka za 3080, 4 do 4,5 za 3070. Ok

Zamisli šamarčinu kad izađe 3080ti s više gigabajta za današnju cijenu 3080.

Neka hvala. Nvidiju ću uzet samo ako AMD bude imao sranje od kartice i paper launch. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2020 15:17 (DarthMarkus).
12 godina
SuperHeroj kaže...

Nemojte me krivo shvatiti, ali ovo je sve prenapuhano. Spominje se ray tracing, a koliko igara podrzava ray tracing? 20? Od koliko igara? Svake godine ista prica. Izadu kartice, onda borba nvidia vs amd i na kraju postovi poput "kad vise igara uvede ray tracing" i borba sa rezolucijom i spominjanje 4k gdje je ista prica kao ray tracing, koliko ljudi ili da bolje recem koliki postotak ljudi igra na 4k? Godinama ljudi prelaze sa 1080p na 1440p,jako polako i onda se tu dode raspravljati o 4k.

Kad vec pricate o 4k, zasto ne spominjete 8k?

Benchmark koji nvidia i amd stavljaju za igre koje su "popularne" tipa fortnite, minecraft itd, pa gdje je onda tetris?? Sto ne urade benchmark u black desertu sa remestered settingsima, znaci jaka grafika, animacije,efekti, high motion igra i neka tu opale benchmark nego se ljudi ovdje pale kako sa novom serijom kartica imaju vise fpsa u hebenom minecraftu...

Normalno da je prenapuhano, novi cod tipa.. 250GB sa RTom, 175gb bez toga.. Znaci skoro dodatnih 100gb da bi vidio odbljesak koji ti samo smeta 

11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Riot a, mene kao i još neke vjerojatno samo muči to šta trenutno nema dovoljno love za rtx 3080 ili 3070 i boji se da će cijene ovakve ostati. :D

Iskreno imao sam ludu sreću da kolega s posla gejma i ima love ko pljeve kod njega sam igrao izguštao se na pristojnoj grafici i detaljima stani pani. Red dead me je definitovno osvojio, kao i HZD  zaista grafički prekokrasno bar meni.

Mega tama i mrsmiht su jedini koji imaju karticu od cjele ekipe koja kknstatno komentira na bazi cega, yubita??

Sta se niste zalili na samo 11gb 2080ti, kako je moguće  da ima isto kao i njezin predhodnik??

Ljudi nemojte pričati ako niste sigurni na ovom forumu svakim danom ima novih clanova koji bi rado kupili karticu pa odustanu jer osobe koje su je vidjele samo preko slike komentiraju svatko ima pravo na svoje misljenje jasno ali bar imaj argument koji stoji ako misljenje namećeš ostalima. 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

meni svjedno AMD ili Nvidia ,ocekujem napuhane cijene i od AMD-a,a i zanimaju me benchovi u normalni uvjetima (znaci bez rage mode-a i zen3 cpu-a sl gluposti.)

3070 FE MSRP 499$ - Kod nas Custom 5400+

6800 - 579$ - nebu ispod 6 nema sanse

16 godina
PCNjubara kaže...

meni svjedno AMD ili Nvidia ,ocekujem napuhane cijene i od AMD-a,a i zanimaju me benchovi u normalni uvjetima (znaci bez rage mode-a i zen3 cpu-a sl gluposti.)

Ako bude "normalna" cijena 580€+PDV dakle nešto preko 5500kn. CCa MSRP*10 , a sve preko toga je 'Rvatistan

14 godina
suspendiran
PCNjubara kaže...

Baš je svejedno 6900XT za $1000 i 3090 za $1500, a trenutno su rame uz rame.

17 godina
Riot kaže...
MEGATAMA kaže...

Ti si muzejski primjer jednog fanboya čiji je IQ na razini sobne temperature, bez trunke kritičnosti prema proizvodima koje kupuješ, vidiš samo ono dobro, unatoč tome što ti ta kompanija masno naplaćuje proizvode koje kupuješ, ne dijeli ti ih besplatno pa da vidiš samo ono dobro. 

Kolega, cemu ovo? Cini mi se prevladava ljubomora, nema sta drugo biti... kolega ima mogucnosti i kupuje sto mu se svidi, isto tako kako je 90% korisnika fanboy necega tako on smije biti i fanboy nvidie...

Ali ovakve uvrede nisu pokazatelj niceg drugog nego tvog osobnog nacina ponasanja i samim time opisujes sebe vise nego druge...

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
2 2 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice