Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.456
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gtx 9xx Club
simpa256 kaže...
mrsmith kaže...

AA je praktički nepotreban već i na 1440p, a kamoli na 4K. To je sad sve već pre**ravanje :)

Jesi siguran u to? Pitam jer mi osobno jako smetaju jaggies. Uvijek jesu i ako mi je nešto smetalo u igrama onda je to bio nedostatak AA. Mnogima ne smeta, znam.

Evo recimo far cry 3 video... 4K i 8xMSAA... ubije framerate. No na youtube videu ne mogu detaljno vidjeti kolika je razlika između slike sa 8x i bez... Mislim da je ne bi trebalo biti. A dok samo ugasiš AA, i na 4K, dobiješ samo tako igriv FPS.

Volio bi vidjeti recimo neku igru na 4K sa i bez AA, zumirano na pojedine objekte kao što su žice, trava, vrata, da vidim da li postoji razlika i kolika.

Trenutno nemam još uvijek karticu pa ne mogu testirati

A meni npr AA ne smeta uopce, ja ga u vecini igara ne koristim na 1280x1024 (slaba mi grafa za to), ali zato Vsync nemogu prozvakat nikako. Tj kad je doticni iskljucen, ono ''kidanje'' ekrana mi jede zivce, bez toga nemogu nikako.

Ajd svakom smeta nesto drugo ;)

12 godina
simpa256 kaže...
njuskac kaže...

Probao sam jos par igri na 3840x2400 rezi.. sve na max šta se moglo uključit..

AC black flag oko 30-40fps

wow  oko 40-60fps ovisi gdje se nalazim

alien isolation 45-60fps

far cry 3 15fps

ryse son of rome 20-25

call of juarez gunslinger 80-100fps

alien vs predator (2010) od svih igri na ovoj se vidi najveca razlika između ove dvije rezolucije,igra izgleda stvarno fenomenalno... oko 28-35fps

Kartica konstantno na 98-99%, temp oko 65c.

Prva je na 2400 ,a druga 1080 rezi.

http://i.imgur.com/jYjUGIo.jpg

http://i.imgur.com/k2Nxjqm.jpg

Jesi probao far cry 3 na max samo bez AA na 4K? Vidio sam video gdje je lik imao isto kao i ti. ali kada je ugasio AA dobio je oko 30tak FPS, a kvaliteta slike je bila odlična. Mislim da je AA potpuno nepotreban na 4K, sudeći na onome što sam vidio

dobio sam nekih 15fps-a, sad je vec igrivo... probao sam i borderlands 2 na 4k i ogromna je razlika u grafici od 1080, čak najveca od svih igri koje sam probao.. igra radi na nekih 50fps, i na 4k sa i bez aa je potpuno isto kod svake igre.. barem ja ne vidim apsolutno nikakve razlike tako da kao što si rekao nema potrebe za aa,a performanse su bolje.

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

kad ste već u 4k i tako to... naime, zanima me ovo... ne znam kako je s tim monitorima ali na ovim običnim HD, kad bi spustio rezu (na ne nativnu) to bi se itekako vidjelo na kvaliteti slike. jel se i tu gubi kvaliteta ili je u igri neki upscaling (ili što već). hvala lijepa i pardon na OFFT.

Ubost ću i ja jednu dogodine jer je ovo fenomenalan deal...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Evo da javim stigla MSI gtx 970 iz Alzashopa  nakon 6 dana perfektno zapakirano sve super brza dostava.... evo par slika za vikend odvrtim par bencheva ako ne i prije....

Moj PC  
15 0 hvala 3
17 godina
Gtx 9xx Club

Cestitam na prinovi a sad klokaj to cudoviste i happy gaming ;-)

Sve nas je vise sa 970 serijom nice nice !

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dobio sam sa grafom cd sa thunder masterom naravno s kojim se može klokati ,on je sad na tvorničkim postavkama ,kako ga je najbolje postavit ?nije da ne tjera igre al ako može bolje zašto ne ! pošto sam novi u tome tražim savjet od iskusnijih ...hvala 

13 godina
zwerrr kaže...

Dobio sam sa grafom cd sa thunder masterom naravno s kojim se može klokati ,on je sad na tvorničkim postavkama ,kako ga je najbolje postavit ?nije da ne tjera igre al ako može bolje zašto ne ! pošto sam novi u tome tražim savjet od iskusnijih ...hvala 

evo ti jednostavni guide za pocetnike, bez diranja voltaze:

http://www.pcgamer.com/how-to-overclock-your-graphics-card/

11 godina
neaktivan

radi se od palit gtx 970 ,samo me zanima na kolko max povećat a kolko smanjit neke stvari ,npr gpu,memoriju,voltazu...hvala

13 godina
zwerrr kaže...

radi se od palit gtx 970 ,samo me zanima na kolko max povećat a kolko smanjit neke stvari ,npr gpu,memoriju,voltazu...hvala

svaka individualna kartica je drukcija i nitko ti ne moze reci brojeve za tvoju... jedini izlaz ti je pratit guide iz gornjeg linka.

ili mozes ukucat random brojeve i riskirat da sjebes karticu, ako ti je tako draze :)

11 godina

Clockas malo po malo, mrvu po mrvu, nikako ne smijes puknut random broj. Citaj taj guide, valjda ima i tema za clockanje, polako samo.

13 godina
Frenkyca kaže...

Evo da javim stigla MSI gtx 970 iz Alzashopa  nakon 6 dana perfektno zapakirano sve super brza dostava.... evo par slika za vikend odvrtim par bencheva ako ne i prije....

Samo kratko pitanje - si dobio/la (?) mozda podlogu za mis s njom? :P Dobro bi mi dosla jedna. I jel bio tocan "expected delivery date" iz prvog maila? Meni pise iduci pon, ali eto jos imam fool's hope da mozda bude u petak :p

13 godina
protjeran
Minneyar kaže...
zwerrr kaže...

svaka individualna kartica je drukcija i nitko ti ne moze reci brojeve za tvoju... jedini izlaz ti je pratit guide iz gornjeg linka.

ili mozes ukucat random brojeve i riskirat da sjebes karticu, ako ti je tako draze :)

Kartica se s defaultnim biosom nemoze nikako syebati, svaki gpu ima limite (tdp)i zastitu od pregrijavanja! Gtx-ice sve throtlaju ili se gase prek drivera od 95stupnjeva pa do 99 ovisi o seriji..lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
Stjepanj kaže...
* * *

Kartica se s defaultnim biosom nemoze nikako syebati, * * *

Reče Stjepan i osta živ. Pa znaš li koliko sam novih pobacao 8800 GTS, koliko novih ATI X700, pa ni prašina se nan jih nije uhvatila kako treba... ali ne bitno.. ono što me posebno zanima jeste da osjetim kako se u obrazima crveni... pardon zeleniš, jer vidim da ti pod Moj PC u opciji GPU piše Onboard (i imaš neki tužan smajli, da ti se nije ne-daj-bože šta desilo) i ako je ikako moguće, ak ne ovdje onda u PM napiši mi koliko godina imaš. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2014 20:29 (Envy).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Envy u kojem ti ledenom dobu zivis? danasnju grafu je nemoguce skuriti(osim ak je polijes benzinom i zapalis), u ono doba dok si ti kupio te kartice nije bilo nikakvih zastita danas je stvar totalno drugacija i ocigledno si neupucen, DA! svaka kartica u svom biosu ima ukucan minimalan i maximalan tdp koji podnosi, kao i voltazu itd{#}!

a ako te zanimaju sve moje grafe procesljaj malo temu slike hardwera da se nebi iznenadio brojem...{#}lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2014 20:37 (Stjepanj).
Moj PC  
9 1 hvala 4
17 godina
Envy kaže...

Pa znaš li koliko sam novih pobacao 8800 GTS

Koliko?

Reci nam...

17 godina
Minneyar kaže...
Frenkyca kaže...

Samo kratko pitanje - si dobio/la (?) mozda podlogu za mis s njom? :P Dobro bi mi dosla jedna. I jel bio tocan "expected delivery date" iz prvog maila? Meni pise iduci pon, ali eto jos imam fool's hope da mozda bude u petak :p

Nisam dobio nikakvu podlogu za mis ne znam tko ti to rekao da se dobiva niti igdje pise... da tocno pisalo u utorak i tad je stigla samo ja nisam mogao primit pa sam za danas trazio dostavu... sve profesionalno imas da pratis posiljku tocno vidis kad je gdje i uz to dobijes poruku na mob kad hoces dostavu... i jos te kurir njihov taj dan 10 min prije nego ti dode doma zove na mob

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ja sam sa svojom MSI GTX 970 gaming 4G dobio podlogu za mis ali ja sam je kupio u futuri it.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Gtx 9xx Club

takodjer je dobio kupljeno u adm-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Blago vama kakva je podloga? vidim sada pise da samo ove prve koje su stigle da su sa njime isle

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2014 22:35 (Frenkyca).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Frenkyca kaže...
Minneyar kaže...
Frenkyca kaže...

Nisam dobio nikakvu podlogu za mis ne znam tko ti to rekao da se dobiva niti igdje pise... da tocno pisalo u utorak i tad je stigla samo ja nisam mogao primit pa sam za danas trazio dostavu... sve profesionalno imas da pratis posiljku tocno vidis kad je gdje i uz to dobijes poruku na mob kad hoces dostavu... i jos te kurir njihov taj dan 10 min prije nego ti dode doma zove na mob

Thx, super. Vidim da oni i prek noci operiraju po tim paketima, uz malo srece bi mogla vec sutra biti u HR. Mislim da cu cim vidim na trackeru da je u HR ih zvati i pitat dal ce bit do petka popodne, i ak ne jel mogu doc po to kod njih. Samo da ne moram jos citav vikend cekat i trest se u iscekivanju

12 godina
Gtx 9xx Club
Moj PC  
3 2 hvala 4
16 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

AMD ima bolje riješene neke stvari, da. 390X će biti zanimljiva stvar, samo kad bi malo brže stigla (tek Q2 2015.).

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
Gtx 9xx Club

uf, to su ipak malko preskupe igračke za mene, ja ipak čekam gtx 960 ili buduću r9 380

a pošto ću grafu i monitor ionako uzimati negdje u sred ljeta iduće godine, taman će se valjda sve iskristalizirati do tada

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Ali za 90% igrača koji još uvijek koriste single-card setup... mislim da ovo ne znači ništa. Tu je ipak još uvijek 980 top :)

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn -II- Bnet: Gaap#2615
12 godina
Gtx 9xx Club

Ovo je test za one koji koriste ili planiraju koristit tu klasu grafa u SLI/CF a ne single gpu.

Ogroman broj gamera ima predrasude da je nvidia SLI enormno bolje "optimiziran" nego amd CF sto itekako ispada pogresno sa 290/290x serijom.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
MEGATAMA kaže...

Ovo je test za one koji koriste ili planiraju koristit tu klasu grafa u SLI/CF a ne single gpu.

Ogroman broj gamera ima predrasude da je nvidia SLI enormno bolje "optimiziran" nego amd CF sto itekako ispada pogresno sa 290/290x serijom.

Ma slažem se ja s tobom, ali kao što i sam kažeš.. to je za one koji takvu tehnologiju koriste ili planiraju koristiti. Evo recimo u ovoj temi mogu nabrojati na prste ljude koji imaju SLI / CF takve generacije kartica.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn -II- Bnet: Gaap#2615
16 godina
Frenkyca kaže...

Smije li se znat za koliko te kuna olakšala?

kradem mine iz minskog polja
13 godina
dery kaže...
Frenkyca kaže...

352 eura + free shipping = 2675 kn

12 godina
Minneyar kaže...
dery kaže...
Frenkyca kaže...

Jesi kupovao preko paypala?jer ako jesi onda ti paypal uzima jos 5% tako da je cijena onda 369 eura odnosno 2840kn.

13 godina
njuskac kaže...
Minneyar kaže...
dery kaže...
Frenkyca kaže...

Jesi kupovao preko paypala?jer ako jesi onda ti paypal uzima jos 5% tako da je cijena onda 369 eura odnosno 2840kn.

Um ma molim te, o cem pricas? Kakvih 5%? Sve kupovine su free preko paypala, osim currency conversion... a ak placas sa deviznog racuna u stranoj valuti, nema ni toga...

https://www.paypal.com/uk/webapps/mpp/paypal-fees

Da uzimaju 5% po transakciji nitko ziv ne bi prek njih kupovao...

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 11:51 (Minneyar).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice