Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Gtx 9xx Club
Stjepanj kaže...
Nekako mi se cini malo? Pa jedna prastara hd7950 ima 7000 iljada?

Kontam da je do procesora i ostalih điđamiđa. Mislim da s otključanim hasom ide oko 7100, 7200.

17 godina
ElektričnaOvca kaže...
AA-d00d kaže...

Skinuo sam 3dmark demo sa steama, extreme i ultra su mi "zaključani" pa sam odvrtio običan (64bit):

Isto tako jer to nije "Advanced" verzija, temperature sam morao mjeriti preko gpu-z (log file) i max je došlo do 69°C uz samo 45% brzinu ventilatora.

Kasnije ću se malo igrati sa taktovima pa ću usporediti.

I ja sam demo instalirao sa steama, ne da mi se piratizirat :P

Slobodno ju malo nabrij - evo kako je kod mene izgledalo na tvorničkim te nakon oc-a (gledaj graphics score jer ti je cpu slabiji). Temperature idu do 69-70 u OC, no treba uzeti u obzir da sam ja namještao krivulju rada ventilatora kako bi bili što tiši (iako su do nekih 60% gotovo nečujni). Kod mene je i dosta toplo u stanu (24-25).

edit: iz nekog razlog mi prikazuje samo drugu sliku koju stavim, ček

Ovo je moj 3D sa GTX 960

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 11:03 (doktor1).
13 godina
protjeran
Moze biti, nisam gledo koji je cpu, a ni neznam koliko obicno daje gtx960 u firestrikeu jer po perfomansama su tu negdje pa sam zato rekao da mi se skor cini malim!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina

Nije bitan CPU ako gledaš samo GPU score. Clockane R9 280X idu preko 9000 a R9 380X vidjeli smo i preko 10 000.

17 godina
AA-d00d kaže...

Na youtube sam našao nekoliko videao gdje ljudi imaju 60fps sa GTX960 (dosta njih sa baš mojom karticom). Jedina razlika je u tome što imaju ili nove i7 ili i5 procesore.

Naravno pričam u 1080p rezoluciji i ultra/high detaljima. Zanimljivo kako i nemam značajno više fps na high detaljima u odnosu na ultru. A gpu-z mi je dao log file gdje piše kako je kartica 99% opterećena tijekom igre. Očito je procesor dobar za grafičku karticu ali nije za cijelu igru....

Imam GTX 960 + FX 6300, (klokan) i High detalji + HBAO i uglavnom trči do 60 no zaključano na 50 da nema oscilacija! No sjene su na medium jer u nekim djelovima High sjene spuste FPS, (močvara)...

Ultra postavke i hairworks, (sa smanjenim hairworks AA) i nema problema sa FPSom zaključanim na 30...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 11:21 (doktor1).
13 godina
Stjepanj kaže...
Nekako mi se cini malo? Pa jedna prastara hd7950 ima 7000 iljada?

Pa meni se čini skroz ok, misliš na klokanu verziju 7950?

Tread softly because you tread on my dreams.
13 godina

Phantomka fino radi :D. Koliko si ju podigao?

17 godina
ElektričnaOvca kaže...

Phantomka fino radi :D. Koliko si ju podigao?

Ovo su taktovi, (piše i u linku)

Boost clock bude negdje oko 1530...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 11:31 (doktor1).
13 godina
protjeran
960 daje 7000 a gtx970 120000, bas bi trebala nekakva gtx-ica izmedu, jer ocigledno postoji ogromna rupa izmedu ove dvije a i cijenom! Mozda 965ti;)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Gtx 9xx Club

Ma je 966.45 ti lol prosla su ta vremena sa ti oznaka heh... :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
AA-d00d kaže...
 Isto tako jer to nije "Advanced" verzija, temperature sam morao mjeriti preko gpu-z (log file) i max je došlo do 69°C uz samo 45% brzinu ventilatora.

I moja pod Firestirekrom dođe do 67 stupnjeva sa ventilatorom na nekih 55%, ali u igrama je to druga priča; igrajući Assassins Creed: Syndicate temperatura je oko 50 stupnjeva sa brzinom ventilatora na 38%

Samo je moja kartica zločesta i zauzima 3 slota...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 12:03 (doktor1).
13 godina
doktor1 kaže...

Ovo su taktovi, (piše i u linku)

Boost clock bude negdje oko 1530...

Bah, nisam skužio da piše ispod rezultata :D. Moja ima konzervativniji boost na gotovo istim postavkama oc-a, ide do 1480, tu jedan dio te razlike - jedino bih mogao ići otključati i malo podignuti voltažu, no neću se zafrkavati s tim jer u igrama sve fino melje.

EDIT:

Odvrtio sam i Valley pa čisto da se nađe:

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 12:21 (ElektričnaOvca).
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Igrao sam se taktovima pa evo rezultata:

Btw kartica nije stabilna na tim taktovima, ali firestrike se odvrti bez problema dok je furmark gpu stress test koban Driveri se ruše nakon par minuta....

EDIT: ovaj gornji dio se ne vidi baš dobro:

picajzla0707 kaže...
AA-d00d kaže...

...max je došlo do 69°C uz samo 45% brzinu ventilatora.

Kasnije ću se malo igrati sa taktovima pa ću usporediti.

kolika ti je temp u kući, pitam jer ta armor ima nešto lošije hlađenje (barem naizgled) s 2 heatpipea, za razliku od gaming verzije s 3 heatpipea

ova gaming ide do 65 stupnjeva (po testovima), ali uz kućnu tmperaturu oko 20 stupnjeva

Oko 21-22°C, ne grijem baš u sobi

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 17:28 (AA-d00d).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
AA-d00d kaže...

Igrao sam se taktovima pa evo rezultata:

Btw kartica nije stabilna na tim taktovima, ali firestrike se odvrti bez problema dok je furmark gpu stress test koban Driveri se ruše nakon par minuta....

EDIT: ovaj gornji dio se ne vidi baš dobro:

jesi otključao voltažu u afterburneru?po prvoj slici vidim da je ostala zaključana...

The Time is always righT
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nisam, ne usudim se baš prčkat po naponu. Neznam ni koliko je uopće moguće podizati napon a da ne bude štetno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 19:32 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Nisam, ne usudim se baš prčkat po naponu. Neznam ni koliko je uopće moguće podizati napon a da ne bude štetno.

Dok su temperature u redu, sigurno je.

12 godina
AA-d00d kaže...

uhuh, kako vam zavidim, pogotovo radi moje bolesne opsesije temperaturama i bukom

ova 570 je mrvu hladnija (80 vs 85 stupnjeva) od stare 550ti i mrvu tiša jer se ventovi vrte do 70 posto (na 550ti se onaj jedan zavrti na maks čim upalim neku igru), ali svejedno mi smeta temperature i huk koji proizvodi na tim okretajima

jedva čekam sljedeću godinu za upgrade - tišina i temperatura prvi prioritet

11 godina
picajzla0707 kaže...
AA-d00d kaže...

uhuh, kako vam zavidim, pogotovo radi moje bolesne opsesije temperaturama i bukom

ova 570 je mrvu hladnija (80 vs 85 stupnjeva) od stare 550ti i mrvu tiša jer se ventovi vrte do 70 posto (na 550ti se onaj jedan zavrti na maks čim upalim neku igru), ali svejedno mi smeta temperature i huk koji proizvodi na tim okretajima

jedva čekam sljedeću godinu za upgrade - tišina i temperatura prvi prioritet

razumijem te ja još imam noćne more od Hawkice iz te serije... sve poslje toga je veliki pomak na bolje 

The Time is always righT
11 godina
AA-d00d kaže...

šteta tak si dosta limitirao grafu kaj se tiče oc potencijala 

The Time is always righT
17 godina
neaktivan
ZGamer kaže...
AA-d00d kaže...

šteta tak si dosta limitirao grafu kaj se tiče oc potencijala 

Nije samo to problem već i 6pin konektor. 75W (6pin) + 75W (PCIe) je 150W, a grafička troši 120W, znači imam samo 30W lufta. Da je 8pin konektor imao bi dodatnih 75W lufta.

12 godina
AA-d00d kaže...

Nije samo to problem već i 6pin konektor. 75W (6pin) + 75W (PCIe) je 150W, a grafička troši 120W, znači imam samo 30W lufta. Da je 8pin konektor imao bi dodatnih 75W lufta.

mda, ta armor serija i nije namijenjena maksimalnom ocanju, zato je tu gaming serija sa 8-pinskim konektorom i jačim hladnjakom

no, ionako se radi o minimalnoj razlici i to nećeš skužiti u igranju, tako da digni koliko ide i uživaj

17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Hladnjak je dobar ovak ionak, kartica je hladna i tiha (ventovi se upale samo kad pokrenem neku igru), tako da me ovaj power limit najviše koci :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

960 ti izlazi u Januaru kao odgovor na 380x

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AA-d00d kaže...

Hladnjak je dobar ovak ionak, kartica je hladna i tiha (ventovi se upale samo kad pokrenem neku igru), tako da me ovaj power limit najviše koci :/

nemoj me krivo shvatiti, ja vjerojatno imam psihičkih problema s temperaturama i tišinom

naravno da je hladnjak dobar za ono što je namijenjen, pa čak i da ju nafrljiš koliko ide

no onaj s gaming serije je hladniji bar 5 stupnjeva, a kod ekstremnog kloka vjerojatno i više

obzirom da sam ja spaljen koliko jesam, bez grča na licu dao bi parsto kuna više za tih par stupnjeva i možda koju desetinku decibela manje, što ću sljedeće godine i napraviti

ali to sam ja, zato se ne obaziri previše

17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
AA-d00d kaže...

nemoj me krivo shvatiti, ja vjerojatno imam psihičkih problema s temperaturama i tišinom

naravno da je hladnjak dobar za ono što je namijenjen, pa čak i da ju nafrljiš koliko ide

no onaj s gaming serije je hladniji bar 5 stupnjeva, a kod ekstremnog kloka vjerojatno i više

obzirom da sam ja spaljen koliko jesam, bez grča na licu dao bi parsto kuna više za tih par stupnjeva i možda koju desetinku decibela manje, što ću sljedeće godine i napraviti

Imao sam opciju tu gaming verziju uzeti jer ovu sam morao malo čekati da dođe, ali rekoh skoro 100kn više ne dam za neke ledice i mogućnost nezavisne kontrole ventilatora I trivijalnih 12MHz veći base clock

12 godina
AA-d00d kaže...

Imao sam opciju tu gaming verziju uzeti jer ovu sam morao malo čekati da dođe, ali rekoh skoro 100kn više ne dam za neke ledice i mogućnost nezavisne kontrole ventilatora I trivijalnih 12MHz veći base clock

ja sam budaletina pa bi dao i 200 kuna više samo radi tih 5 stupnjeva i pola decibela manje, jgba

za ledice me boli piton, čak mi je ta armor ljepša i bolje se slaže s crno-bijelom kombinacijom u mom fractalu

14 godina
drakula789 kaže...

960 ti izlazi u Januaru kao odgovor na 380x

Gdje si dobio tu informaciju ?

13 godina
neaktivan

NCIX tech tips

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
17 godina
AA-d00d kaže...

Spusti core clock i vozi. Nikakvu razliku nećeš vidjeti u igrama...

Razlike ima između defultnih 1203 i recimo 1313 za core clock, (kod moje kartice)...

Evo pogled na Gigabyte GTX 960 OC performanse kod klokinga

Samo šta niti jedna GTX 960 kartica ne dolazi sa default core clockom već sve imaju podignute taktove

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 10:19 (doktor1).
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
AA-d00d kaže...

Nadji sebi kakvih ozbiljnijih obaveza i sve ce to proći. :-)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice