Dual chanel ima benefita u multitaskingu.A tamo gdje je 4gb RAM dovoljno i vidi se bust u igri povećan FPS onda je do toga što stickovi sa 4GB imaju niže tajminge i stim su malo brzi od ovih sa većim kapacitetom.
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
- poruka: 5.886
- |
- čitano: 973.301
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dual chanel ima benefita u multitaskingu.A tamo gdje je 4gb RAM dovoljno i vidi se bust u igri povećan FPS onda je do toga što stickovi sa 4GB imaju niže tajminge i stim su malo brzi od ovih sa većim kapacitetom.
Testiranje je rađeno da izbaci brzinu i timinge kao faktor koji bi eventualno uticao na performanse - sve su postavljene na iste brzine i timinge.
- Memory (16 GiB): DDR3-1866, two 8 GiB G.Skill Sniper F3-1866C10D-16GSR modules, configured at 1,600 MHz, 11-11-11-28 latencies
- Memory (8 GiB): DDR3-2133, two 4 GiB G.Skill RipjawsZ F3-17000CL9Q-16GBZH modules, configured at 1,600 MHz, 11-11-11-28 latencies
- Memory (4 GiB): DDR3-2133, one 4 GiB G.Skill RipjawsZ F3-17000CL9Q-16GBZH module, configured at 1,600 MHz, 11-11-11-28 latencies
Read more at http://www.hardwaresecrets.com/does-more-ram-improve-gaming-performance/2/#pFEiZFMw1xkFbG88.99
Također koliko sam ja upoznat sa tim stvarima uvijek je vrijedilo zlatno pravilo da je bolje imati više memorije, nego manje ali brže, a i da se radi o timinzima oni sami ne mogu donijeti tolike performanse.
Tako da su mi njihovi rezultati neočekivani.
Jel ovaj Xeon L5639@4GHz dovoljan za dvije 970 ili jednu 1070?
Najbolje bi bilo da netko izvrti neki test sa novijim procom pa da usporedis.
Inace imas zanimljiv test ovdje
www.overclock.net/t/1442498/x58-in-2014-i-was-thinking-about-upgrading-to-x79-or-haswell-l5639-comparison-review

nemas kaj vrtiti ja cu ti reci iz prve ruke s gtx 1070 ces imati poprilican bn s tim slabasnim starcem kojeg moras abnormalno klokati da tjera gtx970 a ne 1070!
inace te grafe sam probao na vise i7 i to na 4,6ghz! jedini engine koji neposustaje je frostbite 3(starwars battlefront)!lp
Pozdrav
Imam pitanje. Imam 2500k procesor i z68 mativnu sa 8 gb ddr3 memorije. Trenutno mi je najstabilniji clock na 4.1ghz.
Uzeo bih novu graficku pa me zanima dal bi ovaj setup gurao recimo 1070?
Zasad sam na fullhd ali planiram u dogledno vrijeme ici na 1440p
Hvala

Ako ćeš ubrzo na više od 1080p, onda je GTX 1070 dobar izbor.
Ako nećeš tako brzo na više od 1080p, onda ti je mudrije kupiti GTX 1060 ili RX 470/480.
Proc bude gurao 1070?

Proc bude gurao 1070?
Na više od 1080p svakako. I FX 8-jezgreni gura na 4K. XD
Pa najvise me zanimalo dal budem zbog graficek(da bude potpuno iskoristena) morao mijenjati proc i maticnu...

Proc bude gurao 1070?
samo ne znam u kolko fps
Pa najvise me zanimalo dal budem zbog graficek(da bude potpuno iskoristena) morao mijenjati proc i maticnu...
evo iz prve ruke ako i7 2700k na 4,6ghz nemoze taj i5 ce ti onda krepati:
lp
ako si na tom 20" lcd-u razmisli o novom vecem(odlican benq 27" za 1400kn) ostane ti i za dobru grafu!
samo ne znam u kolko fps
Koliko god grafička može isporučiti toliko joj procesor može pripremiti. Nema uskog grla.
Naime, na 4K jedna 1070 ne može renderirati više frejmova nego što joj FX može pripremiti.
evo iz prve ruke ako i7 2700k na 4,6ghz nemoze taj i5 ce ti onda krepati:
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx?page=180&jumpto=5109484&sort=asc&view=flat
lp
ako si na tom 20" lcd-u razmisli o novom vecem(odlican benq 27" za 1400kn) ostane ti i za dobru grafu!
Na 1080p naravno da će biti usko grlo taj 2500K. Zato sam mu i naveo da uzme 1060 ili RX 480 ako neće ići na više od 1080p.
Isto tako, 2500K nije usko grlo jednoj GTX 1070 na 4K rezoluciji. Nije ni na 1440p.
Pozdrav
Imam pitanje. Imam 2500k procesor i z68 mativnu sa 8 gb ddr3 memorije. Trenutno mi je najstabilniji clock na 4.1ghz.
Uzeo bih novu graficku pa me zanima dal bi ovaj setup gurao recimo 1070?
Zasad sam na fullhd ali planiram u dogledno vrijeme ici na 1440p
Hvala
Uzmi slobodno ako misliš mijenjati monitor. Ako ne misliš to napraviti idučih mjeseci onda ti 1070 nema 100% smisla na full hd sa tim procom i na 60hz-a. I sa jeftinijom grafom češ imati slične performanse a ova će jako brzo gubiti na vrijednosti...pa ako odgađaš kupovinu monitora zbilja se ne isplati. u testu je 1080 ali dobiješ neki omjer.
Ako se bude išlo na 1440p monitor onda svakako GTX1070, jer prije će novije igre "zaklat" 1070 nego što će proc.
Ako se bude išlo na 1440p monitor onda svakako GTX1070, jer prije će novije igre "zaklat" 1070 nego što će proc.
pa to ti i nije veliki skok s 1080p na 1440p, ipak je rijec o 2500k kojem je vec odavno odzvonilo ako mene pitas! nove generacije gpu-ova ce jos malo poceti izlaziti svako polugodiste...lol
Nisam uopce razmisljao u tom smijeru. Mozda najbolje ili sve prodat pa kupit modernije ili neku malo jacu grafu sa manjom investicijom.. ajbt.. sve mi jasno a nista mi jasno nije hehe
Edit
Vidim da se kuzite, moze preporuka optimalnog hw po vama, za 1440p da drzi neko pristojno vrijeme?
Thnx

Teško je to točno reći, sve ovisi od igre do igre. Recimo probaj u svakoj igri koju imaš stavit detalje na high-very high a rezoluciju spustit na recimo 1024x768 ili čak 800x600.. ako u tom slučaju nemaš bar 50ak fps s tom R9 280x onda te mrvicu proc koči.
Taj proc ploču i ram bi bilo dobro prodat ako bi uhvatio neku pristojnu lovu za to pa da se onda možeš što jeftinije prešaltat na nešto novo tipa skylake i5. Inače ako ideš prodavat samo da prodaš onda po meni se to nikako ne isplati.
Nisam uopce razmisljao u tom smijeru. Mozda najbolje ili sve prodat pa kupit modernije ili neku malo jacu grafu sa manjom investicijom.. ajbt.. sve mi jasno a nista mi jasno nije hehe
Edit
Vidim da se kuzite, moze preporuka optimalnog hw po vama, za 1440p da drzi neko pristojno vrijeme?
Thnx
gle sad ti u zimu izlaze nove grafe iz amd-a kao i procesor (ZEN), takoder i refresh skylake pa pricekaj, neces puno izgubiti ako jos malo ostanes na toj konfi, pa se onda vrati!lp
Potpuno si(ste) u pravu.. prvo vidjet kak radi sa ovim kaj imam pa onda razmisljat o promjeni svega i gotovo..
Hvala!

Stavi neki bolji cooler i malo se poigraj sa oc, na 4.5ghz bi trebao ici bez problema
Bome FX-8xxx razočarao u Battlefield 1 Multiplayeru, bez obzira koja grafa bila u pitanju avg fps ne prelazi 57 dok s i7-6700k avg ide do čak 127fps.
Bome FX-8xxx razočarao u Battlefield 1 Multiplayeru, bez obzira koja grafa bila u pitanju avg fps ne prelazi 57 dok s i7-6700k avg ide do čak 127fps.
https://www.computerbase.de/2016-10/battlefield-1-benchmark/3/#abschnitt_benchmarks_auf_dem_amd_fx8370
Nemam taj problem. Nešto ti ne štima. Jesi defragmentirao pastu i promijenio ssd?
https://www.computerbase.de/2016-10/battlefield-1-benchmark/3/#abschnitt_benchmarks_auf_dem_amd_fx8370
Kod mene je ovak bilo na pustinjskoj mapi na punom serveru, igra mi je išla fenomenalno DX 11
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
2181, 26000, 67, 113, 83.885
To je neka druga mapa u igri ili se nešto promjenilo sa finalnom verzijom?
Također ovdje su trstirali i dobili nešto sasvim drugo, otprilike kao što sam i sam doživio u toj igri.
http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/battlefield-1-test-gpu
također evo čovjek igra sa 280X na ultra i ima viši FPS nego ovi iz tog testa
mozda se dolaskom dx13 popravi stvar za tamo 10g, moram priznati da sam iznenaden
!lp
ps.
xxx to ti nisu ultra postavke s 280x!
Također ovdje su trstirali i dobili nešto sasvim drugo, otprilike kao što sam i sam doživio u toj igri.
Na GameGPU su testirali SP ako se ne varam, a na tom videu s R9 280X vidiš pri kraju primjer CPU bottlenecka gdje GPU usage pada ispod 90% a fps je jedva 45-50..
Da vidim da su neke mape puno zahtjevnije za taj proc...a niš. Razmišljao sam kupiti igru jer me beta oduševila sa performansama ali ovo mi je sad dobar razlog da ju zaobiđem. Možda zaigram za par godina ako se odlućim na nadogradnju
Treba vidjet kakva je situacija na low-mid detaljima jer realno mislim da nitko ne igra MP na max detaljima nego radije bira manje tih blještavila a veći fps.
Sa FXom nikada nisam imao BN u BF4 Singleplayer, ali u MP je totalno druga prica, makar igrao rush 16v16
Meni je samo fascinantno kako je u DX12 performance uvijek lošiji, a navodno je trebao sve popravit. Užas.
Iako, čak i s ovim setupom, Vulkan mi je u Doomu donio performance boost. DX12 nemam pojma šta radi, nije da baš ima puno igara u kojima se može testirat kolko utječe na CPU performanse..