Kod mene bi cak trebalo bit mozda i malo bolje, posto grafa stoji okomito a ispod nje 2x180mm venta, doduse njih drzim na minimumu, ocu totalnu tisinu u sobi, osim kod igranja..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kod mene bi cak trebalo bit mozda i malo bolje, posto grafa stoji okomito a ispod nje 2x180mm venta, doduse njih drzim na minimumu, ocu totalnu tisinu u sobi, osim kod igranja..
ja možda prodam jednu svoju TitanX.
Vidio sam na geforce forumu da si imao problema s driverima na tom titanu.. kako je to riješeno?
Kojih? Nvidijini driveri često imaju problema sami sa sobom, tako da je teško sjetiti se.
Kojih? Nvidijini driveri često imaju problema sami sa sobom, tako da je teško sjetiti se.
Evo.. problem na vrmu ili?
Evo.. problem na vrmu ili?
https://forums.geforce.com/default/topic/838774/geforce-900-series/titanx-dead-for-rma-or-something-else-/
Aha to, ne, to je bio problem s driverom. Driver nije podnosio spojene SLI TitanX i dva Della 5K svaki na svojoj kartici na dva DP-a. Iz nekog razloga u trenutku kad bi se digao drugi monitor (samo je jedan uključen tijekom boota) driver bi "pao" i cijeli output bi umro na svemu, dakle, čim se logiram, pale se svi ekrani i puf...
Reinstalacija starijeg drivera iznova je riješila stvar. Naravno, do idućeg drivera u Win10 koji ne podnosi da su spojeni Swift i high-DPI ekrani istovremeno, pa bi ako je G-Sync uopće enejblan, Dell imao artefakte.
Trenutno su OK 355.60 (win10), ali nikad čovjek ne zna kad je Nvidija u pitanju s driverima. 355.82 je užas, recimo, G-Sync monitor spojen istovremeno kad i Dell 5K rezultira G-Syncom (bez obzira na postavke) i za desktop aplikacije pa one koje ne mogu renderirati u 60 FPS ili tako, nego 1-2 ili 3 FPS, strašno trzaju i stalno se gasi pali G-Sync za njih.
Zabavno.
Bas bum pogledal temp vrmova dok dojdem doma.. Vidim da se ovdje stvara panika radi vecih temperatura vrmova..
Zanimljivo da vecinom samo ta boljka upada u oci buducih potencijalnih korisnika Asusa i sad je to neka prepreka kod kupnje grafe, naoko "losa investicija" dok su ostali proizvodjaci ok, naravno njihove boljke se ne spominju...
nije tu nikakva panika, ukucaj u google "asus strix 970 vrm temperatures" pa da vidiš što je panika po forumima
a i nije baš ni msi to naj-naj riješio na 970 (vrlo sličan minijaturni hladnjak kao i na strixici), evo ti zanimljivi video
hm, tebi je temperatura čipa podjednako dobra kao na testovima na otvorenom, imaš dobar protok zraka i vjerojatno ti je doma sad niža temperatura
dodaj ljetne temperature i možda lošiji airflow kao kod nekih i eto ti "stotke" na vrm-u
Ima li netko iskustva sa Gainwardovom GTX 970 Phantom?
Probaj pročitati na stranici prije pri vrhu, uvjeren sam kako budeš pronašao nešto.
Pozitivno
*crna i privlačna :)
*jeftinija većinom od konkurencije
*lako čišćenje (ventovi se vade van)
*mala (stane u skoro sva kućišta)
*dosta tiha
Negativno
*debela je, može stvarati probleme u nekim kućištima ako npr imaš zvučnu ili tako nešto...a malu ploču...
*2god garancija, iako ovo ne mora biti negativno ali eto...
Sve u svemu po mojem iskustvu, jako dobra grafa ako je cijena jeftinija. Obavezno samo ugraditi u kućište sa barem dva venta (naprijed upuh, odozada ispuh).
Sobna temperatura,oko 25C,procesor OC na 4.4GHz,kučište Corsair Graphite 600T,h100i na procesoru ,jedan veliki vent od 200 mm upuhuja zrak,3 od 120 mm ispuhuju van!!
Evo trenutnog stanja!!
Zatvoreno kučište!!
Kako da nađem VRM temp. Hvala.
nemas senzor za vrm temp kao ni ja...
kolko sam citao kod 970 nema toga,osim kod asusa

Jucer sam se sjetio pratit temperature grafe izvan gaminga,desktop,internet,YT,Gamersyde 1080p/60 itd max temp u pasivnom radu 39c.....za mene je to fantasticno.
Nadam se da ce nvidia i sa pascal arhitekturom postic slicne rezultate jer zelim da mi i iduca grafa radi pasivno izvan gaminga.....
86c temp.vrma, vent na grafi se vrti na 37%, igram Dying light...
86c temp.vrma, vent na grafi se vrti na 37%, igram Dying light...
Kad sam birao koju 290 cu uzet znam da sam cesto znao procitat da ekipi vrm temps na referentnim 290/x odlazi iznad 100c.....i nisu izgorile ;)
imao sam 290 cf ref. isle su do 91 stupanj i nikad izgorile
Kad sam birao koju 290 cu uzet znam da sam cesto znao procitat da ekipi vrm temps na referentnim 290/x odlazi iznad 100c.....i nisu izgorile ;)
Ma bezveze, a i ak izgori, imam 3god. gare, pa nek izgori u tom roku ne dira me tolko ti vrmovi i njihova temperatura..
Baš me zanima kolko ima slučajeva u svijetu, al značajnijih a da su grafe odapele radi temperatura vrmova...
Imas na prethodne dvije stranice o Phantomu, samo napomena, garancija zavisi gdje kupis ocito, meni je 3 godine(Alzashop).
Phantom zrtvuje temperaturu/performance da bi kartica bila tisa , sto znaci da ce ti u 100% loadu kartica ici do 78-79C, nakon toga se snizavaju taktovi. Realno u normalnom gamingu 1080p ovo je tesko dozivit, meni ide najvise do 65C. Za usporedbu MSI ide do 70C u full loadu.
Za 300kn vise dobijes hladniju karticu, to je sigurno, ali i temperature na Phantomu nisu nista prevelike. Sa 3g garancije i 300kn u dzepu meni je to bolji izbor. Ako imas para onda nemas sta razmisljat, uzmes MSI/Gigagbyte.
MSI mi je jednom u ljetu kad je bilo vani i u sobi 40c ili vise otisla na 71c u Witcheru 3 na max postavkama a inace je od 50 i nesto do 60 i nesto stupnjeva ovisi koliko je u sobi temp.Imao sam gtx 680 phantom 4gb i ona je znala odlutat po ljetu i do 89c a koliko citam ta 970 phantom standardno ide do 80c i tu dozivljava termal throthling....ukratko izbjegavat u sirokom luku.
Inace ne patim na izgled graficke, ali, jebemu, ta Gainward Phantomka je ruzna ko znas sta. Meni bi to bio dovoljan razlog da ju zaobidem uopce ne gledajuci performanse/buku/temperaturu.
Evo ovdje dobar usporedni test, ispada da je Phantomka nešto bučnija od MSI a temperature od obje 70C po opterećenjem.
Ali, kad se pogleda video, Phantomka na 1342MHz drži temp od 55C uz ventove na 1950rpm, a MSI na 1329MHz drži temp od 49C uz 1375rpm.
Imao sam davno Phantomku GTX560 i ona je odlazila do neugodnih 80C uz ne baš bešumne ventove, al cijela ta GTX5xx serija je imala IHS pa je veliki dio problema bio u tom.
Na slici je. Nema podataka o vrm temp.
Izgleda da samo Asus ima, kao što kolega GrimReaperKC kaže.
Na slici je. Nema podataka o vrm temp.
Izgleda da samo Asus ima, kao što kolega GrimReaperKC kaže.
vis đavla, onda nek guraju prst pa nek gledaju. mozda je temperatura i 200°c... zato ga nisu ni stavili?:p!
Eto nikad se do sad nisam zamarao s tim podatkom,pratim uvjek temperaturu procesora i grafike!
Garancija od 3 godine dobro dojde,a ionak ide na bubanj kad izađe nova serija!!
btw,jel postoji koji add-on za temperaturu grafike kao što je Core Temp??
naravno:
http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/open-hardware-monitor--gadget/192538.aspx
LP
Inace ne patim na izgled graficke, ali, jebemu, ta Gainward Phantomka je ruzna ko znas sta. Meni bi to bio dovoljan razlog da ju zaobidem uopce ne gledajuci performanse/buku/temperaturu.
kaj fali Phantomki baš ima retro-look
Meni se osobno ne sviđa Phantom serija iz Gainwarda ali zato im Phoenix serija izgleda jako dobro barem meni of course.
Dali se isplati uzimati 9xx seriju(uzeo bih kroz koji mjesec) ili da sačuvam pare i uzmem sljedeću seriju? Trenutno imam 760GTX.
4 | Ispaltivo |
---|---|
20 | Čekaj sljedeću seriju |
9 | Chuck Norris |
To ti je uvijek ista šema svake godine jer svake godine neko nešto izbaci. Ako ti se igra onda kupuj i amen. Novu seriju se isplati čekat ako izlazi za jedno mjesec ili dva.
kaj fali Phantomki baš ima retro-look
Meni se osobno ne sviđa Phantom serija iz Gainwarda ali zato im Phoenix serija izgleda jako dobro barem meni of course.
Gainward Guan Yu