- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
...gluposti....
Na ovo sam morao ......meni se nije srušila već jakkkoooo dugo stoga ne razumijem pitanje.
daj ljudi , kakve su ovo glupe teme ?
ako se ne varam takve se stvari postaju na slashdot
Meni se srušila par puta i to zbog lošeg BIOSa za Sapphire HD 3870. Gasilo je PC samo u 3D aplikacijama. Flashao sam s novijim i od tada sve radi.
Ali ovo opet nije krivica Viste...
Microsoft.
ako je neko kriv za rusenj viste to je onda microsoft ili losi driveri
Loše drivere ne piše Microsoft, pa to i nije neki razlog.
Ovaj chart može biti točan. Uzmemo li u obzir veći udio nVidia DX10 kartica od ATi DX10 kartica, dođemo do otprilike iste stvari.
nVidia i ATi ruše Vistu već dugo zbog jako velikog problema s driverima koji se manifestira resetom drivera u beskonačnoj petlji; radi se o famoznom "Display driver atikmdag.sys ili nvlddmkm.sys stopped responding and has successfully recovered".
Problem se pojavljuje i kod intel grafičkih kartica.
Za problem još rješenje nemaju ni ATi ni nVidia ni intel.
Da nije mozda Microsoft?
Creative Labs i njihovi driveri za zvučne kartice. Koji gadovi, evo priče:
Daniel_K, Who Fixed Creative's Broken Vista Drivers, Speaks Out
...gluposti....
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Nebih znao, ALI... Moja Vista i moja nVidia se jako dobro slažu. Uopće nisam imao problema s nVidiom. Imao sam ih sa analognom TV karticom (MSI TV @niwhere) i imam još uvijek, nekad radi, a nekad ne. E da da nebi mislili da imam neku glupost od grafe. Imam nVidiu 8800 GT i Vistu Ultimate x86 naravno.
Smatram da je glavni krivac MICROSOFT. Neću reći da je Vista loša, ali mogli su napraviti bolji posao s obzirom na broj godina koliko su dugo razvijali Vistu. Imam Vistu jer sam se "navukao" na nju, više nemogu se vratiti na XP. Kad sjednem na drugi kompjuter s XP-om fale mi one Vistine "gluposti", gadgeti, start meni... Imao sam priliku raditi jedno vrijeme (cca 1 mjesec) sa Mac OS Tigerom i svidio mi se. Stavio bi si Tigera/Leoparda na komp kada bi bili kompatibilni sa svim Windows programima. Malo OT, ali nadam se da se nećete ljutiti.
Jedno vrijeme dok sam bio na Visti nije bilo nikakvih problema sa nvidiom. Probleme su stvarali winamp, bsplay, alcohol i jos neki sitni programi.
Iskreno dok sam na lapu koristil vistu (do nekog 2 mjeseca) mogu rec da mi je najvise rusenja bilo od nje same ...
Nedaj boze da otvorim folder s vise od 20 stvari u sebi .. explorer se odmah smrzne ... ali nakon par zkrpi je to nestalo ...
Najveci je problem sta se "cudno" ponasala.. cudna usporenja, znalo se desiti da tipkovnica ne reagira.. doslovno friki stvari ..
Jednostavno ima male nestablnosti koje se kuzi kada se radi 8-9 sati u komadu na njoj ...
Od kada su napokon dosli driveri za XP i stavil ga na lap, mucek radi duplo brze, jednostavno se preportodil i nema mali zivcirajucih nestabilnosti.. jedino mi baterija traje minimalno krace (ali to je zato sto acer nema battery menadment za xp) ...
Athlon64 X2 4200+@2200MHz//MSI K8N Neo4 Platinum//ST 2x1024 DDR 400 CL2 // Seagate 80 Gb ST380815AS//Seagate 320Gb ST3320620AS//Gigabyte 8800GTS 512Mb//Chieftec CA-01B-B-SL//Chieftec 550W//LG F900P//Plextor DVD-RW PX-810SA// LiteOn DVD DH-16D2S
Laptop :
Acer 5520G - AMD Turion TL-56\\Nvidia 8400M GS\\2Gb ddr2\\WD 160Gb sata
ja koristim vistu već nekakvih 8 mjeseci, i u međuvremenu sam mijenjao: procesor, rame, grafičku (prešao sa ATI na Nvidia) i instalirao SP1... Nikada nisam doživio da mi se Vista sruši.
Tako da sve te priče padaju u vodu...
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication
Meni je na Visti sve normalono radilo (još sam se čudio) dok nisam instalirao NFS Most Wanted. Naime imam laptop i na njemu integriranu Intelovu GMA950. I nakon malo vremena igranja te igrice nestala slika, i izbacilo mi poruku da su driveri za grafičku prestali radit, a slika katastrofa. Nisam ništa vidio na ekranu. Jedva sam restart napravio. I nakon restarta javlja da je bio neki "bluescreen". I to mi se desilo više puta pa sam obrisao Vistu i vratio se na Xp.
Najveći krivac je Bill osobno.
Ne samo za rušenje Viste, nego za bilo što.
;)
Sto se tice Billa - on je primjer tipicnog strebera koji se obogatio i sad se probahatio
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Aj ne kak!
bEZ Bill Gatesa ti ne bis imao Windowse!
Zato molim te ne kak!
Sto se tice Billa - on je primjer tipicnog strebera koji se obogatio i sad se probahatio
Što manje Windowsa, to bolje. Svi na Macove, molim!
Meni se Vista nije nikada srušila, a koristim je sada već 9 mjeseci... Imam nVidinu grafičku tako da...
Ljudi koji zagovaraju MAC OS, ne mogu također tvrditi da se isti os ne ruši. Iskusio nekoliko puta na Leopardu.
Btw. tema je totalna bedastoća...
Što manje Windowsa, to bolje. Svi na Macove, molim!

stand one bit of competition
Nisam ja poklonik Stevea Jobsa, ja sam neutralan i proizvodim svađe između Gatesovih i Jobsovih poklonika.
Meni se Vista nije nikada srušila, a koristim je sada već 9 mjeseci... Imam nVidinu grafičku tako da...
Ljudi koji zagovaraju MAC OS, ne mogu također tvrditi da se isti os ne ruši. Iskusio nekoliko puta na Leopardu.
Btw. tema je totalna bedastoća...
Besmisleni thread sa besmislenim prepucavanjem tko je kriv, tko je bolji, tko je brži....
CLOSED!