Kupovina grafičke i kompatibilnost sa matičnom

poruka: 3
|
čitano: 7.823
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima.
Kupujem novu grafičku karticu za moje već donekle staro računalo pa me zanima par stvari vezano uz njih koje baš i nisam mogao pronaći po forumu.
Imam matičnu ploču AsRock Alive NF4G-dvi koja na sebi ima ugrađenu grafičku NV44 i ima nvidia 6100 chipset.
Nedavno sam kupio grafičku karticu VTX Radeon HD 6770 i pokušao je staviti na matčnu i nije davala sliku na ekran niti se računalo htijelo bootati. Zatim sam uzeo stariju atijevu karticu ATI Radeon X1600 ili tako nešto i probao je metnuti na matičnu pa sam imao isti problem; nema slike nema boota. Nakon što sam vratio svoju staru karticu Nvidia GeForce 7300 GT sve je normalno radilo kao i prethodnih 6 godina koliko je računalo staro, a i onboard grafička daje sliku.
Grafičku sam uspio prodati i naravno nije u njoj problem, radi besprijekorno kod mog bratića na kompu.
Bi li mogao postojati problem u kompatibilnosti te matične ploče sa navedenim grafičkim karticama, zbog razlike u proizvođačima ili nešto???
No dobro, sad si razmišljam o tome da uzmem Nvidinu noviju grafičku, preciznije Gainward GTS 450 ili Palit GTX 550 TI pa molim ljude koji imaju iskustva da mi vele hoću li opet imati problem sa kompatibilnosti ili bog zna s čim kad kupim tu karticu jerbo sad nju nebum imal kome više prodati ako nebu valjala kod mene :P ????? 
Daklem moja konfiguracija je slijedeća:
    AsRock Alive NF4G-dvi 
    AMD Athlon 64 X2 5000+, 2,7ghz 
    Corsair 600w psu 
    Gigabyte GeForce 7300GT 
    4 gb ram ddr2 
    kučište, optički uređaj, 3 hard drive diska (1 sataII i 2 ide) 
Molim vas za pomoć jerbo je ovaj problem meni bio jako čudan s obzirom da sam po svim forumima pročitao da bi svaka grafička trebala raditi sa matičnim pločama ako paše u utor (PCI-E), tak da ne znam u čemu bi mogao biti problem. Updateao sam bios, provjerio memoriju i diskove i doveo grafičkoj napajanje i nije radilo.
Grafičku mijenjam jerbo bih htio igrati TES V: Skyrim na malo višim od low postavkama jerbo moja trenutna grafička samo tako vrti igricu pa ako imate prijedloga slobodno recite.
Molim vas da mi bar netko odgovori jerbo sam dosta vremena potrošio pišuć ovo :D
Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 19:21 (DATA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nisam neki znalac al sam skužio da na intel ide ati radeon hd? il takve, a na amd idu nvidie 

to ti je po mojoj procjeni {#}, al nemoj me držat za riječ

i ja imam starkelju ko i ti kojoj sve lagano crkava, pa prčkam po forumima i gledam šta mogu zamijenit

0 0 hvala 0
17 godina

Te spomenute kartice (gtx 550ti) su ti mislim prejake za tvoju konfoguraciju,

a što se tiče ATija, mislim da je spominjan bio problem sa njegovim

PCIexpress slotom, to jest kompatibilnošću unatrag na stare chipsete.

Nisam čuo da s druge strane Nvidie prave probleme, samo napominjem

pripazi i sa napajanjima ovih novijih kartica, također moguće je da im

nisi dobro spojio dodatno napajanje? 

MC_Regular kaže...

nisam neki znalac al sam skužio da na intel ide ati radeon hd? il takve, a na amd idu nvidie

to ti je po mojoj procjeni {#}, al nemoj me držat za riječ

i ja imam starkelju ko i ti kojoj sve lagano crkava, pa prčkam po forumima i gledam šta mogu zamijenit

nisi dobro skužio. ati je amd, a nvidia je konkurent amd-u. I intel je konkurent amd-u.
Zbunjola je jer je nekad davno nvidia radila najbolje chipsete za amd. Swingeri totalni.

No to sve nema nikakve veze, sve sa svime radi, samo moraš gledati malo po kutijama

matičnih ako planiraš raditi Crossfire ili SLi.

-

p.s.

houli šit, mc regular, jesi me za**o, pa čovjek je ovaj post postavio prije pola godine.

OK, bed što mu niko nije odgovorio, ali pošto mu pored profila piše "neaktivan" vjerujem da

je i sam davno odustao od naše pomoći :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 2:34 (overhaul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice