NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.170.539
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Najbolje je imat i konzole i pc ako to financije dopustaju...jednom se zivi.

Napisao sam da ocekujem minimum 4K na pcu....zasto to ne bih napisao za rtx3080 koji cu platit vise od 800eu...pa ne nadam se da cu na tome vrtit 1440p to mogu vec na rtx2080 fantasticno.

Neki od vas tvrde da ne treba vise od 1440p drugi tvrde da je 1080p dovoljno ja kazem da bi u 2020 pc gaming trebao bit u 4k.

Prije neki dan sam ovdje pisao rezultate u Death Strandingu uz dlss i igrao sam malo igru na 1440p uz 120fps i onda vratio na 4K uz 60fps i apsolutno odabrao da zelim nastavit igrat u 4K/60fps.

120fps vs 60fps primjetim ali to je daleko manja razlika nego 60fps vs 30fps a sa druge strane vizualna razlika 4K vs 1440p je poprilicno vidljiva tako da je meni taj vizualni prikaz bitniji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Zelenapaprika2 kaže...
Synthium kaže...
Zelenapaprika2 kaže...
Cansee kaže...
Synthium kaže...
Rhodin kaže...

Synthium ali to nije hardver od 3000kn, već bliže 8-10k samo košta 3 jer Sony na veliko naručuje u ugovorima sa 50-100mil i više jedinica kao minimum, sa opcijom dodatnih jedinica kroz recimo 3 godine, računajući i na "pro" varijantu, odnosno refresh kroz 3-4 godine. Zatim ide još toliko, cca. Na to ne nabijaju nikakvu zaradu, već progutaju dio cijene po kojoj dobiju svaki PS4 i šalju direktno igračima.

Još i prekupci / trgovine zarađuju, ali minimalno na samoj konzoli. Konzola je pltforma za prodaju usluga, dodataka i igara.

Dakle utrpaj to u komp od 8-10k kuna, pa vidi što možeš dobiti na 4K

Plus činjenica da imaju proprietary OS, jedinstveni OS, jedinstvene drivere 1 GPU 1 CPU i nema toliko brige za developere da "mora moć raditi sa svime" i imaš maksimum što se može izvuć od navedenih komponenti. Za razliku od PC-a gdje to nije slučaj.

Svejedno, nece me nitko moc uvjerit da za 3k kuna dobijes ono za sto ti treba ravno 5x vise para na kompu + naravno dodatne nadogradnje kroz slijedecih par godina. Kuzim ja da tu ima dosta faktora ukljucujuci manje cijene po kojima Sony dobije komponente radi veleprodaje i sl. Svejedno razlika u cijeni ne moze biti toliko velika. Drugim rijecima, igre ce i dalje pretezno ici na 30fps, uz mozda iznimke nekih naslova na pocetku konzolinog lifespana da navuku lakovjerne ljude. I vrlo vjerojatno nece ici na pravoj nativnoj 4k rezoluciji jer je to izrazito zahtjevno jos uvijek i za PC.

slažem se i ja da nije baš tolika razlika, ali nije ni mala. najveći problem je cijeli sustav u kojem developeri najviše energije i vremena troše na prilagodbu za konzole. I tu staje sva priča, i onda idu to portati na PC i dobijemo svakakvih rezultata. Pa pogledaj RDR2, odlično je bilo prvi dan izlaska na playstationu 4 koji je konzola iz 2013. A ljudi koji su imali 10x bolji PC su imali zaštekavanja, bugova i hrpu drugih problema kad je izašlo na PC zbog lošeg porta. Znam hrpu primjera gdje je PC port failao žešće, a ne znam ni jedan gdje je bilo sve super na PCu a nije valjalo na konzolama

Ps5 ce doslovno pc koštati života

Ako ps4 pro ovo vrti u lockanih 60fps//4k/hdr, novi ps5 ce to mljeti u 120!

https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-2080-founders-edition/8.html

Kao što vidimo rtx 2080s bf1 vrti na 4k u prosjecnih 75fps-a a taj rang gpu samo od AMD-a ce biti u novom Ps5, pa mi nikako nisu jasne ove usporedbe da bi se igre trebale vrtiti u nekakvih bijednih 30fps-a na novoj konzoli od 3000kn!

Pc master race ce preci lagano u Ps master race!

Ti si apsolutna trolina. Odlicno mi je kako downvoteas postove bez da napises ikakav protuargument jer ga u biti nemas. 

Haha, bravo ti, ovo si ti napisao ne ja:

Svejedno, nece me nitko moc uvjerit da za 3k kuna dobijes ono za sto ti treba ravno 5x vise para na kompu...

stavim ti video u kojem pišljiv hardver iz ps4pro vrti bf1 u basloslavno lockanih 4k/60fps/ s hdr-om u kojem je prastari jaguar cpu s 8 jezgri i hd7970, u novom ps5 je 8c/16tcpu i gpu rang rtx 2080+ za 3000kn, koji ti još to argument treba? da ti nacrtam ako neznaš čitati ili nerazumijes sto je 3000kn?

https://www.hrvatskitelekom.hr/sony-playstation5-ps5

živio!

Zakopaj se tamo negdje u rupu i nemoj vise izac

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Prvo da napišem da ovo ne govorim ni u korist PC-a niti konzola. Naime, mi ovdje trebamo shvatiti da smo entuzijasti, neki više, neki manje (ovisno o financijskim mogućnostima) i da ostatak svijeta ne razmišlja kao mi. Statistika nije 100% točna, međutim daje okvirnu sliku, a prema njoj dan danas, u 2020. godini, još uvijek preko 65% ljudi koristi 1080p monitore, tek 7% ljudi koristi 1440p monitore, dok 4K monitore koristi manje od 2% ljudi (ostatak do 100% su manje i ultrawide rezolucije). Podaci su uzeti sa Steama, a svi znamo da on nema baš malu bazu korisnika. Po mojem skromnom mišljenju tek će kroz par godina 1440p zaživjeti globalno, a 4K ne još tako skoro. Kao što sam na početku rekao, mi ne spadamo u tu skupinu jer prosječan čovjek će radije zapiti 1000€ nego toliko platiti GPU.

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Zelenapaprika2 kaže...
Cansee kaže...
Synthium kaže...
Rhodin kaže...

Synthium ali to nije hardver od 3000kn, već bliže 8-10k samo košta 3 jer Sony na veliko naručuje u ugovorima sa 50-100mil i više jedinica kao minimum, sa opcijom dodatnih jedinica kroz recimo 3 godine, računajući i na "pro" varijantu, odnosno refresh kroz 3-4 godine. Zatim ide još toliko, cca. Na to ne nabijaju nikakvu zaradu, već progutaju dio cijene po kojoj dobiju svaki PS4 i šalju direktno igračima.

Još i prekupci / trgovine zarađuju, ali minimalno na samoj konzoli. Konzola je pltforma za prodaju usluga, dodataka i igara.

Dakle utrpaj to u komp od 8-10k kuna, pa vidi što možeš dobiti na 4K

Plus činjenica da imaju proprietary OS, jedinstveni OS, jedinstvene drivere 1 GPU 1 CPU i nema toliko brige za developere da "mora moć raditi sa svime" i imaš maksimum što se može izvuć od navedenih komponenti. Za razliku od PC-a gdje to nije slučaj.

Svejedno, nece me nitko moc uvjerit da za 3k kuna dobijes ono za sto ti treba ravno 5x vise para na kompu + naravno dodatne nadogradnje kroz slijedecih par godina. Kuzim ja da tu ima dosta faktora ukljucujuci manje cijene po kojima Sony dobije komponente radi veleprodaje i sl. Svejedno razlika u cijeni ne moze biti toliko velika. Drugim rijecima, igre ce i dalje pretezno ici na 30fps, uz mozda iznimke nekih naslova na pocetku konzolinog lifespana da navuku lakovjerne ljude. I vrlo vjerojatno nece ici na pravoj nativnoj 4k rezoluciji jer je to izrazito zahtjevno jos uvijek i za PC.

slažem se i ja da nije baš tolika razlika, ali nije ni mala. najveći problem je cijeli sustav u kojem developeri najviše energije i vremena troše na prilagodbu za konzole. I tu staje sva priča, i onda idu to portati na PC i dobijemo svakakvih rezultata. Pa pogledaj RDR2, odlično je bilo prvi dan izlaska na playstationu 4 koji je konzola iz 2013. A ljudi koji su imali 10x bolji PC su imali zaštekavanja, bugova i hrpu drugih problema kad je izašlo na PC zbog lošeg porta. Znam hrpu primjera gdje je PC port failao žešće, a ne znam ni jedan gdje je bilo sve super na PCu a nije valjalo na konzolama

Ps5 ce doslovno pc koštati života

Ako ps4 pro ovo vrti u lockanih 60fps//4k/hdr, novi ps5 ce to mljeti u 120!

https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-2080-founders-edition/8.html

Kao što vidimo rtx 2080s bf1 vrti na 4k u prosjecnih 75fps-a a taj rang gpu samo od AMD-a ce biti u novom Ps5, pa mi nikako nisu jasne ove usporedbe da bi se igre trebale vrtiti u nekakvih bijednih 30fps-a na novoj konzoli od 3000kn!

Pc master race ce preci lagano u Ps master race!

Nemoj zaboraviti da PC hardver svakih par mjeseci napreduje i jako brzo prešiša bilo kakvu konzolu (čak i ako je pri izlasku nešto jača)... 

Tako da sve spike 'konzola xy je bolja od PC-a' brzo padnu u vodu.. 

treba uzeti jos jednu stvar u obzir. naime, kad god izadju nove konzole, godinu dvije na njima izlaze igre koje su radjene sa "starim" alatima i na prijasnjoj generaciji. npr, RDR je maksimalno iskoristio (sada vec) proslu generaciju tek u zadnjoj godini konzola. 

dakle, trebat ce dosta vremena da se razviju nove igre, upoznaju novi alati koji ce u potpunosti iskoristavati nove tehnologije. naravno, ista je stvar i na pc. rtx imamo dvije godine i tek s pojavom 30 serije je igrivo i tek sada, kada i konzole mogu vrtit neki oblik RT, mozemo ocekivati masovnije koristenje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 17:12 (jovial).
12 godina
FileFicho kaže...

Prvo da napišem da ovo ne govorim ni u korist PC-a niti konzola. Naime, mi ovdje trebamo shvatiti da smo entuzijasti, neki više, neki manje (ovisno o financijskim mogućnostima) i da ostatak svijeta ne razmišlja kao mi. Statistika nije 100% točna, međutim daje okvirnu sliku, a prema njoj dan danas, u 2020. godini, još uvijek preko 65% ljudi koristi 1080p monitore, tek 7% ljudi koristi 1440p monitore, dok 4K monitore koristi manje od 2% ljudi (ostatak do 100% su manje i ultrawide rezolucije). Podaci su uzeti sa Steama, a svi znamo da on nema baš malu bazu korisnika. Po mojem skromnom mišljenju tek će kroz par godina 1440p zaživjeti globalno, a 4K ne još tako skoro. Kao što sam na početku rekao, mi ne spadamo u tu skupinu jer prosječan čovjek će radije zapiti 1000€ nego toliko platiti GPU.

Hrpa nas igra na televizorima u koje se ulozi i po par tisuca eura ali donose multifunkcionalnost i sve bolju podrsku i za pc...visestruke podrzane pc rezolucije,freesync,gsync,hdr,velike dijagonale,120fps itd.

Ja mislim da kada Steam detektira moj q90r da on samo detektira generic Samsung panel...ali nisam siguran.

13 godina
MEGATAMA kaže..

Ja mislim da kada Steam detektira moj q90r da on samo detektira generic Samsung panel...ali nisam siguran.

Ja mislim da kad detektira moj benq xl2411z odmah detektira profesionalca i igre mi postavi na very hard. 

16 godina
Riot kaže...
* * *

Nemoj ništa molim te, sve već znamo, karticu nemaš niti ćeš ju imati u skorije vrijeme, Nvidiu ćemo odsad hvaliti, bez negativnosti i kritika, živjela Nvidia.

Zelenapaprika2 kaže...
* * *

Pa gdje si JakoveP kućo stara.. morao sam TRoutat da skontam da si to ti... uhh.. a mislio sam da si me napustio. 

4 godine
protjeran
FileFicho kaže...

U statistiku ti neulazi 155mil. prodanih ps2, ps3 u 80+, ps4 u 100+mil, ps5 ce vjerovatno srusiti sve ove rekorde zajedno, danas si svaki šonjo prakticki od pola plaće ovo kupi, evo ja nećaku uzimam racunalo i ispod 10000kn ja te perfomanse nemogu dobiti da se ubiješ, kamoli da vrtim bf1 u 4k pri lockanih 60fps-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 18:00 (Zelenapaprika2).
13 godina
Zelenapaprika2 kaže...
FileFicho kaže...

U statistiku ti neulazi 155mil. prodanih ps2, ps3 u 80+, ps4 u 100+mil, ps5 ce vjerovatno srusiti sve ove rekorde zajedno, danas si svaki šonjo prakticki od pola plaće ovo kupi, evo ja nećaku uzimam racunalo i ispod 10000kn ja te perfomanse nemogu dobiti da se ubiješ, kamoli da vrtim bf1 u 4k pri lockanih 60fps-a.

I onda placas igre 70 eura i ciljas s joystickom, uzivaj. Ja i dalje mislim da je PC gaming makar na 1080p 60 Hz bolje iskustvo od tog, a ta razina performansi je vrlo lako dostizna za svaciji novcanik. Bonus su igre besplatne i po 5-10 eur uz malo cekanja.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
4 godine
protjeran
Minneyar kaže...
Zelenapaprika2 kaže...
FileFicho kaže...

I onda placas igre 70 eura i ciljas s joystickom, uzivaj. Ja i dalje mislim da je PC gaming makar na 1080p 60 Hz bolje iskustvo od tog, a ta razina performansi je vrlo lako dostizna za svaciji novcanik. Bonus su igre besplatne i po 5-10 eur uz malo cekanja.

Uštekaš si miš i tastaruru i igras se kao i svaki Psijaš

https://www.hcl.hr/vijest/playstation-plus-collection-playstationu-5-pretplatnicima-donosi-16-odlicnih-igara-odjednom-161164/

mislim da cu nećaka odgovoriti od "pisija", nema smisla! rade nek si kupi auto

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 18:04 (Zelenapaprika2).
15 godina
Envy kaže...

Zelenapaprika2 kaže...
* * *

Pa gdje si JakoveP kućo stara.. morao sam TRoutat da skontam da si to ti... uhh.. a mislio sam da si me napustio. 

Nije ti to jakovp da on ima intela to je nemoguce, jedino mozda stepanj.

12 godina
BeLLicus kaže...

Kakva laž. Svaki realise do sada si mogao day one u Hr kupiti i 2000 seriju i 1000 seriju...

jesi kako da ne, to je kad imaš kratku pamet pa imaš svoju verziju prošlosti

srećom bug forum pruža 'mogućnost putovanja u prošlost' , dakle spremi se...

if my calculations are correct, when this baby hits 88 miles per hour, you're gonna see some serious shit:

početkom svibnja 2016. si imao predstavljanje pascala, tzv. paperlaunch (link), a sredinom mjeseca službeni release i prve recenzije (link)

tek krajem lipnja, dakle skoro dva mjeseca nakon predstavljanja i mjesec i pol dana nakon releasa te stotina ispisanih stranica na bug forumu, stižu prve aib kartice na forum (link), prve foundersice stigle su tek koji dan prije kad se kolegi vojniku čestitalo na prvom ubodu pascala

a i kad su stigle isto bi se razgrabile i bila je nestašica, da ne spominjemo cijene prvih grafa koje su bile i s većom razlikom od msrp ampere modela

jasno da je ovo svinjarija, samo očito neki zaboravljaju da nam je nevidija znala priuštiti i daleko većih svinjarija, samo što bi se sve zaboravilo nakon par mjeseci, ko trudnica kad zaboravi da su joj oči ispadale od bolova za vrijeme rađanja 

11 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Nema do konzole, najdraze kod konzola mi je sto mogu raditi apsolutno bilo sta na njima, od posla, ucenja, pretrazivanja, obrade videa, zarađivanja novca kroz razne hobije, rudarenja, programiranja, baza podataka, web dizajna te igranja na najvisim rezolucijama i detaljima ako zelim. A ne onaj PC, samo igre i to upscale downscale "4k" sa teksturama iz 2009. I diskom velicine 2 modern warfarea...

Budale novce bacaju na PC, a maltene ista stvar

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
9 0 hvala 2
6 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Samo čekamo news bar da se uključi u ovu priču o dostupnosti, i naslov članka: navodno viđen Ampere korisnik na Markovom trgu...

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
FileFicho kaže...

Hrpa nas igra na televizorima u koje se ulozi i po par tisuca eura ali donose multifunkcionalnost i sve bolju podrsku i za pc...visestruke podrzane pc rezolucije,freesync,gsync,hdr,velike dijagonale,120fps itd.

Joj mega, imas onak 2 TV-a sa gsyncom. Tvoj ima amd-ov freesync,neznam kako ces prijeci preko toga.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 21:12 (HCgamingCRO).
16 godina
dreadmoore kaže...
Envy kaže...

Zelenapaprika2 kaže...
* * *

Nije ti to jakovp da on ima intela to je nemoguce, jedino mozda stepanj.

Netko misli da nas zeza. Ne znam koliki je problem reći "nisam" ili "novi sam na forumu". Uglavnom tko god da je takve treba po kratkom postupku, jer nema veze što mi ovdje fanjbojčimo ili se zezamo oko nečega ali da netko uliječe sa 0 dana na forumu i tek tako provocira, lupa TD bez razloga (valjda još ne kontaju da TU i TD nisu valute).

Zelenapaprika2 jesi li netko gore koga sam nabrojao? Netko tko je izbačen sa foruma. Ne kontam te.

13 godina
Envy to Stjepanj trola sa 12 accounta.

3 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Napisao sam da ocekujem minimum 4K na pcu....zasto to ne bih napisao za rtx3080 koji cu platit vise od 800eu...pa ne nadam se da cu na tome vrtit 1440p to mogu vec na rtx2080 fantasticno.

Neki od vas tvrde da ne treba vise od 1440p drugi tvrde da je 1080p dovoljno ja kazem da bi u 2020 pc gaming trebao bit u 4k.

Prije neki dan sam ovdje pisao rezultate u Death Strandingu uz dlss i igrao sam malo igru na 1440p uz 120fps i onda vratio na 4K uz 60fps i apsolutno odabrao da zelim nastavit igrat u 4K/60fps.

120fps vs 60fps primjetim ali to je daleko manja razlika nego 60fps vs 30fps a sa druge strane vizualna razlika 4K vs 1440p je poprilicno vidljiva tako da je meni taj vizualni prikaz bitniji.

Meni je 1080p i dalje odlično. Pogotovo kao 144hz. 4k je oštro i sve 5, ali je prezahtjevo za grafičke kartice. Preskupo... 1440p nisam imao priliku vidjeti, ako se ne varam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 21:37 (Izzy).
13 godina
1440p na 27 inča ti je jako slično 4k,sve je sharp i lijepo izgleda,puno ih nebi skužilo razliku. 4k ima smisla na većim dijagonalama.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 21:40 (mislioc).

7 2 hvala 0
13 godina
Zelenapaprika2 kaže...

Uštekaš si miš i tastaruru i igras se kao i svaki Psijaš

https://www.hcl.hr/vijest/playstation-plus-collection-playstationu-5-pretplatnicima-donosi-16-odlicnih-igara-odjednom-161164/

mislim da cu nećaka odgovoriti od "pisija", nema smisla! rade nek si kupi auto

Ovakve odgovore i misljenja treba zanemarivat , a admin po kratkom postupku i rjeseno

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 22:24 (matecro007).
12 godina
Izzy kaže...
MEGATAMA kaže...

Meni je 1080p i dalje odlično. Pogotovo kao 144hz. 4k je oštro i sve 5, ali je prezahtjevo za grafičke kartice. Preskupo... 1440p nisam imao priliku vidjeti, ako se ne varam.

Ja sam vidio i 1440p i 4k, pa nisam nesto impresioniran i 1080p bi i dalje izabrao da mi se nudi bilo koja dijagonala.

6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...
Izzy kaže...
MEGATAMA kaže...

Ja sam vidio i 1440p i 4k, pa nisam nesto impresioniran i 1080p bi i dalje izabrao da mi se nudi bilo koja dijagonala.

Ma za stolni gejming netreba vise od 1440p i 27"... sve vise/vece je smrt za oci. TV je druga prica,ali opet velim ima jedan TV ss gsyncom i to je lgjev oled, ostali su freesync i da se ihrati, ja namojem samsungu uopce nevidim problema u Sp igrama, a qled i va panel daju odlicnu kvalitetu boja/i crne.

Doduse, ova vega je za nis na 4k, valjda ce navi malo promijeniti to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 22:42 (HCgamingCRO).
16 godina
mislioc kaže...
Envy to Stjepanj trola sa 12 accounta.

hehe Stjepanj je gold member na ovoom forumu! Uvijek je tu. A sada nesto vezano za temu ampere grafike, čekajte ljudi nema nam druge stpljen spašen!

be Cool
10 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Za profi fps igrače i one koji se tako osjećaju je ideala 24'' 1080p i što više Hz, po mogućnosti IPS panel zbog manjeg ghostanja.. s druge pak strane za što bolji doživljaj tokom igranja treba što više inča i što veća reza. Danas je nekakav sweet spot 27'' 1440p i bar 75Hz..u odnosu na 24'' 1080p se dobije em veća radna površina em oštrija slika. Mene je svojedobno razmazila 1920x1200 tako da mi je 1080p uvijek bio nazadak, 1440p minimum a 4K ideala, s tim da za 4K sve ispod 32'' mi baš i nema smisla.

ansha: Pomelo te
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
NVIDIA Ampere 30xx

Sve mi se čini da ljudi koji nemaju para da si kupe vecu dijagonalu od 27 i vecu rezu od 1080 upravo pljuju po vecim dijagonalama i vecim rezama, ljudi, ne lakukaračite pliz. Pogotovo HCgamingCRO

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 0:17 (Cryogenic).
Moj PC  
4 1 hvala 1
6 godina
protjeran
Cryogenic kaže...

Sve mi se čini da ljudi koji nemaju para da si kupe vecu dijagonalu od 27 i vecu rezu od 1080 upravo pljuju po vecim dijagonalama i vecim rezama, ljudi, ne lakukaračite pliz.

Imam TV od 1300 eura, i kazem onak kak je. Stolni gejming sve preko 27 incha i 4k je smrt za oci,pogotovo u mraku.

A bitno da se nema love...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 0:19 (HCgamingCRO).
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Teško je nać kvalitetan monitor preko 27", al da.

Makar 1080 nije loša reza... pričamo o igrama, na 24" 1080p144 izgledaju cool.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
HCgamingCRO kaže...

Imam TV od 1300 eura, i kazem onak kak je. Stolni gejming sve preko 27 incha i 4k je smrt za oci,pogotovo u mraku.

O cemu ti pricas, imam 27" 4k, imam 32" 4k, kupio 75" tv/monitor 4k i igram i na 4k i na 2k rezi, i nema teoretske šanse da se vraćam na 1080p, kako veca dijagonala i veca reza mogu bit smrt za oči, šta ti to znači smrt za oči. Da znaš kako samo izgleda forza horizon 4 na 4k, pogotovo na 75", pao bi u nesvijest.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 0:28 (Cryogenic).
6 godina
protjeran
Cryogenic kaže...
HCgamingCRO kaže...
Cryogenic kaže...

Sve mi se čini da ljudi koji nemaju para da si kupe vecu dijagonalu od 27 i vecu rezu od 1080 upravo pljuju po vecim dijagonalama i vecim rezama, ljudi, ne lakukaračite pliz.

O cemu ti pricas, imam 27" 4k, imam 32" 4k, kupio 75" tv/monitor 4k i igram i na 4k i na 2k rezi, i nema teoretske šanse da se vraćam na 1080p, kako veca dijagonala i veca reza mogu bit smrt za oči, šta ti to znači smrt za oči. Da znaš kako samo izgleda forza horizon 4 na 4k, pogotovo na 75", pao bi u nesvijest.

Pa vidis meni vec na 27" pred stolom u mraku nakon par sati Gejmanja boli glava. Sta onda jos veci ekran/rezolucija,nakon 10 godina imas dioptriju.

Pa nemas bezveze preporuke na kojoj udaljenosti sjedis proporcionalno koliko veliki ekran imas.

TV mi je 65" i uzivam u kauc gejmingu tako,nisam rekao da je 4k glupost,glup je onaj koji misli nesto drugo.

4k je najbolji oblik gejmanja definitivno ali ne pred stolom par cm od ekrana, pitaj svakog ocnog pa se vrati i reci mi sto ti je rekao

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 0:32 (HCgamingCRO).
14 godina
suspendiran
HCgamingCRO kaže...

Pa vidis meni vec na 27" pred stolom u mraku nakon par sati Gejmanja boli glava. Sta onda jos veci ekran/rezolucija,nakon 10 godina imas dioptriju.

Pa nemas bezveze preporuke na kojoj udaljenosti sjedis proporcionalno koliko veliki ekran imas.

TV mi je 65" i uzivam u kauc gejmingu tako,nisam rekao da je 4k glupost,glup je onaj koji misli nesto drugo.

4k je najbolji oblik gejmanja definitivno ali ne pred stolom par cm od ekrana, pitaj svakog ocnog pa se vrati i reci mi sto ti je rekao

haha

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice