GTX260 vs. HD4870 (Bug 191, tema broja) zaključana tema

poruka: 79
|
čitano: 8.279
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
BUG opet po svome

neka čitaju malo ovaj forum pa će doći do vjernijih podataka.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: BUG opet po svome
DrNasty kaže...
Psiho246 kaže...
 O cemu ti pricas covjece? Moja poanta je bila da se u komunizmu moze kupit i HD4870 i GTX260 a ne da to moraju bit izvorni proizvodi kine.
 Jesi ti cuo za zastitnu carinu mozda? Mozes ti kupiti sve, samo sto drzavi das jos toliko bez potrebe jer, naravno imas i domaci proizvod koji je u svemu bolji. Ko je vidio kupiti njemacki auto pored kragujevackih superautomobila...
Ta ogranicenja ne volim, da mi neko brani da pijem coca-colu jer ima titina cockta... (samo primjer)

Pitaj europćane kolika im je carina na japanske aute Cool
I ne samo to...postoji čak ograničenje i na BROJ auta koji se može godišnje uvesti iz Japana
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
jabuka555 kaže...

// gle ovako: svaka čast tebi što se "boriš" i što si završio fax, i ja bi ga završio da sam imao 7 soma eura, i da imam barem kuma...

...... no smatram kako je kapitalizam kao takav daleko održiviji i logičniji sustav od nekakvog samoupravljačkog socijalizma gdje se nakupi toliko zaduženja da na kraju mora doć do kraha sistema.

Btw, vjerujem kako čovjek koji si sam svojim trudom i radom zaradi neku lovu može bez grižnje savjesti trošiti ju na što ga god veseli. Ja nemam grižnju savijest, a vi?  Namigiva

Meni se ćini da smo u 15-tak god 5x više dužni nego cila ex yu u 50.....
Tako da teorija kraha ne prati samo socijalizam...
Svaki je čovik, radnik jednako vridan u društvu, barem bi triba bit, šta nekome vridi neki fax kad zemljoradnik triba posadit, svojin rukama nešto, da bi on ima za ručak, da škovacini ne nosu smeće živili bi u smeću, da obićan radnik nije spija vodu do stana nebi ni vodu ima....
Neki ljudi nemaju ambicije da završu fax, oćedu da ih se pusti da radu i živu od svoga rada, njemu će možda bit teže, radiće više fizički, dobit će možda nešto manje novca, al zašto bi njegov rad bije manje vridan....., da nemože sebi priuštit neke normalne stvari..., ispada da onaj ko nema fax triba bit sritan da ima šta jist......ili da osoba koja ima fax radi neke poslove koji nisu u struci ili uopće nema posla, dok neki vozaći autobusa i sl. bez problema završu fax, u isto vrime dok su u vojsci i država u ratu,  budu i privatnici, steknu bogatstvo, i rugaju se svima...., pitan se odakle taj novac, nije li to ona lova šta fali radnicima koji nemogu ostvarit egzistenciju.....
U socijalizmu je neko na položaju moga napravit neku pronevjeru i napravit npr vikendicu, a sad je moguće po države sebi prisvojit.....
Nije problem socijalizam i kapitalizam, nego sve šta nije valjalo u jednome sistemu je prineseno u drugi, sve šta je valjalo je odbaćeno....
Nije mi jasan kapitalizam, ispada da je narod tu radi države a ne država radi naroda??
Koije smisal neke hiperprodukcije, globalizacije, itd, samo smanjenje radnih mista......., ako se u autoindustriji auto proizvodija ručno, šta se sad dobilo, veća konkurentnost??, pa i drugi imaju robote???
To se u globalu nema nekoga smisla....., osim šta pojedinci i velike multikompanije imaju ogromnu zaradu.....,

17 godina
moderator
segregator kaže...

Pitaj europćane kolika im je carina na japanske aute Cool
I ne samo to...postoji čak ograničenje i na BROJ auta koji se može godišnje uvesti iz Japana
 Ogranicenje na kolicinu je uvozna kvota, koristi se u kombinaciji sa zastitnom carinom da bi se zastitila domaca proizvodnja.
Stvar je kad se koriste jako visoke stope za carinu koje onda djeluju kao i zabrana uvoza, mada i dalje tehnicki mozes kupiti robu.

Nego, necemo o ustroju drzava, hajmo mi na grafe.
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
Ges kaže...
Danyel kaže...

Nije strašno, ali žulja...

...

sad ćeš dobit jezikovu juhu od svih ovih Bug-fanova u stilu

"aaAAA, EErrrRRr.. AkO Ti sE NesViĐa BUg, ČiTaJ NEkaJ DrUgO... eeEEeEe..."

već odavno stoji pravilo da sve što u Bug-u preporuče je šit a što popljuvaju je Best Buy...

Pa kad tako misliš nitko ti ne brani da kupiš sve što oni popljuvaju.

A što se tiče GTX260vs 4850 mislim da su obe zaslužile 1. mjesto. 
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
neaktivan

// DA o tome ja pričam cijeli dan, al evo izgleda da ipak ima ljudi koji imaju isto ili slično razmišljanje. I u upravnom socijalizmu je bilo da direktor ima 4-5 puta veću plaću od SSS radnika, pa su se radnici zezali kao pa nema od 5 guzica da ima 5 puta veću plaću, i tak... znači bila je nekakva normalna hijerarhija. Ali gospodo draga, može li mi netko objasniti kako u današnjem sistemu npr. gospon Marinac bivši član uprave Podravke ima 140 tis. kn plaću (stočetrdesettisućakuna) a SSS radnik u istoj toj Podravci, radi 3 smjene ubi se od posla i ima pišljiva 2 soma kuna?!?! Kolko je to puta veća plaća?!?! Jel to normalno?!?! Odgovor se sam nameće = Marinac smjenjen s pozicije člana uprave (jer je sve usro i pokro što se moglo), Podravka grca u govnima, (posuđuju se novci od stranih banaka da bi se ljudima isplatila plaća), i pitanje je hoće li 15.10. uopće doći plaća. Znate li koliko je tih direktora, menadžera i ostalih mansona zaposleno u Podravci, treba svima njima svaki mjesec na tekući sjest par milijončeka. Evo, to je slika naše Podravke, koja bi trebala biti uzor. A kad Podravka prdne u šiš, cijela Podravina će postati šaka jada. Eto ti dobrog sistema. Nekažem da je nekada bilo dobro, nego samo potvrđujem ovo što je rekao pinco, samo loše stvari su ostale nakon promjene sistema. Narod nije bio sretan u komunizmu, htjeli smo bolje, ali jesmo li zaista i dobili bolje??? Jesmo li se zaista za ovo borili??? Koliko moram biti jadan kad razmišljam da ako si kupim bolju grafičku da će mi struja biti skuplja???

"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
17 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...

// DA o tome ja pričam cijeli dan, al evo izgleda da ipak ima ljudi koji imaju isto ili slično razmišljanje. I u upravnom socijalizmu je bilo da direktor ima 4-5 puta veću plaću od SSS radnika, pa su se radnici zezali kao pa nema od 5 guzica da ima 5 puta veću plaću, i tak... znači bila je nekakva normalna hijerarhija. Ali gospodo draga, može li mi netko objasniti kako u današnjem sistemu npr. gospon Marinac bivši član uprave Podravke ima 140 tis. kn plaću (stočetrdesettisućakuna) a SSS radnik u istoj toj Podravci, radi 3 smjene ubi se od posla i ima pišljiva 2 soma kuna?!?! Kolko je to puta veća plaća?!?! Jel to normalno?!?! Odgovor se sam nameće = Marinac smjenjen s pozicije člana uprave (jer je sve usro i pokro što se moglo), Podravka grca u govnima, (posuđuju se novci od stranih banaka da bi se ljudima isplatila plaća), i pitanje je hoće li 15.10. uopće doći plaća. Znate li koliko je tih direktora, menadžera i ostalih mansona zaposleno u Podravci, treba svima njima svaki mjesec na tekući sjest par milijončeka. Evo, to je slika naše Podravke, koja bi trebala biti uzor. A kad Podravka prdne u šiš, cijela Podravina će postati šaka jada. Eto ti dobrog sistema. Nekažem da je nekada bilo dobro, nego samo potvrđujem ovo što je rekao pinco, samo loše stvari su ostale nakon promjene sistema. Narod nije bio sretan u komunizmu,  htjeli smo bolje, ali jesmo li zaista i dobili bolje??? Jesmo li se zaista za ovo borili??? Koliko moram biti jadan kad razmišljam da ako si kupim bolju grafičku da će mi struja biti skuplja???

kakve veze ima socijalizam i kapitalizam s testom grafičkih kartica u BUG-u ?

- ....ako si kupim bolju grafičku da će mi struja biti skuplja???
Otkad cijena el.energije ovisi o grafičkoj kartici !?!

Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
17 godina
neaktivan
// Pa ja ovak razmišljam, ako idem na kupnju nove graf. moram kupit i novo napajanje tj. jače, a jače napajanje traži više struje??? Ili se varam?
17 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
// Pa ja ovak razmišljam, ako idem na kupnju nove graf. moram kupit i novo napajanje tj. jače, a jače napajanje traži više struje??? Ili se varam?
što znači da ćeš imati veću potrošnju el.energije, a cijena el.energija će ostati ista,
ukoliko Vlada RH se ne odluči na poskupljenje.
Racionliziraj potrošnju, npr. koristi računalo s maxmalnim opterćenjem u vrijeme tkz. "jeftine struje". ;-) 
Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
17 godina

koja mutava tema da boli glava. obje kartice nista ne valjaju nabavite si xbox 360 ili ps3 i derite , sve ce vam igre radit nadolazecih par godina. Neko je shvatio preozbiljno i uzeo si k srcu sta je casopis reko da je 260 bolja omg i sta sad os si zile rezat ?

Ja sa svoje dvije 9800 gtx koje sam platio manje od 2100 kuna obje  sa garancijom derem i 4870 i 260 tak da mwuahaha. (moro sam ovo napisat jer je debilno se svadat koja je kartica bolja)

MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2008 15:28 (toxic).
17 godina
neaktivan

Vidim da ekipa iz ove teme ima dosta vremena na bacanje, pa bolje da to vrijeme iskoristite u mojem vinogradu. Malo rekreacije vam neće škoditi, a ni grafičke vam više neće zaokupljati moždane vijuge.

E da, neka svako uzme primjerak Bug-a, peče se odojčić pa da imamo čime potpaliti..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
BUG opet po svome

Smijeh    Smijeh

Bugovci ima koga da stavi ovo pod kljuc :D

Ova tema je totalni off topic...

BTW unknown kad vec nekoga optuzuješ da ne zna onda bi morao malo i pripazit na pravopis.

Ne znam se piše odvojeno. Vidim da su ti gramatika i pravopis u banani...

Osobno nikad ne pazim na pravopis dok pišem po forumu jer nemam volje ali kad bi vec upirao prstom u nekoga, kako ne zna onda bi malo pripazio da ne ispadnem licemjer.

PS. isto tako probaj ne toliko spamat jer tvojih postova ima svugdje a nemaju veze sa temom.

MORTAL, CAN YOU FEEL THE FORCE OF DARK SIDE... I ROCK YOU LIKE A HURRICANE^^

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG opet po svome

E ljudi kakavo je u BiH stanje s cjenama grafickih?

Mozda da malo skoknem donde ako je jeftinije?

Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Cijene su iste ili malo vece. Uracunaj u to troskove odlaska i mislim da ti se nece isplatiti, cak ni ako promjenis kune za marke (ili eure) po nekom povoljnijem kursu.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
// pa sigurno je jeftinije ak te ne uhvate na carini. Ali neznam kak onda s jamstvom?! Ipak ovdje kad kupiš, imaš jamstvo, a to po meni jako vrijedi.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Cijene su iste ili malo vece. Uracunaj u to troskove odlaska i mislim da ti se nece isplatiti, cak ni ako promjenis kune za marke (ili eure) po nekom povoljnijem kursu.

Cjena odlaska mi je najmanji problem - živim 10-ak km od granice,a preko granice je odma grad (Bosanski Brod)
jabuka555 kaže...
// pa sigurno je jeftinije ak te ne uhvate na carini. Ali neznam kak onda s jamstvom?! Ipak ovdje kad kupiš, imaš jamstvo, a to po meni jako vrijedi.
 Ma meni jamstvo nema puno značenja,a za carinu nema brige - znam ljude :-)

EDIT:Ako nije problem dajte link na neku tvrtku za informatiku iz BiH
Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2008 15:52 (Zippo).
17 godina
moderator

Uzmimo za primjer HD4850.

Najjeftinija na koju sam nasao je 282,- KM bez PDV-a, 330,- KM s PDV-om (sad su cijene jos malo skocile). Preracunato u kune po kursu 1 KM=3,7 Kn, to izadje

1.043,40 KM bez pdv

1.221,-    KM sa pdv

Koliko sam upoznat, u HR je cijena sad 999,- Kn.

Znaci u startu je neisplativo, cak i ako vratis pdv i provuces se na carini, u gubitku si. A i cijene goriva su u oblacima... :)

EDIT: Najjeftiniji shopovi su genelec.ba i ingel.ba iz Tuzle.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2008 16:00 (DrNasty).
17 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
// BUJRUM!!! Ja sam isto rođen u Bosni! Točnije u Gradačcu, ak znaš gdje je to?! De mi bolan reci kako kotira BUG u Bosni, mislim kakva je konkurencija i što ljudi mislie o BUG-u?! Ova tema je BUG opet po svome, po meni dosta općenita tema, pa mislim da nema razloga da je zatvaraju jer je odlična, rasprava je u punom zamahu a ne kao kod nas u saboru.

Pozdrav iz Sarajeva...Bug u BiH čini mi se kotira odlično, prije svega zbog otužne i jadne konkurencije. Trebaš čitati Info da vidiš kako se hvale loši proizvodi u blatantno + očigledno naručenim reviewima i testovima, tak da se možeš dobro nasmijati snishodljivosti i licemjerju, ako ti to može biti smiješno...(Bug, ako ništa, u tekstu ima neki nivo pismenosti, mada mi se čini da i njima ponestaje duha u nakucavanju teksta, to iz čitanja zadnjih par brojeva, pogotovo nakon što pročitam smrljane kolumne Zlog luđaka).

Ovo, glede svijeta, slobodnog tržišta i nepravde...Drug, osjetim iza čega stojiš i slažem se s tobom...ali je svijet generalno u putanji koja vodi u *ups - forum cenzuriše moj emotivni izraz za ovo SVE* i tu se ne može ništa uraditi...Tako sam ja sebi izracionalizirao stvari...

Ljudi više ne vode računa o nekim općim stvarima, a i sama ljubav za bilo šta drugo osim za ugodu vlastitom dupetu potpuno je nestala...

Mi ovdje - marginalni - ne možemo spasiti svijet bilo kakvim oblikom ponašanja...

Eto, pozdrav...još jedan...

Nisam još dograbio novi Bug...al' nekako slutim da će biti blijed, a Info da ću samo prelistati...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2008 16:12 (rashomon).
17 godina
neaktivan
BUG opet po svome

Podforum"Graficke Kartice" a vi brljate o dobavljivosti BUG-a u Bosni.

E bolan necete.

CLOSED!

C2Q Q9550@3825mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870@H2O,WD320gb+WD640gb-AAKS
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2008 20:07 (LUXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice