GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 209.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

MSI GTX 770 TF. Trenutno je ovako stanje(slika). Ali čim ju testiram, odma je temp gore. A fan speed ni na 50%. 

EDIT: Jel moguće da je problem do PCI na matičnoj?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 21:06 (Vrale89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: GTX 7XX Club
Vrale89 kaže...

MSI GTX 770 TF. Trenutno je ovako stanje(slika). Ali čim ju testiram, odma je temp gore. A fan speed ni na 50%. 

Fan speed možeš sam namjestit na programima poput MSI afterburnera. Ako ti trza film može bit i da nemaš dobar codec instaliran. 75C u furmarku je doduše previše, no nije izvan kontrole. Meni ne prelazi 66C kad je sve na stocku, u furmarku. Agresivniji fan profil i temp su oko 63C. Također, ovisi i o protoku zraka u kućištu. I taj idle temp bi trebao ić niže, nije problematičan naravno, no npr. meni se nakon igranja i 60ak C, nakon minute smanji na 26-27C. 

Ne znam dal može PCI bit problem. Ako grafa radi na x16 (provjeri u gpu-z), onda su kartica i slot u redu. Provjeri karticu na drugm kompu ako ne radi RMA i doviđenja

embrace whatever may come
15 godina
neaktivan
Vrale89 kaže...

teško, ali može biti. probaj drugi pci port, ako ga nemaš odnesi je kod nekog prijatelja i probaj na njegov komp

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 21:33 (thaar).
14 godina
Vrale89 kaže...

Pa možda i je.
Koji je model matične?

Jel ima PCI-e 2.0 ili 3.0? 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Hvala puno! Evo ovo je sad testirano i nakon 7 min sam dobio stabilnu temp. I ne ide gore! Pokušao sam staviti Print Screen ali nešta nije htjelo. Ugl. dođe do 75C i to je maximala pri 99% GPU Usage 7 minuta.

EDIT: matična je MSI Z87-G43 PCI 3.0

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 21:47 (Vrale89).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
GTX 7XX Club

Jedno malo off topic pitanje ali na temi za to nitko ne piše ništa, a Vi mi možete dat odgovor.

Dali se isplati prodati MSI gtx 580 lightning extreme 3 gb za 1000 kn?

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
goodie kaže...

Jedno malo off topic pitanje ali na temi za to nitko ne piše ništa, a Vi mi možete dat odgovor.

pa s obzorom na nove cijene boljih grafa, isplati

13 godina
GTX 7XX Club

goodie

Za soma bas i ne, prije 1400-1500. Takva kartica ima svog kupca ako si strpljiv posto joj gaming nije jedina namjena.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)

4 2 hvala 0
12 godina
odjavljen
goodie kaže...

Ma nemoj to prodavat za tako sitne novce. Je grafa stara ali još ima jako dobre performanse i uz to je lightning...Ja sam svoju 5870 nedavno utopio za 800kn...nisu tad još izašle r9 serije ali svejedno ta vrijedi bar 1300kn, minimum.

16 godina
GTX 7XX Club

Nema garancije.......žao mi je prodat ali kako mi se čini ove r9 grafe će spustiti cijene pa sam onda nigdje. Ionako kupujem novu grafu pa zato ova ide dalje...{#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
goodie kaže...

Odlicna grafa i dan danas al steta sta je ubija cijena novih grafa nemoj je odma prodavat ovde na forumu za 1000kn probaj na njuskalo stavit 1400kn i pricekaj koji dan moga bi neko naletit ko jos nije upucen u nove cijene :)
♣ ♥ ♦ ♠
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 0:00 (njuskalo1983).
13 godina
njuskalo1983 kaže...
goodie kaže...

Odlicna grafa i dan danas al steta sta je ubija cijena novih grafa nemoj je odma prodavat ovde na forumu za 1000kn probaj na njuskalo stavit 1400kn i pricekaj koji dan moga bi neko naletit ko jos nije upucen u nove cijene :)

Stari ti si teški fanboy 580 tke...{#}...

Šala, pozdrav prika...

14 godina
GTX 7XX Club

Hehe, ima nas više ovdje koji vole tu staru beštiju, pogotovo taj 3GB LT model.

iclock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

mislim bi li tko od vas dao 1400kn za polovnu 580? r9 270x je 1600kn, nova 660ti je 1400

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 13:34 (thaar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
GTX 7XX Club

1100 da, 1400 teško.

Jer za 1000-1200 idu i 7870 polovne, koje su nove ispod 1400 kuna.

A tu je i 660Ti za 1400 kuna, novcata.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 13:48 (zoharbizo).

1 0 hvala 0
14 godina
GTX 7XX Club

Kako smo mi sa 770gtx fino popu*ili.

[M|C] pleXx
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
janiq kaže...

Kako smo mi sa 770gtx fino popu*ili.

Zašto???

Pa pad cijena nam odgovara, kad za godinu dana ubodemo još jednu u sli, snage samo tako...{#}

13 godina
GTX 7XX Club

A uvijek popu***o.

Naprosto uvijek izlaze nove i bolje stvari,a ako stalno čekaš nikad se ne igraš. Ko bira mas*****ra.

Ja gledam tako da sam kupio 760 i igram se vec 3 mjeseca,uzivam u svim igrama i zasad nemam probleme. jedino c3 neide na 30 maxan,al ta igra je čudovište.

Sad se mogu lupat po glavi,pa mogel sam imati 770 za to novce,ili neki radeon. Al iskreno radeon me nimalo ne privlaci,sve mi to zgleda ko neka spacka,ono sve super specifikacije al ispod haube mi je nekak

Nvidia uvijek bila bolja.

Kad 760 bude slaba,prodat cu je za neku lovu,nadodat nešto i opet ubost neku da vrti igre normalno {#}

Fanboyizam + Egoyzam = Everyday Reality
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
GTX 7XX Club

Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
GTX 7XX Club

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_780_Ti/30.html

Kakav OC{#}...Još je referetnjača...

IMHO čista zvijer - šteta što je preskupa....Da je Nvidia cijenovno ponudila kartice u rangu sa AMD-om, ovi bi bankrotirali...

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
GrimReaperKC kaže...

A uvijek popu***o.

Naprosto uvijek izlaze nove i bolje stvari,a ako stalno čekaš nikad se ne igraš. Ko bira mas*****ra.

Ja gledam tako da sam kupio 760 i igram se vec 3 mjeseca,uzivam u svim igrama i zasad nemam probleme. jedino c3 neide na 30 maxan,al ta igra je čudovište.

Sad se mogu lupat po glavi,pa mogel sam imati 770 za to novce,ili neki radeon. Al iskreno radeon me nimalo ne privlaci,sve mi to zgleda ko neka spacka,ono sve super specifikacije al ispod haube mi je nekak

Nvidia uvijek bila bolja.

Kad 760 bude slaba,prodat cu je za neku lovu,nadodat nešto i opet ubost neku da vrti igre normalno {#}

Kolega, moram se nadovezati.

Imam MSI GTX760 2 GB TF, plaćena u 7. mjesecu cca 2400 kuna.
I to je najjača, najbrža i konkretno, prva koja je ono, nova kartica koju sam imao.
Znači, jedan srednji viši segment tržišta.

I super sam zadovoljan. Do sada, sve što sam pokrenuo, žvače bez yebem ti. I to pri temperaturama koje su smiješne i pri brzini vrtnje ventova (koji su još smiješniji).
I sad dođu ti novi Radeoni. bla bla, svi su se nabrijali, evo neki s GTX770 se već planiraju ubiti, pušiona.
Ok, s jednog stajališta.
Ali ajmo redom.

• Sjetimo se da je AMD došao s osam jezgri, pazite osam jezgri. Kad su došli, što je bilo? Bili su relativno jeftiniji od Intela sličnih ili slabijih performansi. Ali što je razlika? TDP, grijanje i potrošnja. Koja uvelike ide na stranu Intela.
  • Došlo je tih osam jezgri, koje tom istom procesoru, pri znatno višoj temperaturi daju jednake, slične performanse kao neki Intel s četiri punokrvne jezgre.
  • Vratimo se na kartice. Došle su nove Radeonke. Super jeftine (ako gledamo nVidiu), omjer FPS/$ je uvelike na strani AMD-a, ali opet negdje ima kvaka.
  • Gdje? Kažu da se manje griju, kaže da se lakše overclockaju - možda to je istina, ali opet negdje mora biti kvaka.
  • Za mene, dovoljan razlog da ne idem na AMD je podrška s driverima. nVidia gotovo jednom (nekad i 2x) mjesečno stavlja nove verzije, jednostavno iskoči obavijest, skineš - imaš zadnje drivere. Kod AMD-a to nije tako.
  • Meni dovoljan razlog da se ne vraćam na AMD. Pa makar taj support nekada platio 100-200 kuna više.

Što se tiče, opet moje same kartice, GTX 760, s kojojm sam kao što rekoh prezadovoljan, jedino mi je sad žao, što danas za cijenu moje dobijem 4 GB (cjenovno isto kao moja prije par mjeseci).
Eto, to mi je jedino žao.
Znam da će ova grafička kartica, uz redovite apdejtove drivera još barem 15 mjeseci gurati sve naslove na solidnih 60 FPS-a, pri defaultnim stock brzinama.
Kad ne bude mogla, jednostanvo ću je malo clockati, jer kapaciteta, snage i volje ima.

A kad bude pri isteku garancije, ako joj se nešto ne dogodi da mogu putem RMA dobiti novu, tada trenutnu generaciju grafičkih, jednostavno ću je nekom prodati, kome će još uvijek terati igre bez problema, na možda manjoj rezoluciji.
A sebi uz određenu svotu novca ubosti novu.

Ove reference gore (na AMD) nisu namjerne, niti slučajne.
Niti hejtam, niti flejmam, samo iznosim moj neki stav i nahođenje te kod nekih koji sumnjaju, možda potičem i pomažem da promisle.
Da ne srljaju kao guske u maglu.

Bože moj, to je tehnologija. Na kraju krajeva.
Kupiš neki komad hardvera, trenutan je i aktualan te u konačnici na cijeni neko vrijeme.
Kroz neko vrijeme, redovito je to vrlo kratko vrijeme, jednostavno ga zamijeni druga generacija.
To je tako, i hvala Bogu da je tako.
Zato cijene padaju, zato tehnologija napreduje i u konačnici, samo mi u tome profitiramo.

Samo treba taj profit prepoznati.

I zato, long live Kepler GPUs{#} 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina
GTX 7XX Club

Ja se osobno volim igrat na 1080p rezi  na full detaljima, a za to nažalost treba high end grafa.....

Ovaj gtx 780 ti je pojela amd-ove grafe i mislim da ih niti mantle neće spasiti (živi bili pa vidjeli).

Zato sam odlučio prodati svoju grafu za 1000 kn i kupiti gtx 780 ti i igrati bf4 na ultra na 60 fps.

A što se tiče cijene......koliko para toliko muzike.

Moj PC  
2 8 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Riješeno! Problem je bio u CPU! Loše hlađenje bilo i stvaralo probleme. Sada je sve oke!

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
goodie kaže...

Ja se osobno volim igrat na 1080p rezi  na full detaljima, a za to nažalost treba high end grafa.....

Ovaj gtx 780 ti je pojela amd-ove grafe i mislim da ih niti mantle neće spasiti (živi bili pa vidjeli).

Zato sam odlučio prodati svoju grafu za 1000 kn i kupiti gtx 780 ti i igrati bf4 na ultra na 60 fps.

A što se tiče cijene......koliko para toliko muzike.

PA ja igram sa GTX 670 60fps sve na ultra,što ti treba 780ti za takvo nešto??{#}

AUDIOFIL
13 godina
GTX 7XX Club

sudy slazem se s tobom potpuno. kad smo vec kod 8 jezgri i faildozera, mislim da bude ovo s matleom ista stvar. svi su vec nabrijani na mantle ko da je to gotova stvar, kako bijaše i sa faildozerom.

ako mantle i bude to kaj se priča, ko veli da nvidia nece platit amd-u odredjenu svotu da dobije pravo na koristenje te tehnologije. ili da razviju neku svoju xyz tehnologiju na istom principu zaobilazenja dx-a.

ja svoju 760 planiram prodati kad bude stara god i pol do dvije, jos uvijek ce imati god do god i pol garancije,i ubost neku novu best buy kartušu koja tad bude aktualna i opet se nastavil igrati u 30-60 fps-a maxano na 1080p.

igram i uzivam, definitivno ne cupam kosu jer je radeon izbacio 280x,ili jer je 770 sad po cijeni kolko sam ja dao za 760. iza mene je vec 3 mj igranja,nekoliko predjenih igara i 24h gameplaya u bf4 {#}

Moj PC  
3 4 hvala 0
14 godina
GrimReaperKC kaže...

sudy slazem se s tobom potpuno. kad smo vec kod 8 jezgri i faildozera, mislim da bude ovo s matleom ista stvar. svi su vec nabrijani na mantle ko da je to gotova stvar, kako bijaše i sa faildozerom.

ako mantle i bude to kaj se priča, ko veli da nvidia nece platit amd-u odredjenu svotu da dobije pravo na koristenje te tehnologije. ili da razviju neku svoju xyz tehnologiju na istom principu zaobilazenja dx-a.

ja svoju 760 planiram prodati kad bude stara god i pol do dvije, jos uvijek ce imati god do god i pol garancije,i ubost neku novu best buy kartušu koja tad bude aktualna i opet se nastavil igrati u 30-60 fps-a maxano na 1080p.

igram i uzivam, definitivno ne cupam kosu jer je radeon izbacio 280x,ili jer je 770 sad po cijeni kolko sam ja dao za 760. iza mene je vec 3 mj igranja,nekoliko predjenih igara i 24h gameplaya u bf4 {#}

PD 8300 je dostojna konkurencija i5 procesorima SB/IB/HW generacije i to je dokazano, daleko je od faila, pogotovo jer su mnogo jeftiniji a ništa sporiji u svim novim heavy thread naslovima tipa FC3 ili C3.

Po vašim komentarima vidim da se povodite za masom i komentirate gluposti, vaša sveta GTX 760 nije ništa nego neispravna GTX 680 sa isključenim klasterima kako bi radila normalno.

Umjesto da pišete gluposti igrajte se i uživajte, LP.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 1:38 (zoharbizo).
12 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

PD 8300 je dostojna konkurencija i5 procesorima SB/IB/HW generacije i to je dokazano, daleko je od faila, pogotovo jer su mnogo jeftiniji a ništa sporiji u svim novim heavy thread naslovima tipa FC3 ili C3.

Po vašim komentarima vidim da se povodite za masom i komentirate gluposti, vaša sveta GTX 760 nije ništa nego neispravna GTX 680 sa isključenim klasterima kako bi radila normalno.

Može pitanje? Totalno OT, al volio bi da meni i sigurno još masu ljudi objasniš zašto ljudi u Tech forumima stavljaj profilnu sebe i mišića u ogledalu?{#}

nhf...samo pitanje {#}

13 godina
zoharbizo kaže...

Kad me vec citiras da odgovorim...

Ja sam pricao o dolasku faildozera,znaci o prvoj seriji... Najavljivalo se intel killera..Da ne pricam..Bajke.. Dan danas amd nije skinuo intela. I ne nisam fanboy intela,posto imam x2 4400+ athlona(moj ex komp)nego pricam o cinjenicama.

Koliko vidim isto se radi sa mantle-om, svi bruje o tome i kad se brani ati se poziva na mantle,a da nitko vidio konkretno ništa nije. opet,nisam nvidia fanboy, u ex compu sam imao atija. Samo sam rekel da mi nvidija uvijek izgleda puno solidnije.

Mislim da ce mantle ispasti fail. Al volio bih da sam u krivu, itekako {#}

15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Pitanje,

Imam Gainward GTX760 I idle temp mi je oko 55-60 a u loadu dodje do nekih 82, bar tako pokazuje AIDA, problem je u tome da su temp takve otkad sam promjenio maticnu (gigabyte 990fxa-ud3) i uzeo Thermaltake Chaser A31 case. Na staroj ploci I kucistu temp u loadu nije isla preko 60.. Sad jel to mozda neki false ocitanje mozda?

Proc je fx8350 sa katanomi temp su isto cudne, 40 idle, 55 load, dok su prije bile 25/45.. pasta I sve je isto..

Nisam winse mjenjao (posao) zasad, pa se to sve jos vrti na starim winsima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice