Meni je po gpuZ stock napon u loadu 1.213v...
HD 7850 Club
- poruka: 2.299
- |
- čitano: 419.441
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudi sta mislite dali mi se isplati cekati oglase vezano za HD 7850 2GB ili da odem i uzmem ovu karticu:
http://www.magazinrs.hr/graficka-kartica-xfx-hd7850-2gb-860m-pciex/XFX-FX-785A-CNJC

Taj Dual Fan je vrhunski model, slobodno si to kupi i nisi pogrijesio.
Imam i ja takvo nesto u planu, nebudi skeptican prema XFX-u, meni su sve XFX kartice bile bolesno clockabilne za 24/7 osim jedne 5870 kojoj se nije mogao mijenjati napon.
Taj Dual Fan je vrhunski model, slobodno si to kupi i nisi pogrijesio.
Imam i ja takvo nesto u planu, nebudi skeptican prema XFX-u, meni su sve XFX kartice bile bolesno clockabilne za 24/7 osim jedne 5870 kojoj se nije mogao mijenjati napon
ja sam skeptican prema ovoj sa jednim ventom ova mi se cini sasvim super citao sam da je to DD hladjenje izvrsno i da se te grafe klokaju super - nasao sam gdje je ta klokana ba 1250 1450 1.220 i da se vrti bez problema na tome - to je monstruozno klokanje hah - mislim da cu to i ja skemijati - performanse se priblizavaju hd 7950

Odlican je to model HD 7850 ali sumnjam da memorija ide na 1450MHZ :)
Ljudi sta mislite dali mi se isplati cekati oglase vezano za HD 7850 2GB ili da odem i uzmem ovu karticu:
http://www.magazinrs.hr/graficka-kartica-xfx-hd7850-2gb-860m-pciex/XFX-FX-785A-CNJC
Na tvom mjestu bih uzeo tu XFX-icu ! Tko zna kad ce biti 2GB modela u oglasniku ,a i pitanje je koliko ce biti niza cijena od ove ! Ipak , i novo je novo !
EDIT : a si gledal za 60kn vise Sapphire Dual Fan ? Kaj ti velis ?
Na tvom mjestu bih uzeo tu XFX-icu ! Tko zna kad ce biti 2GB modela u oglasniku ,a i pitanje je koliko ce biti niza cijena od ove ! Ipak , i novo je novo !
EDIT : a si gledal za 60kn vise Sapphire Dual Fan ? Kaj ti velis ?
da to si i ja mislim pitanje kad ce doci verzija sa 2 gb u oglas - ova sto si ti sravio je odlican model takodjer - uz to izgleda stvarno lijepo - midlim da su sve ove sa 2 cooleta bok uz bok samo sto ona twin frozr 3 ima jos godinu garancije - sta mislis koja je naj bolja izmedju xfx DD msi tf3 i sapphire dual x 2 gb
da - ova ima 2 sest pinska pcie i duga je skoro kao hd 7870
koja je naj bolja od ove tri:
3 | XFX HD 7850 2GB DD |
---|---|
4 | MSI HD 7850 2GB TWIN FROZR 3 |
12 | SAPPHIRE HD 7850 2 GB DUAL X |

Toplo ti preporucam Sapphire Dual Fan, iako po recenzijama ni sa DD ne bi triba falit.
Osobno , moj izbor ce uvijek biti Twin Frozr model ! Uz odlicno hlađenje je tu i 3 god. jamstva ko sto i sam velis !
Osobno , moj izbor ce uvijek biti Twin Frozr model ! Uz odlicno hlađenje je tu i 3 god. jamstva ko sto i sam velis !
Ja bi dodao par kuna i uzeo MSI Radeon 7850 Power Edition. Ima Twin Frozr 4 hldanjak, ima dulje jamstvo i dobro se clocka.

Ja bi dodao par kuna i uzeo MSI Radeon 7850 Power Edition. Ima Twin Frozr 4 hldanjak, ima dulje jamstvo i dobro se clocka.
Btw ima bolje napajanje, tripple overvolting
Btw ima bolje napajanje, tripple overvolting
To ja razmišljam da uzmem, odlična kartica
VTX 3D X- Edition ima takt jezgre od 1Ghz , ASUS HD7850-DC2T-V2 također !
VTX 3D X- Edition ima takt jezgre od 1Ghz , ASUS HD7850-DC2T-V2 također !
Takt potpuno nebitan, postoji OC hahahah..
Ako ides izmedu ove dve kartice, ova asus je mnogo bolja!
Pa kolega vjerojatno mislio koja tvornicki dolazi s najvecim taktom ! OC-at se daju sve !
Pa kolega vjerojatno mislio koja tvornicki dolazi s najvecim taktom ! OC-at se daju sve !
Samo da ne bude zabune, ovo je sarkazam....
Evo kratki tip: Ako se radi o istom čipu (npr amd 7850), jedina razlika moze biti u napajanju za memoriju i jezgru, hladenju i garanciji.
Takt nije bitan, ako mislite OC, svi cipovi ce se relativno jednako ponasati, jedina razlika ce bit u hladenju i dovodu struje, sto vam moze pomoc ili odmoc pri oc-u.
Svi isti cipovi ce moci imati jednake maksimalne performanse.
Nudim 1400kn i Milku po izboru za MSI HD 7850 2GB TWIN FROZR 3
http://www.instar-informatika.hr/product.asp?product=graficka-msi-hd-7850-oc-1gb-gddr5-dvi-mdp-hdmi-akcija-raspolozivo-odmah&code=msi-r7850-1gd5-oc
ocu milku!
jng nije twin frozr 3 al nije ni losa

Pozdrav svima, htio bi nabaviti HD7850 ali me zanima dali bi trebao jace napajanje, konfiguracija je sljedeća: CPU AMD Phenom X2 otkljucan na X4 3.2GHz, RAM 4Gb DDR3 corsair dominator, MBO gigabyte GA-MA785GT, NAPAJANJE: corsair vx 450W!
Pozdrav svima, htio bi nabaviti HD7850 ali me zanima dali bi trebao jace napajanje, konfiguracija je sljedeća: CPU AMD Phenom X2 otkljucan na X4 3.2GHz, RAM 4Gb DDR3 corsair dominator, MBO gigabyte GA-MA785GT, NAPAJANJE: corsair vx 450W!
Ne trebaš jače, ako je s ovim sve u redu.
Drzat ce bez problema , nemas brige !
nemas brige - ja imam napajanje od 4oow i hd 7850 i na njemu mi radi sve savrseno ....
Obzirom da sam imao hd 7850 1 gb MSI i nakon sto sam ju prodao i kupio MSI 2gb 7850 twin frozr 3 oept sam prevrtio Furmark test i mogu reci da se stvarno osjeti razlika u kvaliteti hladjenja kartice - a o buci da i nepricam, iako razlika u frame rateu je tek 1 do 2 fps - nakon 5 min (nije mi se vise dalo cekati) u Furmarku tnp grafe je iznosila 78 C bez tendencije podizanja - cooler je radio na 88% bez tendencije porasta - treba naglasit da je grafa radila na taktovima 1200 / 1400 / 1.210V stabilno (vjerovatno moze i vise ali necu silovati karticu)
- dok msi od 1 gb najvise sto je mogla podnijeti pod frapsom je bilo (priblizno) 1100 / 1200 / 1.210 sa time da je cooler dosta bucio, na kraju krajeva najbitinija stvar razlika ju framerateu je bila 1 do 2 fps i to vjerovatno zbog malo visih klokova hd 7850 2 gb - zbog boljeg hlađenja - (naravno nezelim ovime reci da su kartice iste jer nisu ima dosta razlika u performansama zapravo ali nema ovdje mjesta za objasnjavanje situacija kad razlike nastupaju ...)
Edit: ovo je samo u furmarku tako, obzirom da sam karticu nabavio nedavno nemogu jos postavljati mjerodavne usporedbe jer sam MSI hd 7850 1 gb imao dosta duze, nakon izvjesnog vremena igranja cu malo opsirnije opisati usporedbu, za sada sam jedino u black opsu 2 mjerio frame rate i iznosi izmedju 120 i 130 fps-a avg na max settings - sliku cu postavit kasnije...
Obzirom da sam imao hd 7850 1 gb MSI i nakon sto sam ju prodao i kupio MSI 2gb 7850 twin frozr 3 oept sam prevrtio Furmark test i mogu reci da se stvarno osjeti razlika u kvaliteti hladjenja kartice - a o buci da i nepricam, iako razlika u frame rateu je tek 1 do 2 fps - nakon 5 min (nije mi se vise dalo cekati) u Furmarku tnp grafe je iznosila 78 C bez tendencije podizanja - cooler je radio na 88% bez tendencije porasta - treba naglasit da je grafa radila na taktovima 1200 / 1400 / 1.210V stabilno (vjerovatno moze i vise ali necu silovati karticu)
- dok msi od 1 gb najvise sto je mogla podnijeti pod frapsom je bilo (priblizno) 1100 / 1200 / 1.210 sa time da je cooler dosta bucio, na kraju krajeva najbitinija stvar razlika ju framerateu je bila 1 do 2 fps i to vjerovatno zbog malo visih klokova hd 7850 2 gb - zbog boljeg hlađenja - (naravno nezelim ovime reci da su kartice iste jer nisu ima dosta razlika u performansama zapravo ali nema ovdje mjesta za objasnjavanje situacija kad razlike nastupaju ...)
Edit: ovo je samo u furmarku tako, obzirom da sam karticu nabavio nedavno nemogu jos postavljati mjerodavne usporedbe jer sam MSI hd 7850 1 gb imao dosta duze, nakon izvjesnog vremena igranja cu malo opsirnije opisati usporedbu, za sada sam jedino u black opsu 2 mjerio frame rate i iznosi izmedju 120 i 130 fps-a avg na max settings - sliku cu postavit kasnije...
Razliku u perofrmansama izmedu 1 i 2 gb ces najbolje vidjet u igrama koje zaista zahtjevaju vise od 1gb, visoke rezolucije i puno tekstura
130 fps-a avg na max settings - sliku cu postavit kasnije...
Razliku u perofrmansama izmedu 1 i 2 gb ces najbolje vidjet u igrama koje zaista zahtjevaju vise od 1gb, visoke rezolucije i puno tekstura
znam ja to - iako ovo sa viskoim rezolucijama treba uzeti sa rezervom - u gta 4 ili max payneu 3 ni na 1440 x 900 1 gb nije dovoljan - a o battlefieldu 3 online netreba ni govorit - sto onda tek ocekivati od crysisa 3 , gta 5 ili battlefielda 4 itd - evo slije black ops 2 na max settings - iskljucio sam v sync da vidim koliko ce povuci
To je Black Ops 2 na full hd rezoluciji?
I btw Black Ops 2 ima sam svoj FPS counter pa ne moraš koristit 3rd party programe.
To je Black Ops 2 na full hd rezoluciji?
I btw Black Ops 2 ima sam svoj FPS counter pa ne moraš koristit 3rd party programe.
nije full hd - moj monitor nepodrzava full hd - btw znam da ima svoj counter ali ja volim PlayClaw3 - vidim i porc i grafu i frame rate