Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 957.756
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Gtx 9xx Club

A znaš da je AMD ova cijena Nvidina boljka

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Gtx 9xx Club
Stjepanj kaže...
ZGamer kaže...

tu stock 980 dobiva 3000, jel tak i ti dobivas s 980?, ja nisam vrtio ultra preset s svojom!

neznam koji je takt kartice na stocku...ovo je neki optimal oc sa 1500 cca boost klokom...na 1600 mhz dobivam oko 4000 cca

evo downclock na referentne vrijednosti   stock 

ovdje je naklokana  oc 

po ovome svemu ako se 480 nebude bitno više klokala od te u testu je između dva maxwella...cijena od 2k je odlična ako je održiva 

SILA/ZGX@ZGamers
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 14:36 (ZGamer).
12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Evo i moje 980ti na 1485mhz firestrike ultra. Ne zaostaje puno za 1080kom stock, a sa ocanom 1070kom je li-la koliko vidim. Da je malo jeftinija bila bi izvrsna kupnja. No još mi je onaj sli test sa GN recenzije ostao visit u zraku. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 14:50 (eywa33).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Da, mogli bi za sitnu lovu imati bijesnu karticu... zato je nervoza u zelenom taboru. :D RX 470 će navodno koštati $75 i imati performanse GTX 950. 

*jel se opet zezaš ili

Battlelog: Glavas_ZG
16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Da, mogli bi za sitnu lovu imati bijesnu karticu... zato je nervoza u zelenom taboru. :D RX 470 će navodno koštati $75 i imati performanse GTX 950. 

*jel se opet zezaš ili

Naravno. Ali ne bi me iznenadilo. :) Uspjeli su za $199 napravit karticu koja OC-ana hvata 1070 koji košta $450 (OC-an nije pretjerano brži).

9 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Što mislite o ovome za 1100 kuna? http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/palit-nvidia-gtx-960-2gb-gddr5-jetstream-oglas-19163674

Nova je 1550, jel to dobro ili nije? Jel bolje čekati RX480 i neko smanjenje cijena, pa uzet neš 4gb ili je dobra cijena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobra grafa za 1100kn s malo potrošnjom. Igraš se s tom grafom fino na 1080p.

9 godina
neaktivan

Upravo to sam i ja sad zapazio. Gledam na njuškalu danas došla GTX590 za 900 kuna koja je snagom navodno blizu GTX960, al ono, 365W potrošnja... Pa sam baš gledao kak je GTX960 štedljiva zapravo. Ima full bundle, garanciju... Pokreće ona zahtjevnije stvari tipa Battlefront, Fall Out 4?

Evo, pošto nema puno odgovora, stavljam anketu, pa vas molim da izrazite mišljenje :)

16 GTX960 1100 kuna, super ponuda
3 Čekati pad cijena
0 Tražiti nešto drugo do 1200 kn
14 godina

Naravno da pokreće na 1080p bez problema. Ne naravno sa svim mogućim postavkama ali to se niti ne očekuje od grafe za te pare, a niti to mogu tri puta skuplje grafe. Računaj da dobar dio igara možeš vrtit s GTX 960 i sa skoro svim postavkama na full a kod nekih se smanji di koja postavka ili stavi na high/medium i super. Te grafičke gluposti ionako nemaju veze s gaming iskustvom jer nije toliko izraženo ko nekad kad smanjiš s ultra high i slično. Kladim se da pola ljudi ne bi prepoznalo razliku da gleda u dvije slike statično, a di tek dok se igraš nešto. Tak da ako možeš kupit tu grafu za 1100kn uzmi je i igraj se. GTX 590 je besmisleno kupit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 0:31 (itomic009).
9 godina
neaktivan

Hvala, prespavat ću ovo, al mogu reć da mi je tvoj post bio uvjerljiv i uzeo bih ju rado.

Možda besmisleno pitanje, al jel mi ne može pasat na moju postojeću konfiguraciju?

Imam:
Matična: ASRock Extreme3 2.0

Procesor: AMD FX6300

RAM: 4gb 1866mhz

HDD: WD Blue 1tb

Napajanje: Xilence 550w

Dakle, jel moguće da mi napajanje bude preslabo ili da mi ne paše na matičnu ili da imam premalo kućište ili bilo što tog tipa? Prvi put nadograđujem računalo i pratim komponente tek od nedavno, pa da nebi bilo.

I puno hvala :)

EDIT: zaboravio sam napomenuti, imam nekog ko mi može podignut tu grafičku u Rijeci, al koje da testove zamolim čovjeka da napravi s grafičkom prije nego dogovorim primopredaju? I ima nešto na što još treba obraćat pažnju kod primopredaje osim same grafičke kartice i garancije?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 0:11 (daniel2809).
14 godina

Idealno bi ti bilo clockat CPU ali nije sad da se bez toga ne može. S obzirom da si novi malo još čitaj prvo o tome, pogledaj koji clip pa onda možda malo možeš clockati. Što se tiče ostalog sigurno bi ti dobro došlo da se poduplaš i na RAM memoriji, sad ti nije skupo još 4GB uzet. To možeš polovno jer RAM se ne kvari baš i dura godinama. Napajanje je dovoljno jer GTX 960 troši oko 120W. Pogledaj samo točno koja je grafa, jel traži 8 pinski PCI-E konektor i jel ti ima isti napajanje (to ti je onaj 6pin + 2pin). Što se tiče kućišta ne znam jer ne piše koje imaš niti točno koju grafu uzimaš ali to ti je čisto do fizičkih dimenzija. Dakle pogledaj si u kućištu na mjesto gdje bi grafa išla koliko imaš cm do drive cage prostora ili što već ti dođe pa vidi točno koliko je duga grafa koju misliš uzet. Matična ko matična je normalna i samim time kompatibilna sa svim standardnim grafama. Što se tiče grafe ako baš hoćeš malo provjerit nek vrti Heaven ili Valley jedno 15 min i ako je sve ok super, mada to nije potrebno ako ima uredno račun i garu. Treba provjeriti samo da nije fizički grafa možda oštećena i da su uredni papiri. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 0:33 (itomic009).
9 godina
neaktivan

Puno ti hvala na opširnom odgovoru! :)

Procesor je nov, kupljen danas (to jest, jučer), al u planu je overclockat, dobar sam si s jednim čovjekom u jednom servisu u kvartu, pa ću njemu dat da napravi kako spada.

Ram planiram uzet novi, trenutno imam Ripjaws 2133mhz, al mi procesor neda brže od 1866mhz, tako da planiram ove prodat i kupit Kingston Hyper X 8gb 1866mhz, 250 kuna su novi, mislim da u HG spotu.

Moje kućište je Cooler Master Elite 430, odnosno, ovo:

http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/elite-430-black/

Piše: Maximum Compatibility VGA card length: 315mm / 12.4 inch, a za grafičku: Board Size 247mm x 126mm, tako da mislim što se toga tiče ide unutra.

U redu, hvala ti :) Zamolit ću sutra čovjeka da odvrti te testove, al uopće ne znam, kakvi trebaju biti rezultati testa?

EDIT: nisam imao mira, pa sam kopao sad po kućištu... Našao sam konektor od napajanja na kojem piše PCI-E, i 6 pina ima, odnosno 3 jedno ispod drugog. Jel to to? Evo i slike. Po šifri modela grafičke traži: Supplementary Power Connectors 6-pin X1

Al problem je taj što sam sada vidio da je napajanje zapravo 420w, već 6 mjeseci otkad imam kompjutor mislim da imam 550w, ne znam kak sam to fulao...

Imao sam Phenoma 965 koji navodno troši 125w, sad mi fx6300 troši 95w. GTX750 mi trenutno troši 70w, a GTX960 bi trošila 120w. Dakle, uštedio sam 30w na procesoru, al mi 20w još fali za novu grafičku u odnosu na prijašnju konfiguraciju. Po izračunima na internetu vidim da je dosta knap (390w navodno, uzevši u obzir neku toleranciju još...). Imaš ti kakvu prognozu? Trebat ću mijenjat napajanje jer mislim uzet više rama, ssd, overclockat procesor itd, al bar bi htio da za prvu silu s grafičkom radi.

Sorry na iscrpnim pitanjima i postu, al zbilja mi je potrebna ova pomoć da slučajno ne kupim nešto krivo ili nekompatibilno. Napajanje ne računam u to, vidim da ću ga bez obzira na ovu grafičku karticu trebat mijenjat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 2:18 (daniel2809).
14 godina

Ako uzimaš ovu Palit s linka ona ima jedan 6 pin konektor tako da si miran s napajanjem. U kućište ti grafa stane tako da nemaš brige ni s time. Rezultate googlaj po netu pa kad nađeš neke nek ti odvrti s istim postavkama da usporediš. Nije ti bitan toliko rezultat koliko to da se vidi jel grafa radi stabilno i jel se ne pregrijava. Ako je tokom jedno 15min testa ispod 70C do 75C onda je uredu što se hlađenja tiče. 

P.S. Pa s obzirom a CPU i grafu te koliko troše ne bi trebao imat nikakvih problema ni s tim napajanjem od 420W ali CPU onda nemoj clockat previše, odnosno clockaj samo dokle ide bez podizanja napona.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 2:14 (itomic009).
9 godina
neaktivan

Super, nazvat ću vlasnika ujutro i zamoliti za test.

Nadam se da će radit za prvu ruku. Slučajno ako je napajanje preslabo (navodno proizvođači kao xilence pružaju i manje snage nego što je deklarirano), što se može dogodit? Mislim, ne može nešto zbog toga valjda crknut, ili?

14 godina

Teoretski može ali u praksi se to ovih dana jako rijetko baš desi. Ono što bi se desilo u pravilu je da bi ti se komp restartirao ili gasio te ako krepa skroz prestat će radit i to je to. Kad si kupaš sad sve to svakako je onda preporuka da skupiš kad budeš mogao jedno 400kn i kupiš si drugo napajanje pa da nemaš brige. Mada, FX 6300 i GTX 960 skupa troše u gamingu daleko ispod 200W tak da ako je napajanje ispravno iako je slabo držat će.

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pozdrav, imam cudan problem s svojom GTX 960 4Gb.

Sve je radilo dobro dok nisam ponovno instalirao windows. Sad u Gta V imam oko 30 fps i na very high i na medium. 

Jucer sam vratio stare drivere i radilo je sve odlicno, very high oko 60+ fpsa. Danas palim PC i palim gta sve iste postavke 20/30 fps-a.

Skinio sam MSI Afterburnen i vidim da mi je gpu usage 94%. I vrte se ventilatore iako sam samo na internetu.

Imam Amd fx 6300 i 12gb ram-a.

Ako neko ima neko rjesenje ili savjet neka napise. bio bi zahvalan.

Hvala

Setup
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

To mi nešto zvuči da sa driverima nije nešto u redu. Probaj još jednom sve istestirati.

16 godina
odjavljen
stipezorica kaže...

Pozdrav, imam cudan problem s svojom GTX 960 4Gb.

Sve je radilo dobro dok nisam ponovno instalirao windows. Sad u Gta V imam oko 30 fps i na very high i na medium. 

Jucer sam vratio stare drivere i radilo je sve odlicno, very high oko 60+ fpsa. Danas palim PC i palim gta sve iste postavke 20/30 fps-a.

Skinio sam MSI Afterburnen i vidim da mi je gpu usage 94%. I vrte se ventilatore iako sam samo na internetu.

Imam Amd fx 6300 i 12gb ram-a.

Ako neko ima neko rjesenje ili savjet neka napise. bio bi zahvalan.

Hvala

To ti Nvidia poručuje da kupiš seriju 10xx. :)

P.S. Provjeri postavke drivera, možda negdje imaš na silu uključen AA na max ili sl.

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Imate li neku preporuku za drivere i njihove postavke kako da namjestim.

Setup
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
stipezorica kaže...

Reset to default. :)

Reinstaliraj drivere i kod instalacije odaberu Custom, a ne Express i kvačicu "clean install". Resetiraj i nakon toga probaj opet sve.

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
stipezorica kaže...

Reinstaliraj drivere i kod instalacije odaberu Custom, a ne Express i kvačicu "clean install". Resetiraj i nakon toga probaj opet sve.

Evo sve sam napravio kako si rekao i instalirao sam drivere 347.88 i opet isto. Stare sam izbrisao preko DDU u safe mode-u.

Ali stvar je u tome sta se na mojoj grafi ventilatori trebaju okrecati samo u igrici ali sad se okrecu cjelo vrjeme.

U msi afterburneru gpu usage mi je 94% kad je u mirovanju kad nista nije upaljeno. Sad neznam jel to normalno.

Uglavnom jucer je sve odlicno radilo i u gta v 60/70fps very high ali dns ne.

To je odkad sam ugradio ssd i instalirao windows. Kad sam ugradio ssd onda sam na nekoj stranici pratio uputstva za optimizaciju i nesto cackao po windowsu.

Sad ja mislim da je mozda neki virus ili nesto.

Setup
9 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Teoretski može ali u praksi se to ovih dana jako rijetko baš desi. Ono što bi se desilo u pravilu je da bi ti se komp restartirao ili gasio te ako krepa skroz prestat će radit i to je to. Kad si kupaš sad sve to svakako je onda preporuka da skupiš kad budeš mogao jedno 400kn i kupiš si drugo napajanje pa da nemaš brige. Mada, FX 6300 i GTX 960 skupa troše u gamingu daleko ispod 200W tak da ako je napajanje ispravno iako je slabo držat će.

Znam da ovo nije tema o napajanjima, al kupit novo ili rabljeno i kolko jako? Gledam modularna, svida mi se fora s manje kablova, al imam osjećaj da su 50% skuplja, možda i nije vrijedno. Najbolje uzeti Corsair? Ima ih po 300 kuna na njuskalu.

Čovjek će mi danas poslati rezultate testa i vjerujem da ću to uzeti, al da onda uopće stavljam u kompjutor il čekam novo napajanje? Čisto zbog rizika... Makar i ja mislim da bi trebalo radit, ipak je samo 20w u odnosu na staru konfiguraciju razlika. Samo da ne bude presudnih 20w...

Edit: pitanje za stipezorica

Imamo isti procesor i planiram sad uzet isti grafičku, jel mi možeš reć kak si zadovoljan s tom kombinacijom? Naravno, kad te ne zeza ovo tako...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 13:25 (daniel2809).
16 godina
odjavljen
stipezorica kaže...
Tonči kaže...
stipezorica kaže...

Evo sve sam napravio kako si rekao i instalirao sam drivere 347.88 i opet isto. Stare sam izbrisao preko DDU u safe mode-u.

Ali stvar je u tome sta se na mojoj grafi ventilatori trebaju okrecati samo u igrici ali sad se okrecu cjelo vrjeme.

U msi afterburneru gpu usage mi je 94% kad je u mirovanju kad nista nije upaljeno. Sad neznam jel to normalno.

To je odkad sam ugradio ssd i instalirao windows. Kad sam ugradio ssd onda sam na nekoj stranici pratio uputstva za optimizaciju i nesto cackao po windowsu.

Ne prati nikakva uputstva za optimizaciju. Ništa tu ne treba optimizirati. Windowsi rade dobro od instalacije.

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
stipezorica kaže...
Tonči kaže...
stipezorica kaže...

Ne prati nikakva uputstva za optimizaciju. Ništa tu ne treba optimizirati. Windowsi rade dobro od instalacije.

A sta sad da radim s grafickom, jeli normalno da je na 94% dok ne radi nista i da se okrecu ventovi?

Setup
13 godina
stipezorica kaže...

A sta sad da radim s grafickom, jeli normalno da je na 94% dok ne radi nista i da se okrecu ventovi?

Provjeri da nemas neki malware... zvuci kao da nekome majnas bitcoine

16 godina
odjavljen
stipezorica kaže...

Ne. :) Moguće je da imaš virus koji vrti nekakav bitcoin ili sl. Reinstaliraj Win.

10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

To je sigurno neki bitcoin miner, reinstaliraj Windowse i izbriši sumnjive programe koje si nedavno instalirao. uTorrent je jedan od onih koji je uz sebe instalirao jedan takav zgodan program, a u task manageru se zvao Steam32.exe tako da ne primjetiš.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Stipe naš, ajde ti lipo screenshoot-aj procese na task manageru, ako ne može stat u jedan ss, napravi dva i pošalji ovdje da vidimo.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Prvo hvala svima koji sudjeluju u mom "problemu".

I ja sumnjam na to, ali tek sam instalirao novi windows prije par dana i ne bih volio ponovno da moram skidat Gta V, Bf 4 itd. s ovim trenutnim internetom.

Tu je slika s task managera.

Setup
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
stipezorica kaže...

Prvo hvala svima koji sudjeluju u mom "problemu".

I ja sumnjam na to, ali tek sam instalirao novi windows prije par dana i ne bih volio ponovno da moram skidat Gta V, Bf 4 itd. s ovim trenutnim internetom.

Tu je slika s task managera.

Taj ethm.exe mi smrdi, 100 i kusur MB koristi. Desni klik i opet file location, pa vidi folder odakle dolazi i naslov fajlova u tom folderu. Mogao si kliknit i "open processes from all users", i poredaj procese po korišenju memorije. 

Pogledaj isto u startup-u, koji se sve programi startaju kad bootaš winse.

EDIT: 

"cusersappdataroamingcpuminerethminer \ethm.exe" <<< ovo sam našao brzi guglanjem ethm.exe. 

Dakle, vjerojatno je ovo proces zadužen za load na grafu/procesor. Kako sam ti i rekao, desni klik na proces i "open file location". Onda izgasi proces i izbriši prvo .exe fajl koji pokreće taj proces. Restartaj PC pa javi jel taj proces opet u listi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 15:29 (eywa33).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice