Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 940.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Gtx 9xx Club
Magibagi kaže...

Jel se taj DSR uključuje posebno u svakoj igri ako ga podržava ili ima u nvidia control panelu kao globalna postavka?

Ukljuci se postavka u CP globalno i onda se u igri mogu izabrati rezolucije vece od nativne rezolucije monitora.

11 godina
neaktivan

znam sto je bottleneck i mislio sam da je do toga, zato sam i probao napraviti ovaj test u HM-u. jel se problem moze djelomicno rjesiti clockanjem proca? trenutno je na svojih stock 3.4Ghz, imam dobro hladenje tako da mislim da bi mogao podici dosta. samo sam htio malo strucnije misljenje. hvala

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
FushroMan kaže...

znam sto je bottleneck i mislio sam da je do toga, zato sam i probao napraviti ovaj test u HM-u. jel se problem moze djelomicno rjesiti clockanjem proca? trenutno je na svojih stock 3.4Ghz, imam dobro hladenje tako da mislim da bi mogao podici dosta. samo sam htio malo strucnije misljenje. hvala

Naravno sto veci klok to manji bn

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

i jos jedna stvar ako se neko kuzi ili je imao isti problem, dakle gtx 960 phantom GLH ukljucim kabel u hdmi port od grafe drugi kraj u hdmi od tva, racunalo ocitava tv, moze se duplicirati i extendati ali nedobivam sliku na tvu, stoji no signal. i dok je duplicirana slika kada upalim tv vidi se slika pol sekunde i pokaze no signal. spojio sam isti hdmi kabel u pretvornik na DVI spojio u DVI na grafi i sve radi normalno. HVALA

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 20:40 (FushroMan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Zanima me jel se netko bavio sa ov ove gpu?

Danas pošuvama testirat koliko bi mi oc podigao fps, ali ne vidim nikakvu razliku nakon oc.

digao core za +205 i mem +330 u afterburneru i fps mi je isti(nije 60 zbog vsync pa da je lock-an)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
kole2689 kaže...

Danas pošuvama testirat koliko bi mi oc podigao fps, ali ne vidim nikakvu razliku nakon oc.

digao core za +205 i mem +330 u afterburneru i fps mi je isti(nije 60 zbog vsync pa da je lock-an)

I ja sam isprobavo sa svojom sličan oc i barem u far cry 4 nisam vidio neke razlike. Tako da ju držim na stock dok stvarno ne zatreba 

12 godina
Gtx 9xx Club
Morate znat da vam overclock grafe u nekim naslovima moze donjet poprilicnu razliku dok u drugima nikakvu.
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club
evo jucer probao nfs the run,max detalji,dsr 4k, vrti se oko 75-80 fps, i nfs rivals max detalji sa dsr 2k zakljucano na 60 fps
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kole2689 kaže...

Mozda si pretjerao s clockom i postigao kontraefekt/ throttlanje graficke. Znalo se i meni dogoditi. Probaj neku razumniju vrijednost, npr +140 core +300 memory i vidi s tim. Meni je s tim clockom npr najveci score na benchmarcima, a ako idem vise ili nize, pada.

10 godina
Joky007 kaže...
evo jucer probao nfs the run,max detalji,dsr 4k, vrti se oko 75-80 fps, i nfs rivals max detalji sa dsr 2k zakljucano na 60 fps

Malo mi je čudan taj dsr, jučer sam ga isprobo, stavio na 4x native resolution u global settingsima, uđem u fc3 i ne vidim nikakve razlike. I dalje stoji igra na 60 lock jer sam vsync upalio i sve isto izgleda.

12 godina
kak ne vidis razlike,kod mene je velika razlika, jesi promijenio rezoluciju i u igri
10 godina

Nisam, tj nisam ni znao da se to mora. Ostalo je na 1080p kako inače igram  Btw, jel dsr samo radi u igrama il se može i na windowsu podić kvaliteta slike? 

12 godina
Gtx 9xx Club
VSR radi i u winsima pa onda sigurno radi i DSR.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
da moras i u igri onda promijeniti,radi i u windowsima,ali nebi preporucio vise od 1080p
13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
Morate znat da vam overclock grafe u nekim naslovima moze donjet poprilicnu razliku dok u drugima nikakvu.

u kojem to svijetu overklok gpu-a ne donosi nikakve razlike?

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Stjepanj kaže...
MEGATAMA kaže...

Vjerovatno misli na nikakve "vidljive" razlike, razlike od 5-10% će rijetko ko primjetit.

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
MEGATAMA kaže...

U svijetu 160 FPS-a :) Fućka ti se. 

12 godina
Stjepanj kaže...
MEGATAMA kaže...

Ajde da se ne natezemo....imas hrpu testova raznih modela grafa gdje je istaknuto da pojedini naslov ne dobije nikakav boost overclockom grafe dok drugi dobije vrlo vidljiv.Ali ti nisi bas upucen ocito a ja te ucio nebudem.

EDIT:

Evo cisto jedan primjer da se ne krenes natezat samnom,postalo mi je vrlo jasno zasto te ekipa casti sa TD.

Hitman Absolution reza 1920×1200 stock 65fps overclocked 65 fps znaci NEMA boosta i takvih je slucajeva more na raznim grafama na raznim igrama.

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CEEQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.guru3d.com%2Farticles-pages%2Fevga-geforce-gtx-780-sc-acx-review%2C26.html&ei=t8z0VJflJo2sadq8gIgL&usg=AFQjCNFeWS8luxQwVo3t6PdUPM5Pcr9JVQ&bvm=bv.87269000,d.d2s&cad=rja

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 21:54 (MEGATAMA).
13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
Stjepanj kaže...
MEGATAMA kaže...

Ajde da se ne natezemo....imas hrpu testova raznih modela grafa gdje je istaknuto da pojedini naslov ne dobije nikakav boost overclockom grafe dok drugi dobije vrlo vidljiv.Ali ti nisi bas upucen ocito a ja te ucio nebudem.

EDIT:

Evo cisto jedan primjer da se ne krenes natezat samnom,postalo mi je vrlo jasno zasto te ekipa casti sa TD.

Hitman Absolution reza 1920×1200 stock 65fps overclocked 65 fps znaci NEMA boosta i takvih je slucajeva more na raznim grafama na raznim igrama.

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CEEQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.guru3d.com%2Farticles-pages%2Fevga-geforce-gtx-780-sc-acx-review%2C26.html&ei=t8z0VJflJo2sadq8gIgL&usg=AFQjCNFeWS8luxQwVo3t6PdUPM5Pcr9JVQ&bvm=bv.87269000,d.d2s&cad=rja

ne nego ajde da Ti ne pricas bedastoce, to je cista greska u grafu... di to mene ekipa casti td? lol!  reci da neke igre ne profitiraju od overklokanja je idiotarija na potenciju( osim u slucaju BN), stovise to ti je isto kao da si rekao da gtx980 ima iste perfomanse u nekim igrama kao gtx970...sry ali daj se uozbilji...ako nades i jedan primjer da oc grafe u tamo nekoj igri daje isti rezultat kao stock ja dajem cijeli svoj setup forumasu kojeg ti izaberes!LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 22:06 (Stjepanj).
12 godina
Gtx 9xx Club
Ajde stjepanje zavrsio sam sa natezanjem sa tobom dobio si jedan link ostalo si sam trazi.
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
Ajde stjepanje zavrsio sam sa natezanjem sa tobom dobio si jedan link ostalo si sam trazi.

pa nemoram ja nista traziti, takav ne postoji covjece!

17 godina
Gtx 9xx Club

megatama nekad si bio razuman i normalan ali sad si upotpunosti poludio 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Gtx 9xx Club

Mogu iz iskustva reć da ne postoji neke razlike kad dignem clock na svojoj grafi u far cry 3 i 4. Ali opet igre rade presavršeno da bi clock išta vidljivo promjenio. Moguće da je 5% boost ali ja ga ne vidim, ne vidim veću stabilnost u fpsu, vidim možda veći fps za 10 u nekim situacijama. Ne želim se svađat i raspravljat samo dijelim svoje iskustvo. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Može bit CPU limit u FC3 i FC4, pa zato ne vidiš boost. Štoviše, siguran sam da je do CPU limita.

Inače, što je manji početni fps, to je manji dobitak postignut overclockom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 22:41 (buljo781).
14 godina

Overclockom grafe ne vidiš pomaka u FPS-u (nebitno sada jel velik ili mal) samo ako imaš CPU BN ili ako je igra ograničena na određen broj FPS-a tipa lock na 60 FPS. U SVIM drugim scenarijima mora bit rast FPS-a. Dakle, overclockom grafe raste FPS.

10 godina

Postoji pomak, al jednostavno nezamjetan pošto mi je npr. FC4 terala na 55-120fpsa, kad sam overclocko (+180 core clock, +220 mem clock) išlo je od 60-125, dakle nezamjetno i oko to jedva i prepozna. 

16 godina
buljo781 kaže...

Može bit CPU limit u FC3 i FC4, pa zato ne vidiš boost. Štoviše, siguran sam da je do CPU limita.

Inače, što je manji početni fps, to je manji dobitak postignut overclockom.

Sto tocno mislis pod "pocetni fps" (min fps, average etc), nisam bas siguran razumijemo li se.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

off topic možda--gdje kupiti PC komponente i periferiju van RH(online shop ili nešto) pošto je sve kod nas skuplje.

kupuje li itko od vas tako?

0 0 hvala 0
12 godina
Vugla kaže...

off topic možda--gdje kupiti PC komponente i periferiju van RH(online shop ili nešto) pošto je sve kod nas skuplje.

kupuje li itko od vas tako?

Ja sam kupova u Computeruniverse a ovdje na forumu dosta preporucuju Alzashop

Sami sebi smo najveci neprijatelji
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice