GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
4mal kaže...

dakle history rape kao i sa 980Ti vs TX 

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
12 godina
ZGamer kaže...
picajzla0707 kaže...

Nezz zakaj se trudiš,činjenica je da je kartica izašla sa 200$ manjom cijenom od očekivane u trenutku kad joj ništa nije bilo konkurentno na tržištu.Mogla se uklopit bez čudnih pogleda na najavljivanih 900$,nije-pa super.Kraj priče.

pa i nije baš neočekivano, obzirom na dosadašnje cijene, tonči je malo pobrkao x80 sa x80ti u cijenamakroz generacije, dakle sad je sam pobrkao one klase koje je prije spominjao, ali cijena 1080ti je očekivana obzirom na cijelu 1xxx seriju

9xx serija je bila nešto jeftinija u x80ti serijama, jer je nvidia spustila cijene cijele serije neočekivano u odnosu na 7xx seriju, a sa 1xx je te cijene vratila na 7xx razinu i to je otprilike to

što se tiče rasprave, meni je malo blesavo da se napredak bilo koje vrste banalizira, samo zato jer ne dolazi od strane omiljene tvrtke

zato sam i insistirao da mi tonči odgovori za vegu, jer ima velika očekivanja od nje:

Tonči kaže...

Svima nama koji moramo ulagati u opremu i osuđeni smo na Intel, AMD je strašno pomogao. Jednostavno je bilo krajnje vrijeme. Učine li isto s Vegom prema Nvidiji, svijet će opet zahvaljujući AMD-u biti bolje mjesto.

samo kad se njegova meh filozofija oko 1080ti primijeni na vegu, ne znam kako opravdava ovo gore i kako mu je 1080ti meh i limbo, a vega će "svijet učiniti boljim mjestom "  (zvuči pomalo ko jehovini svjedoci, zar ne )

ne da nije u pravu što se tiče procesora, jer amd je rajzenom napravio čuda za price/performance i budući razvoj u kojem će intel biti prisiljen dati više od onoga što bahato smatraju da nam je dovoljno

nego smatram da nije u pravu kod grafike, jer nvidia koliko god bila pokvarena i puna himbenih trikova, ipak daje daleko više od intela i jednako kao i amd utječe na to da smjenom generacija dobijemo daleko više nego to daje intel

1080ti s porastom perfomansi kao i prijašnje x80ti i cijenom u istom rangu sigurno nije vijest kao rajzen, ali pozitivno je ipak što usprkos nedostatku konkurencije nastavljaju to izdavati i dalje, za razliku od intela koji bi u toj situaciji izdao 1080ti s 0% više perfomansi i naplatio je 200 dolara više (hint - kaby lake)

12 godina
odjavljen

Zapravo je sam CEO

da je brži od titan X-a. Thanks nutcases for buying titanx, you've just been trolled.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...

Za mene je i 1080 i 1440 prošlost. 4K mogu prihvatiti kad dođe sa 144Hz, ali dotad samo 5K@60Hz. Naravno, ne zbog igara, one su na 1440@144 i tu dvije 1080 odrađuju posao ok. Jedan Titan XP ne može ni 4K@60 ni 1440@144 i to je problem. To je taj limbo o kojem govorim.

Točno to, i to je pomalo otužno.

17 godina

Leopard_st  na aparatima(i jos kad se klokne lolchina) 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 19:57 (4mal).
13 godina

Zašto Leo na aparatima budući da ima 2x 1080 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

a koliko je platio svaku + blok

2x1080Ti + RYZEN 1800x 

spavas li mirno leo 

ubojica 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 20:04 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

a koliko je platio svaku + blok

Takve stvari ne možeš znati nikada, tko zna što donosi Vega i ako bude dobra, možda 1080 Ti isto bude promašaj.

A jebga, kad bi se vodio tom logikom, nitko ne bi kupio ništa, tko zna kako Ryzen bude prošao sada je Intel na potezu, opet,

možda nagodinu budemo vidjeli još veći skok kod Intela i zato ja recimo Ryzen preskačem skroz i čekam odgovor druge strane.

Mijenjati to iz generacije u generaciju je skup i preskup sport, daješ puno, gubiš još više, ne isplati se.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 20:15 (Valentin17).
12 godina

cijena 1080 vani bu 700$ = 6000kn

znači u dućanima u hrv bu 7000-8000kn ?

kod nas u nekim dućanima 1080 dođe više neg kaj bu vani 1080 ti.. kak mi na živce idu ove naše lopine

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 20:21 (b00).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Hmm, mislim da ne razumiješ što govorim. Dakle, svaka niža cijena je dobrodošla (naravno), ali onaj tko je htio 8-jezgreni CPU, taj bi ga kupio i za 1100 eura i za 600 eura. Onaj tko želi najbrži GPU kupit će TXP za 1300 eura. Taj nije čekao da dođe 1080Ti jer mu je 1300 eura puno, kao što ne čeka da dođe Ryzen jer mu je 1100 eura puno. Ryzena će uzeti samo ako je 1800X brži od 6900K, u suprotnom će vjerojatno svejedno kupiti 6900K.

Ma da, kako da ne, sad ono svi vole bacat pare :)? Dok NIJE bilo opcije ljudi su kupovali jer im je trbealo za posao ali kad imas opciju nema sanse da ce uzeti puno skuplju opciju koja nudi mozda malo benefita i to u jako malo slucajeva (viseVRAMa) ili nimalo (u brzini). Nema sane da neko kome treba TitanXP nebi radije uzeo 1080Ti s obzirom na brzinu.
Evo meni konkretno "treba" 4 komada i zasto bi dao 5200 EUR (4*1300 TTX) ako mogu dati 3200 EUR (nek je 1080Ti 3rd pary 800 EUR komad kod nas) i rendati istom brzinom i manjom bukom (3rd party ventovi naspram FE only kod TitanXP) ?
Znam konkrento firmi u Hollywoodu u mojoj branši koji su kupovali 30ak komada 1070 umjesto 1080 jer su bile dosta jeftinije a ne toliko % sporije u renderu. A di nece uzimati 1080Ti vs TitanXP.

To da "cijena nije bitna" su BAJKE :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Zapravo je sam CEO

da je brži od titan X-a. Thanks nutcases for buying titanx, you've just been trolled.

Zar je bitno što CEO kaže? Rekao je CEO AMD-a da je FuryX brži od 980Ti, CEO Nvidie da je 1080 hladna na 2.15GHz, da 970 ima 4GB memorije i sl.

LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

Za mene je i 1080 i 1440 prošlost. 4K mogu prihvatiti kad dođe sa 144Hz, ali dotad samo 5K@60Hz. Naravno, ne zbog igara, one su na 1440@144 i tu dvije 1080 odrađuju posao ok. Jedan Titan XP ne može ni 4K@60 ni 1440@144 i to je problem. To je taj limbo o kojem govorim.

Točno to, i to je pomalo otužno.

A bit će samo godina čekanja, vjerujem. Generacija 1100 morat će donijeti barem 4K@60, malo nedostaje. 

4mal kaže...

Leopard_st  na aparatima(i jos kad se klokne lolchina)  

DarthMarkus kaže...

Zašto Leo na aparatima budući da ima 2x 1080 ?

Nije li zamijenio 2x1080 za TXP?

Lewis kaže...

Ma da, kako da ne, sad ono svi vole bacat pare :)? Dok NIJE bilo opcije ljudi su kupovali jer im je trbealo za posao ali kad imas opciju nema sanse da ce uzeti puno skuplju opciju koja nudi mozda malo benefita i to u jako malo slucajeva (viseVRAMa) ili nimalo (u brzini). Nema sane da neko kome treba TitanXP nebi radije uzeo 1080Ti s obzirom na brzinu.
Evo meni konkretno "treba" 4 komada i zasto bi dao 5200 EUR (4*1300 TTX) ako mogu dati 3200 EUR (nek je 1080Ti 3rd pary 800 EUR komad kod nas) i rendati istom brzinom i manjom bukom (3rd party ventovi naspram FE only kod TitanXP) ?
Znam konkrento firmi u Hollywoodu u mojoj branši koji su kupovali 30ak komada 1070 umjesto 1080 jer su bile dosta jeftinije a ne toliko % sporije u renderu. A di nece uzimati 1080Ti vs TitanXP.

To da "cijena nije bitna" su BAJKE :).

Large-scale deployment nije usporediv s "trebam 1-2 kartice". Pitaj npr.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 21:28 (Tonči).
12 godina
Tonči kaže...

Large-scale deployment nije usporediv s "trebam 1-2 kartice". Pitaj npr.

Ma o cemu ti pricas, gdje si izvuko 1-2 kartice ? Gdje sam ja reko 1-2 kartice ? Ja sam imam 6 GPUova i trebam jos 4 ali to je "sitno" so obzirom na ovo o cemu ja govorim
Znaci ekipa koja radi filmove koji mi gledamo u kinima svake godine, uzeli su Octane (10 licenci + pluginova) i 30 komada GPUa za "test" da vide oce moci sa CPU preci na GPU rendering. I njima koji "mlate" milione cijena nije "nebitna" jer kao sto rekoh nakraju su uzeli 30 komada 1070 umjesto 1080 jer 1080 je 15ak posto brza u renderu a dosta skuplja, pogotovo na veliek kolicine.

Neznam sta si htio pokazati sa ovim linkom sto is poslao (deal covjek ima 4 grafe u kompu i testira igru ? I ?). Garantiram da je u trenutku kad je kupovao TTXP bila opcija 1080Ti da bi ustedio 2000 EUR i kupio 4*1080Ti i imao isti framerate/settingse, sve :).

14 godina

To sam ja komentirao odavno već par puta. Oni koji imaju novaca NE BACAJU PARE BEZVEZE kao što neki kod nas na forumu stvaraju famu s komentarima da vani ljudi imaju para pa svi kupuju bezveze najskuplje ovo ili ono. Pa naravno da NE. Isto ko što i kod nas ima svakakvih tako ih ima i vani ali to što im je veći standard ne znači da i oni vani ne gledaju što je bolje za svoje pare !!

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 23:11 (itomic009).
16 godina
odjavljen

Lewis Uopće nisam govorio o tebi. Ti si rekao 4. 4 je solidno, 10 dosta, 30 već lijep broj. Razlika se nakupi. Ne znam što si ti pročitao, ali ono što sam ja gore napisao i stoji je da: kupac koji želi najbrže, uzet će to odmah i neće pitati cijenu. Točka. To nema apsolutno nikakve veze s optimalnom kupovinom, a najmanje kupovinom za posao.

Ne, 30IR neće kupiti 1080Ti umjesto TXP, nego će kupiti dva puta po 4x TXP (što jest napravio) i 4x 1080Ti, sad, čim izađu, kao što je kupio 6950X. Dvaput. :)

Ne znam što si ti pročitao, ali cijela priča vrti se oko činjenice da tržište za najbrže komponente uvijek postoji i da netko tko želi najbrže o tome neće tražiti savjet na Bug forumu. Posve je irelevantno što postoji "pametnija kupovina".

13 godina

Rijetko ali zadnih para postova Tonči piše gluposti,moje iskustvo govori da oni koji imaju para. puno razboritije barataju s njima!!1080ti je daleko bolji izbor i prodajni rezultati će to pokazat,nema tu neke filozofije!!

Izuzeci postoje u svemu,večina če uzet 1080ti a tek nekolicina TX i to je činjenica,pa ne rastu pare na granama!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 23:06 (volegradele).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Lewis Uopće nisam govorio o tebi. Ti si rekao 4. 4 je solidno, 10 dosta, 30 već lijep broj. Razlika se nakupi. Ne znam što si ti pročitao, ali ono što sam ja gore napisao i stoji je da: kupac koji želi najbrže, uzet će to odmah i neće pitati cijenu. Točka. To nema apsolutno nikakve veze s optimalnom kupovinom, a najmanje kupovinom za posao.

Ne, 30IR neće kupiti 1080Ti umjesto TXP, nego će kupiti dva puta po 4x TXP (što jest napravio) i 4x 1080Ti, sad, čim izađu, kao što je kupio 6950X. Dvaput. :)

Ne znam što si ti pročitao, ali cijela priča vrti se oko činjenice da tržište za najbrže komponente uvijek postoji i da netko tko želi najbrže o tome neće tražiti savjet na Bug forumu. Posve je irelevantno što postoji "pametnija kupovina".

Cemu to uopce naglasavat, cinjenica da uvijek postoji netko ko ce nesto kupiti ma koliko to besmisleno bilo je nebitna, pricamo o tome da Titan XP sad nema smisla i to je cinjenica.

12 godina
Tonči kaže...

Ja ne tvrdim da nepostoji trziste onih koj ce kupiti svejedno TTXP ali postiji i jace i skuplje od TTXP ;).

ALI poanta ovoga je da TTXP nece biti brzi od 1080Ti :). N(e)vidia sam kaze da je (ce biti kad izadje) 1080Ti nabrza grafa :). Znaci 1080Ti je i pametnija, bolja i brza kupovina od TTXP u 99% slucajeva.

Ali Ok whatever osla tema u nepovrat :)

16 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Dudu kaže...

Stari ja zivim u njemackoj, ovdje lova nije problem  

Nije poanta u tome možeš li financijski, nego ima li smisla. S druge strane, neobično mi je da pitaš: netko kome je cijena tu irelevantan faktor, ne postavlja to pitanje na forumu nego kupi karticu tako da sortira po cijeni i kupi prvu s vrha. Stoga sam pretpostavio da pitaš jer te zanima smisao te kupovine. O smislu kupovine bi se uvijek dalo raspravljati.

Tonči kaže...

Svakako, kad je tema "racionalno kupovanje", onda Titani to nisu.

Od ovoga smo negdje krenuli. U čemu je točno problem? Što tu nije jasno?

Titani nisu racionalna kupovina jer uvijek dođe slično brza kartica malo kasnije za upola toliko novca. Kad lova nije problem, nije problem. Odeš i kupiš. To tako funkcionira ma koliko mi šutjeli o tome.

P.S. Dok god imaš jednako kvalitetan čip (jednak leak) 1080Ti neće biti brza kao TitanX (Pascal) jer ne  može fizički. 1080Ti je TitanX s defektnim memorijskim kanalom (11/12 radi) i 8 ROP-ova manje. Čip je i dalje isti 16nm Pascal GP102. 8% uža sabirnica, 8% manje ROP-ova i vjerojatno ~8% sporija na visokim rezolucijama, 3-4% na niskim.

P.P.S. Da, postoji Quadro P6000€, ali nisam još vidio da ga itko kupuje za igre. Možda treba 30IR-a nagovoriti ako će GeForce driver raditi na Quadru (moguće da hoće). 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 23:40 (Tonči).
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

P.S. Dok god imaš jednako kvalitetan čip (jednak leak) 1080Ti neće biti brza kao TitanX (Pascal) jer ne  može fizički. 1080Ti je TitanX s defektnim memorijskim kanalom (11/12 radi) i 8 ROP-ova manje. Čip je i dalje isti 16nm Pascal GP102. 8% uža sabirnica, 8% manje ROP-ova i vjerojatno ~8% sporija na visokim rezolucijama, 3-4% na niskim.

Neće biti 8% sporiji, ni 3%... Ajde molim te, benchaj TitanaXP, a netko će ovdje brzo doći i sa aftermarket 1080ti, pa da vidimo. Ni prošli titan nije bio brži od 980ti osim ako je titan bio na vodi, onda je imao šanse, ali sa stock hlađenjem, titan je sporiji iz jasnih razloga.

Titan je uvijek bio iracionalna kupnja za onoga tko nema novac na bacanje. Takav zna da će uskoro izaći xxxti varijanta koja će koštati puno manje za iste ~performanse.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Neće biti 8% sporiji, ni 3%... Ajde molim te, benchaj TitanaXP, a netko će ovdje brzo doći i sa aftermarket 1080ti, pa da vidimo. Ni prošli titan nije bio brži od 980ti osim ako je titan bio na vodi, onda je imao šanse, ali sa stock hlađenjem, titan je sporiji iz jasnih razloga.

Titan je uvijek bio iracionalna kupnja za onoga tko nema novac na bacanje. Takav zna da će uskoro izaći xxxti varijanta koja će koštati puno manje za iste ~performanse.

S obzirom da treba nacrtati: na istim taktovima obje kartice jednako hlađene postizat će jednake taktove ako su čipovi jednako kvalitetni primjerci pa će 1080Ti biti sporija. Ovisno o opterećenju različitu količinu, ali sporija. S obzirom da je broj jezgara jednak i da memorija nije najbitnija, 3% je najvjerojatnija razlika.

Ovo drugo, da - ali ja nisam ni tvrdio drugačije. Samo je picajzla picajzlio pokušavajući spasiti ugled Nvidije pred naletom vitezova našeg doba, AMD-a. 

12 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

za igranje, sve znad RX470 je iracionalna kupnja, bez obzira jel netko imao novaca na bacanje ili ne, i sta sad to znaci da ne treba raditi bolje i skuplje proizvode?

svaka roba ima svoga kupca i kosta tocno onoliko koliko je netko spreman platiti, nebitno da li je to racionalno ili iracionalno, da li je bolje ili losije.

i ove fore "uskoro ce izaci XXXX varijanta necega, su gluposti na koje uopce ne treba obracati paznju jer nema smisla cekati nesto, jer tako nikada nista neces docekati 

npr, nemoj kupovati 1080Ti, pricekaj da izade Vega, mozda bude bolje, i onda, nemoj kupovati Vegu, pricekaj sad ce Volta, mozda bude bolje itd itd itd, totalna debilana.

kupujes GPU, CPU ili cijelo racunalo, dobar dan imam XXX novaca hocu najbolje, najbrze i najljepse sta se moze dobit za te novce sad ovaj tren i gotovo.

naravno  za par mjeseci ce doci bolje, brze i ljepse za istu lovu ili jeftinije, ali sta se moze takav je to posao 

16 godina
odjavljen

Zapravo, ako je suditi po dosadašnjem tempu, kupiti svake dvije godine "1080Ti" za $700 ili svake godine "1070" za $350 dođe na isto financijski, ali prvi godinu uživaš u vrhu. :=) Taman se novi xx70 pojača toliko da bude skoro kao prošli xx80Ti. 

16 godina

$699 bez poreza? Znači oko $800 sa porezom u US.

Kod nas? Ako je bude za 999€ bit će dobro :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Izgleda da je gotovo veselje AMD korisnika  Našli su način kak ubaciti svoje govno u igre s DX 12 apijem. 

http://www.pcgamer.com/nvidia-talks-dx12-including-gameworks-support/

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 7:24 (XXX).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
protjeran
XXX kaže...

Izgleda da je gotovo veselje AMD korisnika  Našli su način kak ubaciti svoje govno u igre s DX 12 apijem. 

http://www.pcgamer.com/nvidia-talks-dx12-including-gameworks-support/

Joj ne kaki, u zadnje vrijeme sve sta igram je "gaming evolved" , ne sjecam se kad sam vidio gameworks logo...

16 godina
odjavljen

Ne bi trebao biti govno. Nemoj unaprijed.

12 godina

rasprave po netu:

So how do they figure that a gpu that is a cut down Titan X to be faster than the Titan X?

Basically, the GTX 1080 Ti makes a small cut to memory/ROPs but more than makes up for that with faster memory. Also the number of CUDA cores and texture units are unchanged, and clock speeds are higher. Overall this puts the GTX 1080 Ti at 11.3 TFLOPs vs. 11 TFLOPs for the Titan X (Pascal).

Or in other words you can think of the 1080 Ti as a higher clocked Titan X with a little less memory.

We'll have to see how it benchmarks of course but it seems likely the 1080 Ti will perform as well or slightly better than the Titan X unless the task requires more than 11GB (and less than 12GB) of memory.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 10:15 (Fanu).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

rasprave po netu:

So how do they figure that a gpu that is a cut down Titan X to be faster than the Titan X?

Basically, the GTX 1080 Ti makes a small cut to memory/ROPs but more than makes up for that with faster memory. Also the number of CUDA cores and texture units are unchanged, and clock speeds are higher. Overall this puts the GTX 1080 Ti at 11.3 TFLOPs vs. 11 TFLOPs for the Titan X (Pascal).

Or in other words you can think of the 1080 Ti as a higher clocked Titan X with a little less memory.

We'll have to see how it benchmarks of course but it seems likely the 1080 Ti will perform as well or slightly better than the Titan X unless the task requires more than 11GB (and less than 12GB) of memory.

Da, samo što se svaki TXP i 1080 može memorijski clockati na 11GHz i do 11,5GHz. Postoji šansa da će se "novi VRAM" (samo usavršeni proces) clockati do 12GHz pa da će tu biti brži, ali neće se promijeniti to da su isključeni memorijski line i ropovi. Čipovi su isti, ništa novoga tu nema.

Da je nekim slučajem riječ o GP102 čipu na novom Sam 14nm procesu mogli bismo govoriti o mogućem višem taktu pa da GP102 uhvati 50-100MHz više, ali to ovdje nije slučaj.

12 godina
Tonči kaže...

Da je nekim slučajem riječ o GP102 čipu na novom Sam 14nm procesu mogli bismo govoriti o mogućem višem taktu pa da GP102 uhvati 50-100MHz više, ali to ovdje nije slučaj.

nije li dosad na tom samsungovom 14nm procesu izašla u seriji pascal 1050/1050ti, pa im je krajnja brzina značajno manja od onih na tsmc 16nm, po čemu bi se mglo zaključiti da je situacija obrnuta od toga što govoriš

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

nije li dosad na tom samsungovom 14nm procesu izašla u seriji pascal 1050/1050ti, pa im je krajnja brzina značajno manja od onih na tsmc 16nm, po čemu bi se mglo zaključiti da je situacija obrnuta od toga što govoriš

Ne bih znao, zaista... postoji milijun razloga zašto bi brzina mogla biti manja. Niži proizvodni proces omogućava više taktove; zato Pascali (i Polarisi) jesu skočili na ~2GHz odnosno ~1,5GHz, otprilike 50% brže nego je bilo ranije na pojedinoj arhitekturi. Ja se arhitekturom procesora bavim najviše teoretski, jer nemam priliku raditi s takvim high-tech procesima (32nm je najfinije čemu sam ikad imao pristup za dizajn i proizvodnju), ali pravilo je takvo i smanjenje procesa osim višeg takta omogućava i manju potrošnju.

E sad. FinFET tranzistori u dizajnu imaju jedan mali problem: podložni su tzv. toplinskim žarištima, vrućim elektronima, degradaciji gate-oxida i sl. što utječe na mogućnosti u dizajnu... kako su riješeni 1050 i 1050Ti, nemam pojma, neću nikad ni saznati jer Nvidia neće te detalje dati vani... moguće je da su štedjeli na nekim stvarima da bi dobili jeftiniji čip... to su kompleksne stvari i nisu baš ni tema za forum niti bi kome pomoglo da ih i znamo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice