Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.892
|
čitano: 987.437
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Predator90 kaže...

Pozdrav,zanima me ako dodam jos jednu gtx 770 u sli,da li ce i7 4770k moc to gurat bez problema ili cu ga morat overclockat i da li mi je napajanje od 760w dovoljno za sve to?

U nekim situacijama i7 4770K bio bi bottleneck takvom sustavu. One situacije u kojima ne bi bio bottleneck uglavnom ni ne traže išta jače od jedne GTX 770.

Što se napajanja tiče, itekako je dovoljno, a što se OC-a tiče - 4770K svakako treba clockati, imao 1 grafu ili 3. U protivnom nema smisla od onog "K" i bacanja novca.

Twitter: @191x7
13 godina

U nekim situacijama i7 4770K bio bi bottleneck takvom sustavu. 

U kojim situacijama bi bio bottleneck ?

17 godina
darijoman kaže...

U nekim situacijama i7 4770K bio bi bottleneck takvom sustavu. 

U kojim situacijama bi bio bottleneck ?

Prouči temu, ima samo 96 stranica, često se spominje.

13 godina
Predator90 kaže...

Pozdrav,zanima me ako dodam jos jednu gtx 770 u sli,da li ce i7 4770k moc to gurat bez problema ili cu ga morat overclockat i da li mi je napajanje od 760w dovoljno za sve to?

slobodno uzmi, nece biti nikakvih problema ;=) ako bude u nekim igrama, jednostavno samo digneš multi na procu, to je bar lagano i taj proc se bar lako digne na 4.5ghz

PCE nick: FRipper
13 godina
FakeDeath kaže...
Predator90 kaže...

slobodno uzmi, nece biti nikakvih problema ;=) ako bude u nekim igrama, jednostavno samo digneš multi na procu, to je bar lagano i taj proc se bar lako digne na 4.5ghz

Slažem se - nemaš brige za bn, imaš zvjerski proc (koji se još i lako kloka) i dostatno napajanje, samo udri...

12 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Dobar dan !

Evo imam jedno pitanje. Znaci trenutno imam AMD x4 975 + sapphire hd 7870, znaci sada bi ja zamjenio procesor za AMD x8 8350 ili 8320. Kolko bi se poboljsale performance. I dali bi mogao AMD x8 8350 gurati HD 7950 bez bottlenecka.

Work hard play harder
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

dobar je to upgrade. bez problema drži 7950

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
zuper kaže...

dobar je to upgrade. bez problema drži 7950

slazem se{#}! samo naprijed!{#}

||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
neaktivan

Dali se dobro slazu i5 3570k i gtx 670

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sidras kaže...

Dali se dobro slazu i5 3570k i gtx 670

Odlično. Po mogućnosti tog i5 clockat na kakvih 4 do 4.2GHz i taman. 

14 godina

U većini igara ga ne treba ni clockat. Jedino BF3, BC2, Planetside2 i slično tome.

Blago budalama.
14 godina
neaktivan

Ok sup =) Mozete li mi reci koji fps ocekivati na 1080p ultra sve u bf3 i cs go?

14 godina
neaktivan

Igrao bih planetside 2 i cs go pa me zanima fps u obe igre =)Ultra,1080p.

14 godina

CS:GO će ić bez pol frke, BF3 i Planetside 2 su žešći zalogaj za svaki procesor. U BF3 očekuj od 45-120 fps na stock, OC će podići minimum podosta. Planetside 2 nisam probao pa ne bih znao reći.

Blago budalama.
14 godina
neaktivan

Uglavnom bi igrao cs go 80% vremena posto sam na neki  nacin "pro" u csu pa me zanima dali bi imao 300+ fps iako mi netreba vise 120 =)?

16 godina

Koje su najače ATI/AMD i Nvidia grafičke koje i3 CPU 550 @ 3.20GHz (socket 1156) može, bez clockanja CPU-a, puniti podacima bez bottleneck-a?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sidras kaže...

Uglavnom bi igrao cs go 80% vremena posto sam na neki  nacin "pro" u csu pa me zanima dali bi imao 300+ fps iako mi netreba vise 120 =)?

Vjerojatno.

Blago budalama.
17 godina
Matozan kaže...

Koje su najače ATI/AMD i Nvidia grafičke koje i3 CPU 550 @ 3.20GHz (socket 1156) može, bez clockanja CPU-a, puniti podacima bez bottleneck-a?

Ja bih rekao HD 6670, 7730, 5770, 6770, 7750 a od Nvidie GTX 550 Ti, GTX 650.

13 godina
protjeran
Matozan kaže...

slabasan je to procesor{#} ali mislim da bi bez problema gurao tamo do 6670-6770/gt640-gts450...LP

edit. 191x7 preduhitrio si me, iako sam skeptican da moze gurati gtx650/7750 ak pogledas cpu bencheve taj je proc zaista slabasan...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 0:26 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

koju grafu bi mi preporucili uz amd phenom II x4 @3.2GHz?

trenutno imam HD 5770, ali se pripremam za BF4 pa da znam kolko para

moram pripremiti, tj dal kupujem samo grafu ili proc + ploca...

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Max 7870 i to ga još OC-aj ako možeš. Ne znam kako će ti funkcionirati u BF4, ali na 955 najviše 7870.

Toni
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
sidras planetside 2 zaboravi na ultra igra nije ispolirana dovoljno, ljudi sa sli titanima imaju problema na ultra
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
14 godina
neaktivan

i5 4670k i gtx 760?Mozte mi reci da li je ovo dobro zajedni i kakav je za gaming...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Max 7870 i to ga još OC-aj ako možeš. Ne znam kako će ti funkcionirati u BF4, ali na 955 najviše 7870.

Ma kakva HD7870, pogotovo za BF3 ili BF4. Konkretno za BF3, taj Phenom je preslab da i iz slabije GTX570 izvuče maksimum, tako da bilo što jače od nje nema smisla. Evo pogledaj, kolega sa foruma je napravio kvalitetan usporedni test Phenoma X4 na 3.2GHz i novog FX-8320 na 4GHz. Ako ga digne na 4GHz onda bi možda i moglo proći..

13 godina

Da samo što je to bio 2 jezgreni phenom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Otključan na X4 što su već kolege i rekli.

13 godina
protjeran
sidras kaže...

i5 4670k i gtx 760?Mozte mi reci da li je ovo dobro zajedni i kakav je za gaming...

samo naprijed! nemas brige!{#}{#}

13 godina
neaktivan
Penryn kaže...
rapture686 kaže...

Ma kakva HD7870, pogotovo za BF3 ili BF4. Konkretno za BF3, taj Phenom je preslab da i iz slabije GTX570 izvuče maksimum, tako da bilo što jače od nje nema smisla. Evo pogledaj, kolega sa foruma je napravio kvalitetan usporedni test Phenoma X4 na 3.2GHz i novog FX-8320 na 4GHz. Ako ga digne na 4GHz onda bi možda i moglo proći..

Imao sam 7870 i 955, znam šta pričam.

Toni
14 godina

Ako ćeš igrat s 4xMSAA, onda da, onda će izvuć HD7870. Ako ne igra s tim i želi više od 60fps, onda Phenom neće moć pratit 7870. Ivy i5 pada ispod 60fps na nekim mapama..

Blago budalama.
14 godina
neaktivan

ok =')

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice