Ne slažem se, najgore je nemati toliko izbora
GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
- poruka: 15.735
- |
- čitano: 1.543.009
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
najgore je nemati toliko izbora
Ma kakvi, čim više razmišljaš, važeš, to ti je gore.
Pa na kraju odabereš, kupiš i nisi zadovoljan, pa opet ispočetka.
Šta je ovo došlo nema me zadnje vrime na forumu Stijepko izgorio GTX 1080 i sad kupuje novu iz trgovine GTX 1080ti,ma ko tu koga hebe!=?*
I fura neki 16K komp
Jedna od rijetkih osoba koja ima ma i približno 8K komp je mmm. Stjepanjev PC treba još cca. 3-4 tisuće eura ulaganja :D
Kaže čovjek da jedva čeka prebacit na drugi stroj dva 4K OLED-a 32" i uzeti 8K za primarni stoj. Najgore je imati toliko izbora za napraviti... :(
Sta mu je 4k eura, za to nemre ni 4 x 1080ti uzet, a di je jos maticna za podrsku quad sli, napajanje od 1200w i kuciste di ce mu to stat... Za nabavku jos 3 x 4k minitora nemoram ni pricat, on ima samo jedan.
Ode to na 8k eura samo tako, a sta je najgore i tada bi na 8k gledao slikovnicu u 30fps

Jedino na medium postavkama bi mozda natjerao 60FPS sa 4 komada titan x pascala, a i tad jako ovisi o kojem se naslovu radi zato jer Crysis 3 ide na 54FPS sa dva titana xp na medium, a da ne pricam sta bi bilo kad bi stavio na ultra i ravrtio detalje na max.... na 30 FPS bi bio sretan
Gaming at 8K Resolution
EDIT:
Na very high ide u 24FPS
Pa imaš gore YT kanal čovjeka gdje igra što igra...
O cemu ti pricas, covjek iznad igra na 4k monitoru?
Ja sam ti stavio rezultate na 8K pa pogledaj na sta to lici.
gtx1080 umire na 16k pomocu dsr-a na 2fps-a no bitno je to vidjeti u zivo na 4k ekranu gdje se u recimo watch dogs-u 2 zice od struje jako ljepo i cisto vide na 1km(izgleda bolesno)...bude dosla sad titaniumka ici ce to i na 3fps-a
16k only!
lp
Galax 1080ti Hall of Fame
3x8 pin we have a winner
Posve je nebitno kakvo napajanje imaju Pascali. U pravilu, neće raditi ništa bolje od obične FE. Ista priča kao s 1080.

On konta "u pravilu", odn. "na papiru". Dok u praksi to je kako i sam veliš: AIB kartice će na stocku raditi na ~2ghz bez problema, na 70-75C, a FE ćeš morat vrtit na 100% fana da jedva uspiješ održat takav klok. Dakle, ide i u praksi, no pod cijenu od 20db veće buke o_O
Ne, nego govorim da nabijanje faza, napajanja i sl. ne znači baš ništa. Clockaju se sve jednako. Bile one clockane tvornički ili ti povukao slajder naknadno, sasvim je svejedno. Uostalom, FE u malim brojevima nitko ne drži na zraku, te se kartice kupuju ili za veliki broj komada (4-7+) ili za vodu. Već je više puta dokazano na 1080 i Titan čipovima i karticama da problem kartica nije snaga. Sve lupaju iste limite od 2-2,2GHz, a rezultat ovisi samo o sreći kakav ćeš čip dobiti.
Hlađenje je jako bitno, kolko si ju u stanju ohladit tolko ces izvuc performansi, ovo sve ostalo je nebitno za standardno koristenje, a sta se tice utora za napajanje sasvim je dovoljan jedan x8 utor, ove nebuloze i ocjenjivanje grafe po broju utora za napajanje su biseri neupucenih
Za Pascale. Nije uvijek tako. Problem Pascala je što čip jednostavno udara u zidove koji nisu manjak struje.
Apsolutno je obavezno o taktu grafe na kolko stupnjeva radi, ak ju nemres drzat na 55 stupnjeva mozes se i pozdravit sa 2100MHz, taktovi variraju na svakih cca 5 stupnjeva po 14MHz
EDIT:
Moja radi na 49 stupnjeva na 2114MHz
Ne, nego govorim da nabijanje faza, napajanja i sl. ne znači baš ništa. Clockaju se sve jednako. Bile one clockane tvornički ili ti povukao slajder naknadno, sasvim je svejedno. Uostalom, FE u malim brojevima nitko ne drži na zraku, te se kartice kupuju ili za veliki broj komada (4-7+) ili za vodu. Već je više puta dokazano na 1080 i Titan čipovima i karticama da problem kartica nije snaga. Sve lupaju iste limite od 2-2,2GHz, a rezultat ovisi samo o sreći kakav ćeš čip dobiti.
Ne znam za faze, napajanje čipa i sl. no znam da će na većim temperaturama čip spuštati takt, koliko god ti clockao. Tu, FE kartica nema što raditi pored bilo koje custom AIB kartice, ako ti je mio sluh i ako ti smetaju temperature čipa od 80+ stupnjeva. A takvi smo gotovo svi.
PS. ne znam odakle ti "statistike" o tome tko, kako i za što koristi FE kartice. Idealno bi bilo da ih uzimaju samo oni koji će ih stavit pod vodu ili u gpu farmu par komada. No mislim da je puno veći broj onih koji imaju novaca, vole igrat i kupuju grafičke bez previše znanja je li bolja na kojoj piše FE ili Aorus, Gaming... Youtube je pun takvih. Čisto sumnjam da je više onih koji kartice stavljaju u farmu ili pod vodu.
PPS. Limit od 2,1-2,2ghz je tebi mal? Sto mu gromova, pa AMD ne može preći ni 1500mhz što je nvidia napravila još maxwellom :/
Posve je nebitno kakvo napajanje imaju Pascali. U pravilu, neće raditi ništa bolje od obične FE. Ista priča kao s 1080.
Da sve 5, ali cemu 3x8 mnogima ce trebati i novo napajanje samo zbog te smijurije
Jer kartica sigurno ne udara u power limit i ne throttla zbog toga, nece ici nista vise mhz od obicne FE, izgleda overkill
Dakle, ja ne vidim gdje sam ja u bilo kojem trenutku spomenuo temperature? Možeš me citirati? Ja komentiram samo komentar o napajanju.
Što se tiče statistika; ne, naravno da ih nemam, ali dostupne informacije mi govore da je to tako jer se FE kupuje kad god kupuješ više od jedne kartice. Hladiti dvije AIB kartice s hlađenjem unutar kućišta daleko je teže od "blower" dizajna. Čak i dosta razmaknute (max 4 slot) razlike mogu biti i 10°C. Za jednu karticu bez vode, naravno da je bolje kupiti bolje hlađenu.
Ne znam ni gdje si našao moj komentar da je 2,1 ili 2,2 (koji će gotovo nitko uhvatiti) malo? I ne, ne možemo uspoređivati različite arhitekture po taktu. :)
Da sve 5, ali cemu 3x8 mnogima ce trebati i novo napajanje samo zbog te smijurije
Jer kartica sigurno ne udara u power limit i ne throttla zbog toga, nece ici nista vise mhz od obicne FE, izgleda overkill
To je ono što sam ja rekao. LOL. WTF? Zašto svi pokušavaju ispraviti nešto što ne piše?
Dakle, ja ne vidim gdje sam ja u bilo kojem trenutku spomenuo temperature? Možeš me citirati? Ja komentiram samo komentar o napajanju.
Uf. Rekao si da će FE raditi isto kao AIB, HoF konkretno - što jednostavno nije istina. Čip će bit topliji >>> manji takt >>> neće raditi isto, bez obzira na napajanje, faze i ostale điđamiđe. Hladnjak je ovdje ključan i u konačnici činjenica da kartice neće raditi isto.
Što se tiče statistika; ne, naravno da ih nemam, ali dostupne informacije mi govore da je to tako jer se FE kupuje kad god kupuješ više od jedne kartice.
A koje su to - tebi dostupne - informacije, globalno reprezentativne za to koliko se FE kartice prodaju i za koju namjenu? Jednostavno me nećeš uvjerit.
Evo ti tko kupuje FE kartice.
Tonči kaže...
Ne znam ni gdje si našao moj komentar da je 2,1 ili 2,2 (koji će gotovo nitko uhvatiti) malo? I ne, ne možemo uspoređivati različite arhitekture po taktu. :)
Ovdje, ne?
Uf. Rekao si da će FE raditi isto kao AIB, HoF konkretno - što jednostavno nije istina. Čip će bit topliji >>> manji takt >>> neće raditi isto, bez obzira na napajanje, faze i ostale điđamiđe. Hladnjak je ovdje ključan i u konačnici činjenica da kartice neće raditi isto.
Točno, rekao sam da će čip raditi isto. Nigdje nisam spominjao temperature. Govorimo o napajanju i čipovima, a ne o hlađenju. Hlađenje je irelevantno u tom kontekstu, jer ga smatramo "riješenim" problemom. Piše "čip", ne "kartica". Zamisli da pričamo o automobilima i ja kažem da će 2.0 motor u Passatu 2014 raditi isto kao 2.0 motor u Passatu 2012, a ti mi kažeš da to nije točno jer Passat 2014 voziš na ravnome, a 2012. po parkingu...
Tonči kaže...
Ovdje, ne?
Hmm, citiram sam sebe:
Hmm i gdje ti ovdje vidiš da ja tvrdim da je to malo u odnosu na bilo što ili riječ "malo", "slabo" ili neki sinonim uopće?
Galax 1080ti Hall of Fame
3x8 pin we have a winner
Dakle, ti si gore rekao dae je HoF "pobjednik" zbog 3x8 pinova, na što ja komentiram kako je to besmisleno, jer je njihov dodatak irelevantan s obzirom da to nije usko grlo, a zatim se i sam pitaš što će im to i tvrdiš da to nije usko grlo?!
LOL.
Cemu 8k, nije da ce izgledati ista bolje od 4k. Stovise i gore, jer vecina igara ne koristi teksture tih rezolucija. I na sta onda to lici, ekran velik ko pola sobe i muljageri od tekstura... super, a pogotovo sa snižavanjem kvalitete na medium kao kod Linusa.
A nije ni za benchat kad se gotovo svaka kartica na ovom forumu se jos bori sa 4k high (kamoli ultra)
Točno, rekao sam da će čip raditi isto. Nigdje nisam spominjao temperature. Govorimo o napajanju i čipovima, a ne o hlađenju. Hlađenje je irelevantno u tom kontekstu, jer ga smatramo "riješenim" problemom. Piše "čip", ne "kartica". Zamisli da pričamo o automobilima i ja kažem da će 2.0 motor u Passatu 2014 raditi isto kao 2.0 motor u Passatu 2012, a ti mi kažeš da to nije točno jer Passat 2014 voziš na ravnome, a 2012. po parkingu...
Zapravo nisi, rekao si, citiram "U pravilu, neće raditi ništa bolje od obične FE. Ista priča kao s 1080.". Nigdje ne spominješ čip već karticu ko karticu. No nebitno. Totalno. Zabrijali smo obojica. Poanta priče je da će FE radit slabije od AIB radi hlađenja koje je sretnije odrađeno u većini AIB kartica.
I analogija s autom je... meh. Recimo da bi bila pogođena da je u 2012. Passatu motor ograničen xy faktorom pa ne isporučuje predviđenu snagu, npr.
PS. DarthMarkus ti si ono uzeo Aorus 1080ti? Kako vozi mala? Dokle idu temperature sa malo jačim fan profilom < ako možeš provjeri, recimo na 70% (dokle je uhu relativno bezbolno) pa vidi dokle idu, ako nije problem kad stigneš. Premišljam se uzeti nju, čekati MSIevu ili neku treću, ili pak preskočiti do volte... 980ti još vozi ovo sitno igrica koje zaigram.
Da, bottom line je, FE kartica i Aorus Mega Turbus radit će isto ako objema skineš hladnjak i staviš ih pod vodu.
Prilično očito da se komentar odnosi na napajanje i teško da i ostali to nisu shvatili samo se traži dlaka u jajetu.
Nego, nisam previše pratio u zadnje vrijeme, jel sad moguće modat pascal biose? Gugl nije previše pomogao.
1080Ti stay tuned...
Prilično očito da se komentar odnosi na napajanje i teško da i ostali to nisu shvatili samo se traži dlaka u jajetu.
Nego, nisam previše pratio u zadnje vrijeme, jel sad moguće modat pascal biose? Gugl nije previše pomogao.
Ne. :( - Moguće ih je oduvijek modati, ali ne možeš ih flashati nazad na karticu jer ne prolaze validaciju...
Dakle, ti si gore rekao dae je HoF "pobjednik" zbog 3x8 pinova, na što ja komentiram kako je to besmisleno, jer je njihov dodatak irelevantan s obzirom da to nije usko grlo, a zatim se i sam pitaš što će im to i tvrdiš da to nije usko grlo?!
LOL.
Nisi me shvatio.
Nepotrebno su stavili 3x8 pin na nju, kad referentna iliti FE ima 8+6, svi ostali su je sredili sa 2x8, cemu taj treci konektor koja je njegova svrha
To "we have a winner" je bio sarkazam, 8pin je 150W, 3x150 450W + pci 75W 525W grafa moze da povuce, 3x8pin zadnja grafa na trzistu je bila sta RPD
p.s. da se nasmijete malo