HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 423.346
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: HD 7850 Club
TomislavZG-2 kaže...

@Promatrac stavi postavke unigine na ove: http://www.pohrani.com/?O/8O/4LesRUYT/postavke.png 

i odvrti test pa javi koliko ti je score...

moze

13 godina
protjeran
HD 7850 Club

Evo ponovni test za Forumasa samoprozvanog profesionalca - prepooznat ce se covjek - meni i dalje ovi brojevi neznace bas mnogo - pa eto vi koji ste upuceniji u vrijednosti ovog skora mozete napisati dali to valja ili ne za hd 7850 ?
Inace mi je grafa stalno na frekvencijama na kojima sam odvrtio test ili na slicnim frekvencijama (vrtim se oko 1200 / 1200 ovisno o igri )  za Far Cry 3 sam morao spustit na 1180 a inace u BTF 3 sam na 1200 / 1200 i u ostalim igrama također gore dolje 10 - 15 zbog stabilnosti

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 14:27 (PR0MATRAC).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

@ promatrac, stavio si krivu rezoluciju, što jako utjece na score, stavi rezoluciju na 1680X1050

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
TomislavZG-2 kaže...

@ promatrac, stavio si krivu rezoluciju, što jako utjece na score, stavi rezoluciju na 1680X1050

Meni je ovo Maksimalna Rezolucija monitora !

13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
TomislavZG-2 kaže...

Problem je u tome što svi testaju na rezoluciji 1680x1050 pa su ti score-ovi mogu usporedivati, a tvoj score bi se mogao usporedivati s drugim score-ovima na tvojoj rezoluciji. Probaj svejedno odvrtiti test na rezouluciji 1680x1050, to namjestis u programu unigine. dok se vrti test, nista neces vidjet, jer ti monitor ne podrzava tu rezoluciju, ali kads test zavrsi trebao bi vidjeti koliki je score i normalno koristiti racunalo...

13 godina
protjeran
TomislavZG-2 kaže...
PR0MATRAC kaže...
TomislavZG-2 kaže...

Problem je u tome što svi testaju na rezoluciji 1680x1050 pa su ti score-ovi mogu usporedivati, a tvoj score bi se mogao usporedivati s drugim score-ovima na tvojoj rezoluciji. Probaj svejedno odvrtiti test na rezouluciji 1680x1050, to namjestis u programu unigine. dok se vrti test, nista neces vidjet, jer ti monitor ne podrzava tu rezoluciju, ali kads test zavrsi trebao bi vidjeti koliki je score i normalno koristiti racunalo...

hahaha dobra ideja ali nece proci jer je potrebno na kraju stisnuti save benchmark file i izaci iz programa a ja to nceu moci jer necu vidjeti nista

14 godina

Ma razmišljam si kupit HD 7850 2GB i ja miran za gaming koju godinu. Pa gledam da su od 2GB verzije već od oko 1500 kn a MSI je 1550 kn. Gledam si MSI jedino zato što ima 3 godine gare a košta kao ostale koje su 2 godine. Pati me samo da nebude glasna jel na to nemam tolerancije ni mrvu. Koliko sam ja skužio sudeći po komentarima drugih i po netu, cooler je tih do nekih 55 - 60% a nakon toga se krene ćuti. Međutim, ako sam dobro skužio on i sa 50% vrtnje brutalno hladi tako da nema ni potrebe da se vrti više. Samo bih htio da mi netko to potvrdi iz iskustva jel sam po netu sve pročitao već a neki kažu da je glasan a drugi da je tih. Zanima me da mi kaže netko tu od naših iz prve ruke kakav je vent !

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ma razmišljam si kupit HD 7850 2GB i ja miran za gaming koju godinu. Pa gledam da su od 2GB verzije već od oko 1500 kn a MSI je 1550 kn. Gledam si MSI jedino zato što ima 3 godine gare a košta kao ostale koje su 2 godine. Pati me samo da nebude glasna jel na to nemam tolerancije ni mrvu. Koliko sam ja skužio sudeći po komentarima drugih i po netu, cooler je tih do nekih 55 - 60% a nakon toga se krene ćuti. Međutim, ako sam dobro skužio on i sa 50% vrtnje brutalno hladi tako da nema ni potrebe da se vrti više. Samo bih htio da mi netko to potvrdi iz iskustva jel sam po netu sve pročitao već a neki kažu da je glasan a drugi da je tih. Zanima me da mi kaže netko tu od naših iz prve ruke kakav je vent !

Evo još jednom iz prve ruke. Na MSI stock sclockovima(koji su vec malo OC) grafa je necujna u idelu i full loadu. Ako je overklokas na maks(cca. 1200/1450 na 1.2V) vent nece prelazit preko 50-55% na full loadu. Na brutalnom oc je puno veci problem da pocne stvaratai nesto slicno coil windingu sto se jako cuje....

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

De jel mi tko moze ovdje rec sa kojim programom da otključam gpu voltazu radi se o hd7870 

Fan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Probaj sa Sapphire Trixx , MSI Afterburner !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Probao trixx nece ni da mi otvori a u afterburneru odem na postavke otkljucam gpu voltage,restartam afterburner i opet isto..

Fan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
itomic009 kaže...

legos ako te brine buka kupi sapphirovu dual fan, definitivno najtiša i među najhladnijima, meni nikad nije prešla 69C a uz to ima vrhunske oc potencijal s kojom se druge teško mogu mjerit. Čekam da netko skine moj score u unigenu3 a onda ubacujem asusov bios koju otključava 1.3V jer grafička ima dual bios , znaci grafa za igranje ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 22:55 (bik).
14 godina
HD 7850 Club

Sapphire model je odlican ali striktno najbolji za overclock nije.

To striktno ovisi o cipu koji dobijes, nema to veze sa modelom kartice.

Druga je stvar sto TF modeli imaju super regulaciju pa su podobniji za veci OC sa voltmodom nego ostali modeli.

Dakle, clock potencijal ne ovisi o modelu nego sreci kakav chip dobijes.

iclock2much

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Damjankoo kaže...

Probao trixx nece ni da mi otvori a u afterburneru odem na postavke otkljucam gpu voltage,restartam afterburner i opet isto..

Najlakse ti je ''rucno'' u profilima od catalysta - malo prevrti ovu temu ima gdje sam ja objasnio kako se to radi netreba nikakv program:

OVAKO IDE:

prije svega izađi u task manageru iz CCC

klikni opciju U CONTROL PANELU folder options / View 

nakon toga omogući da se vide: 

Show hidden files, folders and drives 

i odznači: 

Hide protected operating system files (Recommended) 

Klikni, Apply 

Pojavit će ti se puno kojekakvih foldera (sakrivenih), 

Idi u: 

c / users / tvoj profil / 

AppData / Local / ATI / ACE / Profiles  

STAVLJAM TI SLIKU U PRILOG NA KOJOJ JE POKAZANO STO TREBAS PROMJENIT, 

NAKON TOGA KLIKNI File / save u gornjem ljevom kutu. 

Izađi van iz svega ! 

Ponovno otvori AMD Vision Engine Control Center i napon ti je podesen

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 23:10 (PR0MATRAC).
16 godina
zoharbizo kaže...

Sapphire model je odlican ali striktno najbolji za overclock nije.

To striktno ovisi o cipu koji dobijes, nema to veze sa modelom kartice.

Druga je stvar sto TF modeli imaju super regulaciju pa su podobniji za veci OC sa voltmodom nego ostali modeli.

Dakle, clock potencijal ne ovisi o modelu nego sreci kakav chip dobijes.

u pravu si msi twin fazor 3 ili power edition navodno ima odličnu regulaciju ali eto neki se žale na buku hladnjaka a itomic kaze da je na to alergican.. kad kazem najbolji za Oc mislim u tom cjenovnom rangu jer neke 7850 vec ulaze u cjenovni rang sa 7870

14 godina
bik kaže...

u pravu si msi twin fazor 3 ili power edition navodno ima odličnu regulaciju ali eto neki se žale na buku hladnjaka a itomic kaze da je na to alergican.. kad kazem najbolji za Oc mislim u tom cjenovnom rangu jer neke 7850 vec ulaze u cjenovni rang sa 7870

Twin Frozr.

Hladnjak je glasan ako se kartici dize napon za 24/7 upotrebu, inace nije glasna.

Super je kartica, za 1550HRK je odlicna.

Ali i to sto kazes, vec za 200 kuna vise ima tu na forumu HD 7870 Dual Fan GHZ sa postarinom.

iclock2much
14 godina
neaktivan

kad promjenim  u notepadu na 1220 odem save opet uđem on vrati na 1219??a i drukcije je kod mene nego sa tvoje slike ima puno vise toga 

Fan
13 godina
protjeran
Damjankoo kaže...

kad promjenim  u notepadu na 1220 odem save opet uđem on vrati na 1219??a i drukcije je kod mene nego sa tvoje slike ima puno vise toga 

da znam da je drukcije - ovo je starija slika koju sam koristio da bi rjesio jednom forumasu stvar vezano za flickering (pomocu ovoga se moze i klokati, mjenjati 2D klokove, napon itd) nije mi se dalo pravit novu sliku jer znao sam da ce ti i ova posluzit - uglavnom poanta je da si postigao napon koji si htio - to sto ti pada na 1219 je najmanje bitno - između 1919 i 1220 za grafu nema Nikakve razlike - imas dovoljan napon za gotovo bilo koji klok - sretno sa klokanjem{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.12.2012 8:15 (PR0MATRAC).
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

ok hvala

Fan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Što mislite koja je bolja:

Msi vs Sapphire 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
headshot kaže...

Msi vs Sapphire 

Kupi si 2GB model da si miran duze kad vec kupujes.

MSI TF 7850 2GB za 1492HRK.

iclock2much
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

sapphire 7850 imam od negdje 5. mjeseca ove godine, nemam se na sto pozaliti, ne cujem je uopce, temp ne ide preko 50 stupnjeva

onaj koji jesam
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shimeface kaže...

sapphire 7850 imam od negdje 5. mjeseca ove godine, nemam se na sto pozaliti, ne cujem je uopce, temp ne ide preko 50 stupnjeva

a jesi li ju probo overclockat ? čuo sam da je MSI najjači za OC. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 1:58 (headshot).
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
headshot kaže...

Msi vs Sapphire 

nemam toliko novca, a i svejedno mi neće baš trebat 2GB kad neću nikad koristit više od jednog monitora.

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Dobro ti bude došlo 2GB. Već ak kupuješ kupi kak spada {#}

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
headshot kaže...
zoharbizo kaže...
headshot kaže...

Msi vs Sapphire 

nemam toliko novca, a i svejedno mi neće baš trebat 2GB kad neću nikad koristit više od jednog monitora.

za jace igrice treba vise od 1gb za 1080p, meni bf3 jede 1600mb gpu memorije

13 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Pozdrav!

Imam novu 7850 i nakon instalacije drivera imam problem pri otvaranju Ati catalyst centra

Priložena je slika errora pa pomagajte ako znate

0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Probaj opet instalirat drivere !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
TomislavZG-2 kaže...

za jace igrice treba vise od 1gb za 1080p, meni bf3 jede 1600mb gpu memorije

Nema razlike 1gb vs 2gb u Bf3 što se 7850 tice, isprobano.

Na kojim postavkama ti igraš?

13 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Za sve one s ovim problemom evo jedan tut s neta

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice