GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 209.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: GTX 7XX Club
zoharbizo kaže...

Jedino pametno što imam reći je, 290X ili GTX 780 FTW !!

Kakva je situacija sa cijenama, koliko dođu najjeftinije R9 290X i GTX 780?

14 godina
GTX 7XX Club

GTX 780 DCU II OC

R9 290X nemogu niti naći na nabavi.

Treba pričekati još neko vrijeme, na nas su potpuno zaboravili svi vezano za high end.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
zoharbizo kaže...

Pametni su ovi iz Nvidie, testirali su 290X u quiet modu gdje ona ima 10-15% niže perfomanse nego u uber modu i to stavili kao rezultate.

2560*1440P je rezolucija na kojoj su testirali, pa su navodno dobili oko 30% bolje perfomanse zbog quiet moda i manje reze od 4K.

U uber modu na tim rezolucijama će 780Ti biti oko 10-15% ispred 290X a na 4K rezi podjednaka po mojoj procjeni.

A koštati će debelo više...

According to the official data NVIDIA GeForce GTX 780 Ti would perform 30% better than 290X. Of course we are looking at the numbers from NVIDIA, so it’s necessary to take these numbers with a grain of salt. I was told that in ‘real’ benchmarks GeForce GTX 780 Ti is about 20% faster than 290X in Quiet Mode. In Uber Mode R9 290X is still slower than 780 Ti, but only by 13%. If we add 4k benchmarks this number will get even better in AMD favor.

Samo zaboravljaš 290x (95 C + veći TDP ) vs 780 Ti (82 C), do yaya riješen power balancing, masivni overclock i bundle...Sorry 780 Ti je detronao 290x prije nego je sijeo na vrući{#} tron...

UHD 25-30 fps ? Who cares, nigga....

14 godina
DarthMarkus kaže...

Samo zaboravljaš 290x (95 C + veći TDP ) vs 780 Ti (82 C), do yaya riješen power balancing, masivni overclock i bundle...Sorry 780 Ti je detronao 290x prije nego je sijeo na vrući{#} tron...

UHD 25-30 fps ? Who cares, nigga....

Da se nebi iznenadio cijenom?:)

Mislim da će biti nedovoljno brža s obzirom da če koštati osjetno više od 290X.

A i 290X će pod AF coolingom/boljom memorijom i poboljšanim VRM-ovima ići osjetno, a dobro profitira overclockom.

Opet će jedini minus ATiu biti potrošnja i to je to. :)

GTX 780 ili 290X/290, to će biti dvojba.

A inače, i ovako na stocku, 10% prednosti i nije nešto a to je realna prednosti GTX 780Ti, to je na 25 frejmova 2.5 frejma više.

iclock2much
13 godina
GTX 7XX Club

Ne bih rekao da je samo 10 %... Kad se doda OC {#}....

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...

Pričam stock to stock, i 290X ide na 1.150MHZ, misliš da je to mali OC na jezgri za tako hardwerski jak GPU?:)

Pogotovo sa novim memorijskim čipovima i poboljšanim VRM-om, moglo bi to doći bez problema na 1.200MHZ {#}

Ukratko nije baš da jede 290X.

A gledam malo i rezove AMD kartica u BF4, 280X ispred GTX 770, 290X ispred Titana i 780.

Veselo {#}

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 0:46 (zoharbizo).
13 godina
GTX 7XX Club

Sad bulazniš - kartica se u uber modu toliko downclocka da je totalno vruće sranje kao i u quiet modu{#}....

http://www.anandtech.com/show/7457/the-radeon-r9-290x-review/19

Uostalom  zna se da Dice surađuje sa AMD-om....U svem ostalom 770>280x 780OC>290X...A Ti je klasa za sebe i trenutni kralj pored ovih vulkanskih otoka...

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 0:54 (DarthMarkus).
Moj PC  
6 3 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...

Sad bulazniš - kartica se u uber modu toliko downclocka da je totalno vruće sranje kao i u quiet modu{#}....

Uostalom  zna se da Dice surađuje sa AMD-om....U svem ostalom 770>280x 780OC>290X...A Ti je klasa za sebe i trenutni kralj pored ovih vulkanskih otoka...

Da, zato su i rezultati viši kada se overclocka(da se downclocka nebi framerate porastao), daj se poslušaj, bulazniš.

Surađuje i Nvidia sa određenim proizvođačima pa mi to nije opravdanje kada Nvidia ima veći framerate.

Uhvatio si se ko pijan overclocka, 290X se isto može clocknuti, pogledaj koji review.

A s tim da još nismo ni vidjeli nereferente modele.

Lupaj ti TD koliko želiš, samo je pitanje vremena kada ćeš prihvatiti ovo što ti govorim.

780Ti je smiješna kartica, ne jede 290X nego je stock to stock brža 10-tak posto i neće se sigurno clockati koliko i GTX 780 jer se radi o većem i kompleksnijem čipu od GTX 780.

S tim da je i njoj i TDP i potrošnja porasla, ipak je to full GK110.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 1:00 (zoharbizo).
12 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
DarthMarkus kaže...

Pričam stock to stock, i 290X ide na 1.150MHZ, misliš da je to mali OC na jezgri za tako hardwerski jak GPU?:)

Pogotovo sa novim memorijskim čipovima i poboljšanim VRM-om, moglo bi to doći bez problema na 1.200MHZ {#}

Ukratko nije baš da jede 290X.

A gledam malo i rezove AMD kartica u BF4, 280X ispred GTX 770, 290X ispred Titana i 780.

Veselo {#}

Po meni, samo vodeno može "spasit" 290x. jako me zanima što će moć neref. hlađenja donijeti tom kotlu. nisam previše optimističan. OC potencijal će se moć povećat par posto, ali ne možemo očekivat previše. ref. 290x tek na uber modu održava jedva jedvice stabilan max factory boost oc. tek agresivnim fan profilom može održavat taj klok...a na nekoliko mjesta sam ostao {#} kad sam čuo taj zvuk...

embrace whatever may come
14 godina
eywa33 kaže...

Po meni, samo vodeno može "spasit" 290x. jako me zanima što će moć neref. hlađenja donijeti tom kotlu. nisam previše optimističan. OC potencijal će se moć povećat par posto, ali ne možemo očekivat previše. ref. 290x tek na uber modu održava jedva jedvice stabilan max factory boost oc. tek agresivnim fan profilom može održavat taj klok...a na nekoliko mjesta sam ostao {#} kad sam čuo taj zvuk...

Ne razumijem kako možete uopće usporediti ovu turbinu sa hladnjacima tipa Accelero, DCU i WF3X.

Pod custom coolingom će se ona clockati bez problema i sigurno neće raditi na više od 80+C.

iclock2much
13 godina
zoharbizo kaže...
DarthMarkus kaže...

Da, zato su i rezultati viši kada se clocka jer se downclocka u uber modu, daj se poslušaj, bulazniš.

Uhvatio si se ko pijan overclocka, 290X se isto može clocknuti, pogledaj koji review.

A s tim da još nismo ni vidjeli nereferente modele.

Lupaj ti TD koliko želiš, samo je pitanje vremena kada ćeš prihvatiti ovo što ti govorim.

780Ti je smiješna kartica, ne jede 290X nego je stock to stock brža 10-tak posto i neće se sigurno clockati koliko i GTX 780 jer se radi o većem i kompleksnijem čipu od GTX 780.

S tim da je i njoj i TDP i potrošnja porasla, ipak je to full GK110.

Na kolko se kloka r290x ? Stabilno ? Peakana na 95 C ako je u frižideru hlađena tekućim dušikom {#}? zašto bi ja prihvatio ono što ti govoriš ? Imam reviewe, a i predugo sam u inf da mi netko govori šta je Ok....

Daj bože da je tako kako ti kažeš, jel je ja planiram ubosti, a koliko vidim za sada je teški flop...Sorry al malo si pre "crven/pristran" u svom osvrtu, nhf....

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 1:09 (DarthMarkus).
14 godina
DarthMarkus kaže...

Na kolko se kloka r290x ? Stabilno ? Peakana na 95 C ako je u frižideru hlađene tekućim dušikom {#}? zašto bi ja prihavatio ono što ti govoriš ? Imam reviewe, a i predugo sam u inf da mi netko govori šta je Ok....

Daj bože da je tako kako ti kažeš, jel je ja planiram ubosti, a koliko vidim za sada je teški flop...Sorry al malo si pre "crven/pristran" u svom osvrtu, nhf....

Sa adekvatnim hlađenje 1.150MHZ će biti OC prosjek, dolaskom nereferentnih modela, tu dodaj i bolji OC memorije.

Nisam crven, čekam pad cijena GTX780 i dolazak 290X neref modela zajedno sa 290 modelom, tada ću znati što želim kupiti.

GTX780TI je out of the question, rekao sam i zašto.

S tim da nitko od vas ne spominje da BF4 recimo osjetno bolje radi na ATi karticama, Mantle se čeka.

Tu je DX11.2, true sourround i još dosta toga.

Mislim da će se ova trka svesti na GTX 780 vs 290X/290.

290X ref MSI 3600HRK

TF 780

GB WF 780

EVGA ACX 780

ASUS DC 780

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 1:18 (zoharbizo).
12 godina
GTX 7XX Club

Vrlo optimisticno....trebat ce cudo a ne zracno da spusti te temperature na neku normalu,95c se moze spustit realno na koliko 87-90c?I overclockom opet dolazis na tih 95c vrlo vjerovatno,i netreba zaboravit da bi taj GPU rado isao i iznad 95c na stocku da nije zakocen spustanjem takta/performansi i to podosta ako je sudit po testiranjima.Mislim da se AMD full posvetio wiiu/ps4/xone i da im sada to dolazi na naplatu sto se tice napretka u samom vrhu GPU tehnologije ali ok vidjet cemo uskoro sto ce se rijesit nereferentnim modelima.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

Zašto Bizo? Ako hoćeš najjaču karticu,hmmmm ??? Kako velim, daj Bože da bude tako kako ti kažeš, jel i ja čekam neref 290 ko Boga...Samo ja neznam, ova cijena ref 290x-ice FUTURI....Hmmm, nadam se da ne ostane takva...

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 1:15 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...

Vrlo optimisticno....trebat ce cudo a ne zracno da spusti te temperature na neku normalu,95c se moze spustit realno na koliko 87-90c?I overclockom opet dolazis na tih 95c vrlo vjerovatno,i netreba zaboravit da bi taj GPU rado isao i iznad 95c na stocku da nije zakocen spustanjem takta/performansi i to podosta ako je sudit po testiranjima.Mislim da se AMD full posvetio wiiu/ps4/xone i da im sada to dolazi na naplatu sto se tice napretka u samom vrhu GPU tehnologije ali ok vidjet cemo uskoro sto ce se rijesit nereferentnim modelima.

GTX 480 sa dual fan TF coolingom u full loadu na 73C.

Reci mi zašto nebi WF3X ili DC model 290X bio ispod 80C?

DarthMarkus kaže...

Zašto Bizo? Ako hoćeš najjaču karticu,hmmmm ??? Kako velim, daj Bože da bude tako kako ti kažeš, jel i ja čekam neref 290 ko Boga...Samo ja neznam, ova cijena ref 290x-ice FUTURI....Hmmm, nadam se da ne ostane takva...

Ne želim 780Ti, previše novaca za samo 10% više perfomanse koje imam na 1.1GHZ sa 290X i neref coolingom, sigurno. :)

A gledam malo tamo na onom siteu od njemaca, DCII model 780 jeftiniji od referentne, ima nade za 290X onda :)

iclock2much
13 godina
GTX 7XX Club

Čudno mi je to malo (poznavajući Asus)....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
eywa33 kaže...

Ne razumijem kako možete uopće usporediti ovu turbinu sa hladnjacima tipa Accelero, DCU i WF3X.

Pod custom coolingom će se ona clockati bez problema i sigurno neće raditi na više od 80+C.

evo najiskrenije...290x karticu bi prodao odmah za još jednu 770ku, ostatak bi zapio... i bio miran. evo taman malo odigrao kampanju bf4. stavio sam malo agresivniji fan profil na ovoj tf4 kartici. od 50-65C sam pojačao fan eksponencijalno prema 70%. i evo igram 2-2ipo ure...znaš koja mi je max temp? 59C! i uz to mi žena spava ko beba. mogu mislit kako bi spavala sa vulkanima. i da, stavim ruku iznad ispušnog venta, i naravno, osjetno topal zrak...a sad zamislim kako bi mogao kuhat vodu da mi je 290x nutra. 

što se tiče performansi...kad je stavim na ultra, fps je u prosjeku oko 55-60, ovisno kakva je mapa. međutim ja lijepo stavim msaa na x2, ssao..i woalla, fps ne pada ispod 60 na 90% gejmpleja. drugu karticu bi uzeo samo da mogu maxat igre poput bf4, c3 i da ne pada ispod 60.

a što se amd hvata za 4K gaming...{#} mislim ono, 30fpsa u zahtjevnijim igrama. da, baš su napravili 4k gaming stroj. 4k je daleko još uvijek od nas običnih smrtnika, ali i gpu tehnologije. trebat će bar 4godine da ljudi počnu prelazit na takve setupe. što zbog cijene, što zbog snage u kartici da vrti takvu rezu na 60ak frejmova.

embrace whatever may come
14 godina
DarthMarkus kaže...

Čudno mi je to malo (poznavajući Asus)....

Meni ne, čudno mi je jer je balkanistan sheban po pitanju cijena.

Tamo kupiš lijepo GPU i miran si.

Nemaš greške sa 780DC.

Usput, Termi je radio na 94C i sa TF hladnjakom i dva venta temp mu je pala za 21 stupanj u loadu.

Dakle, zračno bez problema ohladi 290X i clockanu.

AMD je štedio na hladnjaku i to je jedini problem.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 1:28 (zoharbizo).
13 godina
GTX 7XX Club

Samo ja još zazirem od tog naručivanja iz vana{#}...A kako vidim vrijeme je za promjene....

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 1:28 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
GTX 7XX Club

Hehe, danas je 290 vani pa ćemo vidjeti kakvo će biti stanje.

A 780 je opasno dobra kupnja isto.

iclock2much

1 0 hvala 0
13 godina
zoharbizo kaže...

Hehe, danas je 290 vani pa ćemo vidjeti kakvo će biti stanje.

A 780 je opasno dobra kupnja isto.

Danas??? {#}

14 godina
GTX 7XX Club

Negdje sam nabasao na 5.11, tako da sam poprilično siguran.

iclock2much

0 0 hvala 1
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
GTX 7XX Club

Will be released in few hours, bio sam u pravu. :)

Inače, odgođena je radi novih drivera pa očekujemo i boost za nju i 290X.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

Ajmo sad Nvidia ponovo dolje s cijenama....{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
GTX 7XX Club

šta je izasao review od 780 ti? ako je samo 10 posto jači od 290x onda i nije nešto.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...

This was confirmed by multiple leaks already, including synthetic benchmarks or some preliminary gaming tests. Today I have some official scores of both cards confronted with each other with the most popular gaming titles.

There are two things that you should know before making any final judgments here. First is that NVIDIA used 2560×1600 resolution for the most of these games. This is very important since AMD clearly targets 4k resolution in their tests. NVIDIA says that if you want to play on 4k resolution, then you need at least two cards in SLI.

Secondly AMD Radeon R9 290X was used in Quiet mode, this is even more important, since it would perform 8-12% better in these tests. I could have added ‘possible’ results based on this knowledge, but I didn’t want to make data out of thin air. Let’s keep it as it is. Most of you would probably use Uber mode for this comparison, but since we are talking about official scores, NVIDIA had to make sure 290X will look (much) worse.

Pametni su ovi iz Nvidie, testirali su 290X u quiet modu gdje ona ima 10-15% niže perfomanse nego u uber modu i to stavili kao rezultate.

2560*1440P je rezolucija na kojoj su testirali, pa su navodno dobili oko 30% bolje perfomanse zbog quiet moda i manje reze od 4K.

U uber modu na tim rezolucijama će 780Ti biti oko 10-15% ispred 290X a na 4K rezi podjednaka po mojoj procjeni.

A koštati će debelo više...

According to the official data NVIDIA GeForce GTX 780 Ti would perform 30% better than 290X. Of course we are looking at the numbers from NVIDIA, so it’s necessary to take these numbers with a grain of salt. I was told that in ‘real’ benchmarks GeForce GTX 780 Ti is about 20% faster than 290X in Quiet Mode. In Uber Mode R9 290X is still slower than 780 Ti, but only by 13%. If we add 4k benchmarks this number will get even better in AMD favor.

@ Zuper, to je osvrt na Nvidinu recenziju GTX 780Ti koju ne treba uzeti zdravo za gotovo.

S tim da su za 290 izašli novi driveri koji su ju podigli pa je skočio i perfomance 290X, a tu je i uber mode u kojem Nvidia nije testirala 290X, znamo svi i zašto.

iclock2much
13 godina
GTX 7XX Club
Oprostite na off topicu, al ovo pitanje nece biti vezano uz AMD :)

Da li se trenutno isplati uzimati neku 7xx s 4GB memorije, da bude "future prof", ili kad stignu igre i monitori koji ce to iskoristavat, vec ce biti nove generacije grafickih kartica?
Il mozda vec sad BF4 na Ultra na 1080p rezoluciji?

A ako je ipak 2GB model isplativiji, koji model koji je dobavljiv u hr ima najbolji omjer cijena kvaliteta?
Nesto nereferentno? Gigabyte?
Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
GTX 7XX Club

to je i moja dilema jer ja mislim igrati na 1080p rezi.E sada treba naći grafu koja će tjerati na toj rezi sve igre uključujući i bf4 te nadolazeće igre iznad 60 fps-a, tako uključiš fino vsync i deri na lock 60 bez trzanja i ostalih sranja.Mislim da bi za to novi gtx 780 ti bio prejak i preskup pa treba po meni ipak vidjeti kako će se pokazati amd-ov mantle, pa ako valja, kupiti r9 290 jer izgleda da omjer uloženo dobiveno je puno isplativiji.

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
1 1 hvala 1
16 godina
GTX 7XX Club

ako vam je bitna memorija mislim da je odgovor na to R9 280X ,ima vaporka za 2250 kn

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice