HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 419.441
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
HD 7850 Club

Meni je po gpuZ stock napon u loadu 1.213v...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7850 Club

Ljudi sta mislite dali mi se isplati cekati oglase vezano za HD 7850 2GB ili da odem i uzmem ovu karticu:

http://www.magazinrs.hr/graficka-kartica-xfx-hd7850-2gb-860m-pciex/XFX-FX-785A-CNJC

Zamolba za članove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 11:41 (PR0MATRAC).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
HD 7850 Club

Taj Dual Fan je vrhunski model, slobodno si to kupi i nisi pogrijesio.

Imam i ja takvo nesto u planu, nebudi skeptican prema XFX-u, meni su sve XFX kartice bile bolesno clockabilne za 24/7 osim jedne 5870 kojoj se nije mogao mijenjati napon.

iclock2much

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: HD 7850 Club
zoharbizo kaže...

Taj Dual Fan je vrhunski model, slobodno si to kupi i nisi pogrijesio.

Imam i ja takvo nesto u planu, nebudi skeptican prema XFX-u, meni su sve XFX kartice bile bolesno clockabilne za 24/7 osim jedne 5870 kojoj se nije mogao mijenjati napon

ja sam skeptican prema ovoj sa jednim ventom ova mi se cini sasvim super citao sam da je to DD hladjenje izvrsno i da se te grafe klokaju super - nasao sam gdje je ta klokana ba 1250 1450 1.220 i da se vrti bez problema na tome - to je monstruozno klokanje hah - mislim da cu to i ja skemijati - performanse se priblizavaju hd 7950 {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 10:52 (PR0MATRAC).
14 godina
HD 7850 Club

Odlican je to model HD 7850 ali sumnjam da memorija ide na 1450MHZ :)

iclock2much

0 0 hvala 0
15 godina
PR0MATRAC kaže...

Ljudi sta mislite dali mi se isplati cekati oglase vezano za HD 7850 2GB ili da odem i uzmem ovu karticu:

http://www.magazinrs.hr/graficka-kartica-xfx-hd7850-2gb-860m-pciex/XFX-FX-785A-CNJC

Na tvom mjestu bih uzeo tu XFX-icu ! Tko zna kad ce biti 2GB modela u oglasniku  ,a i pitanje je koliko ce biti niza cijena od ove  ! Ipak , i novo je novo !

EDIT : a si gledal za 60kn vise Sapphire Dual Fan ? Kaj ti velis ?

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 11:25 (Haf932).
14 godina
neaktivan
moja DD ima kraci PCB i jedan 6pin konektor, takoder s dva venta... u cemu je razlika? frekvencije su iste
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...
PR0MATRAC kaže...

Na tvom mjestu bih uzeo tu XFX-icu ! Tko zna kad ce biti 2GB modela u oglasniku  ,a i pitanje je koliko ce biti niza cijena od ove  ! Ipak , i novo je novo !

EDIT : a si gledal za 60kn vise Sapphire Dual Fan ? Kaj ti velis ?

da to si i ja mislim pitanje kad ce doci verzija sa 2 gb u oglas - ova sto si ti sravio je odlican model takodjer - uz to izgleda stvarno lijepo - midlim da su sve ove sa 2 cooleta bok uz bok samo sto ona twin frozr 3 ima jos godinu garancije - sta mislis koja je naj bolja izmedju xfx DD msi tf3 i sapphire dual x 2 gb

jesus_tm1 kaže...
moja DD ima kraci PCB i jedan 6pin konektor, takoder s dva venta... u cemu je razlika? frekvencije su iste

da - ova ima 2 sest pinska pcie i duga je skoro kao hd 7870

koja je naj bolja od  ove tri:

3 XFX HD 7850 2GB DD
4 MSI HD 7850 2GB TWIN FROZR 3
12 SAPPHIRE HD 7850 2 GB DUAL X
13 godina

Toplo ti preporucam Sapphire Dual Fan, iako po recenzijama ni sa DD ne bi triba falit.

15 godina
PR0MATRAC kaže...
 midlim da su sve ove sa 2 cooleta bok uz bok samo sto ona twin frozr 3 ima jos godinu garancije - sta mislis koja je naj bolja izmedju xfx DD msi tf3 i sapphire dual x 2 gb

Osobno , moj izbor ce uvijek biti Twin Frozr model  ! Uz odlicno hlađenje je tu i 3 god. jamstva ko sto i sam velis !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
PR0MATRAC kaže...
 midlim da su sve ove sa 2 cooleta bok uz bok samo sto ona twin frozr 3 ima jos godinu garancije - sta mislis koja je naj bolja izmedju xfx DD msi tf3 i sapphire dual x 2 gb

Osobno , moj izbor ce uvijek biti Twin Frozr model  ! Uz odlicno hlađenje je tu i 3 god. jamstva ko sto i sam velis !

Ja bi dodao par kuna i uzeo MSI Radeon 7850 Power Edition. Ima Twin Frozr 4 hldanjak, ima dulje jamstvo i dobro se clocka.

Kalko1212 ingame
13 godina
protjeran
molim preporuku naj jace 7850? jel to neki msi model predpostavljam?(na mobu sam pa mi tesko na njihovoj stranici gledat mhz) a zanima me jako vtx modeli posto vidim da imaju ako ne i najjace kartice?imo tko iskustva s tim vtx?
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
13 godina
neaktivan
kalko1212 kaže...
Haf932 kaže...
PR0MATRAC kaže...

Ja bi dodao par kuna i uzeo MSI Radeon 7850 Power Edition. Ima Twin Frozr 4 hldanjak, ima dulje jamstvo i dobro se clocka.

Btw ima bolje napajanje, tripple overvolting

13 godina
neaktivan
TomislavZG-2 kaže...

Btw ima bolje napajanje, tripple overvolting

To ja razmišljam da uzmem, odlična kartica

Kalko1212 ingame
15 godina
Stjepanj kaže...
molim preporuku naj jace 7850? jel to neki msi model predpostavljam?(na mobu sam pa mi tesko na njihovoj stranici gledat mhz) a zanima me jako vtx modeli posto vidim da imaju ako ne i najjace kartice?imo tko iskustva s tim vtx?

VTX 3D X- Edition ima takt jezgre od 1Ghz , ASUS HD7850-DC2T-V2  također !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Stjepanj kaže...

VTX 3D X- Edition ima takt jezgre od 1Ghz , ASUS HD7850-DC2T-V2  također !

Takt potpuno nebitan, postoji OC hahahah..

Ako ides izmedu ove dve kartice, ova asus je mnogo bolja!

15 godina
HD 7850 Club

Pa kolega vjerojatno mislio koja tvornicki dolazi s najvecim taktom ! OC-at se daju sve !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Pa kolega vjerojatno mislio koja tvornicki dolazi s najvecim taktom ! OC-at se daju sve !

Samo da ne bude zabune, ovo je sarkazam....

Evo kratki tip: Ako se radi o istom čipu (npr amd 7850), jedina razlika moze biti u napajanju za memoriju i jezgru, hladenju i garanciji.

Takt nije bitan, ako mislite OC, svi cipovi ce se relativno jednako ponasati, jedina razlika ce bit u hladenju i dovodu struje, sto vam moze pomoc ili odmoc pri oc-u.

Svi isti cipovi ce moci imati jednake maksimalne performanse.

13 godina
protjeran
HD 7850 Club

Nudim 1400kn i Milku po izboru za MSI HD 7850 2GB TWIN FROZR 3

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 19:00 (PR0MATRAC).
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

Nudim 1400kn i Milku po izboru za MSI HD 7850 2GB TWIN FROZR 3

Hvala

http://www.instar-informatika.hr/product.asp?product=graficka-msi-hd-7850-oc-1gb-gddr5-dvi-mdp-hdmi-akcija-raspolozivo-odmah&code=msi-r7850-1gd5-oc

ocu milku!

jng nije twin frozr 3 al nije ni losa

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 22:11 (TomislavZG-2).
13 godina
protjeran
-
-
-
ocu milku!
jng nije twin frozr 3 al nije ni losa
-
-
hvala na ponudi - grafa je nabavljena...{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2013 23:50 (PR0MATRAC).
15 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Pozdrav svima, htio bi nabaviti HD7850 ali me zanima dali bi trebao jace napajanje, konfiguracija je sljedeća: CPU AMD Phenom X2 otkljucan na X4 3.2GHz, RAM 4Gb DDR3 corsair dominator, MBO gigabyte GA-MA785GT, NAPAJANJE: corsair vx 450W!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AngryBeaver11 kaže...

Pozdrav svima, htio bi nabaviti HD7850 ali me zanima dali bi trebao jace napajanje, konfiguracija je sljedeća: CPU AMD Phenom X2 otkljucan na X4 3.2GHz, RAM 4Gb DDR3 corsair dominator, MBO gigabyte GA-MA785GT, NAPAJANJE: corsair vx 450W!

Ne trebaš jače, ako je s ovim sve u redu.

15 godina
AngryBeaver11 kaže...

Drzat ce bez problema , nemas brige !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
AngryBeaver11 kaže...

nemas brige - ja imam napajanje od 4oow i hd 7850 i na njemu mi radi sve savrseno ....

PR0MATRAC
13 godina
protjeran
HD 7850 Club

Obzirom da sam imao hd 7850 1 gb MSI i nakon sto sam ju prodao i kupio MSI 2gb 7850 twin frozr 3 oept sam prevrtio Furmark test i mogu reci da se stvarno osjeti razlika u kvaliteti hladjenja kartice - a o buci da i nepricam, iako razlika u frame rateu je tek 1 do 2 fps - nakon 5 min (nije mi se vise dalo cekati) u Furmarku tnp grafe je iznosila 78 C bez tendencije podizanja - cooler je radio na 88% bez tendencije porasta - treba naglasit da je grafa radila na taktovima 1200 / 1400 / 1.210V stabilno (vjerovatno moze i vise ali necu silovati karticu)

- dok msi od 1 gb najvise sto je mogla podnijeti pod frapsom je bilo (priblizno) 1100 / 1200 / 1.210 sa time da je cooler dosta bucio, na kraju krajeva najbitinija stvar razlika ju framerateu je bila 1 do 2 fps i to vjerovatno zbog malo visih klokova hd 7850 2 gb - zbog boljeg hlađenja - (naravno nezelim ovime reci da su kartice iste jer nisu ima dosta razlika u performansama zapravo ali nema ovdje mjesta za objasnjavanje situacija kad razlike nastupaju ...)

Edit: ovo je samo u furmarku tako, obzirom da sam karticu nabavio nedavno nemogu jos postavljati mjerodavne usporedbe jer sam MSI hd 7850 1 gb imao dosta duze, nakon izvjesnog vremena igranja cu malo opsirnije opisati usporedbu, za sada sam jedino u black opsu 2 mjerio frame rate i iznosi izmedju 120 i 130 fps-a avg na max settings - sliku cu postavit kasnije...

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 13:18 (PR0MATRAC).
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

Obzirom da sam imao hd 7850 1 gb MSI i nakon sto sam ju prodao i kupio MSI 2gb 7850 twin frozr 3 oept sam prevrtio Furmark test i mogu reci da se stvarno osjeti razlika u kvaliteti hladjenja kartice - a o buci da i nepricam, iako razlika u frame rateu je tek 1 do 2 fps - nakon 5 min (nije mi se vise dalo cekati) u Furmarku tnp grafe je iznosila 78 C bez tendencije podizanja - cooler je radio na 88% bez tendencije porasta - treba naglasit da je grafa radila na taktovima 1200 / 1400 / 1.210V stabilno (vjerovatno moze i vise ali necu silovati karticu)

- dok msi od 1 gb najvise sto je mogla podnijeti pod frapsom je bilo (priblizno) 1100 / 1200 / 1.210 sa time da je cooler dosta bucio, na kraju krajeva najbitinija stvar razlika ju framerateu je bila 1 do 2 fps i to vjerovatno zbog malo visih klokova hd 7850 2 gb - zbog boljeg hlađenja - (naravno nezelim ovime reci da su kartice iste jer nisu ima dosta razlika u performansama zapravo ali nema ovdje mjesta za objasnjavanje situacija kad razlike nastupaju ...)

Edit: ovo je samo u furmarku tako, obzirom da sam karticu nabavio nedavno nemogu jos postavljati mjerodavne usporedbe jer sam MSI hd 7850 1 gb imao dosta duze, nakon izvjesnog vremena igranja cu malo opsirnije opisati usporedbu, za sada sam jedino u black opsu 2 mjerio frame rate i iznosi izmedju 120 i 130 fps-a avg na max settings - sliku cu postavit kasnije...

Razliku u perofrmansama izmedu 1 i 2 gb ces najbolje vidjet u igrama koje zaista zahtjevaju vise od 1gb, visoke rezolucije i puno tekstura

13 godina
protjeran

130 fps-a avg na max settings - sliku cu postavit kasnije...

Razliku u perofrmansama izmedu 1 i 2 gb ces najbolje vidjet u igrama koje zaista zahtjevaju vise od 1gb, visoke rezolucije i puno tekstura

znam ja to - iako ovo sa viskoim rezolucijama treba uzeti sa rezervom - u gta 4 ili max payneu 3 ni na 1440 x 900 1 gb nije dovoljan - a o battlefieldu 3 online netreba ni govorit - sto onda tek ocekivati od crysisa 3 , gta 5 ili battlefielda 4 itd - evo slije black ops 2 na max settings - iskljucio sam v sync da vidim koliko ce povuci {#}

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 14:27 (PR0MATRAC).
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

To je Black Ops 2 na full hd rezoluciji?

I btw Black Ops 2 ima sam svoj FPS counter pa ne moraš koristit 3rd party programe.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

To je Black Ops 2 na full hd rezoluciji?

I btw Black Ops 2 ima sam svoj FPS counter pa ne moraš koristit 3rd party programe.

nije full hd - moj monitor nepodrzava full hd - btw znam da ima svoj counter ali ja volim PlayClaw3 - vidim i porc i grafu i frame rate

PR0MATRAC
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice