Kako smanjit zauzeće RAM-a...

poruka: 19
|
čitano: 5.792
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

... s novom karticom umjesto dosadašnje integrirane.

Naime sve do neki dan imao sam samo intelovu integriranu grafičku i vista 64-bit mi je na leru trošila oko 1,5 GB RAM-a (ukupno imam 4) i sam kada sam stavio ATI HD 5450 sa 512-MB RAM-a računao sam da ću pasti zauzeće RAM-a od kompa i da ću dobiti na brzini obrade RAW slika, međutim poboljšanja neka ne vidim ( u brzini naravno) U BIOS-u sam išao vidjeti da li mogu napraviti disable intergrated graphic, al tu opciju nisma našao. 

Pretpostavljam, automatski čim se stavi normalna grafička da će se disejblat integrirana, al meni se čini kao da nije. Kao da troši i dalje ovu memoriju od kompa.

Naravno stavio sam catalyst drivere ( ove zadnje) tako da ne znam šta bi moglo drugo biti Mršti se

Eto, kad bi netko samo pomogao kako to razlučiti, da li mi komp troši vlastiti RAM  ili je to sve OK, i da su moja očekivanja su možda ipak prevelika? Sramim se

92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako smanjit zauzeće RAM-a...
čova kaže...

sam kada sam stavio ATI HD 5450 sa 512-MB RAM-a računao sam da ću pasti zauzeće RAM-a od kompa i da ću dobiti na brzini obrade RAW slika, međutim poboljšanja neka ne vidim ( u brzini naravno)

Programi za obradu slike mahom koriste CPU i sistemsku memoriju.

15 godina
neaktivan

Ja imam Win 7 64 i zauzima mi 1.2-1.3gb rama u leru od 4gb. Imam Asrock 785 ploču. (Znam da nije isto, ali...)

U biosu imam opciju suraund view, koju stavim na of i dobijem opciju primary VGA ->  PCI, PCI-E i Onboard.

Ugl tu stavim  primary -> PCI-Ex. (Radi to i auto, al bolje ručno namjestit)

Sad radi ok, a prije je grafa bila sporija i pisalo da ima 768mb, vjerovatno zbog svega na auto

Stari avijatičar...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 13:47 (johi bro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

koji imas ram : ddr1 , ddr2 , ddr3 ....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kakve veze ima koji ddr ima? :S:S:S:S:

Otovori Task Manager i pod Processes ti se fino izlista koji program i koliko memorije koristi...

Matična ploča 26 °C (79 °F) CPU 41 °C (106 °F) 1. CPU / 1. jezgra 37 °C (99 °F) 1. CPU / 2. jezgra 37 °C (99 °F) GPU dioda 43 °C (109 °F
17 godina
neaktivan

pa ima veze kakav je ram, ddr1 i ddr2, da ne pricam ddr3, velike su razlike...

zbog same brzine, ak je veca brzina , manje je zauzeće...

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
1 6 hvala 0
17 godina
odjavljen

Neće ti pasti zauzeće rama, već bi se trebala povećati količina dostupne memorije za onoliko koliko je integrirana grafička uzimala. Integrirana se na nekim pločama može ručno isključiti, na nekim se sama ugasi kad staviš PCIe grafičku, a na nekima ovisi postavkama GPU init ili VGA init. Ako staviš da prvo inicijalizira PCIe, onda automatski isključuje. Kako nisi napisao koji ploču imaš više od toga ti ne mogu reći.

angel of fire kaže...

Ma koji si ti biser. Ako program zauzima 512 MB memorije, on zauzima 512 MB memorije bez obzira na brzinu iste.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 19:35 (MrBlc).
17 godina
neaktivan

Memorija je DDR2, ploča je asus (model ne znam sada na pamet, jer trenutno nisam za tim računalom). 

Zašto ovo pitam? Jer mi je prekjučer, slučajno provjeravajući u task manegeru zauzeće sistemskog RAM-a palo na oko 900 MB (prethodno nisam ništa dirao u postavkama). Išao sam odmah provjeriti kako se ponaša s RAW slikama i primjetio sam ubrzanje kod učitavanja i kod promjena na samim slikama. Jednostavno mi je to sve brže obavljao. Da bi sutradan ( jučer) nakon ponovnog paljenja  ponovno zauzeće RAM-a došlo na oko 1,4GB  i slike se opet sporije učitavaju kao da radim s integriranom karticom, a ova je uredno spojena. Svašta...Mršti se

92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
čova kaže...

Memorija je DDR2, ploča je asus (model ne znam sada na pamet, jer trenutno nisam za tim računalom). 

Zašto ovo pitam? Jer mi je prekjučer, slučajno provjeravajući u task manegeru zauzeće sistemskog RAM-a palo na oko 900 MB (prethodno nisam ništa dirao u postavkama). Išao sam odmah provjeriti kako se ponaša s RAW slikama i primjetio sam ubrzanje kod učitavanja i kod promjena na samim slikama. Jednostavno mi je to sve brže obavljao. Da bi sutradan ( jučer) nakon ponovnog paljenja  ponovno zauzeće RAM-a došlo na oko 1,4GB  i slike se opet sporije učitavaju kao da radim s integriranom karticom, a ova je uredno spojena. Svašta...Mršti se

Windoswsi svasta obavljaju u pozadini, defragmentacije, optimizacije i slicno, pogledaj koji servisi ti rade a da nisu potrebni, pogasi sve viska. I jesi siguran da nemas kakav adware? jer meni je prakticki kolicina rama zauzeta u idile konstantna...

Matična ploča 26 °C (79 °F) CPU 41 °C (106 °F) 1. CPU / 1. jezgra 37 °C (99 °F) 1. CPU / 2. jezgra 37 °C (99 °F) GPU dioda 43 °C (109 °F
15 godina
neaktivan

evo da i ja malo pomognem , 

skini si ovaj program od windowsa je http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

nemoras ga instalirati , samo ga pokrenes i onda pogledaj sta ti netreba od pokrenutih programa itd.

ako nezz sta je koji program onda samo stisneš desni klik na njega ( u programu mislim ) i odes pod "Search Online..." i tamo ce ti ga potražiti: sta je , koja vrsta itd.

tak se meni neki virus povečao do 100% korištenje CPU-a i rama i onda sam skužio s tim programom da imam virus i onda sam ga prvo s programom killo i onda jos sa antivirusom :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E hvala ti. Budem ujutro probao

15 godina
neaktivan

jesi li probao ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesam, al nije puno pomoglo. Nego sam po BIOS-u malo gledao. Isključio sam integriranu, al ima onaj redoslijed PCI, PEG, IGD, itd... ima još i opcija PEG force x1 to sam ugasio. Al opet ne osjećam neku brzinu u očitavanju RAW slike 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 10:40 (čova).
17 godina
angel of fire kaže...

Smijeh

Hahaha, kako si ti to zamislio? Smijeh

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
neaktivan

Valjda podaci brze prolete kroz ram ;)

:)
17 godina

Otvori task manager (ctrl+shift+esc), pogledaj pod processes, vidi koji ti zauzima puno memorije. Javi ovdje.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

možda ti je neki od rama otišao u Ku**c

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Od grafičke misliš? Ne znam, kako to provjeriti?

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Valjda podaci brze prolete kroz ram ;)

tak nesto mi je bilo logicno..

hvala na novoj informaciji..:P

Psssssst Zecovi spavaju
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: