Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.383
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gtx 9xx Club
GarfieldsField kaže...
Stjepanj kaže...

razliak je 1000kn od kud ti 100kn lol, ak nebus gpu mijenjao barem min 2g, uzmi 970 i amen!

buljo781 kaže...

Po snazi nema usporedbe između 960 i 970, ak ti nije žao dat 3000kn za 970, uzimaj.

Meni nije žao para što sam na 970 dao, ni malo, grafa je zvijer.

softwaremaniac kaže...

I moja grafa je ispunila očekivanja s obzirom na to kolko košta :D

Odlučio sam ju uzeti. Tih 1000kn bih ionako potrošio na ćevape i slatkiše u sljedeća 3 mjeseca (što ne smatram dobrom investicijom )

Koju mi preporučate? MSI GTX 970 GAMING ili Gigabyte GTX 970 G1 Gaming?

G1 100%, iako je i MSI dobra ali G1 je top kod gtx970.

13 godina
neaktivan
toxic kaže...

softwaremaniac kaže...

I moja grafa je ispunila očekivanja s obzirom na to kolko košta :D

Odlučio sam ju uzeti. Tih 1000kn bih ionako potrošio na ćevape i slatkiše u sljedeća 3 mjeseca (što ne smatram dobrom investicijom )

G1 100%, iako je i MSI dobra ali G1 je top kod gtx970.

Top je MSI ME 100 ali ne opravdava cijenom.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
GarfieldsField kaže...

G1 je najbolja 970 na trzistu plus ima tri venta. Ali pogledaj moze li ti stati u kuciste prije kupovine jer je i najveca od svih 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Nije najveca vec najduza! Izgleda smjesno naspram strixice!:p
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ja bi ipak išao na MSI, manja, kraća, kompaktnija, možda 5-6c toplija ali zato dosta tiša, ventovi idu do samo 1150rpm. Možda se gige u globalu clockaju za 50MHz više al to je praktički neprimjetno, sad jel imaš 56 ili 57 fps.

Temperature Temperature
Brzina ventova Brzina ventova
Buka Buka
Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ja bi ipak išao na MSI, manja, kraća, kompaktnija, možda 5-6c toplija ali zato dosta tiša, ventovi idu do samo 1150rpm. Možda se gige u globalu clockaju za 50MHz više al to je praktički neprimjetno, sad jel imaš 56 ili 57 fps.

pa strix do 1000,imam ju i nemogu vjerovat kolko je to tiha kartica,a kloka se ko djubre

13 godina
Gtx 9xx Club

Gigabyte GTX 970 G1 Gaming

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Vent grafike se ionako najmanje čuje,a u igrama (pogotovo sa slušalicama) ili dobrim ozvučenjem se ne čuje ni 10 ventova u kučištu,kamoli 2 mala (ili 3) na grafici!!

Ne znam zašto se toliko opterečujete s bukom!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 17:46 (volegradele).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Razlika izmedu 30 i 35 decibela je?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ogromna jer je db logaritamska mjera. A do sad nisam čuo niti jedan vent koji je na 2000rpm tih, tako da sumnjam da su i ova tri mala gigina. 

Uglavnom, koja je prednost gige u odnosu na MSI?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 18:30 (Penryn).
12 godina
Penryn kaže...
toxic kaže...

Ogromna jer je db logaritamska mjera. A do sad nisam čuo niti jedan vent koji je na 2000rpm tih, tako da sumnjam da su i ova tri mala gigina. 

Uglavnom, koja je prednost gige u odnosu na MSI?

imam gigu i u igrama je ja ne cujem 

vise cujem ventilator procesora i od kucista

kartica ima backplate, najbolje se OCa od ostalih 970ica, ima najvise outputa i temperature ne prelaze 70C (cak i OCana)

17 godina
neaktivan
Fanu kaže...

1) kartica ima backplate, 2) najbolje se OCa od ostalih 970ica, 3) ima najvise outputa i 4)temperature ne prelaze 70C (cak i OCana)

1. backplate na MSI nije ni potreban jer nije nešto posebno duga, a također negativno utječe na temperature jer služi kao izolator

2. koliko se bolje clocka, 50MHz ako i toliko. Primjetiš razliku između 1450MHz i 1500MHz?

3. Ima 6 outputa dok MSI 4. Kakva korist kad može max 4 monitora imat spojena?

4. Kod MSIjevke također ne prelaze 70c..

Evo pa nek ljudi glasaju..

18 MSI GTX 970 Gaming
19 Gigabyte GTX 970 G1
6 Asus GTX 970 Strix
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 19:13 (Penryn).
13 godina
protjeran

zanimljivo kako je svim(vise manje) gpu karticama limit na cca 2000mhz+-, zna li netko zasto? jel problem u siliciju ili tak nesto?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 19:16 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
Penryn kaže...
Fanu kaže...

1) kartica ima backplate, 2) najbolje se OCa od ostalih 970ica, 3) ima najvise outputa i 4)temperature ne prelaze 70C (cak i OCana)

1. backplate na MSI nije ni potreban jer nije nešto posebno duga, a također negativno utječe na temperature jer služi ugl. kao izolator

2. koliko se bolje clocka, 50MHz ako i toliko. Primjetiš razliku između 1450MHz i 1500MHz?

a di je strix?, po meni i dalje najkvalitetnija kartica, tko to nije vidio nezna sta valja! evo cak i kad pogledas one gore grafove strix je pun pogodak po svim aspektima! extremno tiha kartica, neznatno toplija( da joj ventovi rade konstantno kao na ostalima bila bi santa leda, jer moja nije bila u stanju preci 65 na 1500+mhz°) klokala se za 30mhz manje od g1, no zato memorija na strixici ubija prek 2100mhz! ja nebi razmisljao dvaput...lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 19:01 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

a di je strix?, po meni i dalje najkvalitetnija kartica, tko to nije vidio nezna sta valja! evo cak i kad pogledas one gore grafove strix je pun pogodak po svim aspektima! extremno tiha kartica, neznatno toplija( da joj ventovi rade konstantno kao na ostalima bila bi santa leda, jer moja nije bila u stanju preci 65 na 1500+mhz°) klokala se za 30mhz manje od g1, no zato memorija na strixici ubija prek 2100mhz! ja nebi razmisljao dvaput...lp

Pardon, evo dodao sam je. No ona je 150-200kn skuplja, a zapostavljam je nesvjesno jer su čini mi se prvi primjerci imali probleme s bučnim ventilatorima pa eto nikako da to ode iz glave.

14 godina

Ma sve te tri kartice (a ima ih i od ostalih vendora dobrih) MSI, Strix ili G1 su u praksi manje više za gaming potpuno ISTE !! Do 5% razlike u performansama je nebitno a tu negdje se sigurno kreću koliko god koju clockali kad se niti jedna ne clocka brutalno više od ostalih. Sve tri navedene imaju 3 godine gare tako da ni tu nema razlike. Sad se razlika svodi samo na to koja je tiša (mada očito su i tu slične) te jedina bitna razlika a to su dimenzije !! Znači ako vam stanu sve tri u kućište onda se izbor svodi na osobne preference prema izgledu, Brandu i slično. Ne može nitko pogriješit koju god uzeo od te tri ako kupuje GTX 970 grafu. To je istina a ostalo su samo floskule.

17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Što se buke tiče, evo jedna fantastična usporedba gdje se sve vidi, fps, temperatura, rpm..(mislim da su asus strix sad tiše, ova prva serija je imala loš fan profil)

http://www.computerbase.de/videos/2014-10/10-geforce-gtx-970-im-lautstaerke-vergleich/

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 19:42 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Kao što je itomic009 reka sve je vrlo slično,sve 3 vrhunske karte!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
A nece nitko spomenuti temperaturu vrm-ova, koje giga vrhunski hladi direktno glavnim hladnjakom i s dva heat pipea, iznad kojih je skoro cijeli jedan vent

Kod strixice je to blago receno katastrofa - minijaturni hladnjak potpuno izvan dohvata ventova, a temperatura vrm-ova preko 85 stupnjeva i to na bench ploci s ambijentalnom temperaturom od 25 stupnjeva
Sad zamisli kako to izgleda po ljeti u zatvorenom kucistu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
13 godina
picajzla0707 kaže...
A nece nitko spomenuti temperaturu vrm-ova, koje giga vrhunski hladi direktno glavnim hladnjakom i s dva heat pipea, iznad kojih je skoro cijeli jedan vent

Kod strixice je to blago receno katastrofa - minijaturni hladnjak potpuno izvan dohvata ventova, a temperatura vrm-ova preko 85 stupnjeva i to na bench ploci s ambijentalnom temperaturom od 25 stupnjeva

Do koliko su max stupnjeva deklarirani v-ramovi?'

AUDIOFIL
15 godina
neaktivan
volegradele kaže...
picajzla0707 kaže...

105°C čini mi se.

Edit: Cak mislim da je 120C. Da, jeste 120.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 0:48 (Almin94).
16 godina
Almin94 kaže...
volegradele kaže...
picajzla0707 kaže...

105°C čini mi se.

Edit: Cak mislim da je 120C. Da, jeste 120.

Da, 120.

Meni je na Witcheru 3 bilo najviše što sam vidio, oko 110 C, s time da sam imao fanove na auto, negdje su bili na 30%, grafa 65C, vram 110... Onda sam stavio ventove na 50% fixed i bili VRM temp je pao na nekih 90 C

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 1:30 (Reedy).
17 godina
Stjepanj kaže...

Čuj mene se Strixica u mojim rukama nije dojmila nimalo.

Čak se grafička savija, valjda loš backplate..

Šira je od G1 i lijepše izgleda ali samo to...

Kada u ruke primiš g1 i strix dobiš dojam da je g1 ipak kvalitetnija, ja mislim da ti trebaš probati g1 jer ona nije isto što i klasična windforsica..

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Malo pametniji komentar: 

Moj PC  
5 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Fanu kaže...

1. backplate na MSI nije ni potreban jer nije nešto posebno duga, a također negativno utječe na temperature jer služi kao izolator

Hehe...izjednačeno 

Vjerojatno ću bacati kovanicu...eci peci pec...

Jel ova G1 jako glasnija od MSI?

Coil whine?

Što je sa memorijom kod G1, ako sam dobro skužio umjesto Samsunga stavlil su nekakvog Hynixa. Je li to uopće relevantno?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 15:12 (GarfieldsField).
17 godina
neaktivan
GarfieldsField kaže...

Hehe...izjednačeno 

Evo premotaj na 1:03 pa sam procjeni, taman jedna iza druge su.

http://www.computerbase.de/videos/2014-10/10-geforce-gtx-970-im-lautstaerke-vergleich/

11 godina
GarfieldsField kaže...
Penryn kaže...
Fanu kaže...

Hehe...izjednačeno 

Coil whine?

Što je sa memorijom kod G1, ako sam dobro skužio umjesto Samsunga stavlil su nekakvog Hynixa. Je li to uopće relevantno?

Hynix i Samsung su isprobano dobri overklokeri dok se Elpida nekaj lošije oc-a tak da tu nemaš dileme...jel relevantno sam procjeni baš sam neki dan gledao test 970-ke sa i bez oc memorije oko 2 fps-a razlike.

The Time is always righT
14 godina

2fpsa su 2fpsa, bolje ih imat nego da fali

12 godina

Pozz svima.

Danas mi stigla Gigabytica GTX 960 4 GB.

Krasna mala kartica, tiha, jaka i radi k'o zmaj.

Nije naravno ni blizu 970-ki, ali sa 4 gige memorije, trebala bi dobro držati barem 2 godine.

lp

PSN - DeniZg80
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice