Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gtx 9xx Club
bik kaže...

..i to kaže lik sa gtx 980  

Tebi još nije jasna bit ovog problema iako se i sam proizvođač počeao ispričavati ?! 

Zamisli.. a nebrojeno puta sam se izjasnio iz kojeg razloga koristim nvidia kartice i iz kojeg razloga imam GTX 980 uz to i za privatne stvari. Nije potrebno nabrajati opet - ali da skratim samo za tebe - igram se i ja naravno, no 90% vremena GPU koristim za render, ali da me dira 2%-3% pa i 10% razlike, ne - ne dira me ni najmanje.

Apsolutno je meni jasno u čemu je kvaka i u čemu je "problem" i da se nVidia počela oglašavati i ispričavati (kao što bi i svatko normalan napravio nakon linča), nego mi nije jasno zbog čega tolika drama kad problem nije velik ni upola kako ga prikazujete. Kad čovjek pročita neke postove ovdje ispada da je pad performansi u najmanju ruku 50%.

EDIT: Nevjerojatna je i činjenica da je više od polovice ljudi koji se ovdje bune upravo ta koja ni nema navedenu karticu, nego koriste AMD kartice. U čemu je problem s vama?

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 12:49 (mrsmith).
15 godina
mrsmith kaže...
bik kaže...

..i to kaže lik sa gtx 980  

Tebi još nije jasna bit ovog problema iako se i sam proizvođač počeao ispričavati ?! 

Zamisli.. a nebrojeno puta sam se izjasnio iz kojeg razloga koristim nvidia kartice i iz kojeg razloga imam GTX 980 uz to i za privatne stvari. Nije potrebno nabrajati opet - ali da skratim samo za tebe - igram se i ja naravno, no 90% vremena GPU koristim za render, ali da me dira 2%-3% pa i 10% razlike, ne - ne dira me ni najmanje.

Apsolutno je meni jasno u čemu je kvaka i u čemu je "problem" i da se nVidia počela oglašavati i ispričavati (kao što bi i svatko normalan napravio nakon linča), nego mi nije jasno zbog čega tolika drama kad problem nije velik ni upola kako ga prikazujete. Kad čovjek pročita neke postove ovdje ispada da je pad performansi u najmanju ruku 50%.

jer si takav jedan informatički div poput nVidie NE SMIJE dozvoliti tako poslovanje i način reklamiranja!!ž

p.s: to što mi ne piše da imam nvidia karticu ne znači da ju nikada nisam posjedovao ili da ju ne namjeravam kupiti...

ili da ju možda nisam preporučio nekome drugome, ili da mi oba brata imaju gtx na moju preporuku... 

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 12:54 (vrx).
17 godina
Gtx 9xx Club

U cemu je problem s tobom Mr. Smith? Ti isto nemas 970, zasto se ukljucujes uopce u raspravu? Jel ti jedina preokupacija spammanje po forumu o stvarima koje te se ne ticu? Odi radije rendaj nekaj na toj tvojoj 980, nikome nisi zanimljiv sa svojim fanboy komentarima, a i razumijevanje problematike ti bas ne ide.

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
z1k4 kaže...

U cemu je problem s tobom Mr. Smith? Ti isto nemas 970, zasto se ukljucujes uopce u raspravu? Jel ti jedina preokupacija spammanje po forumu o stvarima koje te se ne ticu? Odi radije rendaj nekaj na toj tvojoj 980, nikome nisi zanimljiv sa svojim fanboy komentarima, a i razumijevanje problematike ti bas ne ide.

A tko tebi kaže da ja trenutno ne "rendam" nešto upravo dok pišem? Nadam se da se ti razumiješ barem u nekakvu problematiku osim kako preći misiju broj xy u nekakvoj svojoj pucačinici u kojoj ne dobijep 34 nego 32 fps-a.

EDIT: I da, "spammam" ovdje jer pokušavam objasniti da nije toliko crno koliko ste napravili.. Uostalom i sama nvidia je dala mogućnost da tražite refund ako vam smeta. Pa dakle umjesto da si ovdje piši svom dobavljaču i traži povrat sredstava ako ti je stvorilo toliki problem - end of story.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 13:05 (mrsmith).
13 godina
protjeran
Pa radi toga se i prodaju 99% gpu-ova, sigurno ne radi posla...kolicina fpsa je najvaznija stvar na svijetu poslje pi(ke...;)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
Stjepanj kaže...
Pa radi toga se i prodaju 99% gpu-ova, sigurno ne radi posla...kolicina fpsa je najvaznija stvar na svijetu poslje pi(ke...;)lp

Seriously :D ajde priznajem da si me nasmijao ovaj put

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Neka samo ustimaju iskoristavanje zadnjeg segmenta od 0.5GB i ja zadovoljan. Nema veze ako izgubim 2-3% u trenutku kada igra koristi iznad 3.5GB.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Mene kao 1080p korisnika brine samo dal ce se i koliko ovo odrazit na future-proofness (?) kartice. Dosad sam bio siguran da ce iducih 5 god moci vrtiti sve bar na Medium, nadam se da ovo nece pretjerano utjecati.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Čini se da ni Guru3D nema nikakvih problema, kao što ih nemam ni ja, uostalom (youtube.com/watch?v=ai3k1JdQoiw):

http://www.guru3d.com/news-story/middle-earth-shadow-of-mordor-geforce-gtx-970-vram-stress-test.html

TL;DR: negativan utjecaj od 0 do 3% za koliko % korisnika koji će s ovom karticom igrati 4K igre na Ultra postavkama, a gdje će ionako prije udariti u zid ostalih performansi, nego memorijske propusnosti. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 15:21 (Tonči).
Moj PC  
6 10 hvala 2
17 godina
Gtx 9xx Club

Jesi siguran da smo svi u temi gpu laici ,zasto na sljepo omalozazavas bzvz...pa taj dio je najzanimljiviji a to je arhitektura

I svi ti nazivi vjeruj mi barem sto se mene tice ,dosta nas je tu entzijasta gpu geekova evo stjepanj,leporad st i ja sa jos par forumasa ko nisu tu aktivni ali na pce i guru jesu...nismo mi vesla sisali niti cemo sisat 

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

Jesi siguran da smo svi u temi gpu laici ,zasto na sljepo omalozazavas bzvz...pa taj dio je najzanimljiviji a to je arhitektura

I svi ti nazivi vjeruj mi barem sto se mene tice ,dosta nas je tu entzijasta gpu geekova evo stjepanj,leporad st i ja sa jos par forumasa ko nisu tu aktivni ali na pce i guru jesu...nismo mi vesla sisali niti cemo sisat 

Ma pusti ga, misli da je svu pamet pokusao.

multi-gpu 4 ever
13 godina
Gtx 9xx Club

Ima covjek pravo. 80% vokalne ekipe na zadnjih par stranica su AMD fanboyi koji su dosli likovat a uopce nemaju niti zele GTX 970...

Moj PC  
3 7 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Ne želim nikog imenovati niti upirati prstom, ali iz iskustva ću reći da su upravo oni koji su najglasniji i najisprsitiji upravo oni koji se najmanje razumiju. Ne kažem da ti i još neki koje si nabrojao spadaju u takve (ne poznajem ni jednog od vas osobno pa ne mogu suditi), nego kažem kako obično bude. Forumi su prepuni onih koji su pet puta OC-ali grafičku karticu i odmah su eksperti na polju svega što spada pod temu grafičke kartice.. nažalost nije baš tako.

Prije nego raspalite odgovorima i obranama, odmah ću se izjasniti da se ne smatram ekspertom po tom pitanju i rado ću vam prepustiti tu titulu.

Minneyar kaže...

Ima covjek pravo. 80% vokalne ekipe na zadnjih par stranica su AMD fanboyi koji su dosli likovat a uopce nemaju niti zele GTX 970...

To sam rekao i ja već više puta u zadnje tri stranice. Stvarno je nevjerojatno, borba s vjetrenjačama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 15:24 (mrsmith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ma daleko od toga da zagovaram da je gtx 970 losa karta niti da se smatram nekim strucnjakom, dapace, nego su me uvrijedile toncieve rjeci kako smo mi svi laici, a on gpu tata.

multi-gpu 4 ever
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 15:33 (Leopard_st).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Misliš GPU-mačak 😄

Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Meh :( 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 15:20 (Tonči).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Mene zanima jel kupio tko GTX 960 ili će je uskoro kupit ?? Zanimaju me neke stvari iz prve ruke.

17 godina
itomic009 kaže...

Mene zanima jel kupio tko GTX 960 ili će je uskoro kupit ?? Zanimaju me neke stvari iz prve ruke.

Trenutno je to IMHO jako neisplativa kartica, pametnije ti je za slicne novce uzet r9 280x ili se strpit do serije 300 i gotovo sigurnog izlaska 960 Ti modela(nv ce morat imat nesto jace od ove grafe jer jednostavno preskupa i u nekim igrama sporija od r9 280 vulgaris).

A tesko da ces ista saznat o toj grafickoj ovdje, jer se ovdje trenutno mlati prazna slama vezana uz nvidijin gadni gaf sa 970.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 16:15 (disco).
17 godina
Gtx 9xx Club

mislim da sam vidio na pc/e da ju ima forumas ... neki dan sam nazvo ADM i kazu da su planule u cas bezobzira na cijenu heh 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

mislim da sam vidio na pc/e da ju ima forumas ... neki dan sam nazvo ADM i kazu da su planule u cas bezobzira na cijenu heh 

Nemoj me zezat? Valjda su ih nekakve firme naručile jer malo troše, pa da smanje izdatke za režije:)
Okej, vjerujem da je stvar u tome da je valjda u čitavu hrvatsku preko veledobavljača stiglo možda 

deset kartica: 2 MSI, 2 Gainwarda, 2 Asusa, 2 Palita i 2 gigabytice ;)
:::

Šalu na stranu: sjećate se cifri od prije neki dan kad su izašle? preko 2000kn. 
Danas su od 1650kn za nvidijin stock - do 1900kn za Asusovu Direct Cu OC
Još uvijek previše, ali -200do500 kuna u tjedan dana je dobar trend. 

XXX kaže...
overhaul kaže...
4

GTX 760?? Pa da, finu cijenu drže sobzirom da sam ja svoju windforce platio 1500 kn prije skoro godinu dana :D.

Eh sooooory:) Mea culpa!  No eto cijene za stock 960 su isto već vrlo slične:
1690kn https://www.uzishop.hr/nvidia-gpu/3163--palit-gtx960-2gb-oc-gddr5-2xdvihdmidp.html za stock
iako naravno ovo je upitna dobavljivost i isto previše za kojih 200kn

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 17:56 (overhaul).
17 godina
Gtx 9xx Club

pa ja sam rekao neki dan ce brzo past ne 1500 i postat best buy bilo kao single ili multy gpu rjesenje 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 17:16 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Paa, dvije stock 960 tke mogle bi biti zanimljive za SLi, ali kada nebi imale "samo" po 2 GB rama.
Ali nekome sa relativno starijim napajanjem tko će upgradeati sa recimo HD7850 ili GTX660 ili slabije/starije....
bude ovo lijepo šljakuvalo. Meni čak i Gtx750ti (najstarija i gotovo najslabija maxwellica) na htpc
(limitiran na 300w no name mini napajanja) radi vrlo ugodno na plazma telki sve racing igre koje sam gore nakalemio.
dakle samo jedan priključak za napajanje, uz komforni odabir sasvim dostatne i tihe stock verzije
koja se isto da masno OCnuti, za recimo 1400-1500kn u dogledno vrijeme, za kežjul gamera na 22" monitoru, pun pogodak.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 17:23 (overhaul).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...
4mal kaže...

Nemoj me zezat? Valjda su ih nekakve firme naručile jer malo troše, pa da smanje izdatke za režije:)
Okej, vjerujem da je stvar u tome da je valjda u čitavu hrvatsku preko veledobavljača stiglo možda 

E to je vec bolja cijena, kad bi pale jos barem 100injak kn i to bi bilo to.

17 godina
odjavljen
overhaul kaže...
4mal kaže...

GTX 760?? Pa da, finu cijenu drže sobzirom da sam ja svoju windforce platio 1500 kn prije skoro godinu dana :D.

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Mislite li da će cijela ova sad frka oko 970 utjecati na igranje budućih igara(1-5 godina) na 1080p?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Čini se da ni Guru3D nema nikakvih problema, kao što ih nemam ni ja, uostalom (youtube.com/watch?v=ai3k1JdQoiw):

http://www.guru3d.com/news-story/middle-earth-shadow-of-mordor-geforce-gtx-970-vram-stress-test.html

Siguran sam da nitko na ovoj temi ne zna objasniti GPU pipeline niti je karticu kupio čitajući o ROP-ovima Dakle, najgori mogući gubitak je ~3%. Situacija koja se teško može dogoditi. 3% upada i u daleko gore fluktuacije frameratea/brzine u svakoj sceni kod igara i to je razlog zašto u SoM-u ni kod većeg zauzeća ni ja ni Guru3D nismo našli nikakvu bitnu razliku.

Razlika od 3% na, primjerice, Crysisu 3 koji se na 980 vrti u 30 FPS na 3840x2160 (4K) je 0,9 FPS, odnosno da ovaj problem ima 980, bio bi to pad na 29,1 FPS. Da nema probleme s ovim, 970 bi umjesto 21 FPS imao 22. AKo je uopće u igri VRAM iskorišten na najgori način.

TL;DR: negativan utjecaj od 0 do 3% za koliko % korisnika koji će s ovom karticom igrati 4K igre na Ultra postavkama, a gdje će ionako prije udariti u zid ostalih performansi, nego memorijske propusnosti. 

Neznam ljudi zašto toliko TD-ova Tončiju, ali konkretno ovo mi se čini kao prilično argumentirano
razlaganje sa linkovima na relevantne i autoritativne recenzente. ZA RAZLIKU OD VEĆINE OSTALIH POSTOVA.
Ajde iskreno; vlasnici 970tke: koliko vas je osobno iskusilo ovaj "šokantni drop" nakon 3.5GB VRAMA, 
osim nakon što ste ovdje pokupili onaj sintetički test? Ja sam vidio samo dvije pritužbe i koliko se 
sjećam, UOPĆE nisu imale veze sa time jer je ljudima kartica radila stutter na daleko manjem opterećenju.
Dakle sasvim deseti problem vjerojatno vezan uz hardver, neki crack/patch ili os.
Branite se vlasnici drugih kartica, ali mislim da nemate pravo na toliku graju oko nečega što 
uopće niste i ne namjeravate kupiti. Evo mene je do sada bilo uopće stid komentirati 
išta osobnoga kontra ili pro 970tke jednostavno jer ju nemam i nemam se što gurati u taj klub.
Argumenti kako se pravda Nvidija ili kako je graja i vani ne predstavljaju ništa.
Zar stvarno mislite da su teenageri koji se igraju u svijetu neki bitniji autoritet i znalci od ovdašnjih?
I da bi nvidija šutjela nakon što su se u vagon uključile stranice željne klikova i senzacionalizma?

kole2689 kaže...

Mislite li da će cijela ova sad frka oko 970 utjecati na igranje budućih igara(1-5 godina) na 1080p?

Zašto za godinu dana? Mislim da se dosta pazi na igrama i driverima da se pronađeni nedostatci uklone. 
Realno, i 2GB rama je plenty, tj. dovoljno za bogate detalje i razuman AA na zahtjevnoj igri na 1080p, tako da 
će se sigurno ovo u dogledno vrijeme zagladiti i srediti. Meni osobno se čini da više od 3,5GB vrama za neku 
današnju igru zvuči kao nekakav bug sa zadržavanjem nepotrebnog LOD ili Texture cachea, tj. memory leak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 17:43 (overhaul).
16 godina
Gtx 9xx Club

Msi gaming gtx960 izvana i ovde razlika za 80 kn više, nema pada cijene dok se ne zasiti tržište proizvodom . Gledajuči gtx970 koja ne mrda cijenom od izlaska ne bi se reklo da će je spuštat.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 17:54 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Msi gaming gtx960 izvana i ovde razlika za 80 kn više, nema pada cijene dok se ne zasiti tržište proizvodom . Gledajuči gtx970 koja ne mrda cijenom od izlaska ne bi se reklo da će je spuštat.

A velika je potražnja za 970 (unatoč ovoj graji oko memorije u zadnjih par dana) jer je to kartica gotovo na nivou flagship performansi.
Čini se kao da se nvidija zaribala pa proizvela model prebliskih performansi 980-tki.
Mislim da za 960 neće biti tolika potražnja, to nije tako dobar proizvod za sadašnju cijenu
(http://www.bit-tech.net/blog/2015/01/28/is-nvidia-s-gtx-960-a-disappointment/)
a posebno jer će sigurno ovome parirati AMD sa pojeftinjenjem R9 280x.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 18:11 (overhaul).
16 godina
Gtx 9xx Club

koju sada da kupim na netu ima toliko različitih reviewvsa negdje kažu GTX 780 je bolja od GTX 970 negdje suprotno. Jel tko testirao obje? Što vi mislite? 

Asus GTX 970 Strix OC ili Asus Poseidon 780 ?

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 18:51 (Horned Reaer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

a cuj 970 je more future proof pa ti sam odluci

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice