Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gtx 9xx Club
4mal kaže...

da ceka bolje dane  lo...,a do tada ce imat sta 960 (ekvivalent radi bn-a) u stroju...lol...

i zasto intel moze ostat na amd-u...

Aha, a 390 bi trebala raditi bolje? Molim te. Koliko mu koči 980 toliko će i 290/390. Uostalom, 980 je daleko kvalitetnija kartica, i ne vidim razloga zašto ići s konja na magarca.

A Intel, hmm, pa eto - iz jednostavnog razloga, zamisli, jer je brži i bolji.

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
17 godina
Gtx 9xx Club

a nek onda nabavi nekog phenoma na njuski ako ide na mbo dok neubde uzel intela neki i5 non k bu cisto dovoljno 

znaci ostavi si 980

p.s nedaj je stjepanju 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 15:49 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Znao sam da ce se pokrenut rasprava o fx-u , svijestan sam da je bn za 980, mozda i za 280x, no prošli su me dani za igranjem svakog novog naslova. Uglavnom se igra dota (3750 sati ) i do prije pola godine dayz sa .

Vise radim u acadu, solidu, abaqusu office i sl. gdje ne vidim nikakav bn. Cak sam i razmisljao na zimu kad su cijene bile normalne prec na i5-icu ali i dalje do sada mi nije bilo razloga ni koristi, ali ocito je da ce me 980ka natjerat na novu investiciju kad malo cijene padnu....

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
strojek kaže...

Znao sam da ce se pokrenut rasprava o fx-u , svijestan sam da je bn za 980, mozda i za 280x, no prošli su me dani za igranjem svakog novog naslova. Uglavnom se igra dota (3750 sati ) i do prije pola godine dayz sa .

Vise radim u acadu, solidu, abaqusu office i sl. gdje ne vidim nikakav bn. Cak sam i razmisljao na zimu kad su cijene bile normalne prec na i5-icu ali i dalje do sada mi nije bilo razloga ni koristi, ali ocito je da ce me 980ka natjerat na novu investiciju kad malo cijene padnu....

eh to je sad druga prica 

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Sta je jos osim heavena dobar nacin za testiranje overclocka? Uvijek sam koristio heaven i bio je najosjetljiviji na OC. Ako bi u njemu bilo stabilno, onda bi bilo isto tako stabilno u svim ostalim stvarima. Sada mi prolazi Heaven bez problema na 1530MHz, kao i GTA V. Sta jos preporucujete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Witcher 3

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
strojek kaže...

Ako uopće ne planiraš gejmat, onda bolje prodaj 980 i uzmi si neku za svoje potrebe... Tako makar ja to vidim..

Nego jel si se javio dobavljaču ili trgovini u kojoj si kupio?

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Njima je bitna cijena, a ako je on 280X platio X novaca novu i ako im toliko košta najjeftinija, a da nije jeftinija od te 280X, nije čudno... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo najzad i mog primjerka, grafa izgleda prelijepo i ubrzo cu ju i testirati, ali prvo sam morao podijeliti ovo s vama, ukljucujuci MacGyver nacin rjesavanja problema objesene graficke - pomocu 2 zice i kaveza za diskove

Kartica je bila malo objesena Kartica je bila malo objesena
Moj PC  
8 0 hvala 2
11 godina
Gtx 9xx Club

ovako znači....izgleda da moja asusova 780-ka ide u mirovinu ne znajuči šta je to coil whine  i nadam se da ce se to odrzat i na iducoj kartici!Spao je izbor na 2  a pošto sam ja jako neodlučna osoba  molim vas pametne forumaše da mi oko toga pomognete...unaprijed zahvaljujem!

P.S obje su cjenovno iste!

16 ASUS GTX 980 Strix
10 EVGA GTX 980 Classified
The Time is always righT
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ZGamer kaže...

ovako znači....izgleda da moja asusova 780-ka ide u mirovinu ne znajuči šta je to coil whine  i nadam se da ce se to odrzat i na iducoj kartici!Spao je izbor na 2  a pošto sam ja jako neodlučna osoba  molim vas pametne forumaše da mi oko toga pomognete...unaprijed zahvaljujem!

P.S obje su cjenovno iste!

Samo te dvije?

Ja preferiram EVGU ali sam čitao da su fejlali ali sa modelom 2.0 to sredili ali opet. s druge strane imao sam davno asus ali direct cu i to je bila najtiša grafa koju sam ikad imao..

Ne možeš se rastegnuti na g1?

11 godina

je EVGA je 2.0 ACX a što se tiče G1 čak se niti nebi trebao rastegnut nego skupit  jer je nešto jeftinija od obje.

The Time is always righT
17 godina
ZGamer kaže...

je EVGA je 2.0 ACX a što se tiče G1 čak se niti nebi trebao rastegnut nego skupit  jer je nešto jeftinija od obje.

Hm, to kupuješ u extreme digitalu ili?

17 godina
Gtx 9xx Club
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 20:31 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
4mal kaže...

ja sam isto bio u trojbi i više i na kraju završio na g1 gaming. Zašto

pa ovo je bio jedini razlog

strix : 1 x 8 pinski

evga :2 x 6 pinski

g1 gaming : 1x 6 plus 1 x 8 pinski

phantom : 2 x 6 pinksi

pa sam nekak mislio iako glupo zvuči ako traži više struje da hoće i može na veće taktove a negdje sma čitao da to fakat limitira i strixicu i ganwardicu u eventualnom oc-u..

strix je 100% najtiša.. a g1 ili phantomka najbučnije iako ova moja g1 nejde iznad 61 stupanj u gamingu bar ne za sada

11 godina
toxic kaže...
ZGamer kaže...

Hm, to kupuješ u extreme digitalu ili?

ma ne vani iz Swiss nešto kao naša nabava.hr....uglavnom Evga je na akciji inace je u rangu sa Matrixom od Asusa koji mi je preskupa opcija a G1 je nekih 20 franaka jeftinija!

The Time is always righT
12 godina
Gtx 9xx Club
Neznam kakva je msi 980 gaming ali ova 970 ima 1 6pin i 1 8pin,pali ventove na 60c a i tada je doslovno necujna,upravo igrao Crysis 3 na 1500mhz i superstabilno kao i witcher 3 na tom clocku sto bi dalo za rec....fantastican overclocker,izuzetno tiha i vrhunskih temps cak i na tom clocku.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
ZGamer kaže...

ako ti je bitna garancija, onda evga jer uz relativno malo love možeš nadoplatiti za 5 ili 10 godina gare i onda kad crkne, a crknut će u 10 godina kako god - evo ti skroz nove u toj klasi

17 godina
MEGATAMA kaže...
Neznam kakva je msi 980 gaming ali ova 970 ima 1 6pin i 1 8pin,pali ventove na 60c a i tada je doslovno necujna,upravo igrao Crysis 3 na 1500mhz i superstabilno kao i witcher 3 na tom clocku sto bi dalo za rec....fantastican overclocker,izuzetno tiha i vrhunskih temps cak i na tom clocku.

ja nisam ocao još. koliki boost si dobio u witcheru sa ocom?

12 godina
toxic kaže...
MEGATAMA kaže...

ja nisam ocao još. koliki boost si dobio u witcheru sa ocom?

Radi witchera sam ogranicio boost na 1501mhz na core dok u drugim igrama imam savrseno stabilnih ako se dobro sjecam 1549mhz.Ali witcher je prica za sebe i uzasno opterecenje za overclock tako da sam se morao zadovoljit sa tih 1501mhz za 24/7 gaming.

Ako spustim grafu ispod 1500mhz onda na ovim postavkama u witcheru nemam konstantnih 60 fps(sve max osim hairworksa i iscrtavanje udaljenosti biljki je jednu ljestvicu ispod max)dok na ovom overclocku uzivam na 60 fps u 99% gameplaya.

11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Jedno pitanje: Koji gpu OC software koristite?

Vidio sam MSI afterburner, pa onaj EVGA overclocker, mislim da ih ima jos popularnih, pa bih volio cut vasa iskustva s pojedinima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Sutra placa, vrag odnija grcku, 150 kuna gore otisla cijena, sad se mislim i da promjenim ducan radi toga pa dam 100 kn vise, jer ED nisu bas pozdani koliko citam cim je neka reklamacija u pitanju!

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
PaleSamNaSvijetu kaže...

Vidio sam MSI afterburner, pa onaj EVGA overclocker, mislim da ih ima jos popularnih, pa bih volio cut vasa iskustva s pojedinima :)

Probao sam valjda sve do sada ali sa Afterburnerom se osjecam nekako kao kod kuce :)

11 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

Sutra placa, vrag odnija grcku, 150 kuna gore otisla cijena, sad se mislim i da promjenim ducan radi toga pa dam 100 kn vise, jer ED nisu bas pozdani koliko citam cim je neka reklamacija u pitanju!

Pod svaku cijenu izbjegni ED, narucivao sam odande oko nove godine i trebalo im je tjedan dana da odgovore uopce na mail i jave da artikli koji su navodno bili dostupni zapravo nisu, i da ce ih dobiti za par tjedana....

MEGATAMA kaže...
PaleSamNaSvijetu kaže...

Probao sam valjda sve do sada ali sa Afterburnerom se osjecam nekako kao kod kuce :)

iz onoga sto sam citao stvarno mi se cini da je dobar, morat cu probat s njim malo se poigrat

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pozdrav raja,

Do koliko idu vase GTX 970 s overclockom? Sve je puno stabilnije sa sadasnjim driverima, negu na samom pocetku kada su grafe tek postale dostupne. Trentno sam dosao do 1523MHz za core clock uz stock napon i kontam da li ici vise? Kakvo je skaliranje iznad 1500MHz? Meni se cini da uredno skalira i nema throttleanja sto je najbitnije. Memoriju drzim na 1900MHz jer nema nekog profita njenim overclockom.

1 Ispod 1500MHz
2 Radi na 1500 i ne idem iznad
6 Iznad 1500MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo ja bas planiram uzet novu grafu i nekako se dvoumim izmedu Gigabyte GTX 970 G1 Gaming i MSI R9 390. Citao sam recenzije, za Gigabyteovu verziju 970-ke kazu da je najbolji clocker i da jako dobro hladi te je smatraju najboljom izvedbom iste. Za to ima link ovdje.

A sada kada je izasla nova serija AMD-ovih grafa, gledao sam malo review-ove na YT i ljudi kazu da je MSI-jeva R9 390 jako dobra, prakticki u rangu GTX 970, a po performansama mozda i bolja. Rekao bi da to sada ovisi i o konkretnoj grafi koju dobijem, tj. koliko se jako moze clockati.

Nisam fanboy niti jedne firme tako da zelim objektivno sagledati stanje. Sto bi vi uzeli? Usto, 390-ka je oko 200 kuna jeftinija od 970-ke u ADM-u.

EDIT: Zanemarite koji trenutni PC imam. Sve cu prakticki mijenjati osim napajanja i HDD-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 8:04 (alen29).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
alen29 kaže...

Evo ja bas planiram uzet novu grafu i nekako se dvoumim izmedu Gigabyte GTX 970 G1 Gaming i MSI R9 390. Citao sam recenzije, za Gigabyteovu verziju 970-ke kazu da je najbolji clocker i da jako dobro hladi te je smatraju najboljom izvedbom iste. Za to ima link ovdje.

A sada kada je izasla nova serija AMD-ovih grafa, gledao sam malo review-ove na YT i ljudi kazu da je MSI-jeva R9 390 jako dobra, prakticki u rangu GTX 970, a po performansama mozda i bolja. Rekao bi da to sada ovisi i o konkretnoj grafi koju dobijem, tj. koliko se jako moze clockati.

Nisam fanboy niti jedne firme tako da zelim objektivno sagledati stanje. Sto bi vi uzeli? Usto, 390-ka je oko 200 kuna jeftinija od 970-ke u ADM-u.

EDIT: Zanemarite koji trenutni PC imam. Sve cu prakticki mijenjati osim napajanja i HDD-a.

e to je baš otprilike tu negdje, možda jedino nvidia ima prednost jer podržava 12_1 dx12 dok amd podržava 12_0

no, ionako bi najvažnije stvari kod dx12 trebale raditi normalno u oba tabora

EDIT: još jedna prednost je potrošnja, pogotovo ako ćeš ocati

nije da taj xfx nemere izdržati, ali svakako će biti manje opterećeno s nvidiom

kod mene je recimo 550w gold napajanje i ja bih također u tom izboru uzeo radije nvidiu, no meni financije ne dozvoljavaju tu klasu grafa nego gtx960 ili r9 380, pa s 550w napajanjem mogu bez razmišljanja uzeti obe

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 10:14 (picajzla0707).
17 godina
Gtx 9xx Club

Ja sam imao isto dvojbu r9 390 ili gtx 970 za nešto jaće nisam baš imao budget mozda sam se mogao rastegnuti do r9 390x ali eto..

uglavnom skoro svaki video koji sam gledao uspredve te dvije kartice imao sam osjecaj da na r9 igre ne rade fluidno? možda je to samo placebo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo igram se sa 970kom i primjetio sam nesto neobicno, GPUz pokazuje drukcije brojke za core takt u tabu "graphics card" i kad je gpu pod opterecenjem, u tabu senzori.

Razlika je cak za nekih 40-50mhz. Npr sad mi stoji da je boost clock 1463MHz a pod opterecenjem i GPUz senzor i Afterburner senzor (vjerojatno zato sto je fizicki isti senzor) pokazuju takt oko 1515Mhz.

Koji je pravi takt i zasto se ovo dogadja? Iz onog sto sam iskusio, a to je nestabilnost na senzor-taktu preko 1530Mhz i stock naponu, rekao bih da je senzor-takt pravi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Koristi EVGA PrecisionX, ne to. Takt je onaj koji namjestiš, a  GPU-Z ti pokazuje podešeni bazni takt, a boost možeš vidjeti isključivo na senzorskoj listi - kao trenutno aktivni i on ovisi i o voltaži i temperaturi, a kontrolu nad njim nemaš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice