Hd 6870

poruka: 131
|
čitano: 24.489
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Hd 6870
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...

Jednostavno bilo mi vrijeme da se proda 5850

I uzmeš 2 slabije od kojih jedna ništa neradi {#}

ot

Radi radi i to kako. Igra se Mafia II na PhysX sa GT240 512 kao pomoćnim snagama{#}

Nez šta da ti kažem kad me stalno citirate da sam ju prodao. Pa mogao sam jedino uzet HD6870 onda, nadoplatio bih 500kuna, ili GTX470 kao bi govorite da ne idem na slabije kartice nadoplatio opet 600kuna..

OMG Nez šta više da kažem..? Ovako imam 2 nove i nadoplatio sam 300. Samo šta je GTX-ica slabija 10-15 posto. Ipak sasvim je dovoljna evo sad upravo gledam malo igram novi MOH bez trzanja na max

i trenutno se igra prošo MOH novi sad igram BC2. Imam preko 46FPS-ova AVG to znači DX11, 1680X1050, max, AA+AF. Šta će mi više?

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
14 godina
protjeran
ShadoW kaže...
sheX kaže...

Hvala na odgovoru ali da pitam na onaj poznati način,da li će Athlo II X4 640 biti bottleneck za 2x HD 6870

Na kojoj rezoluciji igras? Ako na nekoj vecoj, onda mislim da nece.

Pa maloprije si gore reko da hoće :S

17 godina
sheX kaže...
ShadoW kaže...
sheX kaže...

Hvala na odgovoru ali da pitam na onaj poznati način,da li će Athlo II X4 640 biti bottleneck za 2x HD 6870

Na kojoj rezoluciji igras? Ako na nekoj vecoj, onda mislim da nece.

Pa maloprije si gore reko da hoće :S

Rekao sam da ce biti na ovom procesoru sto ti je pod moj PC, a ne na Athlonu II x4 640... I to ovisi na kojoj rezoluciji igras i koju igru igras. U GTA 4 je vazan proc dok recimo u Krizi nije...

15 godina
sheX kaže...

Nisam htio otvarati novu temu,da li bi ovo moje napajanje moglo držati CF HD 6870 ???

Ti, veliki stručnjak za napajanja, postavljaš takva pitanja {#}. Sramota {#}!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 17:49 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
Hd 6870

Evo ovako ja bum nekoliko svojih opažanja stavio pa ko se hoće složiti nek se složi ko neće ne mora {#}

Imam HD6870 i performanse su stvarno odlične,potrošnja je stvarno mala,hladan i tih.

Imao sam prije toga GTX 275,vruć ko sam vrag,trošio ko sivonja,napajanje mi se naprezalo i zagrijavalo do boli (650w)

Ali....

Grafika sa physix i NVIDIOM je puno EBENIJA za oko,puna raznih efekata,ugođaj je 100% bolji nego ono što gledam na ATI-evom sa 30% više

frejmova..

Čak i kada se isključi physx grafika na nvidijinim karticama i atijevim nije ista !

Pa ko voli nek izvoli.

AMD Phenom x3 710 @ x4 10 / MA770-UD3 / Corsair 4x2GB 800 / Gainward 275 gtx GS / 2x 500GB Samsung F3 RAID 0 / LC 650W v2.3 / Samsung T260HD
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 18:02 (dax1974).
Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
protjeran
Hd 6870

ne znam.

ja sam imao 5850 clock na 900/1175 i metro mi je prekrasno izgledao na dx11 teselacija itd.

gledao sam tu igru kod kuma gtx 470 i nikakve razlike nisam vidio, tako da mislim da je "ljepota slike" nekakav subjektivan doživljaj.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Hd 6870

Namjeravam uzet ovu grafu, pa zanima dali bi ju ovo moje napajanje (CX400) moglo podnijet ?

Briem da bi jer frend ima HD4890 na istom napajanju i šljaka sve, al čisto da budem siguran.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hd 6870

Oj jbt,al zaostajem :D Ja jos na 48xx seriji.Sta mislite koja bi najbolje pasovala na 1280x1024 rezoluciju za neki optimalni gejming najnovijih naslova na max sve.Ova dosadasnja 4850 sluzi veoma dobro i sve ide na max i 8xAA.Pa eto koju da uzmem neku iz 5xxx al da nije prevelika cijena.

Idu dva momka jedan je pametan,a drugi također navija za Sarajevo!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
NesQuiK kaže...

Oj jbt,al zaostajem :D Ja jos na 48xx seriji.Sta mislite koja bi najbolje pasovala na 1280x1024 rezoluciju za neki optimalni gejming najnovijih naslova na max sve.Ova dosadasnja 4850 sluzi veoma dobro i sve ide na max i 8xAA.Pa eto koju da uzmem neku iz 5xxx al da nije prevelika cijena.

Na toj rezolucij stvarno nemaš nikakvog razloga za prelazak i neces bas osjetiti ništa.

Ali eto ako si zapeo onda GTX 460 768MB.

Operation Flashpoint
17 godina
protjeran

Zaš ne Weky?

Pa CPU mu je C2D clockan još preko 3GHz dalo bi se tu svašta nadogradit.

Jedino je ako stvarno nea LCD veći.. Na 1280X1024 ne treba niš jačega od te sad

kao nadogradnja naravno nikako ispod HD5770 em što je serija HD5000 sad već pred EOL najvjerovatnije zbog novih radeona

Ja igram recimo na toj GTX460 i daje i najbolje rezultate kod mene na 1680X1050!{#}

im so ugly thats ok cos so are you broke our mirrors
15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Zaš ne Weky?

Pa CPU mu je C2D clockan još preko 3GHz dalo bi se tu svašta nadogradit.

Jedino je ako stvarno nea LCD veći.. Na 1280X1024 ne treba niš jačega od te sad

kao nadogradnja naravno nikako ispod HD5770 em što je serija HD5000 sad već pred EOL najvjerovatnije zbog novih radeona

Ja igram recimo na toj GTX460 i daje i najbolje rezultate kod mene na 1680X1050!{#}

Ma neovisno za procesor, netreba mu bolja grafička od HD 4850 na toj rezolucij,

A GTX 460 je PROVJERENO i SIGURNO brza kartica od HD 5770, bila 768MB verzija ili 1GB!

Nešto te zeza, probaj novi Windows ubaciti, formatiraj taj, pa zadnje drivere, i naravno pošto igraš na osrednjoj-danas vec niskoj rezolucij taj procesor što više overclockiraj.

Operation Flashpoint
17 godina
protjeran

Ne zeza me niš ne.. Huh krivo si me interpretirao malo..{#}

Kažem da čak i na višoj rezoluciji od njegove tj na 1680X1050 daje super framerate! A što se usporedbe proceva tiče nea šta brinuti jer se

danas igre ne koriste sve 4 jezgre.

Tako da clockani quad ili dual core na 3.16 njemu ili 3.2GHz meni nea previše razlike

16 godina
neaktivan
Hd 6870

Znaci ne mjenjat nista ili jos love i sve novo za 1-1.5 godinu?Imam trenutno oko 800KM(3000hrk) i jos cu skupit i nesta novo,sa ovim 5xxx i quad

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
NesQuiK kaže...

Znaci ne mjenjat nista ili jos love i sve novo za 1-1.5 godinu?Imam trenutno oko 800KM(3000hrk) i jos cu skupit i nesta novo,sa ovim 5xxx i quad

Stvarno nikakav razlog ako monitor nemisliš.

Ako monitor planiraš mjenjati i preći na Full HD, onda neakva GTX 460 1GB ili HD 6850 bi svakako dobro došla.

Operation Flashpoint
16 godina
neaktivan
Hd 6870

Monitor je 19" LG Flatron M1921A i ova 1280X1024 mu najbolje pristaje iako moze i do 1600.Veci monitor bi i ruzno izgledao u sobi,ovaj je mali,kompaktan i meni dovoljan.Za te FULL HD cu uzet XBOX 360 i na 37" derat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
NesQuiK kaže...

Monitor je 19" LG Flatron M1921A i ova 1280X1024 mu najbolje pristaje iako moze i do 1600.Veci monitor bi i ruzno izgledao u sobi,ovaj je mali,kompaktan i meni dovoljan.Za te FULL HD cu uzet XBOX 360 i na 37" derat.

da probaš veći, ne bi se više nikad vraćao na manji {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 19:42 (Bugofil).
17 godina
protjeran
NesQuiK kaže...

Pa zaš ne igraš na 1600X900 sa tom 4850?{#}

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...

Jednostavno bilo mi vrijeme da se proda 5850

I uzmeš 2 slabije od kojih jedna ništa neradi {#}

ot

Radi radi i to kako. Igra se Mafia II na PhysX sa GT240 512 kao pomoćnim snagama{#}

Nez šta da ti kažem kad me stalno citirate da sam ju prodao. Pa mogao sam jedino uzet HD6870 onda, nadoplatio bih 500kuna, ili GTX470 kao bi govorite da ne idem na slabije kartice nadoplatio opet 600kuna..

OMG Nez šta više da kažem..? Ovako imam 2 nove i nadoplatio sam 300. Samo šta je GTX-ica slabija 10-15 posto. Ipak sasvim je dovoljna evo sad upravo gledam malo igram novi MOH bez trzanja na max

i trenutno se igra prošo MOH novi sad igram BC2. Imam preko 46FPS-ova AVG to znači DX11, 1680X1050, max, AA+AF. Šta će mi više?

Oprosti, ali jako si pogrješio, džabe ti te GT 240 za fiziku, kad se za 1900 KN može kupiti GTX 470 Twin Frozr, a ako se ne varam, ti si svoju grafu prodao za 1600 KN, i da si na to dodao tih 300 KN, imaš jaču grafu od prijašnje koja je po mom mišljenju u sposobnosti vrtit fiziku u te 2 i pol igre koje imaju fiziku!?
PŠ: A mislim da si i s GTX 460 pogriješio, jer ako se ne varam, vidio sam negdi da si ju platio oko 1400 KN, il sam krivo pročitao!?

dax1974 kaže...

Evo ovako ja bum nekoliko svojih opažanja stavio pa ko se hoće složiti nek se složi ko neće ne mora {#}

Imam HD6870 i performanse su stvarno odlične,potrošnja je stvarno mala,hladan i tih.

Imao sam prije toga GTX 275,vruć ko sam vrag,trošio ko sivonja,napajanje mi se naprezalo i zagrijavalo do boli (650w)

Ali....

Grafika sa physix i NVIDIOM je puno EBENIJA za oko,puna raznih efekata,ugođaj je 100% bolji nego ono što gledam na ATI-evom sa 30% više

frejmova..

Čak i kada se isključi physx grafika na nvidijinim karticama i atijevim nije ista !

Pa ko voli nek izvoli.

Ovo podebljano nije istina, i ne može biti istina, može biti samo placebo efekt!?
Igra prikazuje slike koje su da tako kažem programirane u njoj, a grafičke služe da prikažu to što je programirano u igri, s tima da je u par igara koje podržavaju fiziku ima par stvari više koje seprkazivaju isključivo na Nvidia grafičkama i to je to, znali za Nvidia grafičkoj postoji tih par objekata koji se prikazuju zbog "physx", jer Radeon-ke ne podržavaju "physx", a ostalo je isto, i ne može Nvidia-ina grafiča ništa prikazivat bolje ili drugačije!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:00 (Ivsa).
16 godina
neaktivan

Kako nije istina,upari dva kompa sa ati i nvidiom,monitor do monitora,

pokreni recimo BIOSHOCK 2,Bad Company 2 ili slične igre gdje se maksimalno iskorištava physx pa ćeš vidjeti itekako razlike.

Bad Company jednostavno razvaljuje efektima na NVIDIJI,a na ATI je to puno lošije.

AMD Phenom x3 710 @ x4 10 / MA770-UD3 / Corsair 4x2GB 800 / Gainward 275 gtx GS / 2x 500GB Samsung F3 RAID 0 / LC 650W v2.3 / Samsung T260HD
15 godina
neaktivan
dax1974 kaže...

Kako nije istina,upari dva kompa sa ati i nvidiom,monitor do monitora,

pokreni recimo BIOSHOCK 2,Bad Company 2 ili slične igre gdje se maksimalno iskorištava physx pa ćeš vidjeti itekako razlike.

Bad Company jednostavno razvaljuje efektima na NVIDIJI,a na ATI je to puno lošije.

OK, slažem se da igre ne izgledaju isto ali reć da jedno razvalju drugo, nije primjereno, bolje izgleda na Nvidia-i zbog "physx"-a, ali igra izgleda bolje samo zato što su nadodani ti efekti, kojih vjerujem da nema puno ali neću o tome govoriti jer dosad nisam imao Nvidia karticu, osim tih efekata koji se prikazuju na Nvidia kartici zbog "physx"-a, ostale teksture izgledaju jednako i u to sam siguran!?

PŠ: Mislim da i čak i ako ima neke razlike imeđu tekstura koje nemaju veze sa "physx"-om, da bi teško primjetio razliku!?

15 godina
neaktivan
Hd 6870

BC2 ne koristi PhysX, već Havok engine za fiziku.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Hd 6870

Cak sam ja cuo od nekih ljudi koji izmjenjali jako puno grafickih kartica da je slika na ATi-u bolja, ali ne znam koliko je to istina. Nekak mislim da nije. A sto se tice toga da je slika ljepsa na nvidia-i to se definitivno ne slazem. Imam u laptopu quadro graficku i slika izgleda isto ko i na staroj 5850 i 2600xt, jedino je naravno razlika u frameovima u igrama i brzini rada nekih drugih stvari.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Cak sam ja cuo od nekih ljudi koji izmjenjali jako puno grafickih kartica da je slika na ATi-u bolja, ali ne znam koliko je to istina. Nekak mislim da nije. A sto se tice toga da je slika ljepsa na nvidia-i to se definitivno ne slazem. Imam u laptopu quadro graficku i slika izgleda isto ko i na staroj 5850 i 2600xt, jedino je naravno razlika u frameovima u igrama i brzini rada nekih drugih stvari.

Prije je navodno ATI imao kvalitetniju sliku, a u zadnje vrijeme Nvidia, ali to tvrde samo neke cjepidlake {#}!?
Moje je mišljenje da je slika potpuno ista, ili čak da ima nekih razlika da nema teorije da bih ih okom mogao uočiti!?

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
NesQuiK kaže...

Pa zaš ne igraš na 1600X900 sa tom 4850?{#}

Ma ruzno izgledaju ikone i navikne se ovako na full

15 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Prije je navodno ATI imao kvalitetniju sliku, a u zadnje vrijeme Nvidia, ali to tvrde samo neke cjepidlake {#}!?
Moje je mišljenje da je slika potpuno ista, ili čak da ima nekih razlika da nema teorije da bih ih okom mogao uočiti!?

nije navodno nego je očita razlika bila u kvaliteti prikaza, nvidia je imala daleko bolje drivere ali slika je bila kao isprana, tako da je razlika bila itekako vidljiva

nadalje, ati ima trenutno bolju sliku zbog kvalitetnije implementacije aa i af filtera (iako to baš i neće biti tolika vidljiva razlika, vidljiva je jedino u testovima)

15 godina
odjavljen
Hd 6870

Razlika u slici na monitorima može biti različita na ATi/nVIDIJ.

Jer recimo u doba 2002/2003. godine ATi je razvaljivao po pitanju kvalitete slike, danas je to jednako.

Dakle itekako je moguće da bude razlika u kvaliteti. Bilo do RAMDAC-a, ili do nečeg drugog na kartici.

Operation Flashpoint
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
NesQuiK kaže...
stoncin3 kaže...
NesQuiK kaže...

Monitor je 19" LG Flatron M1921A i ova 1280X1024 mu najbolje pristaje

Možda bi ti bilo bolje sada ubost neki 1680x1050 LCD? Ima ih jeftini isto taki LG flatron ili neki dobar Samsung.

Kad su več tu full hd monitori cijena im je pala{#}

17 godina
stoncin3 kaže...
NesQuiK kaže...
stoncin3 kaže...
NesQuiK kaže...

Monitor je 19" LG Flatron M1921A i ova 1280X1024 mu najbolje pristaje

Možda bi ti bilo bolje sada ubost neki 1680x1050 LCD? Ima ih jeftini isto taki LG flatron ili neki dobar Samsung.

Kad su več tu full hd monitori cijena im je pala{#}

Hm.. neznam baš dali se u današnje vrijeme isplati kupovat NOVI monitor, a da nema HD rezoluciju. To je neki standard tako da mislim da investicije u nešto drugo nisu baš isplative. 23" ili 24" HD rezolucija i mirna bosna.

ššššš - možda su u šumi
17 godina
protjeran

Možda baš zato jer mislim da je Full HD tek izašao odmalo, a dok su 22 incha već dve gdn standard i ima ih po nižoj cijeni dok su ovi Full HD još malo prepapreni..{#}

15 godina
neaktivan
Hd 6870

Tko god sad kupuje monitor, trebao bi ići na Full HD rezoluciju jer je već praktički postala standard.

A nisu ni skupi, za 1300 kn već možeš dobiti pristojan 23" ili 24" Full HD monitor.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1463001
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice