Ja ga jednostavno samo ugasim, sta ce mi upaljen dok ne igram...
GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
- poruka: 15.735
- |
- čitano: 1.542.925
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Sa MSI Gaming X ne možeš pogriješiti, barem po meni.
Jesi li je sredio?
Palit gtx 1080ti GameRock TurboJET4 - ima 4 venta
"GPU temperatures are down by 12C, and up to 6dB quieter during gaming loads compared to traditional coolers"
EDIT:
Evo nas prewiev klik
Sa MSI Gaming X ne možeš pogriješiti, barem po meni.
K'o da gledam bice asus, samo njih jos nije spalio (do sad)
U ovom trenutku dok Palita, Gainwarda i EVGA-e nema jos u prodaji sta se tice 1080ti
Asus Strix
iAorus extreme edition
su najbolji izbor, hlađenje prakticki podjednako, osobno bi uzo Strix jer mi je ljepsa.
Msi Gaming X
i Zotac AMP extreme na ovim modelima nisu bas nesto posebno, na 1080 modelima su super.
Najgori od svih je Inno 3D GTX 1080 Ti iChill X3 Ultra

U ovom trenutku dok Palita, Gainwarda i EVGA-e nema jos u prodaji sta se tice 1080ti
Asus Strix
iAorus extreme edition
su najbolji izbor, hlađenje prakticki podjednako, osobno bi uzo Strix jer mi je ljepsa.
Msi Gaming X
i Zotac AMP extreme na ovim modelima nisu bas nesto posebno, na 1080 modelima su super.
Najgori od svih je Inno 3D GTX 1080 Ti iChill X3 Ultra
Nikakav Extreme Aourus. Ja sam uzeo obični i nema razlike osim u led govnarijama koje još i rade bućkuriše kod extrema (čekiraj owner forum). I +25 Mhz ootb
viši clock.
Onaj power limit je kod nekih prikazan na 125% , a kod nekih 150% . Obadava isto peakaju i uopće nije potrebno flashati novi f4 bios. Detaljnije - neke imaju stock 250w TDP i +50% dostupno, a neke stock 300w sa+25% lufta (moja).
Ja sam prezadovljan. Od Asusa sam odustao zbog nešto više cijene . Jedino što bi pored ovog uzeo to je MSi. Čisto zato što mi kartica izgleda ko čisti sex. Još da je Lightning model tu.....
Ja sam naručio drugu karticu zbog dosta izraženog coil whinea u loadu. Nije da se nebi moglo s tim živjeti, ali za te novce ima bit tiho! Uskoro mi dolazi Strix OC verzija pa možda bude više sreće s njom. Puno se ljudi žali na to, neovisno o proizvođaču, čak i kod FE modela
Jesi li je sredio?
malo je odvijac radio..
Stjepko ne pokušavaj ovo.
Ukratko; lik zaljepio intelov stock na backplate i dobio 5-10 stupnjeva manje (tako veli) jel je backplate svojevrsni heatsink.
Još da pobriše prašinu, di bi mu bio kraj ...
A i kajbl menađment mu je dost dobar.
Ja se niti ne trudim, a složim bolje od ovoga.
To mi nije toliko bitno, ali ovo tu je kriminal.
Koja svrha je zalijepiti heatsink od stock kulera ili bilo kakav heatsink kad sa tog bakarnog "gpu" backplate-a dijela se nece temperatura prebacivati kako treba da taj stock heatsink ima nekog efekta, zar nije bolje da je stavio sam ventilator i vezicama ga pricvrstio kao vecina freakova sto to radi tako je samo nabacio 200g ako ne i vise na karticu koja je poprilicno teska i pocece lagano da se savija
Vec vidim, da ce dolaziti grafe sa ventovima sa zadnje strane, samo je pitanje vremena.
Evo sta kazu o 1080-ci amp extreme:
This gets more troubling at power levels in excess of 220W. Using the default 270W power target, we measured 107°C under the MOSFETs due to a lack of sufficient cooling (technically still acceptable) and 95°C right under the three memory modules closest to that hot-spot. The second reading exceeds the specification by a long shot, and is reason enough not to mess with a higher power target.
Zotac should seriously question the quality of its fans. If the rear-most fan (whose RPM values are transmitted to the controller) stops spinning just below 900 RPM, its hold value of approximately 700 RPM will never be reached because it is too low. In turn, the firmware constantly tries to restart all three fans at their full 1300 RPM, and then lowers the speed until the fan stops again.
Ovo drugo su mozda i rijesili naknadno biosom novim, al ovo sa koma temperaturama mosfeta i memorije na stocku je teski krsh...
Ja jos nisam cuo neke primjedbe na grafu ni na puno reklamacija
Pa no mislio sam na Aorus model, u testu je taj testiran i tako ide naziv pa sam tako i prekopirao, normalno da nece davat 400kn vise radi opasnijeg produzetka "extreme edition" u imenu, hlađenje je ionako isto kao i kompletan izgled grafe, razlika je samo u vecim tvornickim taktovima.
Kaj se tice coil whine-a vidim po youtube-u da nijedan model nije posteđen toga....
Tak jasno GIGABYTE GTX 1080 Ti AORUS EDITION
Stjepko ne pokušavaj ovo.
Ukratko; lik zaljepio intelov stock na backplate i dobio 5-10 stupnjeva manje (tako veli) jel je backplate svojevrsni heatsink.
Još da pobriše prašinu, di bi mu bio kraj ...
A i kajbl menađment mu je dost dobar.
Grozno.
Pa no mislio sam na Aorus model, u testu je taj testiran i tako ide naziv pa sam tako i prekopirao, normalno da nece davat 400kn vise radi opasnijeg produzetka "extreme edition" u imenu, hlađenje je ionako isto kao i kompletan izgled grafe, razlika je samo u vecim tvornickim taktovima.
Kaj se tice coil whine-a vidim po youtube-u da nijedan model nije posteđen toga....
Mislim da su pakovali sa 1080gtx extremom HB bridge i neke dodatne đinđe.
Vjerovatno je tako i sa ovom, pošto sam ja u kutiji dobio goli .
I na kraju kod OC-a je opet do naše famozne lutrije. Lošiji čipovi se pate i sa 2000Mhz, srednji na max 2050, a oni bolji....takve još nisam vidio ni okusio.
Ja sam vidio da idu i na 2080MHz
Šta je ovo došlo nema me zadnje vrime na forumu Stijepko izgorio GTX 1080 i sad kupuje novu iz trgovine GTX 1080ti,ma ko tu koga hebe!=?*
I fura neki 16K komp
E pa sad si cuo, grafa je krsh i na stocku, nikakav oc nije preporucen i ventovi su smece.
Da su ventovi smece nebi grafa bila hladnija od 90 posto modela, mozda je taj netko tko je pisao to sta si kvotao imao model sa greskom, gdje si to uopce procitao i jel ima jos takvih informacija od drugih izvora?
Inace NVIDIA to launch next-gen Volta-based GeForce in Q3 2017
Da su ventovi smece nebi grafa bila hladnija od 90 posto modela, mozda je taj netko tko je pisao to sta si kvotao imao model sa greskom, gdje si to uopce procitao i jel ima jos takvih informacija od drugih izvora?
Inace NVIDIA to launch next-gen Volta-based GeForce in Q3 2017
Pa ventovi su puno manji od dva problema, veci problem se sasvim sigurno ne moze rijesit nikako osim smanjivanjem power limita.. To ti je Toms hardware recenzija...
Šta je ovo došlo nema me zadnje vrime na forumu Stijepko izgorio GTX 1080 i sad kupuje novu iz trgovine GTX 1080ti,ma ko tu koga hebe!=?*
I fura neki 16K komp
Stjepku bi svi vodeći proizvođači trebali davati kartice na njegov "hard" test, pa da onda vidimo čija majka crnu vunu prede.
i osigurati mu par kontejnera za elektronički otpad na adresi
I fura neki 16K komp
Jedna od rijetkih osoba koja ima ma i približno 8K komp je mmm. Stjepanjev PC treba još cca. 3-4 tisuće eura ulaganja :D
Kaže čovjek da jedva čeka prebacit na drugi stroj dva 4K OLED-a 32" i uzeti 8K za primarni stoj. Najgore je imati toliko izbora za napraviti... :(
Taj 4x SLI titani trosi vise struje nego indukcijska ploca, komp mu stoji u kuhinji spojen na onaj old school trofazni šteker