Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 956.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
toxic kaže...

Ja sam imao isto dvojbu r9 390 ili gtx 970 za nešto jaće nisam baš imao budget mozda sam se mogao rastegnuti do r9 390x ali eto..

uglavnom skoro svaki video koji sam gledao uspredve te dvije kartice imao sam osjecaj da na r9 igre ne rade fluidno? možda je to samo placebo.

I zbog te razlike u fluidnosti si uzeo 970-ku?

Ne znam stvarno, nekako naginjem opet prema nVidiji iz razloga sto se manje griju i manje trose. Takoder mi se cini da bi Gigabyteovu mogao solidno clockati i time opet dobiti bolje performanse.

Jedini razlog jos za AMD bih dodijelio tome sto 390-ka dolazi sa 8 GB VRAM-a, ali posto cu igrati na FullHD rezoluciji, mislim da bi 4 GB (3.5) od 970-ke trebalo biti dostatno.

14 godina

Veliki minus kod AMD grafa je njihova ogromna potrošnja. Razmišljao sam o R9 290 prije 970, ali da sam uzeo 290, morao bih i novo napajanje, što bi opet došlo do cijene 970 (ili čak prešlo). Uz to, manji driver overhead kod Nvidie FTW.

14 godina

GTX 970 i R9 390 su ti grafe istog ranga performansi s tim da valja reći kako je R9 390 ipak jača hardverski no u praksi razlike baš i nećeš osjetiti, pogotovo ne na toj rezoluciji. Na višim rezolucijama razlika dođe više do izražaja ali svejedno, iste su to grafe po pitanju performansi.  Prednost AMD-a je što ima puno više memorije a Nvidie što troši osjetno manje. Ono što kolega spominje o nekoj fluidnosti vjerujem više da je placebo . Tvoje napajanje može pogonit R9 390 pa biraj. Inače, to što GTX 970 troši nekih 70-80W manje financijski ti nije neki faktor osim ako ne igraš jedno 4 sata dnevno stalno, ako uzmeš u obzir da ti je R9 390 u startu jeftinija.

17 godina
alen29 kaže...
toxic kaže...

Ja sam imao isto dvojbu r9 390 ili gtx 970 za nešto jaće nisam baš imao budget mozda sam se mogao rastegnuti do r9 390x ali eto..

uglavnom skoro svaki video koji sam gledao uspredve te dvije kartice imao sam osjecaj da na r9 igre ne rade fluidno? možda je to samo placebo.

Ne znam stvarno, nekako naginjem opet prema nVidiji iz razloga sto se manje griju i manje trose. Takoder mi se cini da bi Gigabyteovu mogao solidno clockati i time opet dobiti bolje performanse.

Jedini razlog jos za AMD bih dodijelio tome sto 390-ka dolazi sa 8 GB VRAM-a, ali posto cu igrati na FullHD rezoluciji, mislim da bi 4 GB (3.5) od 970-ke trebalo biti dostatno.

I naravno ovog što si naveo ali me jako diralo tih 8gb vrama i što ako kupim 4 k monitor ali onda bih ionako morao kupiti još jednu grafu, pa je opet gtx 970 i prednosti jer manje troši.

fakat nisam pogrišeio sa odabirom pogotovo ne sa g1 gaming 970 jer je grafa čista perverzija....

12 godina
itomic009 kaže...

GTX 970 i R9 390 su ti grafe istog ranga performansi s tim da valja reći kako je R9 390 ipak jača hardverski no u praksi razlike baš i nećeš osjetiti, pogotovo ne na toj rezoluciji. Na višim rezolucijama razlika dođe više do izražaja ali svejedno, iste su to grafe po pitanju performansi.  Prednost AMD-a je što ima puno više memorije a Nvidie što troši osjetno manje. Ono što kolega spominje o nekoj fluidnosti vjerujem više da je placebo . Tvoje napajanje može pogonit R9 390 pa biraj. Inače, to što GTX 970 troši nekih 70-80W manje financijski ti nije neki faktor osim ako ne igraš jedno 4 sata dnevno stalno, ako uzmeš u obzir da ti je R9 390 u startu jeftinija.

nije bitna razlika u potrošnji što se tiče financija naravno, no 390 troši poprilično, pogotovo kad se oca, pa onda ako još ocne i proc, a rekao je da hoće, onda dosta više opterećuje to napajanje nego sa 970, što u najmanju ruku donosi više buke

ne znam, kažem, u mojem rangu izbora 960vs380 moje 550w gold napajanje je nebitan faktor, no kod njega čini mi se da baš i nije jer su te za klasu više grafe ipak "gladnije", napajanje je starije i ima manju efikasnost, a time vjerojatno i daje manje od nazivnih 550w

16 godina
odjavljen
alen29 kaže...
toxic kaže...

Problem je što se ne griju i ne troše manje. Reklamirana potrošnja su laži.

12 godina
Tonči kaže...

Problem je što se ne griju i ne troše manje. Reklamirana potrošnja su laži.

kako misliš reklamirana?

što je onda s testovima, kao npr. ovaj dolje s guru3d

14 godina

Pa ima tu stvari koje nisu baš jasne. Bilo bi super da se javi netko tko ima GTX 970 i mjerač za potrošnju. Imaš takvih grafova kao taj Guru a ima grafova gdje GTX 970 i R9 280X (ostatak kompa isti) razdvaja nekih 30 - 40W tako da nije to sve 1/1.

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Imao sam dvije 970, to sa 150W je čisto smeće od laži.

Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Imao sam dvije 970, to sa 150W je čisto smeće od laži.

je, u pravu si... nije 150w, nego 168w

ali ok, vjerojatno je riječ o uroti i ustvari su ti testeri potplaćeni da bi prikazali lažno nižu potrošnju

EDIT:

itomic009

ne pričamo o razlici 970 i 280x, nego o 970 vs r9 390

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 15:00 (picajzla0707).
17 godina
itomic009 kaže...

Pa ima tu stvari koje nisu baš jasne. Bilo bi super da se javi netko tko ima GTX 970 i mjerač za potrošnju. Imaš takvih grafova kao taj Guru a ima grafova gdje GTX 970 i R9 280X (ostatak kompa isti) razdvaja nekih 30 - 40W tako da nije to sve 1/1.

imam ja i provjerti ću danas.

12 godina
Gtx 9xx Club

Nakon godinu I sitno na 290 tri-x.....potrosnja je nebitna, toplina je nebitna, snaga je nebitna, cjena je nebitna AKO sve vise naslova ima nvidia logo u startu I ako si amd moze dopustit da 6 mjeseci ne izbaci drivere za single gpu optimizacije.Valjda ste shvatili poantu...

Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Ovak ne znam potrosnju same grafe no ovako.

cpu mi je zakucan na 4.5ghz - konfa u potpisu sa gtx 970 cijeli sistem idle 129w ravno zna pasti na 127w

pokrenuo sam gpuz i samo gpuz gpu load 99% - potrošnja je otišla samo na 240w.

dakle realna potrošnja grafe je maks 170w u full loadu ako i tolko.. pa eto nevjerni tome..

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 19:28 (toxic).
Moj PC  
7 0 hvala 4
12 godina
toxic kaže...

cpu mi je zakucan na 4.5ghz - konfa u potpisu sa gtx 970 cijeli sistem idle 129w ravno zna pasti na 127w

dakle realna potrošnja grafe je maks 170w u full loadu ako i tolko.. pa eto nevjerni tome.. 

dakle i ona slikica sa guru3d ipak nije urota nvidije i potplaćenih testera

ili si i ti dobio par soma eura za ovo

16 godina
Gtx 9xx Club

Prodajem članarinu za klub:

Gainward GTX 970 Referentna (NE Phantom), 22 mjeseca garancije (Links), ponude i pitanja u PM.

Razlog prodaje je jer je dosta bučna za posao koji radim te planiram odmah prijeći na 980...

Ošla

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 21:57 (Vkm996).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sorry,ali trebao bi znati da za 5 godina nema reklamiranja.

Cheers.

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
16 godina
drakula789 kaže...

Cheers.

Sorry, tek sam nedavno krenio bit aktivniji a vidio sam ovdje po temi da drugi nude pa ono. Sorry.

14 godina
toxic kaže...

Hm, koju si ti to aplikaciju pokrenuo ?? Vrti Heaven ili Valley pa da možemo usporedit. I nismo mi nikakvi nevjerni Tome nego ima oprečnih informacija.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ni meni nije jasno, fx na 4.5ghz trosi sigurno cca 150w a di je jos sve ostalo!dakle moze test prime95+furmark!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...
drakula789 kaže...

Cheers.

Sorry, tek sam nedavno krenio bit aktivniji a vidio sam ovdje po temi da drugi nude pa ono. Sorry.

Np,vidim uspio si prodat.

Samo sam ti rekao jer su neki dobijali kazne.

Cheers.

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

ni meni nije jasno, fx na 4.5ghz trosi sigurno cca 150w a di je jos sve ostalo!dakle moze test prime95+furmark!

Moguće da toliko troši jedino ako je podignuo voltažu i ako su sve jezgre na 100%. Ako je bio na 50-70% kao što je i uobićajno za taj ptocesor u igrama i ako nije dirao voltažu, onda troši duplo manje.

17 godina
itomic009 kaže...
toxic kaže...

Hm, koju si ti to aplikaciju pokrenuo ?? Vrti Heaven ili Valley pa da možemo usporedit. I nismo mi nikakvi nevjerni Tome nego ima oprečnih informacija.

furmark..

17 godina
Stjepanj kaže...

pa trosi ako ga fucking opteretis,  u furmarku on ne radi jel? 

budem vam danas napravo jedan fini stress test svega skupa, to mi najmanji problem ali velim grafa ne trosi nista s obzirom na performanse

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 14:58 (toxic).
12 godina
Gtx 9xx Club

Treba uzet u obzir da tvoja grafa jos poprilicno boosta out of box pa definitivno trosi vise od referentnog modela za koju su vjerujem deklarirane specifikacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Treba uzet u obzir da tvoja grafa jos poprilicno boosta out of box pa definitivno trosi vise od referentnog modela za koju su vjerujem deklarirane specifikacije.

a ti nemas g1 gaming nego onu crvenu msi?

ja sam isto tu mislio uzeti ali prevagnulo je puno toga :)

baš me zanima kolko se moja da klokat, ali tip koji mi ugraduje klimu tek sutra ujutro dolazi pa nista od klokanja grafe do tada :)

12 godina
Gtx 9xx Club

Da msi gaming,ja ti nemam klimu i temperature su paklene i na 1500mhz grafa radi 2-3c vise od defolta.Perfektno.....ovi ventovi i sistem hladjenja su ocito overpowered za maxwell :) :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Evo. Ja jucer narucio Gigu 980 Ti G1 preko prijatelja koji ju moze naruciti, pa bih karticu trebao dobiti pocetkom kolovoza. Mislim da ce to ipak biti nesto pogodnije za 4K gaming.
Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
17 godina
MEGATAMA kaže...

Da msi gaming,ja ti nemam klimu i temperature su paklene i na 1500mhz grafa radi 2-3c vise od defolta.Perfektno.....ovi ventovi i sistem hladjenja su ocito overpowered za maxwell :) :)

pa gle nemam niti ja ali sada sam konacno dosao na ideju da je ugradim i hocu..

pa cu moci oc-at do mile volje

pazi meni pod ovim vodenim u sobnoj temepraturi ambijent 27 stupnjeva 4.5ghz proc nejde nikad iznad 53 stupnja pa ti reci :)

tu ima prostora da odem na 5.0ghz ofc ako ambijent bude 22 stupnja a biti ce

i da trenutno ne znam da li mi je komp uopce upaljen. pre tih build sam napravio.. ustvari cujem samo hard disk kako skreguce..

to cu morati neki ssd od 500 gb kupit uskoro i neki super tihi 2 terabajtni disk..

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 15:39 (toxic).
12 godina
Gtx 9xx Club

Mislim da ce ti jedina zapreka za sulude OC na grafi kao i meni bit jedino power limit nikakve temperature itd jer se maxwell koliko ja vidim grije smijesno naspram prijasnjih generacija....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Mislim da ce ti jedina zapreka za sulude OC na grafi kao i meni bit jedino power limit nikakve temperature itd jer se maxwell koliko ja vidim grije smijesno naspram prijasnjih generacija....

Power limit je jedini problem. Evo ja ubodem 1540MHz bez problema ali ponekad throttla i vraca na 1530MHz, sto i nije puno, ali opet nije to to. :( Ne znam kako to rijesiti, ili je jednostavno ostaviti da radi na 1500MHz.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice