Intel HD4000 vs. nVidia gt650m

poruka: 9
|
čitano: 2.156
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav, uskoro kupujem novi laptop i zanima me koja je grafička po vašem mišljenju bolja.

Naime radi se o Macbook-ovima. Dvoumim se između MBP 13" s Retina display-om i MBP 15" (base model).

U rMBP 13" nalazi se Intel HD4000 768MB.

U MBP 15" nalazi se gt650m sa 512MB.

rMBP mi je bolji izbor jer je više prenosiv i ima prekrasan display.

MBP me brine jer mi se čini da je PPI dosta nizak, i veći je, i teži.

Ali pitanje se odnosi na grafičke. (Bez Windows laptop-ova molim)

Hvala!

Origin: HoTiC3, Game Center: iDriftridge
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Intel HD4000 vs. nVidia gt650m
gt650 je bolja, ali pitanje je jel ti potrebna bolja grafika
http://soundcloud.com/apoteka
17 godina

Nema se tu što puno razmišljati. Mobilna GeForceica prema performansama je superiorna u odnosu na HD4000.

Ipak, ne vidim razloga zašto ne bi u obzir uzeo i HD4000. Razlozi? Manja potrošnja struje, grijanje/hlađenje...

Realna prednost GeForceice je u tvom slučaju jedino postojanje Cuda tehnologije koju ćeš tek eventualno koristiti.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
gt650 je bolja, ali pitanje je jel ti potrebna bolja grafika
http://soundcloud.com/apoteka
14 godina
neaktivan

Idi na rMBP ako mozes jer je u svakom slucaju puno bolje od obicnog MBP-a.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Nema se tu što puno razmišljati. Mobilna GeForceica prema performansama je superiorna u odnosu na HD4000.

Ipak, ne vidim razloga zašto ne bi u obzir uzeo i HD4000. Razlozi? Manja potrošnja struje, grijanje/hlađenje...

Realna prednost GeForceice je u tvom slučaju jedino postojanje Cuda tehnologije koju ćeš tek eventualno koristiti.

Nisam siguran hoce li hd4000 moci podnjeti sve sto mislim raditi. A to je uredivanje videa (ae, final cut) nista previse ozbiljno, igranje igara (ne bf3 ili tako nesto, nego minecraft, hot pursuit 2010, apb reloaded, igre iz mac app storea) i development igara i aplikacija za iphone, ipod i ipad. I usput pitanje, jel bi mogao igrati black ops on njemu? Ili mw3?
17 godina
DR1F7R1D63 kaže...
Nisam siguran hoce li hd4000 moci podnjeti sve sto mislim raditi. A to je uredivanje videa (ae, final cut) nista previse ozbiljno, igranje igara (ne bf3 ili tako nesto, nego minecraft, hot pursuit 2010, apb reloaded, igre iz mac app storea) i development igara i aplikacija za iphone, ipod i ipad. I usput pitanje, jel bi mogao igrati black ops on njemu? Ili mw3?

Gle, ako se misliš igrati na laptopu onda HD4000 zaboravi!

Za development igara/aplikacija za iOS grafičke performanse su nebitne, ali ako usput misliš igrati CoD onda ti je jača grafička kartica nužna.

12 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
DR1F7R1D63 kaže...

Gle, ako se misliš igrati na laptopu onda HD4000 zaboravi!

Za development igara/aplikacija za iOS grafičke performanse su nebitne, ali ako usput misliš igrati CoD onda ti je jača grafička kartica nužna.

Imam komp za igranje, a na laptopu mislim samo nekad malo nesto poigrati.
17 godina
DR1F7R1D63 kaže...
Imam komp za igranje, a na laptopu mislim samo nekad malo nesto poigrati.

Svejedno! Činjenica da imaš komp za igranje neće nimalo pomoći grafičkim performansama tvog laptopa s HD4000 grafičkom karticom.

Pošto imaš komp za igranje, moj ti je savjet da laptop bude prilagođen ostalim potrebama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice