HD5850 - Nova generacija ili ipak...

poruka: 437
|
čitano: 75.953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

ma pustite decka, tj. ignorirajte, zaigro se s nekom pricom i vrti ju vec mjesec dana.

prica se mijenja svakih dan-2, ulovis ga u lazi, izmisli nesto, smulja i nastavi dalje

kaze da ce mijenjat grafu jer je neispravna i da, da sad ce, samo sto nije, onda ju jest zamijenio, pa nije pa bude pa kupuje jedno 5 razlicitih gtx-ica, pa neke rezultate i bencheve spominje, pa mu netko posudi gtx 275 pa i s njom testira i naravno da nevalja 5850 nikad (u pola slucajeva zaboravi spomenut da je to jos uvijek ona prva neispravna) ... ma joj, nakraju svaki put ista prica, ostaje pri 5850, sutra je nosi na popravak pa ce vidjet...

sutra otvori novu temu i sve iznova

covjek je otvorio xy tema, jedna mu se izbrise, druga zalocka, dobije zuti karton i nastavljo istu pricu... a mlad je, 16 godina, skoro 17, misli da je faca, mozda i je faca u razredu svom gdje netko pusi te price

probas mu pomoc, zahvali se, kaze da, da, naravno, sutra pravo u servis... i ko da se nikad taj razgovor nije vodio sve iznova

pratite ga tjedan dana, citajte i druge njegove teme, sve ce vam biti jasno

meni je samo zao ljudi sada koji vec po n-ti put moje citaju, sam sebi sam vec dosadan

vec sam molio wierdeqa da se odluci, napravi neku zamjenu i prestane s ovom pricom... nista

jos cu nakraju ja zuti dobit radi spama...

ma....

al kad fakat ispada po ovom podforumu koju god temu otvorim eto wierdeqa i njegove price i uvjek jedno te isto i stalno u krug

EDIT: @Hyperion SRETAN RODJENDAN!!!!!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2009 0:59 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Hvala

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: HD5850 - Nova generacija ili ipak...
Hyperion kaže...
weirdeq kaže...
microman kaže...

A jesi ti smiješan lik.Pa ako ti je DX9 važniji od ovih novih,zašto si uopšte išo na HD5850?

Mislim razumijem ljude koji mijenjaju svakih šest(ili više) mijeseci novu grafu.Alo ovo je BOLESNO.

Kad več imaš HD5850 onda i ostani na njoj,a ne radi jednog bug-a mijenjat.

A i uostalom mogao si očekivat bugove(u driverima)

Zato se grafa ne uzima čim izađe več se pričeka tri,četri mijeseca dok se driveri ne dovedu u red.

Prvo, hd5850 je imao jace rezultate od svih dx10 grafickih osim 295 u cod serijalima.. CoD:WaW i CoD: MW su testirani.

Drugo, pa prema benchovima sam mislio da je jaca od navedenih.. Ne znam kako su oni mjerili, ali nikom nisu rezultati onakvi, i ima dosta buggova s driverima.

A trece, bila je 1800 naspram hd4890 vapor-x od 1500kn, a imala je (bar po benchovima) bar 20% bolje rezultate

Ako ti mal bug to sto ne radi ispravno dx10 i dx11 na nativnoj rezoluciji monitora, onda izvoli, dam ti je za 1800kn.. pa se ti bori s driverima.

Ili su izmisljali koliko bi trebala biti jaca, ili su imali drivere koji ce tek izac 2010 :D

Ja vjerovatno neću imat takvih problema i dokazat ću da izmišljaš toplu vodu.

Eno nitko na pcekspertu nema problema s njome samo ti imaš i vele da ima super perfomanse i ne valjaju gluposti o dx9, dx10,dx11 i driveri ih ništa nehebu.

Pa jesi ti skuzio da je meni neispravna? I gore je netko napisao da ima isti problem, cini mi se tomor..

Ocito je do drivera, s tim da je meni uz to i neispravna.

17 godina

Driveri drugima rade bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TomoR kaže...
weirdeq kaže...

I evo idem ja opet sa DX9 stavit na DX11 s onom prvom rezom 1280x1024 i kad ono opet dodje do AMD-a i nece..

Trebao bi nesto namjestit da mogu uc na DX11 ili vratit na DX9.

Eto takva je situacija, znaci s rezolucijama povise 1280x1024 imam velikih problema.

Graficku cu mijenjat za GTX285 i to je moja konacna odluka, za 2-3 godine uzimam DX11 koja bude best buck/performanse.

Hvala.

To je bug, za koji još nije otkriven razlog - radi se o tome da kad se gleda HD ili FullHD video na 5xxx seriji jednostavno stane - uglavnom na Win 7 i Vista 64-bit. Na tvom mjestu bih pričekao bar do Catalysta 9.12 pa onda mijenjaj ako i dalje neće valjati (navodno dolazi 16.12).

Nažalost i ja imam taj bug, no kako sam Aero stavio na Aero Basic (jedno od ponuđenih rješenja) nije mi se desilo ni jednom (osim što upravo sada imam veliki kursor).

Osim toga, igru uvijek pokreći iz Steam prozora -> My Games. Eh da, i zamijenio sam uvodne filmiće s praznima...

Probaj No-Intro fix, pogledaj na gamecopyworld, Dirt 2, no intro fix.

Evo tu ti je naveden bug, i imas jos xxx tema o ovakvim i slicnim problemima, tako da nisam jedini koji ima probleme s driverima.

Al valjda ce se opametit i stavit driver dostojan ovih kartica.

16 godina

a valjda ces se ti opametit i umjesto da se*es tu po forumu odnijet vise tu karticu na servis sto si trebo prije mjesec dana obavit pa onda sa ispravnom karticom dalje pricat, ovo nema smisla

osim ako je sve skupa izmisljotina za privlacenje paznje, u slucaju cega idi na forum.hr, tamo je sve puno slicnih tebi, imat cete sta jedni drugima pricat

sto se mene tice ovo je odavno prevrsilo svaku mjeru, jedno te isto non stup i opet iznova

pljues po cijeloj seriji kartica radi svoje neispravne i mijenjas pricu svaki put, a onda se za 2 dana vratis na staro

citam forume posvuda, ljudi su super zadovoljni, cak i po nasim forumima. da, desi su bug, ali postoji rjesenje, ljudi to rijese

ali ne... wierdeq glovom kroz zid... pa radi to, ali nemoj tu spamat

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
uzmi novu karticu i problem rijesen,nemoras svaki dan pisati o tome da imas problema sa grafom i da trazis pomoc
Lutat ću svijetom,tražit ću sreću,al svoj CELERON zaboravit neću
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

a valjda ces se ti opametit i umjesto da se*es tu po forumu odnijet vise tu karticu na servis sto si trebo prije mjesec dana obavit pa onda sa ispravnom karticom dalje pricat, ovo nema smisla

osim ako je sve skupa izmisljotina za privlacenje paznje, u slucaju cega idi na forum.hr, tamo je sve puno slicnih tebi, imat cete sta jedni drugima pricat

sto se mene tice ovo je odavno prevrsilo svaku mjeru, jedno te isto non stup i opet iznova

pljues po cijeloj seriji kartica radi svoje neispravne i mijenjas pricu svaki put, a onda se za 2 dana vratis na staro

citam forume posvuda, ljudi su super zadovoljni, cak i po nasim forumima. da, desi su bug, ali postoji rjesenje, ljudi to rijese

ali ne... wierdeq glovom kroz zid... pa radi to, ali nemoj tu spamat

Ja ne pljujem po toj seriji, samo iznosim cinjenice.. Vec sam reko da je moja neispravna, to je ok., al da se i drugima desavaju cudni bugovi s driverima. Kartice su odlicne sto se mene tice.

Za 2 dana je na servisu i onda stize nova.

16 godina

kako god ti kazes

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav!!!
odlucio sam kupiti novi komp...
mogu ici do nekih najvise 8000kn s monitorom,bez ostale periferije...
proc je phenom x4 965...
ali u dilemi sam sada oko graficke...
jer imam monitor od 19 inca...mislio sam uzeti hd5850 ali neznam dali mi je
to previse s obzirom na monitor i tim da ce mi najveca rezolucija bit 1280x..........
zelim komp koji ce mi moc vrtiti sve igre na full high...
a mislim da bi mozda na toj rezoluciji mogla i hd5770...
ili ako mozda neko ima neki drugi prijedlog molio bih da mi kaze...
hvala vam puno unaprijed...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zatraži slaganje u temi "sklapanje konfiguracija",radije uzmi i5 i 5850 te 23" (full HD).
15 godina
neaktivan

ma netrebam bas sklapanje odlucio sam se za taj amd,mozda promijenim na i5...
i kada bih zadrzao ovaj monitor od 19 inca...
samo me zanima to dali bih i sa ovom slabijom grafickom mogao sve igrat na
full na toj rezoluciji...

17 godina
protjeran

Sasvim dosta. (ta HD5770) Za 19 inch monitor ti je super. Čak je i DX11 pa za najnovije igre sa DirectX 11!Cool

sell the kids for food weather changes moods
17 godina
Player 13 kaže...

ma netrebam bas sklapanje odlucio sam se za taj amd,mozda promijenim na i5...
i kada bih zadrzao ovaj monitor od 19 inca...
samo me zanima to dali bih i sa ovom slabijom grafickom mogao sve igrat na
full na toj rezoluciji...

NE

Kupi si 23" monitor, proc x3 720 ili x2 550, hd5850 i vozi.

17 godina
protjeran

Pa ako baš oće potrošit 8k kuna za PC OK je samo što će mu više od HD5770 sad...? Neka malo razmisli. Koju konfiguraciju imaš Player 13?

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

NE

Kupi si 23" monitor, proc x3 720 ili x2 550, hd5850 i vozi.

Dobro ti Hyperion kaže. Zašto ostati na 19" monitoru, a utuć toliko love u kantu?

Produktivnije je novi monitor (22" do 24") sa kvalitetnom i brzom matricom, te neki od procesora koji ne koštaju 1500 ili više kuna i onda ti ostane dovoljno love za dobru grafu. Vjeruj mi bit ćeš dulje vremena zadovoljan sa takvom konfom nego da ostaneš na 19" (vjerujem 4x3 format) monitoru. A nema ni smisla uzeti tako brz proc (x4 965) a slabiju grafu od 5850 ili 5870, samo bi si napravio usko grlo proizvodnje sa 5770 grafom (ima brz GPU, ali samo 128 bitnu sabirnicu i manje stream procova od 5850). Da ih bar upariš 2 kom u CF al onda je to nešto sasvim drugo.  

15 godina
neaktivan

hvala svima...:)
a konfa je znaci amd phenom x4 965,graficka je jos ? ali mislim da je sasvim dovoljna 5770 sto su mi
neki i potvrdili na cemu se zahvaljujem,samo kazem vazno mi je da mogu igrat trenutno sve
na full a rezolucija nemora biti vece nego mi je potrebna za 19 incni monitor...
4GB ddr 3,hdd 750GB,i spire napajanje 550w...

16 godina
neaktivan
Player 13 kaže...

hvala svima...:)
a konfa je znaci amd phenom x4 965,graficka je jos ? ali mislim da je sasvim dovoljna 5770 sto su mi
neki i potvrdili na cemu se zahvaljujem,samo kazem vazno mi je da mogu igrat trenutno sve
na full a rezolucija nemora biti vece nego mi je potrebna za 19 incni monitor...
4GB ddr 3,hdd 750GB,i spire napajanje 550w...

Onda uzmi Phenoma 2 955BE (samo povećaš množitelj za 1 i imaš Phenoma 2 965 BE!) i HD5850.

Zašto Splire napajanje? Corsair VX550 i to je to (ili TX650 za CF,ali nema smisla za tu rezu).

Igrat ćeš sve na max.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2009 23:16 (pod009).
17 godina
protjeran

Ako ideš na novi komp onda obvezno HD5870 ili HD5890 i neki 23 inch ili više monitor LCD ili full HD. Sad ti je sasvim dosta ta HD5770! pozzNamigiva

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ako ideš na novi komp onda obvezno HD5870 ili HD5890 i neki 23 inch ili više monitor LCD ili full HD. Sad ti je sasvim dosta ta HD5770! pozzNamigiva

Zanimljiva grafička Smijeh

17 godina
protjeran

Ha, ha. Da zaletio sam seSmijeh To me uvijek buni jer ono 5870 pa 5890 kao ista serija sad ono 5970. SrySramim se Tu neka i uzme pa neka gejma malo na višim rezama kao 1900x1200Cool sve na ultra-very high-enthusiast i AA+AF na max!

15 godina
neaktivan

opet hvala...
ali nisam nikada clokcko proc ni nista tak da nemam bas iskustva u tome,
moram pocet uciti...:)
a sada sam u dilemi...
a kada bih onda u konacnici uzeo hd5850 i veci monitor...
onda je sve ok?

17 godina
protjeran

samo ti uzmi HD5770 ne trebaš niš više. Pa kad zazimi dogodine na Božić lijepo novu mašinu i piči.

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ha, ha. Da zaletio sam seSmijeh To me uvijek buni jer ono 5870 pa 5890 kao ista serija sad ono 5970. SrySramim se Tu neka i uzme pa neka gejma malo na višim rezama kao 1900x1200Cool sve na ultra-very high-enthusiast i AA+AF na max!

nema veze,mala greška (iako bi koštala u nas 550 kn bar) Bogataš

Player 13 kaže...

opet hvala...
ali nisam nikada clokcko proc ni nista tak da nemam bas iskustva u tome,
moram pocet uciti...:)
a sada sam u dilemi...
a kada bih onda u konacnici uzeo hd5850 i veci monitor...
onda je sve ok?

Dobra ideja,a OC-skineš AMD Overdrive i di piše multiplier staviš na 16 (to ti trebaš).

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

samo ti uzmi HD5770 ne trebaš niš više. Pa kad zazimi dogodine na Božić lijepo novu mašinu i piči.

siguran si u ovo...?
da sa 19 inch monitorom i tom grafom mogu sve...
a proc sam i uzeo jaci tak da kasnije ako zagusti
mogu samo grafu promijenit...
ako mi je teorija dobra...
ako ne ispravite me...:)

16 godina
neaktivan
Player 13 kaže...
stoncin3 kaže...

siguran si u ovo...?

Ako planiraš ostavit taj monitor uzmi Phenoma 955 i HD5770

Ako planiraš uzet novi monitor uzmi Phenoma 955 i HD5850.

Ako uzmeš HD5770,onda možeš uštediti na napajanju.

CF ili dvoglava grafa se ne isplati stavljat na tu rezu.

15 godina
neaktivan

okee...znaci ipak bi to bila dobra konfa za igru...

17 godina
protjeran

Sasvim dovoljno za igre. Ona HD5770 je jaka skoro ko HD4870, a tu sam imao i znam da je Crysis koja je najzahtjevnija igra danas vrtila na oko 30+ FPS na Very High, naravno na rezi 1280x1024! Bez brige, još jednu godinu ti je dostatna za igre na max detaljima. Na toj rezoluciji.

15 godina
neaktivan

oke...
puno hvala svima na pomoci...
ako bude nekih predomisljanja javim se jos...
pozzz...

15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Player 13 kaže...
stoncin3 kaže...

siguran si u ovo...?

Ako planiraš ostavit taj monitor uzmi Phenoma 955 i HD5770

Ako planiraš uzet novi monitor uzmi Phenoma 955 i HD5850.

Ako uzmeš HD5770,onda možeš uštediti na napajanju.

CF ili dvoglava grafa se ne isplati stavljat na tu rezu.

i jos samo jedno pitanje,ako ide 5770 koje bi mi trebalo napajanje...
mislim koliko w?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice