HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.407
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: HD 7850 Club
Volume kaže...

BF3 Gulf of oman 64 igrača, driveri 13.2 beta 4, max postavke i max msaa

Nestali bilo kakvi dropovi, a izgleda da niti 1gb vrama ne predstavlja niti najmanji problem. Uglavnom slika govori sve

Za one koji kazu da je 1GB vrama premalo za FullHD rezu.

13 godina
Max Payne 3
1440*900 sve do jaja, aa 2x, af 8x, dx11 s teselacijom na high i nisam videl ispod 55fps, avg oko 70 :D
15 godina
HD 7850 Club

Ma kakvi, nikako da mi zero core proradi kako spada, cak i sad kad sam sredia da mu ni jedan program ne smeta se on povremeno gasi pa se nakon sat vremena skroz ugasi i grafa radi. Jos mi uzorkuje nestabilnost i rusi drivere ako ga ostavim da radi cijelu noc. Nema veze, nece me ubit 10w potrosnje vise.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
athlon64 kaže...

Ma kakvi, nikako da mi zero core proradi kako spada, cak i sad kad sam sredia da mu ni jedan program ne smeta se on povremeno gasi pa se nakon sat vremena skroz ugasi i grafa radi. Jos mi uzorkuje nestabilnost i rusi drivere ako ga ostavim da radi cijelu noc. Nema veze, nece me ubit 10w potrosnje vise.

Restaritraj bios (baterija vanka, load failsafe...) i instaliraj jos jedne windowse 7 u dual boot i tamo napravi sve iz pocetka od drivera pa na dalje i trebalo bi ti sljakati, vjerujem da si do sada portosio gro vremena i frustracija da to sve sredis no ipak na kraju nije bilo uspješno, windowse instliras za pola sata i drivere za 5 min skines i instaliras i adios problemos...

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 9:29 (PR0MATRAC).
15 godina
PR0MATRAC kaže...
athlon64 kaže...

Restaritraj bios (baterija vanka, load failsafe...) i instaliraj jos jedne windowse 7 u dual boot i tamo napravi sve iz pocetka od drivera pa na dalje i trebalo bi ti sljakati, vjerujem da si do sada portosio gro vremena i frustracija da to sve sredis no ipak na kraju nije bilo uspješno, windowse instliras za pola sata i drivere za 5 min skines i instaliras i adios problemos...

Jesi ti ozbiljan :) , dok dignem svjeze windowse i vratim sve aplikacije treba mi 5 dana, i pc mi treba za posal trenutno mi ne smije biti ni dana van funkcije. Izgasia sam zerocore i miran sam.

13 godina
protjeran
athlon64 kaže...
PR0MATRAC kaže...
athlon64 kaže...

Jesi ti ozbiljan :) , dok dignem svjeze windowse i vratim sve aplikacije treba mi 5 dana, i pc mi treba za posal trenutno mi ne smije biti ni dana van funkcije. Izgasia sam zerocore i miran sam.

drug jel vidis da sam napisao dual boot gore - dakle tvoji ti windowsi ostaju i mozes se njima sluzit u svakom trenu a novi ti sluze da vidis dali je u ovim trenutnima problem obzirom da nikako nepronalazis rjesenje -

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 15:57 (PR0MATRAC).
14 godina
protjeran
HD 7850 Club

Zašto se uopće opterećujete time? Pa 7850 ionako troši ka upaljač

1 0 hvala 0
15 godina
PR0MATRAC kaže...
athlon64 kaže...
PR0MATRAC kaže...
athlon64 kaže...

drug jel vidis da sam napisao dual boot gore - dakle tvoji ti windowsi ostaju i mozes se njima sluzit u svakom trenu a novi ti sluze da vidis dali je u ovim trenutnima problem obzirom da nikako nepronalazis rjesenje -

znam sta je dual boot,imam 30gb mjesta na ssd-u i nemam vremena dizat druge windowse ,uostalom nikad ne restartiram pc i stalno restartiranje je ravno neupotrebljivosti ako moram prelazit iz jednog u drugi os. Meni zero core ne radi jer mi je upaljeno 100000 aplikacija i nesto ga ometa (10gb ram-a zauzeto na idleu). Iskreno ako bi se za_ebavao sa dual bootom i novim windowsima da ustedis 10w po satu,lud si.

Volume kaže...

Zašto se uopće opterećujete time? Pa 7850 ionako troši ka upaljač

Bas to lol,puca mi k. Vise me tereti sta mi se desilo par problema s driverima. Jucer izađem iz igre, vratim grafu u 2d taktove,idem pokrenut video kad ono na ekranu sve plavo ,svjetljuca,neki bug. Zatvorim media player sve u redu. Restartiram PC sve radi. Problem s driverima,valjda su ga 13.2 beta 4 rijesili.

13 godina
protjeran

Hah, ja sam interpertirao da je problem drukcije naravi, tj. nisam zakljucio da se radi o tome - ako si zbog 10W postavljao upit onda sretno sa ustedom.

PR0MATRAC
15 godina
PR0MATRAC kaže...

Hah, ja sam interpertirao da je problem drukcije naravi, tj. nisam zakljucio da se radi o tome - ako si zbog 10W postavljao upit onda sretno sa ustedom.

A sta bi drugo bilo :), hladnjak je do 30% necujan a kartica u idleu radi na 26-27, tia sam sredit problem cisto zato sta mi se svidia zerocore al da je nesto extra bitan,ne xd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 16:33 (athlon64).
14 godina
protjeran
HD 7850 Club

@athlon taj plavi ekran se znao dogoditi i meni. Otkad sam stavio betu 4 niti jednom

1 0 hvala 1
15 godina
Volume kaže...

@athlon taj plavi ekran se znao dogoditi i meni. Otkad sam stavio betu 4 niti jednom

That"s good news. Ako stvarno bude tako rijesio sam sve vece probleme i mogu proglasit ovu karticu skoro savršenom :D , mamu joj kako gazi bf3.

13 godina
protjeran

@ athlon

slazem se za ovo za btf 3 od koliko gb je tvoja grafa i kako se cuje pod full loadom jer sam se ja dvoumio izmneđu dual x i ove koju imam

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 16:59 (PR0MATRAC).
15 godina
PR0MATRAC kaže...

@ athlon

slazem se za ovo za btf 3 od koliko gb je tvoja grafa i kako se cuje pod full loadom jer sam se ja dvoumio izmneđu dual x i ove koju imam

Moja je 2gb i pretpostavljam da to cini ogromnu razliku jer bf bez pardona pojede 1.9Gb, 1970Mb je bilo najvece iskoristenje koje sam vidio. Hladnjak je famozan, u idleu ga drzis ispod 30% i ne proizvodi apsolutnoo nikakve zvukove,kartica an 27C. U loadu ga stavim na 50% i drzi karticu ispod 57-58 (1.225v) a nije nesto bucan, igram sa slusalicama pa ga na primjetim uopce. Ako si bas alergican na buku stavis ga na 40% gdje je jako tih a kartica ce joos bit spod 65C.

Uracunaj da sam termalnu pastu zamijenio s artick mx4.

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Imate neki prijedlog kak složiti custom profile venta u gpu tweaku?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 17:52 (karlek10).

0 0 hvala 0
13 godina
MSI afterburner, mislim da jednostavniji graf nemas
14 godina
neaktivan
d666sermek kaže...

Tam ne mogu napon mjenjati.

Sve jedno koji program,samo me zanima kolko posto venta za kolku temperaturu...

15 godina
karlek10 kaže...
d666sermek kaže...

Tam ne mogu napon mjenjati.

Sve jedno koji program,samo me zanima kolko posto venta za kolku temperaturu...

Ti vidim imas sapphireovu? Ako je dual X ista je ko moja, ja drzim 50% za opterecenje , 25% za idle. Ali poslusaj kako zvuci na kojem postotku pa vidi sto ti je ugodno. Nemoj zrtovat tišinu za par stupnjeva. Imas garanciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 19:07 (athlon64).
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Da imam garanciju u ZG.. to ko da nemam...

Imao sam na auto, al onda u Far cryu 3 ide do 70 C. sad nezz dal je to puno?

0 0 hvala 0
15 godina
karlek10 kaže...

Da imam garanciju u ZG.. to ko da nemam...

Imao sam na auto, al onda u Far cryu 3 ide do 70 C. sad nezz dal je to puno?

Pa u cemu je problem? Moja je isto u zg-u, iz splita sam, ako crkne posaljes im,dobijes novu. Drzi vent na onoliko koliko ti je ugodno ušima. Moja je na 50% opterecenje , 57C sa 1.225V. Idle 25% = 27C

14 godina

Kod mene je ispod 40%, uglavnom na 36 ili 38% vent i neide do 60C a nečuje se.

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Odavno se zna da se nikada dva ista GPU-a sa istim coolerom cak i sa istim naponom nece grijati isto, kvaliteta silicija igra ulogu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
HD 7850 Club

Moja u idleu vent na 20%, temperatura 27 a u full loadu vent na 40%, temperatura max 60. Jedva da se čuje, na automatski je složeno u CCC.

@athlon64

Znači zadovoljan si s grafom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vrinho kaže...

Moja u idleu vent na 20%, temperatura 27 a u full loadu vent na 40%, temperatura max 60. Jedva da se čuje, na automatski je složeno u CCC.

@athlon64

Izuzetno, samo da se ne javi ovaj problem s videom opet. Mislim klasika, nazalost necu nikad moc rec da amd ima drivere stabilne kao nvidia. Ali sto se tice 7000 serije,nakon sta sam sredia par gluposti izgleda da rade jako dobro.

14 godina
athlon64 kaže...
vrinho kaže...

@athlon64

Izuzetno, samo da se ne javi ovaj problem s videom opet. Mislim klasika, nazalost necu nikad moc rec da amd ima drivere stabilne kao nvidia. Ali sto se tice 7000 serije,nakon sta sam sredia par gluposti izgleda da rade jako dobro.

Ovo je moja prva AMDova grafa i dosad nemam ni riječi prigovora, pa niti za drivere a čuo sam svašta o njihovoj nestabilnosti. Dosad sam samo koristio nVidiu i zbilja s njihovim driverima ni jedan jedini put nisam imao problema, dok za same kartice to ne mogu reći zato sam se i odlučio malo za promjenu i više sam nego zadovoljan trenutno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 20:18 (vrinho).
15 godina
HD 7850 Club

Ma vraga mi se riješio problem, idem igrat,vratim se iz igre, grafa se prebaci u 2d taktove, idem otvorit video, odjednom bijeli ekran s crtama i svjetluca cijeli, samo restart pomaže. J_ebemu oce li mi dat mira vise ovi driveri..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
athlon64 kaže...

Ma vraga mi se riješio problem, idem igrat,vratim se iz igre, grafa se prebaci u 2d taktove, idem otvorit video, odjednom bijeli ekran s crtama i svjetluca cijeli, samo restart pomaže. J_ebemu oce li mi dat mira vise ovi driveri..

Ajde probaj uključit disable ulps pa vidi događa li ti se onda opet isto

15 godina
Volume kaže...
athlon64 kaže...

Ajde probaj uključit disable ulps pa vidi događa li ti se onda opet isto

A di cu to napravit? Nemam trixx instaliran. I to nema nikakovog smisla, ULPS se ionako ne moze upalit jer je gasenje monitora postavljeno na nikad.

14 godina
protjeran
HD 7850 Club

A jesi dirao šta po 2d postavkama

0 0 hvala 0
15 godina
Volume kaže...

A jesi dirao šta po 2d postavkama

A namjestio sam profile u gpu tweaku, aktiviram ih kombinacijom tipki. Kad idem  u igru sam ukljucim 3d profil, kad se vratim iz igre sam ukljucim 2d profil koji je 300/150 /0.825, odnosno ono sta je kartici defaultno 2d clock. Naponema,imam 2 ekrana spojena, jedan na dvi drugi preko hdmi to dvi adaptera. Zabijeli se i pocne blinkat samo onaj na kojem video player radi. Cak mi se cinii da se ovo dešava samo sa WMP-om

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice