GTX 560 Ti Twin Frozr 3 (ne core 448)

poruka: 47
|
čitano: 6.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dobar dan, ja sad nisam siguran dali sam trebao ovu temu otvoriti pod overclocking, ili pod grafičkama, ali uglavnom.

Ja sam kupio navedenu grafičku karticu (sa slika), i mene sada zanima: Zašto nigdje na internetu ne mogu naći tu grafičku karticu, niti na MSI-jevoj službenoj stranici?

Dali je to tvornički overclockirana kartica ili ne(ja mislim da nije, jer u MSI afterburneru piše da joj je frekfencija  GPU-a 822MHz, a na službenoj stranici od nVidie piše da je stock clock GPU-a od GTX 560 Ti 822MHz)?

Koliko da ju overclockam(i da je overclockana tvornički, i da ne), kako da znam šta radim?

Slika kutije u kojoj je grafička bila zapakirana. Slika kutije u kojoj je grafička bila zapakirana.
Slika grafičke kartice Slika grafičke kartice
Slika grafičke u radu Slika grafičke u radu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

MSI Afterburner ti pokazuje 822 mhz a na stranici piše za istu 822 i šta sad tu onda neštima?

822 mhz ti je stock clock , nije ocana kartica 100%.

Da malo je čudno šta je nema na službenim stranicama od MSI-a, valjda su zaboravili nije ni ćudo koliko verzije TF postoji i kartica koje ga koriste {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 6:30 (Streetpunk).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: GTX 560 Ti Twin Frozr 3 (ne core 448)

P nije mi ništa čudno, nego sad pitam jel moja kartica tvornički overclockana, ili ne. Čini mi se da nije. A ako nije, to bi značilo da je na meni da je overclockam.
I onda sad očekujem da mi netko kaže dal to što je "Power Edition"  znači da je joj arhitektura poboljšana na način da je brža, i da se ne može više overclockati, ili na način da imam puno više prostora za overclockanje u odnosu na ostale GTX 560 Ti.

Zaboravili?

Oni su tvrtka, to je koda Woksvagen zaboravi na svoju stranicu staviti kakve vrste motora za svoje npr, passate imaju, ne smiju tako griješiti.

Dakle kolko bi ju ja mogao overclockati?
S obzirom da nije overclockana (i ako se može overclockati kak spada), pretpostavljam da se može jako jako overclockati. ?? 

13 godina

Pa već sam ti ja odgovorio da je 822 mhz stock gpu clock za sve GTX 560 Ti.

Nekužim šta te mući oko OC-a , instaliraj MSI Afterburner i diži po malo, dok se ne poćne bacat artefakte, kad nađeš max OC na stock voltaži provjeri si temperature kad je gpu na 100% opterećen.

Neka zahtjevna igra ili kakav bench tipa 3d mark.

Ako su temperature ok, digni voltažu i OC-aj dalje ako nisu  ostavi na stock voltaži.

Predpostavljam da možda power edition ima bolji pwm.

A to šta nisu stavili na starnicu i da je greška... kažeš oni su firma ... znaći ti to ništa ako osoba koja radi na web site-u nije napravila svoj posao , a takvi ljudi koji to rade su obićno u velkoj gužvi na poslu.

1 0 hvala 1
14 godina
Streetpunk kaže...

Pa već sam ti ja odgovorio da je 822 mhz stock gpu clock za sve GTX 560 Ti.

Nekužim šta te mući oko OC-a , instaliraj MSI Afterburner i diži po malo, dok se ne poćne bacat artefakte, kad nađeš max OC na stock naponu provjeri si temperature kad je gpu na 100% opterećen.

Neka zahtjevna igra ili kakav bench tipa 3d mark.

Ako su temperature ok, digni napon i OC-aj dalje ako nisu  ostavi na stock naponu.

Predpostavljam da možda power edition ima bolji pwm.

A to šta nisu stavili na starnicu i da je greška... kažeš oni su firma ... znaći ti to ništa ako osoba koja radi na web site-u nije napravila svoj posao , a takvi ljudi koji to rade su obićno u velkoj gužvi na poslu.

There,i fixed it for you ;)

Volt(V)=SI jedinica za napon.

Što se tiće OC-a

Download MSI Afterburner.

Otključaš napon(imaš tutorial)

nađi stabilni takt memorije,pa core.

Vrti bench kojih 30ak minuta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2012 23:24 (RaZ0R9111).
14 godina

Zar nije to 448 samo drugacija kutija?

Mogao bi je dici na cca 950 bez dizanja napona, zagrijavanje ne bi trebao biti problem.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2012 23:36 (plug-in).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo probat ću sada to sa Metro 2033 kao benchom..

Hvala na pojašnjenju kako podizati volatžu za što se tiče overclockiranja, to nisam znao, tak da ću sad to uključiti u razmišljanje.

I da, piše na kutiji (imaju slike i vidi se sve) triple overvoltage, i 8+1 PWN design. Što to znači?

14 godina
neaktivan

p.s. što se tiče artefakata, znam otprilike što su, ali onda opet, nikada ih nisam vidio.
Malo mi pojasnite te plz. To je koliko sam skužio pojavljivanje kao točnica u svakakvim bojama, ili bilo kakvih točkica po ekranu koje ne bi trebale biti? 

15 godina
Tipkalo kaže...

p.s. što se tiče artefakata, znam otprilike što su, ali onda opet, nikada ih nisam vidio.
Malo mi pojasnite te plz. To je koliko sam skužio pojavljivanje kao točnica u svakakvim bojama, ili bilo kakvih točkica po ekranu koje ne bi trebale biti? 

Da !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...
Vrti bench kojih 30ak minuta.

Ne treba 30 minuta, dosta je 15ak minuta u nekoj zahtjevnoj igri tipa Metro 2033, Bf3...

plug-in kaže...

Zar nije to 448 samo drugacija kutija?

Mogao bi je dici na cca 950 bez dizanja napona, zagrijavanje ne bi trebao biti problem.

GTX 560 Ti 448 je bazirana na GF110 čipu, istom kao i GTX 570, te kaska tek par % za 570kom. Ima 1.3GB GDDR5 memorije te 320-bitnu sabirnicu kao i GTX 570, te 448 CUDA jezgri, 48 više nego obične GTX 560 Ti.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina
neaktivan

Dakle... Frekfenciju jezgre sam stavio na 1002MHz (stock 822MHz), f memorije je 2476MHz (stock 2004MHz)

a voltaže sam podesio za: +62mV Core, +30mV memory voltage, i +10mV AUX voltage.

Zašto se driver ruši? :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

nećeš u igrama osjetiti nikakvo poboljšanje ako je držiš na 1000 GPU. Ja sam "staru" TF II držao na 1080 Mhz izluđivao ju naponima a jopet je i u Metrou išla brzo kao i kad je clocknuta bila na 900 Mhz. To dizanje frekvencija GPU-a kod serije GTX 5xxx na Nvidiji ne rezultira povećanjem performansi u igrama koliko bi ti htio.

za benčanje ajde, to prolazi, no u igrama NE. Metro2033 svejedno nećeš moći igrati lagodno na Ultra, već ti lijepo stavi na 900 mhz bez čačkanja po naponu i "mirna Bosna". ako misliš benčat onda diži napone i frekvencije u nebesa jer imaš 8+1 faznu regulaciju (dok je na TF II bila 4+1)

što se tiče "rušenja drivera" vjerojatno ti je napon previsok ili prenizak (ne sjećam se više koliko sam ga dizao u MSI AFTB) nije dostatan za tu frekvenciju ali isprobavaj, malo ga digni ili spusti, nađi neku sredinu dok se ne ustabili.

al opet ti velim. ako misliš samo igrati, niš koristi od tih 1000 mhz vs 900 mhz, pa usudio bih se reći i stock 822 mhz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 11:25 (Strahoslav Trta).

1 0 hvala 0
14 godina
Strahoslav Trta kaže...

nećeš u igrama osjetiti nikakvo poboljšanje ako je držiš na 1000 GPU. Ja sam "staru" TF II držao na 1080 Mhz izluđivao ju naponima a jopet je i u Metrou išla brzo kao i kad je clocknuta bila na 900 Mhz. To dizanje frekvencija GPU-a kod serije GTX 5xxx na Nvidiji ne rezultira povećanjem performansi u igrama koliko bi ti htio.

za benčanje ajde, to prolazi, no u igrama NE. Metro2033 svejedno nećeš moći igrati lagodno na Ultra, već ti lijepo stavi na 900 mhz bez čačkanja po naponu i "mirna Bosna". ako misliš benčat onda diži napone i frekvencije u nebesa jer imaš 8+1 faznu regulaciju (dok je na TF II bila 4+1)

što se tiče "rušenja drivera" vjerojatno ti je napon previsok ili prenizak (ne sjećam se više koliko sam ga dizao u MSI AFTB) nije dostatan za tu frekvenciju ali isprobavaj, malo ga digni ili spusti, nađi neku sredinu dok se ne ustabili.

al opet ti velim. ako misliš samo igrati, niš koristi od tih 1000 mhz vs 900 mhz, pa usudio bih se reći i stock 822 mhz.

stock mu je 880 mhz.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.
14 godina
neaktivan

Ne nego 822MHz.

14 godina
neaktivan

Umm... Veoma ste u krivu..

Metro nema ultra postavku nego Verry High. Uglavnom sve mi radi i tako sa msaa x4, ali bez Advanced DOF, na oko 30-50 fps-a. Dakle to je odlično.

Ali kada overclockiram grafičku karticu, dakle stavim ju na 960Core Clock i 2360Memory clock, onda mogu uključiti i Advanced DOF (što mi na stocku jede oko 10fps-a, zato što pretpostavljam da je ta funkcija veoma veoma neoptimalizirana) i igrati igricu veoma glatko i sve je lijepše, i fps čak skoči.

Dakle evo ovako:

Metro 2033, Verry High (1280x1024), AF x16, MSAA x4, Advanced Physx, advanced DOF, Tesselation, dakle sve na najviše moguće:

FPS tokom samo hodanja, dakle bez borbe : 37-45 FPS

tokom bitaka drži se konstantno na 21-32, dakle odlično, jedva se vidi fps drop, ovo 21 fps lower end je bilo samo negativan spajk u FPSu, dakle to praktički nisam trebao ni uračunati, ali ok. Bez tog spajka fps bi bio 27-32. ALI (ali velikim slovima jer to želim istaknuti) ima ponekad frame dropova, i sam na par sekundi zbrejka igra na stock sveme, čega u potpunosti nema kada overclockam grafičku.

FPS Core Clock 960MHz Core Clock, 2360MHz Memory Clock, +31mV Core Voltage

FPS tokom samo hodanje, bez borbe : 49-57 FPS!!!!

tokom borbi : 25-42. Opet, 25 je bio negativan spajk u FPSu, dakle nisam možda trebao ni napisati. Bez tog spajka bi fps bio 32-42.

I također, primjećujem smanjenje input lagga na jedva primjetivu razinu (primjetiti se uopće može ako se poput mene ciljano provjerava input lagg, inače se uopće ne primjeti ni na stock clocku).

Dakle, ova grafička kartica je nevjerojatna što se tiče FPS povećanja nakon overclockanja!!!!!

Testiranje je rađenu u tunelima u kojima se Advanced DOF ne koristi pretjerano, ali opet se koristi, te čak i na benchmarkima s interneta (Tom's Hardware, Overclockers, i tipa tog) koji su rađeni na high-end konfiguracijama, ne uključe advanced DOF, a AA stave na AAA, a ne MSAA x4, što je zahtjevnije, tako da su ovo odlični rezultati.

Ali, pazite sad ovo.

Moja grafička kartica, kao što sam rekao u prvom postu, ne postoji nigdje na internetu.

Javio sam se trgovini rekavši im da pretpostavljam da je ta kartica ili ukradena iz tvornice, ili na crno uvezena (ADM je trgovina), a oni su mi odgovorili da im pošaljem sliku kutije, i broj "part nuber"-a od grafičke.  Poslao sam im to, i nakon dva sata su mi odgovorili rekavši da su začuđeni i da nikada nisu vidjeli nešto slično, te su mi rekli da im uslikam serijske brojeve na kartici i kutiji te da im pošaljem da oni mogu kontaktirati MSI i vidjeti o čemu je riječ.
Sada... negdje na internetu sam jednom pročitao da ako firmi otkriješ da im netko kopira/krade/piratizira, ili slično, njihove proizvode, da će te oni nagraditi.. Sad se nadam jednoj GTX 680 nakon što razbijemo taj lanac kriminala koji krijmumčare grafičke, al to je vjerojatno samo moja pusta mašta potaknula tu nadu xD
Ali što se tiče grafičke i da ne postoji na internetu niti na službenoj stranici MSI a, to sam ozbiljan. Ni u trgovini ne znaju o čeme je riječ, tako da me baš zanima što će na kraju biti.. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:34 (Tipkalo).
16 godina

ti si izgleda prvi šta je dobija taj model twin fozr III koji nije 448, di se proizvelo majke ti mile

ovo je trebala bit ta grafa  vidi

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 23:30 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne znam sad koja je to graf. trebala biti, ali znam da nešto ne štima. I jedini razlog zašto meni to smeta jest to što ne znam di da skinem službene drivere za tu karticu, koji su napravljeni za rad sa njom za overclockanje, a treba mi pravi driver specijalno napravljen za tu graf iz razloga što ovi se ruše.

16 godina

stavi zadnje drivere za tvoj os,nema za nju nekakav specijalni,ocaj je bez diranja napona 10-15% i to je dovoljno

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:00 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Digni je na 900-950mhz i to je to, moja radi na 950mhz i uredno tjera sve igre nemas potrebe ic na vise.

14 godina
neaktivan

Tvoja? Dakle imaš GTX 560 Ti Power Edition? Ne core 448?

16 godina

vrati je ti njima i reci da tu nešto ne štima te da s njom nisi zadovoljan,uzmi safirku hd7850

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tipkalo kaže...

Tvoja? Dakle imaš GTX 560 Ti Power Edition? Ne core 448?

Ne power edition, ovu imam, ali isto ti dodje ako tvoja nije 448 zato sam ti i napisao da dignes na 900-950

14 godina
neaktivan

U vezi specijalnih drivera.. nisam siguran dal ih ima ili ne.. ali pretpostavljam da ima, jer... odite samo provjerit na MSI-jevu stranicu da za svaku grafičku imaju posebno drivere.

Uglavnom pretpostavljam da postoji specijalizirani driver iz razloga što ta grafička ima drukčiju arhitekturu, i posebna je što se tiče mogućnosti overclockanja, te mi je logično da treba poseban driver da sve to sinkronizira, povezuje, ili šta već driver radi.. Ali najveći motiv za moju pretpostavku da postoji poseban driver je to što mi se ppostojeći driver ruši nakon overclockanja, i čini mi se da ovevoltanje nema nikakvog efekta, jer stavio sam frekfenciju na 1000MHz, bili su artefakti. Povećao sam sa +0, na +61mV core voltage, i artefakti su i dalje bili prisutni u nepromjenjenoj količini, te se u roku od 10 sekundi driver srušio, a to s tom grafičkom nebi trebalo biti, jer se može staviti uredno na +150mV za overclockanje. Dakle nešto tu ne štima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:12 (Tipkalo).
14 godina
neaktivan

Te dvije kartice nisu iste. Moja kartica ima tu posebnu arhitekturu koja služi za super overclockanje (pretpostavljam), zato jer ima taj neki 8+1 PWM dizajm, i piše na njoj "Triple overvoltage", tak da moja se treba puno više moć overclockat.

A trenutno mi radi na stock clocku jer mi ne treba brže radit.

14 godina
neaktivan

S obzirom na izgled tvoje kartice rekao bi da je to 560Ti Hawk, najvjerovatnije prepakirana za nase i slicna trzista. Ne bi me zacudilo i da je refubrished. 

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sve to ima i moja kartica procitaj  gore na linku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:22 (Y2K2).
14 godina
neaktivan

Mislim da si u pravu, pogeldao sam i istraživao malo.. i čini mi se da su to iste fizičke kartice, samo da su drukčije po stock clocku*.. Idem skinut drivere za tu graf i vidjeti kako rade..

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:34 (Tipkalo).
15 godina
neaktivan

Bas je cudno gdje god pogledas ta power edition je 448 core nidgje nema takve sto si ti kupio, najbolje bi bilo da ti kontaktiras trgovinu gdje si kupio i da vidis sa njima, mozda je neka greska.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:52 (Y2K2).
14 godina
neaktivan

Pročitaj moj gornji post, malo je duži. U zadnjem odlomku piše o tom što si mi sad predložio. :)

15 godina
neaktivan

A jbg samo sam onako preletio preko tvog posta pa nisam ni vidjeo da si to napisao uglavnom sretno sa karticom valjda ce otkrit sta je u pitanju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice