Koliki ce biti otprilike gpu usage?
50%
50%
50%
hahahha, daj si 5
1360x768, sad postavke prilagoditi da ide 60+ ako je moguce...
Nećeš imat konstantno 60fps ni na kojoj mapi, to ti mogu garantirat jer sam imao taj procesor uparen s overclockanom GTX 460, procesor bio na 3.4GHz i nije ju mogao dugo držat na 99%, a fps je svakako bio ispod 60. Jedini spas ti je da Mesh Quality smanjiš na low jer to dosta utječe na CPU, al to je i jedna od najbitnijih postavki u cijeloj igri.
Bolje nemoj slušat ove što govore da nema bottlenecka u BF3. I puno jači procesori mogu bottleneckat jače kartice u njemu.
Plus, ti ćeš sigurno na 1360x768 imat bottleneck. Samo što ćeš uz to još imat dost bezvezni fps, BF3 voli CPU cache, a Q8400 nema ni puno cachea (4MB L2) niti je dovoljno jak za 60+.
1360x768, sad postavke prilagoditi da ide 60+ ako je moguce...
Nećeš imat konstantno 60fps ni na kojoj mapi, to ti mogu garantirat jer sam imao taj procesor uparen s overclockanom GTX 460, procesor bio na 3.4GHz i nije ju mogao dugo držat na 99%, a fps je svakako bio ispod 60. Jedini spas ti je da Mesh Quality smanjiš na low jer to dosta utječe na CPU, al to je i jedna od najbitnijih postavki u cijeloj igri.
Bolje nemoj slušat ove što govore da nema bottlenecka u BF3. I puno jači procesori mogu bottleneckat jače kartice u njemu.
Plus, ti ćeš sigurno na 1360x768 imat bottleneck. Samo što ćeš uz to još imat dost bezvezni fps, BF3 voli CPU cache, a Q8400 nema ni puno cachea (4MB L2) niti je dovoljno jak za 60+.
kao prvo imat ce bootleneck iskljucivo zbog male rezolucije, dalje je nepotrebno pricati jer ce biti jos gore...mala reza ubija cpu a njenim povecanjem se povecava drasticno gpu usage no onda i fps drasticno opada! tako da imat ce ok frejmrate no bootleneck ce biti tako da taj dio mora zenamariti zbog nizih detalja i male reze!lp
I kako god da okreneš Q8400 ne može držat BF3 iznad 60fps, točka.
bit ce ti 99%, ne slusaj ove sto trabunjaju bzv
Ne možeš mi reći da je Core 2 Quad serije 8000 jači od Phenoma II x4.
Ne možeš reći da bottlenecka s 7770 nema ako s slabijom karticom (7750) ima.
Okani se baljezganja.
I kako god da okreneš Q8400 ne može držat BF3 iznad 60fps, točka.
Može i to Q8300 + HD 7750. Pada ispod 60, ali je prosjek iznad. I to dost iznad. Reza 1280x1024@75Hz.
Može i to Q8300 + HD 7750. Pada ispod 60, ali je prosjek iznad. I to dost iznad. Reza 1280x1024@75Hz.
To sam i rekao. Minimum se uvijek i gleda. Ja kad sam s GTX 460 mjerio jedino sam na Firestorm imao 60fps prosjek, ravno 60. Na puno mjesta će mu framerate bit ispod 60. Caspian boreder blizu A, D, E zastave te između B i D/C zastave - Firestorm na krovu B, na C, u pokojim hangarima - Nosharh Canals na C kada gledaš na B, na E, od ruskog spawna do D. Back to Karkand mape mu se ne isplate ni igrat. I to na praznim serverima CPU ruši ispod 60 na oko 40.
Nisam tada mjerio s Mesh Quality na low, tako da to može pravit neku razliku, al da je botlnek, definitivno je i rušit će mu framerate ispod 60.
Kako god, bit ce ogromne razlike u odnosu na E5200
Ja sam s E8400 @ 4GHz prešao i bilo je 15-20 fps razlike s Q8400 @ stock.
Kako god, bit ce ogromne razlike u odnosu na E5200
To da. OGROMNE.
ljudi duze vrijeme pratim ovaj forum vec al cudi me sto mi nije nikad niko spomenuo da cak i non K procesore mogu sasvim uredno overclockat jer su non K limited unlocked
znaci ljudi dignu pisljivi 3350p(ovaj moj) sa 3.1 na 3.7 od sale sa z77 plocom
http://www.tomshardware.com/reviews/pc-gaming-overclock-build-a-pc,3443-7.html
znaci svaki i5 od SB pa na dalje moze pogledat svoj turbo boost i dodat od sale 400MHz na to.
odma bolje perfomanse a moze ostat na stock kuleru,ljepota
ljudi duze vrijeme pratim ovaj forum vec al cudi me sto mi nije nikad niko spomenuo da cak i non K procesore mogu sasvim uredno overclockat jer su non K limited unlocked
znaci ljudi dignu pisljivi 3350p(ovaj moj) sa 3.1 na 3.7 od sale sa z77 plocom
http://www.tomshardware.com/reviews/pc-gaming-overclock-build-a-pc,3443-7.html
znaci svaki i5 od SB pa na dalje moze pogledat svoj turbo boost i dodat od sale 400MHz na to.
odma bolje perfomanse a moze ostat na stock kuleru,ljepota
kako ne, samo pratis krive teme! LP
kako ne, samo pratis krive teme! LP
jbg brate stalno svi govore kako su non K zakljucani ne mozes OC osim dizanjem BCLK,pa nidje veze kad moze i ovak barem et malo to,opet meni nije malo sa 3.1 na 3.7
nisam znao da se moze iz ovak jeftinog procesora dobit sasvim pristojna frekvencija
Za sve jezgre možeš ići gore za 4 razine, dakle sa 3.1Ghz ide na 3.5Ghz a ne 3.7Ghz. To ako radi jedna ili dvije jezgre može još malo gore dok od Haswella ne daju ni to malo clockanja. Kod Intela je plati pa ti daju da clockaš.
Hoće li GTX 560Ti (vrlo vjerojatno i OC-ana) biti previše za Phenom II X4 B45 @ 3,6GHz?
OK je to uglavnom. Biti će negdje botlnecka ali to neće biti tako strašno.
Hoće li GTX 560Ti (vrlo vjerojatno i OC-ana) biti previše za Phenom II X4 B45 @ 3,6GHz?
Taman. Bas kao sto je itomic rekao.
Oce i5 3330 bottleneckat R9 270x?
Neće.
Jel mi moze neko objasnit općenito kak da ja znam oce neki CPU bottleneckat grafu ili di to mogu pogledat prije nego kupim?
Jel mi moze neko objasnit općenito kak da ja znam oce neki CPU bottleneckat grafu ili di to mogu pogledat prije nego kupim?
Nemres nigdje pogledati, zato se uvijek i vode zustre rasprave oko toga koliko koji cpu moze izgurati!nazalost previse je onih koji nemaju iskustva oko toga ili im je to nebitna stavka pa preporucuju svasta...iako se na netu daju cak naci neke tablice!lp
nop imam gotovo istu kombinaciju i radi savrseno
u BF4 MP ovisi od mape i situacije ali to je 99% vecinom da ne brojimo 97% usage kao bottleneck jer nema smisla hehe
nop imam gotovo istu kombinaciju i radi savrseno
u BF4 MP ovisi od mape i situacije ali to je 99% vecinom da ne brojimo 97% usage kao bottleneck jer nema smisla hehe
Moze koji ss gpu usagea (gpu-z ili afterburner graf) na paracel stormu s 64p, cisto informativno za ostale!lp
http://pokit.org/get/?a439555befb3096797562dcb9f6ba594.jpg
64 igraca meč paracel storm,slikao prije par dana
i pratio usput i na mobu
http://pokit.org/get/?a439555befb3096797562dcb9f6ba594.jpg
uglavnom grafa radi perfektno nekim cudom dok mi GTX 660ka nije radila nimalo dobro al who the hell knows sta je sa mojom konfom pa malo strajka sa nvidia grafama
btw settings je medium i reza 1680x1050 jer nesto volim da mi je minimum 70ak FPSa haha
Ja sa slabijom grafom i jačim procesorom nemam toliko ravnu krivulju GPU usagea, a igram na High 1080p.
Usput, skontao sam da RenderDevice.RenderAheadLimit obavezno treba stavit na 2 i da je onda GPU usage i framerate puno stabilniji. Na 1 je užas, framerate se meni osobno skoro prepolovi, a na default (-1) GPU usage strašno varira.
Što i objašnjava donekle zašto ljudi s Nvidia karticama imaju bolji usage od nas s AMD - u Nvidia Control Panelu je max prerendered frames automatski stavljen na 2.
eh evo druze,sad sam ponovo usao u igru stavio 4x MSAA i tad mi grafa se daleko vise grije i krivulja nije toliko stabilna
evo slika
tu mi je u najgoroj guzvi na trenutak usage bio 94 et :)
al inace ne vidim razlog za ovaj 4x MSAA
Hoće li Athlon II x4 740 bottleneckat HD7850 ?
Dosta ga clockaj da umanjiš taj efekt koji će biti egdje više negdje manje primjetan. Ako igraš na 1080p monitoru i na što jačim rafičkim postavkama (koje HD 7850) može vrtiti biti će ok.
Dosta ga clockaj da umanjiš taj efekt koji će biti egdje više negdje manje primjetan. Ako igraš na 1080p monitoru i na što jačim rafičkim postavkama (koje HD 7850) može vrtiti biti će ok.
igram na 1360x768, je li onda bolje uzeti malo lošiju graf. al da ne bottlenecka (r7 260x)