Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gtx 9xx Club
Stjepanj kaže...

Kartica se s defaultnim biosom nemoze nikako syebati, svaki gpu ima limite (tdp)i zastitu od pregrijavanja! Gtx-ice sve throtlaju ili se gase prek drivera od 95stupnjeva pa do 99 ovisi o seriji..lp

Mislim da GTX-ice sve throttlaju automatski kad dosegnu 80c, barem ove novije. U ni jednom testu nećeš naći GTX preko 80c, koliko sam uspio zapamtiti.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn -II- Bnet: Gaap#2615
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 12:07 (mrsmith).
12 godina
Minneyar kaže...
njuskac kaže...
Minneyar kaže...
dery kaže...
Frenkyca kaže...

Evo da javim stigla MSI gtx 970 iz Alzashopa  nakon 6 dana perfektno zapakirano sve super brza dostava.... evo par slika za vikend odvrtim par bencheva ako ne i prije....

Smije li se znat za koliko te kuna olakšala?

352 eura + free shipping = 2675 kn

Jesi kupovao preko paypala?jer ako jesi onda ti paypal uzima jos 5% tako da je cijena onda 369 eura odnosno 2840kn.

Um ma molim te, o cem pricas? Kakvih 5%? Sve kupovine su free preko paypala, osim currency conversion... a ak placas sa deviznog racuna u stranoj valuti, nema ni toga...

https://www.paypal.com/uk/webapps/mpp/paypal-fees

Da uzimaju 5% po transakciji nitko ziv ne bi prek njih kupovao...

Sad bas gledam zadnjih 20 kupovina, od grafičke do igri itd.. na svakoj kupnji je paypal uzeo 5%. imam devizni u eurima povezan sa paypalom.Također kad prodam nešto paypal uzima svoju proviziju.

16 godina
Gtx 9xx Club

najbolje da čovik sam odgovori  neka se zna točno

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mrsmith kaže...
Stjepanj kaže...

Kartica se s defaultnim biosom nemoze nikako syebati, svaki gpu ima limite (tdp)i zastitu od pregrijavanja! Gtx-ice sve throtlaju ili se gase prek drivera od 95stupnjeva pa do 99 ovisi o seriji..lp

Mislim da GTX-ice sve throttlaju automatski kad dosegnu 80c, barem ove novije. U ni jednom testu nećeš naći GTX preko 80c, koliko sam uspio zapamtiti.

A tko zeli ljepo moze otici na njihovu stranicu i tamo pise za svaku seriju koja joj je max temp, dali gasenja ili throtlanja neznam zaboravio sam..svejedno! Bitno da se gase:-)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Gtx 9xx Club

Vjerojatno imas Merchant account ili tako nesto pa zato. Meni nikad nista nije naplaceno niti ikome tko ne prodaje preko njih.

A odgovorio sam na pitanje jer sam uzeo istu graficku iz istog shopa, pa ono :)

Moj PC  
0 1 hvala 1
12 godina
Minneyar kaže...

Vjerojatno imas Merchant account ili tako nesto pa zato. Meni nikad nista nije naplaceno niti ikome tko ne prodaje preko njih.

A odgovorio sam na pitanje jer sam uzeo istu graficku iz istog shopa, pa ono :)

Nemam merchant, imam personal kao i vecina, također svi moji prijatelji koji koriste paypal placaju proviziju.

17 godina

Da platio sam preko paypala al mi nije uzeo nikakvih 5% tocno mi je naplatio taj iznos i dosla mi je potvrda na mail...

12 godina

Evo isao jos jednom pogledat, dakle na paypalu pise 336 eura, potvrda na emailu od paypala pise 336 eura a na izvodu od deviznog pise 354 za alza shop dakle 18 eura je provizija, i tako je za preko 200 kupovina na steamu u zadnjih par godina i kod kupovina na drugim web shopovima, slao sam novac prijatelju i tu su mi uzeli proviziju,dakle nigdje ne pise da vam uzimaju osim na izvodu od banke.

13 godina
njuskac kaže...

Evo isao jos jednom pogledat, dakle na paypalu pise 336 eura, potvrda na emailu od paypala pise 336 eura a na izvodu od deviznog pise 354 za alza shop dakle 18 eura je provizija, i tako je za preko 200 kupovina na steamu u zadnjih par godina i kod kupovina na drugim web shopovima, slao sam novac prijatelju i tu su mi uzeli proviziju,dakle nigdje ne pise da vam uzimaju osim na izvodu od banke.

Jel imas ukljucen Currency Conversion na paypalu? Postoji opcija "Bill me in currency specified on the invoice" i onda direkt eurima placas racun i nema gubitaka na toj pretvorbi... 

i ak netko stvarno uzima toliki udio, to nije paypal nego banka...

17 godina
njuskac kaže...

Sigurno ti je stavljeno da ti pretvara paypal valutu u kune a ne tvoja banka tj ti... tako je meni uvijek vise ispadalo dok  nisam vidio da pod opcijama ima dolje da to promijenis

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidia-to-reveal-geforce-gtx-970980-with-8gb-of-memory-in-november-of-december/

najnovije vijesti,jer kao AMD izdaje 290/x sa 8GB VRAM,pa ce i NVIDIA učiniti isto,ako je istina i bude tako uistinu,nadan se da ekipu zanima takva vijest :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
johnyaces777 kaže...

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidia-to-reveal-geforce-gtx-970980-with-8gb-of-memory-in-november-of-december/

najnovije vijesti,jer kao AMD izdaje 290/x sa 8GB VRAM,pa ce i NVIDIA učiniti isto,ako je istina i bude tako uistinu,nadan se da ekipu zanima takva vijest :)

zao mi onih sto kupise sa manje vram-a {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...
johnyaces777 kaže...

Cega nam ima biti zao kad 99% nas igra na 1080p tako da rijetko tu na forumu ima 4k monitore ili vise

12 godina
chaselol kaže...

da, jadni i siroti, što će sa 4 gige na 970 ili r9 290, eventualno ako za koji mjesec uspiju tetris pokrenut...

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 8:00 (picajzla0707).
12 godina
Gtx 9xx Club

Jeli ikoga na forumu zadesio ovakav model?

http://wccftech.com/nvidia-gtx-970-coil-whine/

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Frenkyca kaže...
chaselol kaže...
johnyaces777 kaže...

Cega nam ima biti zao kad 99% nas igra na 1080p tako da rijetko tu na forumu ima 4k monitore ili vise

dakle,s više VRAMA bit će bolje za 4K monitore,samo KOLIKO će to zadovoljstvo koštati,nadan se ne "duplo",LOL ali živi bili pa vidjeli...samo sam prenio vijest,vidićemo šta če bit,i to je najava nekog japanca,sačekajmo ipak nešto službeno..jer san ja ipak "nevjerni toma"...

13 godina
Gtx 9xx Club

Ubacuju dodatnu kolicinu memorije jer samo pogledajte kakvu uzasnu optimizaciju igara rade danas na PC  a ovo je samo jedan znak da ce nastaviti u tom pravcu.

Ako mislite da to nije istina, samo pogledajte next gen konzole koja servira next gen grafiku sa gpu nivoa 7870.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Uh.. baš bi me živciralo da mi karta ovak šuška, cccc..  

A htio sam si ubost 970-tku oko Božića, hm..

Kolike su šanse da se potrefi takav problem?

Lijep pozdrav ;)
16 godina
chaselol kaže...

Ako mislite da to nije istina, samo pogledajte next gen konzole koja servira next gen grafiku sa gpu nivoa 7870.

Super su te "next-gen" konzole. Svaka novija igra koja liči na nešto i ako radi uopće u fullHD redovito je to nekakvih 20-30 fps-a. A PC kartica HD7870 može još uvijek sve te iste naslove odvrtiti na fullHD u takvom frame (shame) rate-u ili boljem. Tako da ja to uopće nebi nazvao boljom optimizacijom ili "serviranjem" kako kažeš.. jer nije istina uopće. Koliko para toliko muzike, pa vidiš da svaki novi naslov za PS4/XBone ne ide ni u 1080p rezoluciji, nego nekakvoj 900p da mogu barem 30 fps održati.

Kad se samo sjetim da su obećavali 1080p za svaku igru u strašno dobroj grafici i 60 fps-a... a sad to dobiješ sa čime? Eventualno im Knack tako radi :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 8:32 (mrsmith).
17 godina
Gtx 9xx Club

Slazem se u potpunosti sa mrsmithom, jedino sr*nje je sto kompanije koje proizvedu takvu igru i zalockaju na konzolama, pokusavaju isto rpetocit i na PC verzije igara, ne bi li izbjegli da se PCjasi hvale superijornim grafickim mogucnostima i izazivali ljubomoru u vlasnicima "next gen" konzola.

I dalje ne razumijem zakaj se to zove "next gen" pola godine nakon releasea.

Druga stvar je sto te iste konzole moraju drzat jos barem 5-6 godina, ako je sudit po prethodnicima, a vec sada imaju problema sa pokretanjem tih naslova. Ja cu na PCu u slijedece 3-4 godine gotovo sigurno grafu mijenjat i nakon toga uzivat (moguce) u 4k grafici, vjerojatno na 60ak fps-a u svim naslovima koji ce mi biti zanimljivi, dok ce konzolazi biti u istoj situaciji kao i sada. Mozda i goroj, buduci mi uskoro dobivamo dx12 koji ce se zasigurno u tom periodu moc koristit, a napredak tu ne mora stat. Konzole ce pak ostat tamo gdje su bile pocetkom 2014.

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
Frenkyca kaže...
njuskac kaže...

Sigurno ti je stavljeno da ti pretvara paypal valutu u kune a ne tvoja banka tj ti... tako je meni uvijek vise ispadalo dok  nisam vidio da pod opcijama ima dolje da to promijenis

Di ej tocno ta opcija?

Ja imam povezanu deviznu Visu electron sa PP-om i uvjek na nju stavim valutu u kojoj placam, ali na samom PP-u nigdje ne vidim doticnu opciju.

Evo kako to izgleda na ispisu, on pise da je pretvarao u kn, ali je fee 0, s tim da ima PP ima uzasan tecaj.

Ali neznam kako se moze naplatit u kn sa deviznog racuna?!

Evo kako to izgleda u PP-u:

http://www.pohrani.com/?3D/fK/4DY3GSuq/pp.jpg

EDIT: konzole nemaju 7870 klasu grafike, nego 7850 klasu (dakle ne bas tu grafiku, nego nesto custom sto se bazira na 7850) ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 9:21 (disco).
16 godina
Dado_ZG78 kaže...
MEGATAMA kaže...

Uh.. baš bi me živciralo da mi karta ovak šuška, cccc..  

A htio sam si ubost 970-tku oko Božića, hm..

Kolike su šanse da se potrefi takav problem?

A gle... to ti je čista lutrija, iako vjerujem da je problem sa prilično malim brojem kartica, tako da nebi trebalo biti problema. Baš osluškujem svoju 980 na full loadu - srećom, ništa se ne čuje :)

13 godina
disco kaže...
Frenkyca kaže...
njuskac kaže...

Di ej tocno ta opcija?

Ja imam povezanu deviznu Visu electron sa PP-om i uvjek na nju stavim valutu u kojoj placam, ali na samom PP-u nigdje ne vidim doticnu opciju.

Evo kako to izgleda na ispisu, on pise da je pretvarao u kn, ali je fee 0, s tim da ima PP ima uzasan tecaj.

EDIT: konzole nemaju 7870 klasu grafike, nego 7850 klasu (dakle ne bas tu grafiku, nego nesto custom sto se bazira na 7850) ;)

Ja sam pri samom plaćanju našao opciju za to - ali moram priznat da nije bila bas ocita/ dobro vidljiva i da sam se skoro zeznuo.  Mislim da je bilo negdje sitnim slovima "Other options" pored iznosa koji je pisao u HRK za platiti. A racun je bio u eurima jel.

17 godina
Minneyar kaže...
disco kaže...
Frenkyca kaže...
njuskac kaže...

Di ej tocno ta opcija?

Ja sam pri samom plaćanju našao opciju za to - ali moram priznat da nije bila bas ocita/ dobro vidljiva i da sam se skoro zeznuo.  Mislim da je bilo negdje sitnim slovima "Other options" pored iznosa koji je pisao u HRK za platiti. A racun je bio u eurima jel.

Jel bi bio problem da mi puknes skrinsot, ovakav kao moj, cisto da vidim kako su ti naplatili?

Thanks ;)

13 godina
Gtx 9xx Club

http://imgur.com/pKIBEPs

Naplacen tocno iznos racuna, ni lipe vise...

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 9:55 (Minneyar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Minneyar kaže...

http://imgur.com/pKIBEPs

Naplacen tocno iznos racuna, ni lipe vise...

Hvala, sada, nasao tu opciju, da ona je bas kod samog placanja, i ja sam se naravno zeznuo, dakle ocito je govno prvo pocupalo starnu valutu pa pretvorilo u Kn i onda ponovno u stranu, fantasticno, platio sam duplu konverziju.....a dobro, na greskama se uci {#}

EDIT: a bas probao sad na jos jednom sajtu, i ne nude svi tu opciju....nista mi nije jasno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 10:01 (disco).
13 godina
Gtx 9xx Club

Ajd bar je sva ova rasprava nekom pomogla...

TL;DR Paypal ne naplacuje nikakav "cut" za kupovne transakcije preko njega vec samo pretvorbu valute... sto se da iskljucit i zaobic uporabom deviznog racuna u stranoj valuti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Minneyar kaže...

Ajd bar je sva ova rasprava nekom pomogla...

TL;DR Paypal ne naplacuje nikakav "cut" za kupovne transakcije preko njega vec samo pretvorbu valute... sto se da iskljucit i zaobic uporabom deviznog racuna u stranoj valuti...

Meni jedino nije jasno kako je PP meni cupao kn sa deviznog racuna (i to iako sam imao odgovarajucu valutu)? (to nije kreditna, nego debitna kartica).

Ali dobro, dosta oftopika...

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 10:34 (disco).
13 godina
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club
Ma nek oni fino predstave grx 960 sa 4gb, pa da i ja bocnem novu grafiku :)
Moj PC  
10 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice