Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.473
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Gtx 9xx Club
mirzet1976 kaže...

Ovo je sa OCN  - The Lkg value is the fused LeakageID of the GPU. Convert it to decimal and divide by 1023, you´ll have the GPU-Z ASIC "quality". Higher LeakageID (or ASIC "quality") means higher leakage, which is bad unless you´re running on custom water cooling or LN2.

High ASIC "Quality" (Leakage) = Lower operating voltage, larger current draw, hotter, less energy efficient (due higher losses)

Low ASIC "Quality" = Higher operating voltage, lower current draw, cooler, more energy efficient

Whaat? Sada sam zbunjen...

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ma mislim da je to zamaranje sitnicama, ne znam da će baš netko kupovat isti model samo kako bi dobio bolji asic, ako hoćeš bolju karticu kupiš jači model i uživaš

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa takvih ima, s procesorima je stvar jos drasticno gora, kupuju ih po 20-tak komada dok ne dobiju onaj najbolji!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen

Generalno je priča da zbog curenja možeš više dizati napon i veće clockove uhvatiti, ali moraš imati vodeno hlađenje, jer je inače prevruća kartica. Obrnuto, zračno hlađene kartice su navodno bolje zbog gore napisanog, odnosno manjeg curenja, manje potrošnje i zagrijavanja.

16 godina
Tonči kaže...

Generalno je priča da zbog curenja možeš više dizati napon i veće clockove uhvatiti, ali moraš imati vodeno hlađenje, jer je inače prevruća kartica. Obrnuto, zračno hlađene kartice su navodno bolje zbog gore napisanog, odnosno manjeg curenja, manje potrošnje i zagrijavanja.

Nisi shvatio, stvar je obrnuta.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
16 godina
odjavljen
Backdraft kaže...
Tonči kaže...

Nisi shvatio, stvar je obrnuta.

Iz napisanog se to ne bi reklo:

mirzet1976 kaže...

High ASIC "Quality" (Leakage) = Lower operating voltage, larger current draw, hotter, less energy efficient (due higher losses)

Low ASIC "Quality" = Higher operating voltage, lower current draw, cooler, more energy efficient

....

Morat ću malo pročitat o tome na stručnim izvorima, no zasad:

"the higher %, the lower your voltage needs to be to hit stock speeds, and the better it will undervolt. The lower the %, the higher your default voltage to hit stock speeds, but the better it will overvolt--but you will also need to water cool it to keep temperatures safe."

Dakle, ovo biojasnilo da imam pravo gore. Niži ASIC je bolji za overvolt koji će dati više temperature. Moram vidjeti kako se kod ovih čipova odnose struja/napon i clock... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 0:47 (Tonči).
16 godina
Gtx 9xx Club

Pitanje,moze li se reklamirati GTX 960 sa coil whineom ili nekakvim neidentificiranim zvukom ?

Dosao kod kolege da razmijenimo R9 280x za GTX 960 i sve oke dok nije pokrenuo Witcher 3,posto ima stvarno dobro kuciste ( Fractal R4 ) cuje se nesto slicno coil whineu,kod mene se uopce nije culo niti sam ja ikada cuo,da pitam jel to razlog za reklamaciju posto je sve u redu sto se tice gaminga i slicnoga ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
doky01akablava kaže...

A probaj reklamirati pa budeš vidio.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
16 godina
Valentin17 kaže...
doky01akablava kaže...

A probaj reklamirati pa budeš vidio.

Nije kod mene,covjek je uzeo vec karticu i neugodno mi bilo jer sam cak ja prvi uocio coil whine i cudim se ono sam svojoj kartici.

Rekao sam da mu da reklamira ako treba,jel moguce to da uzrokuje napajanje ili maticna ploca,sumnjam cisto kazem,ali eto da pitam.

14 godina
doky01akablava kaže...

Ploča ne vjerujem, napajanje možda i da.

Kažem, probajte to reklamirati, ništa ne možete izgubiti.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
protjeran
Jel cvili na 60fps-a ili 1000?
16 godina
Stjepanj kaže...
Jel cvili na 60fps-a ili 1000?

Ne kuzim pitanje bas,kakve veze ima framerate,cvili cim krece load u Witcher 3 i Diablo 3.

9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Obicno grafe vole cvilit kad je FPS enorman, recimo u dok si u meniju ili ulazis u igru.

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
Lucidius kaže...

Obicno grafe vole cvilit kad je FPS enorman, recimo u dok si u meniju ili ulazis u igru.

Aha,budem ga pitao,vrlo vjerojatno da je onda do toga,javiti ce mi,no mislim da je kao sto si ti rekao do velikog fps u izbornicima...

13 godina
protjeran
iz iskustva mogu reci da je coil whine dosta iritantan vec od 200+fps-a
14 godina
Stjepanj kaže...
iz iskustva mogu reci da je coil whine dosta iritantan vec od 200+fps-a

Trebam ti onda ja dostaviti svoju bivšu 280xicu.....ta je na 200 fps glasnija od Boinga koji uzlijeće

Sva sreća pa je sad kod brata a i whine je kod njega nešto manji

P.s. i 970-tka mi ima coil whine iako je to daleko manje nego kod radeonke ali je moguće da je neka kombinacija sa matičnom u pitanju, jer kod brata 970 opet manje cvrči ali ko će ga znati, nemam ni vremena ni volje opet sve čupat van i slagat tako da cvrčanje je očito sastavni dio mog kompa

Battlelog: [G] pijana_carapa
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Moram priznat da moja TitanX nije ni na 1000, a što se baš igara tiče, gdje uspijevate uhvatit 200 FPS i za što? Pa podignite detalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Moram priznat da moja TitanX nije ni na 1000, a što se baš igara tiče, gdje uspijevate uhvatit 200 FPS i za što? Pa podignite detalje.

Ma to se jevlja npr. kod loading screenova, meni fps isto tako zna skociti na 2000 (imam counter postavljen) i onda i moja GTX960 pocne cviliti na trenutke. Meni je uopce cudno zasto dodje do 2000+ kad sam u driverima stavio lock 60fps ....

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 21:35 (AA-d00d).
12 godina
Gtx 9xx Club

Ni meni moja ne cvrsi na 200 FPS... barem dok igram COD Black Ops 3! A inace nisam primjetio ni na vecim frejmovima. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonci s titanx nemre navuc 1000fps-a :pp ja u gta4 u loadigu navucem skoro 5000. Grafa oce explodirati!hihi
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Tonci s titanx nemre navuc 1000fps-a :pp ja u gta4 u loadigu navucem skoro 5000. Grafa oce explodirati!hihi

Ti imaš golden sample. Ta 970 rastura i 4 komada TX.

15 godina
neaktivan

Sta ljudi ne koriste V-Sync ovdje? Ja ga imam ukljucenog u svakoj igri, tamo gdje FPS nekad pada ispod 60 postavim Adaptive V-Sync kroz nVidijin Control Panel.

10 godina
neaktivan
alen29 kaže...

Sta ljudi ne koriste V-Sync ovdje? Ja ga imam ukljucenog u svakoj igri, tamo gdje FPS nekad pada ispod 60 postavim Adaptive V-Sync kroz nVidijin Control Panel.

Uvijek, ne vidim smisao ako monitor ima 60hz da mi se igra vrti na 150-200 fpsa... Jedino ako me bas zanima do koliko moze potegnut

16 godina
odjavljen

Neki ga ne koriste u FPS-ovima zbog dodatnog laga koji može biti gori efekt od tearinga slike. Rješenje je G-Sync, ali to košta...

17 godina
Gtx 9xx Club

ja nikad ne koristim v-snyc a na trganje ekrana sam se navikao

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
Gtx 9xx Club

u fps mp nikada a ostalo je uvijek na adaptive 

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Single Player - VSync + Triple Buffer On

Multi Player - VSync + Triple Buffer OFF

Battlelog: Glavas_ZG

0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

ja nikad ne koristim v-snyc a na trganje ekrana sam se navikao

Tako govori muškarac!

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Zapravo... trebao bi Triple Buffer, ako imaš opciju, imati uvijek ON, pogotovo uz VSync, jer će ti TB smanjiti lag (tj. anulirati ga). VSync na klasičnom DB načinu rada stvara ogroman lag, a TB ga anulira. 

10 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Glavas_ZG kaže...

Zapravo... trebao bi Triple Buffer, ako imaš opciju, imati uvijek ON, pogotovo uz VSync, jer će ti TB smanjiti lag (tj. anulirati ga). VSync na klasičnom DB načinu rada stvara ogroman lag, a TB ga anulira. 

Gdje god sam čitao, triple buffer je vezan za vsync.

Battlelog: Glavas_ZG
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice