HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 212.397
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: HD 7950 Club
Ja moram priznat da sam dosta zadovoljan svojom xfx karticom u vezi temperature, vent je oko 40% a temp oko 65 u bf3 mp.
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...
Stjepanj kaže...
Leopard_st kaže...

Tisa je dual-x.......

pa moram priznati da nemam nekih zamjerki na svoju Dual-X{#}no prek 50% se vec dosta cuje! ali koliko sam skuzio tako je uglavnom s svim karticama...

Tako je, velikom većinom. Recimo MSi kartice koje se reklamiraju kao tihe su latastrofa kad malo okretaji porastu !

imao sam bome poprilicno modela od svih proizvodaca i moram priznati da se niti jedan nije izdvojio iz mase barem sto se tice buke prek 50% okretaja...na stocku svaka radi super pogotovo dual vent kartice...ali kao sto rekoh ova moja dual-x je stvarno super, ali u svim novijim naslovima di je grafa poprilicno iskoristena vent se ne spusta ispod tih famoznih 50% sto je vec primjetno...{#}

||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina

Hd 7850 nije velik potrošač, tako da kod mene je vent na nečujnih 35% u full loadu, a temperatura je do 56C. Kad ručno dignem vent, onda se i čuje.

14 godina
Leopard_st kaže...

Tisa je dual-x.......

pa moram priznati da nemam nekih zamjerki na svoju Dual-X{#}no prek 50% se vec dosta cuje! ali koliko sam skuzio tako je uglavnom s svim karticama...

Tako je, velikom većinom. Recimo MSi kartice koje se reklamiraju kao tihe su latastrofa kad malo okretaji porastu !

Ja imam MSI TF3 i istina je da je glasna. Ali ni Windforce nije ništa tiši. Ima ga prijatelj i buka je praktički ista. Boka se pojavljuje na oko 60% okretaja.

Al mislim da to više manje nema veze jer kad gejmaš imaš headset na glavi i ništa ne čuješ.

17 godina
gamer34 kaže...
Ja moram priznat da sam dosta zadovoljan svojom xfx karticom u vezi temperature, vent je oko 40% a temp oko 65 u bf3 mp.

ako imas jednu onda je tako ali ako imas dvije ko ja onda se situacija mjenja.. btw xfx dd je tiha kartica .. npr meni u bf3  temp idu i do 80 stupnjeva na jednoj a 75 na drugoj i tu je onda buka strasna a na jednoj kartici imam slince temp kao i ti

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 9:14 (toxic).
15 godina
HD 7950 Club

I moja 7950 Twin Frozr III danas otisla u vjecna lovista {#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Haf932 kaže...

I moja 7950 Twin Frozr III danas otisla u vjecna lovista {#}

moja na servisu {#}

neki virus se širi na ovoj temi

15 godina
HD 7950 Club

Kaj joj je bilo ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
toxic kaže...
gamer34 kaže...

ako imas jednu onda je tako ali ako imas dvije ko ja onda se situacija mjenja.. btw xfx dd je tiha kartica .. npr meni u bf3  temp idu i do 80 stupnjeva na jednoj a 75 na drugoj i tu je onda buka strasna a na jednoj kartici imam slince temp kao i ti

Da ja imam jednu i jako sam zadovoljan temperaturama i glasnocom, normalno je da kad su dvije vise buce i vise se griju.

13 godina
Haf932 kaže...

Kaj joj je bilo ?

neznam još ali kako sam ja skužio gledajuči kako radi ona kao da ima zaključanu voltažu pa radi na 0.95 i kad se pokrene na 99% isto pokazuje 0.95

ova moja sada radi na 0.95 ali kad pokrenem igru skoči na 1.15. mislim da je s voltažom problem. a bo

15 godina
HD 7950 Club

Na mojoj odhebao jedan naponski konektor i kad je naponski kabel ustekan u njemu , uopce se nece komp upaliti , samo se malo ventovi zavrte i to je to ! Sutra saljem na servis pa bum videl kaj bu s toga !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Haff a kako ti je otišao konektor? Jel se plastika  od konektora fizicki odvojila, ili je nesto u elektronici oslo pa ne radi konektor? Steta =(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
HD 7950 Club

moja je ova

nedavno stavio noviji bios na drugi switch,probajte si promijenit biose na novije,možda ima kakvog poboljšanja iako mi se čini da je sve isto

http://www.techpowerup.com/vgabios/

http://www.techpowerup.com/downloads/1967/ati-winflash-2-0-1-14/

Iz win gotovo za par sekundi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 16:14 (M4X).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Na mojoj odhebao jedan naponski konektor i kad je naponski kabel ustekan u njemu , uopce se nece komp upaliti , samo se malo ventovi zavrte i to je to ! Sutra saljem na servis pa bum videl kaj bu s toga !

I sta kazu ti iz servisa?

15 godina
Sentry kaže...

Haff a kako ti je otišao konektor? Jel se plastika  od konektora fizicki odvojila, ili je nesto u elektronici oslo pa ne radi konektor? Steta =(

Nesto valjda u elektronici otislo ,jer cim je u taj konektor ustekan naponski kabel , komp se uopce ne pali , samo se ventovi zavrte ! Cim odspojim taj kabel iz grafe i ostavim samo jedan ili nitijedan , komp se pali , al nema slike jer grafa treba struje ! 

Steta , da Plač

Almin94 kaže...

I sta kazu ti iz servisa?

Tek sam ju danas poslao , tak da jos nije ni stigla do servisa ! Al budem napisal kaj budu rijesili !

Music As A Weapon !!
13 godina
M4X kaže...

moja je ova

nedavno stavio noviji bios na drugi switch,probajte si promijenit biose na novije,možda ima kakvog poboljšanja iako mi se čini da je sve isto

http://www.techpowerup.com/vgabios/

http://www.techpowerup.com/downloads/1967/ati-winflash-2-0-1-14/

Iz win gotovo za par sekundi...

slažem se. ali tek za 2 godine kad mi istekne gara. ko' ih j..e neka srede karticu ili neka daju drugu. Kolega Haf je nanjušio ovu preko njuškala koju sam ubo za 350 kuna i vrti sve igre iznenađujuće odlično tako da mogu čekati bez beda.

17 godina
HD 7950 Club

Može li netko kod sebe provjerit sa hd 7950 metro ll benchmark sa ovim postavkama koje sam i ja koristio

http://www.bug.hr/_cache/7b52418e14f606b73a1064f5be7e394c.jpg

grafa mora biti na 1100/1600..

stock je ovaj rezultat

http://www.bug.hr/_cache/1522239df972793bf316bba5279c7d6f.jpg

npr nije mi jasno zasto prilkom oc-a imam tolko više brzih izmjena frejmova, vidite na grafovima tanke crne crte kolko ih više ima na oc rezultatu..

Samim time gtx 670 dobiva boljie feeling u igri i više ukupnih frejmova..

Bojim sa da nije problem negdje kod mene..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ja ga bas skidam! pa postam! pitaj 197x on ce ti to objasniti!
17 godina
HD 7950 Club

OStao sam u šoku da gtx 670 ima puno više frejmova u određeno vrijeme..

To bi znacilo da hd 7950 bumpa max fps kada to nije potrebno a kada dode do zahtjevnijih radnji tu kaska i samim time je hd 7950 visok avg frejm sto nije realno stanje..

Stvarno sam probao ponovo i vidio da je to tako, hd 7950 mi ne radi najbolje kada dođe do zahtjevnijih scena tu gtx 670 dolazi do prednosti..

Uglavnom frejm mi strašno luduje brojevi se izmjenjuju da to nisu istine i ne mozes vidjet golim okom koji je trenutni frejm..

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 8:49 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mozda ima veze s frejm tajmom! ak se ne varam imas nekaj slicno u bf3 (imas pod mojim temama) a cisti frejm rejt nebi smio nikako toliko varirati kak ti kazes da se ne vidi ocima! jedino ak je osvjezenje ocitavanja u milisekundama onda se nebi trebo zamarati s time! neznam mozda i grijesim! ali cak mislim da pretjeruju s time!
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Jako slican rezultat. Cini mi se da je ova igra zestoko optimizirana za nvidiju. A i zasto bi se bedirali oko jedne igre koju svejdno prijeđeš u 2 dana i to je to, shift delete poslije -.-

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 10:12 (Sentry).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
toxic kaže...

Može li netko kod sebe provjerit sa hd 7950 metro ll benchmark sa ovim postavkama koje sam i ja koristio

http://www.bug.hr/_cache/7b52418e14f606b73a1064f5be7e394c.jpg

grafa mora biti na 1100/1600..

stock je ovaj rezultat

http://www.bug.hr/_cache/1522239df972793bf316bba5279c7d6f.jpg

npr nije mi jasno zasto prilkom oc-a imam tolko više brzih izmjena frejmova, vidite na grafovima tanke crne crte kolko ih više ima na oc rezultatu..

Samim time gtx 670 dobiva boljie feeling u igri i više ukupnih frejmova..

Bojim sa da nije problem negdje kod mene..

Možda bi trebao isprobati ponašanje u igri, jer ovako prema tim rezultatima ispada da ti min. framerate opada s porastom frekvencije, a ako je suditi po tim slikama koje si priložio, izgleda da ima dosta tih padova.

Moguće je da su u pitanju i driveri, a i rezultati te grafe na drugim bench listama također nisu puno brži od tvojih, tako da vjerojatno nisi ništa zabrljao ... vjerojatno je to nekakav prosjek za te taktove na toj grafi.

Kada si spomenuo GTX-ice ... provrtio sam dva puta sa GTX 680 (stock proc i grafa, te kloknuta grafa i proc) i dobio ovakve grafove:

Stock GTX680

OC GTX680

Nekako mi se čini da se smanjuje količina crnih linija sa OC-om kod nVidie, barem u ovom slučaju. Bolje rečeno, manje je dropova kada se podignu taktovi (a i min. framerate je veći).

BTW jesi pratio ponašanje taktova grafe prilikom bencha - mijenja li se frekvencija GPU-a često (Boost)?

15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ja u svom slučaju nemam boost karticu tako da je clock bio lockan na 1100mhz konstantno. Ocito je bolje ponašanje kod nvidie, manji su dropovi, manje ih je također. Lijepo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Kod mene je sapphire boost i nema opste droppova, samo sam u c3 na dva mjesta vidio drop na sekund sa 1100 na 850, neki bug mozda, anyway samo slider na 20% i viola.

My bad mislio sam na clock dropove, a ne na frajm.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 10:43 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dh41400 kaže...

Možda bi trebao isprobati ponašanje u igri, jer ovako prema tim rezultatima ispada da ti min. framerate opada s porastom frekvencije, a ako je suditi po tim slikama koje si priložio, izgleda da ima dosta tih padova.

Moguće je da su u pitanju i driveri, a i rezultati te grafe na drugim bench listama također nisu puno brži od tvojih, tako da vjerojatno nisi ništa zabrljao ... vjerojatno je to nekakav prosjek za te taktove na toj grafi.

Kada si spomenuo GTX-ice ... provrtio sam dva puta sa GTX 680 (stock proc i grafa, te kloknuta grafa i proc) i dobio ovakve grafove:

Stock GTX680

OC GTX680

Nekako mi se čini da se smanjuje količina crnih linija sa OC-om kod nVidie, barem u ovom slučaju. Bolje rečeno, manje je dropova kada se podignu taktovi (a i min. framerate je veći).

BTW jesi pratio ponašanje taktova grafe prilikom bencha - mijenja li se frekvencija GPU-a često (Boost)?

nemam padova frkvencije a i grafa mi nema boost.. jednostavno je ovdje tako nvidia radi glađe ima konstantniji frajm rate

13 godina
HD 7950 Club

danas mi je došla Sapphire HD7950 OC sa servisa. NIŠTA NISU NAPRAVILI. Napisali su čiščenje od prašine, test OK. Kakvo pobogu čiščenje od prašine. U kompu sam imao HD4770 2 i pol godine i nikad je vadio nisam i nikad problema s njom. Ovu sam kupio prije 2 mjeseca i jedno brat-bratu 50 puta mi komp smrzla ili restartala i to 2 različita sistema. 

Šta biste vi rekli. Na netu sam čitao na nekom stranom forumu pisano je da su to kartice s greškom koje su šutnuli na tržište Srbije, Bosne i Hrvatske odn., na balkan i još su se sprdali. jer je tako serviser rekao liku koji je to postao, i njemu su priznali robu s greškom jer te kartice imaju s naponom problema. Evo pokrenem Metro i nakon 5 minuta smrzne sliku i onda ctrl+alt+del pa ponovno. Pokrenem Heaven 4.0 i na zadnjoj sceni 26/26 kada su kuće u mraku i izlazi sunce iznad njih smrzne ali uvjek na toj sceni smrzne a neki put prođe glatko preko te scene. Igrao sam se s Board Power Li i namješteno mi je na +10 ako stavim na +20 smrze ako je na nuli smrzne. Šta da radim ima tko savjet.

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7950 Club

A si ju probao koristit u drugom kompu ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Pa napisao je da ju je isprobao u 2 različita sistema. Prvo sto mi je palo na pamet je mozda preslabo napajanje, ili jednostavno defektno napajanje. Jos jednom bi isprobao u nekom trecem sistemu odvrtiti par takvih testova da se uvjeris. Nesto ne stima ako njima radi, a tebi baca ovakve probleme. Eto nadam se da ces uspjeti otkriti uzrok svih tih problema ;S

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Sentry kaže...

Pa napisao je da ju je isprobao u 2 različita sistema. Prvo sto mi je palo na pamet je mozda preslabo napajanje, ili jednostavno defektno napajanje. Jos jednom bi isprobao u nekom trecem sistemu odvrtiti par takvih testova da se uvjeris. Nesto ne stima ako njima radi, a tebi baca ovakve probleme. Eto nadam se da ces uspjeti otkriti uzrok svih tih problema ;S

ma odnesi 3 puta na garanciju ili koliko ono treba da dobiješ novu i gotovo jer očito je da nevalja

17 godina
HD 7950 Club

Povečaj napon za sitno i board li stavi na +20

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice