Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Gtx 9xx Club

Evo mene opet u ovoj grupi s drugim clanom 970 obitelji, 970M. Danas platija, sutra preuzimam ASUS ROG G751JT-T7254D. 4720HQ, 16 gb i 970M. Jos jedino nisan siguran iman li gsync. Neke stranice kazu da, neke ne :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Re: Gtx 9xx Club
Zajeb kaže...

Evo mene opet u ovoj grupi s drugim clanom 970 obitelji, 970M. Danas platija, sutra preuzimam ASUS ROG G751JT-T7254D. 4720HQ, 16 gb i 970M. Jos jedino nisan siguran iman li gsync. Neke stranice kazu da, neke ne :D

po ovome imaš

https://www.asus.com/Notebooks/ASUS_ROG_G751JT/

čestitam :)

14 godina
Gtx 9xx Club

Da. Taj u linksa san uzea jer mi treba brzinski, iden na brod na 6 miseci pa moran na necem normalnom igrat. Uboa san jos i logitech G402 i jos jedan 250gb 850 evo. Moga san jednog izvuc iz kompa, ali bolje ovako.

Sutra sliku uvalim.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...
doktor1 kaže...

@AA-d00d

Koje su to ultra postavke?

Dali HBAO+ i kosica ili bez kosice?

Da baš probam....

U prvom videu na početku je pokazano, nisam niš mijenjao presete. Stavio sam graphics ultra, postprocessing high (ili obrnuto)?

Sa tim postavkama imam cca 5 FPSa više od tebe, praktički isti vrag...

Ali treba razumjet postavke u igrama...

Ti recimo imaš uključne SSAO i AA za hairworks na x4! A za razliku od toga uključio sam HBAO+  i hairworks AAx2 te igra radi bolje i izgleda bolje, (HBAO zbilja drastično popravlja prezentaciju, (vidi koliko raslinje ima bolje sjene u HBAO veriji; ali i uzima performanse), a pogotovo u novim Assassins Creed igrama, (neću ni pričat o bezobrazluku od strane  devleoprea da više niti ne stavljaju anisotropic filtriranje u igre, AC: Syndicate - igrin AF VS control panel AF i Just Cause 3 -  igrin AF VS control panel AF slučajevi!

I u videu dole se vidi šta se dogodi kada se isključi hairworks... FPS poleti na ovim karticama.. Uz to Foliage distance Ultra je opcija za GTX 970+ kartice...

Ali GTX 960 uredno može vrtit W3 na ultra postavkama sa kosicom ako si zaključaš FPS na 30. Naravno staviš AAx2 i Low opcije za kosicu ako toliko želiš tu opciju.

Evo video; za razliku od tebe imam HBAO+ naspram SSAO, low i 2xAA za kosicu te High Shadow i Foligae distance; i dok igraš vidjet ćeš bolji draw distance travice i to je sve; raziku u kosici nećeš vidjet, ja ću imat bolji ambient occlusion i kakvih 20 FPSa više...

A bilo bi 15 FPSa više i sa draw distanceom na ultra... Tako da, baci te ultra postavke u smeće i podesi igru kako treba; nvidia guideovi su odlični za te stvari! Samo kažem...

*kada isključim hairowrks FPS bi išto i iznad 51, ali je zaključan u inspekrotu na 50

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 22:41 (doktor1).
17 godina
Gtx 9xx Club

istina tak i ja drzim na 16x af cp te je slika puno ostrija ... bdw doktor1 zasto su to devovi izbacili

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

bdw doktor1 zasto su to devovi izbacili

Prateći malo Digital Foundry tokom zadnjih godinu dana, PS4 je imo problema sa A filtriranjem; svaka igra bi imala bolji filtering i na X1 i naravno na PCu..

I evo odjednom više niti na PCu nema filtriranja... A tragično jer ta opcija uopće ne utječe na performanse, a uvelike poboljša prezentaciju, (JC3 i AC:S su odlični primjeri toga). Witcher 3 kojeg gore spominjem ima dobar filtering i forsiranjem preko CP/inspektora se dobije mizerna razlika u kvaliteti...

Dok recimo neke igre poput Dishonoreda jako profitiraju kada se u nvidia inspektou LOD Bias baci u negativu; u Dishonoredu to paše jer ima takav dizajn te sa tom opcijom sama prezentacija djeluje mnogo oštijra, (kao i Borderlands 2)

"Oštre" teksture u Dishonoredu iako igra ima "muljasti" dizajn

Borderlands 2 isto profitira od negativnog LODam, ali ne kao Dishonored.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 23:06 (doktor1).
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Ali treba razumjet postavke u igrama...

Ti recimo imaš uključne SSAO i AA za hairworks na x4! A za razliku od toga uključio sam HBAO+  i hairworks AAx2 te igra radi bolje i izgleda bolje, (HBAO zbilja drastično popravlja prezentaciju, (vidi koliko raslinje ima bolje sjene u HBAO veriji; ali i uzima performanse), a pogotovo u novim Assassins Creed igrama, (neću ni pričat o bezobrazluku od strane  devleoprea da više niti ne stavljaju anisotropic filtriranje u igre, AC: Syndicate - igrin AF VS control panel AF i Just Cause 3 -  igrin AF VS control panel AF slučajevi!

I u videu dole se vidi šta se dogodi kada se isključi hairworks... FPS poleti na ovim karticama.. Uz to Foliage distance Ultra je opcija za GTX 970+ kartice...

Ali GTX 960 uredno može vrtit W3 na ultra postavkama sa kosicom ako si zaključaš FPS na 30. Naravno staviš AAx2 i Low opcije za kosicu ako toliko želiš tu opciju.

Evo video; za razliku od tebe imam HBAO+ naspram SSAO, low i 2xAA za kosicu te High Shadow i Foligae distance; i dok igraš vidjet ćeš bolji draw distance travice i to je sve; raziku u kosici nećeš vidjet, ja ću imat bolji ambient occlusion i kakvih 20 FPSa više...

A bilo bi 15 FPSa više i sa draw distanceom na ultra... Tako da, baci te ultra postavke u smeće i podesi igru kako treba; nvidia guideovi su odlični za te stvari! Samo kažem...

*kada isključim hairowrks FPS bi išto i iznad 51, ali je zaključan u inspekrotu na 50

Cool, budem si i ja tako složio onda. Iskreno meni nije problem 30fps jer više-manje mi je to lock, uopće nemam trzaje, reklo bi se fluidnih 30fps

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
Gtx 9xx Club

Preko inspektora si zaključaj FPS na najniži koji imaš u igiri, ili blizu toga... Puno ljepše iskustvo igranja nego da ti FPS trči od 30 - 55...

Iskreno, nemam neku GTX 980 karticu pa da patim na 50 FPSa te sam zadovoljan sa stabilnih 30@1080p sa praktički max detaljima.

Npr, Syndicate; na defulat high postavkama FPS je posvuda...

Ali ja sam stavio HBAO+ i TXAAx2, (u Ubisoft igrama i Falloutu 4 TXAA izgleda odlično) uz ostalo High i zaključo FPS na 30.. Ja zadovoljan

Zato po tom pitanju nvidia inspector radi čuda kada treba popeglat performanse da to bude što fluidnije...

U inspektoru si možeš napravit i custom limitere da odabereš koji ti paše - upute

Na slici se vidi da ja imam sve od 30 - 40 jer uglavnom na tim brojevima boliram FPS u igrama, ovisno kako koja radi na postavkama koje postavim.

I obavezna opcija na svim nvidia karticama je uključivanje Maximum pre-rendered frames opcije na 1!

U  Witcheru 3, Assassins Creedu: Unity/Syndicate i Batmanu: Arkham Knight uredno uklanja onaj neki mikrostutering, ghosting i slična sranja koja ne vide svi, ali ejdnostavno imaš osjećaj za filing da tu nešto nije kako treba...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 23:33 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
Gtx 9xx Club

uspio OCati grafu na

core: 1542MHz (+150Mhz)
memory 8100MHz (+550MHz)
GPU Overclock: +13%
Mem Overclock: +17%

temp je 63C

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 16:55 (Fanu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Fanu kaže...

uspio OCati grafu na

memory 8100MHz (+550MHz)

temp je 63C

daj odvrti nesto...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Jos nisam otkrio razlog zakaj se 680 sama undercloka na win 10 RIP ja

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Jel bi 2600kn bila pristojna cijena za GTX970 Phantom sa EU garancijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
8ax kaže...

ne! ja ni jednu nisam platio preko 2400kn, s prakticki punom garancijom! pa 2800kn kosta nova iz ducana!

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 0:15 (Stjepanj).
12 godina
8ax kaže...

I ja nebih uzeo phantom....imas boljih varijanti 970.

11 godina
8ax kaže...

jel ti to kupuješ ili prodaješ?

The Time is always righT
12 godina
Stjepanj kaže...
Fanu kaže...

uspio OCati grafu na

memory 8100MHz (+550MHz)

temp je 63C

daj odvrti nesto...

skinem kasnije i Unigine Heaven

witcher 3 (u prvom selu, igra pauzirana, hairworks on)

stock: 53fps  

oc: 60fps

dirt rally

stock: 89fps

oc: 98fps

dragon age inquisition

stock: 47.9fps

oc: 57.9fps

ut4

stocK: 129fps

oc: 144fps

vanishing of ethan carther

stock: 106fps

oc: 120fps

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 11:50 (Fanu).
12 godina
Fanu kaže...
Stjepanj kaže...
Fanu kaže...

uspio OCati grafu na

memory 8100MHz (+550MHz)

temp je 63C

daj odvrti nesto...

skinem kasnije i Unigine Heaven

witcher 3 (u prvom selu, igra pauzirana, hairworks on)

stock: 53fps  

oc: 60fps

dirt rally

stock: 89fps

oc: 98fps

dragon age inquisition

stock: 47.9fps

oc: 57.9fps

ut4

stocK: 129fps

oc: 144fps

vanishing of ethan carther

stock: 106fps

oc: 120fps

Kao sto sam i ja prije vec stavio,na otprilike 1500mhz se dobije boost 8-10fps ovisi od igre do igre.

13 godina
Gtx 9xx Club

Jučer sam pičio malo bf i vidim nešto mi čudno, teško ubijam ljude i tako to, nakon toga upalim siege i tamo vidim relativno nizak fps - na kraju sam skužio da mi grafička radi na 540MHz core takta i sa sniženim taktom memorije (dan prije je radila ok). Sad sam reinstalirao driver i sve je ok, no zanima me događa li se još nekome slično? Vidim po netu da se takve stvari znaju događati, zna li itko koji je uzrok jer ovaj driver imam skoro 2 tjedna i sve je radilo ok do jučer.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Ako ti je prevelik overclock dođe do "display driver stop responding" i tada je maksimalna frekvencija 540 MHz. Reset kompjutera i taktovi su na normali i sve normalno radi.

Smanji overclock i vozi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Jučer sam pičio malo bf i vidim nešto mi čudno, teško ubijam ljude i tako to, nakon toga upalim siege i tamo vidim relativno nizak fps - na kraju sam skužio da mi grafička radi na 540MHz core takta i sa sniženim taktom memorije (dan prije je radila ok). Sad sam reinstalirao driver i sve je ok, no zanima me događa li se još nekome slično? Vidim po netu da se takve stvari znaju događati, zna li itko koji je uzrok jer ovaj driver imam skoro 2 tjedna i sve je radilo ok do jučer.

Kolko sam ja skužio problem je u 9xx i boost tehnologijom. Kako se kartica boosta sama od sebe do dozvoljenog temp., tako se i reduca© ako ode preko određene temp. Probaj malo smanjiti takt ili ručno povećaj brzinu ventilatora.

13 godina
AA-d00d kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Kolko sam ja skužio problem je u 9xx i boost tehnologijom. Kako se kartica boosta sama od sebe do dozvoljenog temp., tako se i reduca© ako ode preko određene temp. Probaj malo smanjiti takt ili ručno povećaj brzinu ventilatora.

Nije stvar temperature, barem mislim, u igrama mi ne prelazi 64, izgleda da driver zablesira - no, smanjio sam oc za 15 za svaki slučaj nakon što sam reinstalirao driver. Sve fercera za sad :D

Tread softly because you tread on my dreams.
12 godina
Gtx 9xx Club

Unigine Heaven Benchmark 4.0

SettingsRender: Direct3D11

Mode: 1920x1080 4xAA fullscreen

Preset Custom

Quality Ultra

Tessellation: Extreme

Stock

FPS:62.3

Score:1569

Min FPS:23.7

Max FPS:137.2

OC

FPS:70.5

Score:1776

Min FPS:8.7

Max FPS:163.3

core drzim na 160+MHz, na 190MHz se javljaju artefakti

memorija na 555+MHz, na 600MHz se ruse igre

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Fanu kaže...

Unigine Heaven Benchmark 4.0

SettingsRender: Direct3D11

Mode: 1920x1080 4xAA fullscreen

Preset Custom

Quality Ultra

Tessellation: Extreme

OC

FPS:70.5

Score:1776

Min FPS:8.7

Max FPS:163.3

core drzim na 160+MHz, na 190MHz se javljaju artefakti

memorija na 555+MHz, na 600MHz se ruse igre

ja svoju drzim na 230+mhz na preko pocnem dobivati artefakte!

memorija na 650+ na preko 700 imam artefakte na ovome je full stabilno! steta sto nemogu dizati napon memoriji!

skor je ovakav:

OC

FPS:79.5

Score:2001

Min FPS:26.6

Max FPS:175,6

17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Za koliko si povećao napon?

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

Za koliko si povećao penis?

koga pitas? sry morao sam!

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 23:47 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pa tebe

Kažeš "šteta što nemogu podizat napon memoriji" pa reko' onda si sigurno dizao Core Voltage

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Evo sad odvrtija na laptopu 3dČmark za svoju 970M. 6650 bodova. Temp najvisa 72 stupnja, 74 za cpu. Zadovoljan sa grafom, mrvicu slabija od 280X.

Heaven score je 1039. Pri 1038 mhz i 2505 mhz na memoriji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 0:43 (Zajeb).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

Pa tebe

Kažeš "šteta što nemogu podizat napon memoriji" pa reko' onda si sigurno dizao Core Voltage

+0.87mv!

10 godina
Gtx 9xx Club

Ja mislim da baš nemam sreće s OC-om grafe. Gledam vaše clockove i rezultate i pitam se kako je to moguće. Stavim +150 core i +300mem i sruši mi se igra svaka. Probao sam GTA V, Battlefield 4, Battlefield 3. Nema sreće. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Magibagi kaže...

Ja mislim da baš nemam sreće s OC-om grafe. Gledam vaše clockove i rezultate i pitam se kako je to moguće. Stavim +150 core i +300mem i sruši mi se igra svaka. Probao sam GTA V, Battlefield 4, Battlefield 3. Nema sreće. 

pa nemoj odmah odustati, recimo stavi na core/mem za početak na 100/200 pa diži pomalo samo core, kad stigneš na limit onda to isto radi sa mem dok ne pronajđeš optimalno za tvoju grafu

lp

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice