Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 940.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
buljo781 kaže...

Može bit CPU limit u FC3 i FC4, pa zato ne vidiš boost. Štoviše, siguran sam da je do CPU limita.

Inače, što je manji početni fps, to je manji dobitak postignut overclockom.

Nije manji dobitak postignut jer je dobitak u postotku jednak.

puno je znacajnije za gameplay sa 22 skocit na 30fps nego sa 60 na 100fps...

13 godina
Gtx 9xx Club

malo da offtopičarim vezano za oc gpu-a fc4 stock 925/1400 vs 1050/1500, u prosjeku dobijem nekih 5 fps, što na kraju nije loše (preko 10% boosta)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tako je, rast ili pad ili što god treba gledat u postotcima a ne samo apsolutne brojeve. Isti je rast FPS-a sa 25 fps na 30fps kao i sa 50fps na 60fps. Razlika je u tome što ovaj prvi slučaj znači da će igra raditi "normalno" a u drugom slučaju igrač neće ni znati da ima veći FPS.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2015 13:16 (itomic009).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Nemojte MEGATAMU napadati zbog neznanja, niste ni vi uvijek sve znali; nije fer. Fino mu treba objasniti da uvijek ima promjena, ali da je promjena ponekad manje, a ponekad više vidljiva. Ionako ne postoji igra koja može dati konzistentne brojke na nekoj sceni, osim specijaliziranih benchmark alata koji mogu stvoriti mjerljive uvjete, a tada su razlike vrlo jasne.

Kako rekoh, netko kome igra ide glatko, ni ne može osjetiti ni vidjeti razlike, pogotovo ako ima 60 ili više FPS-a, jer je ionako sve više od toga nevidljivo na običnim monitorima (na 120/144Hz može vidjeti).

No, netko je već rekao: throttlanje može biti problem kod previsokih frekvencija.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Checola kaže...

malo da offtopičarim vezano za oc gpu-a fc4 stock 925/1400 vs 1050/1500, u prosjeku dobijem nekih 5 fps, što na kraju nije loše (preko 10% boosta)

Moram se ispričati zbog netočne info. Promjene su vidljive, ali nisam skužio da mi je crko driver tj. srušio se zbog nestabilnosti oc te nakon toga nije "primjenjivao oc". Nakon restarta se vidjela razlika. Kao i ti dobivao sam nekih 5-6 fps u FC4.

E sad me zanima, pošto ste nesumnjivo iskusniji od mene po pitanju oc, dali su ti rezultati oc dobri, loši, te dali se uopće isplati radi dodatnih 5 fps tjerati gpu da se forsira vise nego inace? Možda bi u nekim igrama bio i veci rezultat, no za sada nisam primjetio. 

Te ako je netko radio nešto slicno, da mi preporuči program sa kojim bih snimao rezultate(fps, temp, gpu iskoristivost) u igri. Znaci da mi je snimljena i igra i rezultati. Planiram staviti video na YT pa da se vide rezultati kako gpu radi u određenim igrama.

Hvala Vam, LP

13 godina
Gtx 9xx Club

Skini Unigine Heaven 4.0 benchmark. Odvrtis benchmark prije clocka i benchmark poslije clocka pa vidis razliku u scoreu i fps vrijednostima. Nije igra ali je efikasan i lagan nacin da vidis kolko ti je overclock donio. Meni je npr na starom monitoru (1680x1050) score skocio sa 1500 na preko 1700 s overclockom, a na novom monitoru (FullHD) sa 1300 na preko 1500. Ocigledan napredak.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Overclok grafičkih kartica se teško objektivno isplati, pogotovo takve kao tvoja jer je već brza ionako te objektivno nemaš baš nikakve koristi od tih par fps-a više. Isplati se kad imaš brutalnu OC grafu a negdje si na limitu igrivog i ne igrivog a osim toga osim placebo efekta drugog baš i nema. Druga je stvar kad clockaš radi benchanja i ganjanja rezultata ili zabave .

12 godina
Minneyar kaže...

Skini Unigine Heaven 4.0 benchmark. Odvrtis benchmark prije clocka i benchmark poslije clocka pa vidis razliku u scoreu i fps vrijednostima. Nije igra ali je efikasan i lagan nacin da vidis kolko ti je overclock donio. Meni je npr na starom monitoru (1680x1050) score skocio sa 1500 na preko 1700 s overclockom, a na novom monitoru (FullHD) sa 1300 na preko 1500. Ocigledan napredak.

Sa (1300)51FPS si skočio na (1500)60FPS

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2015 16:46 (mirzet1976).
14 godina
lovac82 kaže...
buljo781 kaže...

Može bit CPU limit u FC3 i FC4, pa zato ne vidiš boost. Štoviše, siguran sam da je do CPU limita.

Inače, što je manji početni fps, to je manji dobitak postignut overclockom.

Sto tocno mislis pod "pocetni fps" (min fps, average etc), nisam bas siguran razumijemo li se.

Frames per second koji grafička izbacuje bez overclocka. 

Ako s overclockom dobiješ ~10% bržu karticu nego na stock, onda će ti u igrama porast više manje biti tih ~10% (ovisi od igre do igre), što znači da u igrama koje se na stock vrte u 30fps (AC: Unity, primjera radi), overclockana dostiže oko 33fps. Ako se pak na stock igra vrti u 80fps, overclockana će doseć ~88fps.

Banalan je primjer i u praksi najčešće dizanje frekvencije za 10% ne znači 10% bolje performanse, ali ono, da se razumijemo :)

16 godina
odjavljen

Ima smisla i kad želi povećati minimalni FPS...

12 godina
Gtx 9xx Club
Nvidia Geforce GTX TITAN X Unveiled – GM200 ‘Big Daddy Maxwell’, 12GB VRam and 8 Billion Transistors

Read more: http://wccftech.com/nvidia-gtx-titan-x-revealed-gdc-2015/#ixzz3TS9W91qL
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
mirzet1976 kaže...
Nvidia Geforce GTX TITAN X Unveiled – GM200 ‘Big Daddy Maxwell’, 12GB VRam and 8 Billion Transistors

Read more: http://wccftech.com/nvidia-gtx-titan-x-revealed-gdc-2015/#ixzz3TS9W91qL

Dvojica contributora za Unreal Tournament Neil i Paul, jedan je napravio DM-Lea, drugi Flak Canon dobili su je besplatno. Također cijeli epic games ih dobio na poklon za njihvoe masine :(

13 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

11.5gb ili 12gb 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Gtx 9xx Club

11.5 gb it is 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

11.5 gb it is 

10.5gb=12-(3x0.5gb)

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ako je Titan X zaista kako se očekuje, to je i budući 980Ti, vjerojatno izlazi nakon 390X kad Nvidia vidi što AMD nudi.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

390X ce morat imat vise od najavljenih 4k gcn shadera za nositi se sa 3k maxwell-ovih.

Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

390X ne mora da se nosi sa budućim Titanom ako on bude imao i titansku cenu. Očekujem da kartica oko 50% jača od trenutne serije 290 bude dovoljna do kraja životnog veka sadašnjih konzola za igranje na 1920x1080.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

390X ne mora da se nosi sa budućim Titanom ako on bude imao i titansku cenu. Očekujem da kartica oko 50% jača od trenutne serije 290 bude dovoljna do kraja životnog veka sadašnjih konzola za igranje na 1920x1080.

Imas i sad dosta jeftinijih varijanti koje ce se nositi sledecih 5 godina sa 1080p gamingom....

15 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Lako oni izbace 980Ti sa istim ili neznatno manjim brojem shadera (2,8k) i 6gb memorije koji ce opet biti malko brzi od 4k amd-ovi.

17 godina
Gtx 9xx Club

Ako imaju jače rešenje, prirodno je da mogu da imaju i jednako brzo, no AMD generalno malo bolje pogodi price/performance odnos, ili je barem tako ovde kod nas. Naravno, ako ovog puta to bude slučaj sa Nvidijom, velika je verovatnoća da promenim stranu, isto kao što sam uradio i sa procesorom, teška srca, posle 15+ godina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Evo, kažu da 390X rastura na GDC-u... Nema još ničeg javno, ali da je zvijer. To znači da je Titan-X svakako nvidijin odgovor na to. Pitanje je što ćemo dobiti i kada. Prema svemu sudeći AMD zaista nema namjeru još prodavati novu seriju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Evo, kažu da 390X rastura na GDC-u... Nema još ničeg javno, ali da je zvijer. To znači da je Titan-X svakako nvidijin odgovor na to. Pitanje je što ćemo dobiti i kada. Prema svemu sudeći AMD zaista nema namjeru još prodavati novu seriju.

gdje?

15 godina
chaselol kaže...
Tonči kaže...

Evo, kažu da 390X rastura *na GDC-u*... Nema još ničeg javno, ali da je zvijer. To znači da je Titan-X svakako nvidijin odgovor na to. Pitanje je što ćemo dobiti i kada. Prema svemu sudeći AMD zaista nema namjeru još prodavati novu seriju.

gdje?

;)

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2015 19:49 (vrx).
13 godina
Tonči kaže...

AMD to introduce its Radeon R9 300-series lineup at Computex in early June

15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Odgodili su 3xx seriju jer imaju jos puno neprodanog iz 2xx pa da ih probaju uvalit sta vise u medjuvremenu.

Zeznut ce ih to s jedne strane jer ce cijenu 390X morat postavit nize nego sta bi mogli da karticu izbace prije nvidijinih 980ti/titana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
vrx kaže...
chaselol kaže...
Tonči kaže...

Evo, kažu da 390X rastura *na GDC-u*... Nema još ničeg javno, ali da je zvijer. To znači da je Titan-X svakako nvidijin odgovor na to. Pitanje je što ćemo dobiti i kada. Prema svemu sudeći AMD zaista nema namjeru još prodavati novu seriju.

gdje?

;)

Nisi čuo za GDC? GDC - Game Developers Conference, održava se godišnje u ožujku. Nije toliko za laičku publiku, koliko više za industriju kao takvu.

AMD je pokazao performanse kartice u VR primjeni i navodno "rastura", odnosno kartica se pokazala iznimno dobrom. Ništa nije službeno, skrivaju reći o čemu se radi, ali gotovo je sigurno da je u pitanju 390X, jer su primjerci kartice poslani i u nekoliko game-dev studija po svijetu.

Spominje se i da će se kartica zvati 380X, a ne 390X, ali službenih informacija nema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 12:19 (Tonči).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Poštovani

Moje pitanje glasi da li se sada nju isplati uzet znam da ne utječe na 1080p gaming ali meni je to kao izdaja od nvidine strane. Pa da li bi se sadtrebao zadržat nje il ić na neku grafičku u njezinom rangu ova mi zapela za oko
http://www.instar-informatika.hr/gra...l/11226-10-40G. bitno je komp treba stić za par dana

0 0 hvala 0
13 godina
ucihasasuke92 kaže...

Poštovani

Moje pitanje glasi da li se sada nju isplati uzet znam da ne utječe na 1080p gaming ali meni je to kao izdaja od nvidine strane. Pa da li bi se sadtrebao zadržat nje il ić na neku grafičku u njezinom rangu ova mi zapela za oko
http://www.instar-informatika.hr/gra...l/11226-10-40G. bitno je komp treba stić za par dana

Link ti ne valja, al pretpostavljam da se radi o GTX 970. Jos uvijek je best buy i nista se nije znacajno promijenilo sto se tice njenih performansi - jedino ako se bas osjecas osobno uvrijeđeno pa zato ne zelis kupiti, u kojem slucaju si sam sebi odgovorio

17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

GTX 970: Does The Spec Correction Impact Performance?

Mexx
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice