Osobno jako volim Crysis serial. Ok 2 i 3 nisu blizu onome što je bila 1 i Warhead ali jednostavno volim feeling igre i vjerovali ili ne ali igra ima i dosta dobru priču. Crysis obavezo odigram barem 2 puta godišnje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stvarno ga trollaš XXX. Kao da govoriš šta će kome BMW M5 od 560ks kad je ionako najveća dozvoljena brzina ~150km/h. Shvati da neki financijski imaju više lufta za određene gušte/hobije i da svak ima različite želje/uvjete. Tako da, nešto što je tebi apsurdno, poput high-end grafa, nekom drugom je sasvim normalno. Isto tako bi netko mogao tebi reći pa čovječe imaš preko 40 godina totalno apsurdno je da igraš igjice i trošiš pare na komp. Kužiš?
A sad nazad na temu. Čini mi se da zaboravljate da za stabilnih 144fps u jako puno igara je potrebno imat zvjerski procesor clockan koliko god ide.. tako da, treba se tu puno više zahtjeva ispunit da bi dobili 144fps @1080p nego 60fps@4K.
Ne ne trolam i ne bacaj optužbe iz rukava. Postao sam statistiku što se najmasovnije igra na PC-ui u tom kontekstu spomenuo bitnost high end grafa, jer očito je kakav hardver traže takvi naslovi. Tu je steam statistika koja može potvrditi slično. To što ti ili ja preferiramo je manje više nebitno, u tom postu mislio sam na globalno stanje tržišta.
Stvarno ga trollaš XXX. Kao da govoriš šta će kome BMW M5 od 560ks kad je ionako najveća dozvoljena brzina ~150km/h. Shvati da neki financijski imaju više lufta za određene gušte/hobije i da svak ima različite želje/uvjete. Tako da, nešto što je tebi apsurdno, poput high-end grafa, nekom drugom je sasvim normalno. Isto tako bi netko mogao tebi reći pa čovječe imaš preko 40 godina totalno apsurdno je da igraš igjice i trošiš pare na komp. Kužiš?
A sad nazad na temu. Čini mi se da zaboravljate da za stabilnih 144fps u jako puno igara je potrebno imat zvjerski procesor clockan koliko god ide.. tako da, treba se tu puno više zahtjeva ispunit da bi dobili 144fps @1080p nego 60fps@4K.
Istina! 4K uglavnom ovisi o snazi gpu-a i puno manje procesora dok se igra na 60hz. Ali sada će izaći 144hz 4K monitori pa ćemo opet imati nedostižnu bitku sa detaljima, fpsom, hercima... Taman kad pomisliš da ćeš moći maxati detalje na trenutnom vrhuncu tehnologije, granice se pomaknu par kilometara .
Mislim da smo trenutno u poziciji da sa jednom karticom - koju, istina, masno platiš - ali možeš gurati 1440p na 144hz ili 4K na 60hz, uz sitne kompromise sa grafičkim šećerom. Ali dostižno je, definitivno. Razmišljam si možda maznit još jednu 980ti, ali onda zavrtim CRYSIS 3, pravu PC igru , i odmah se ohladim od SLI-a
... Druga bi dobro došla, bez daljnjega, ali bilo bi pretjerivanje u 99% slučajeva :)
Jako me zanima veliki Pascal i Vega. Jaaako!
Pa da meni je vec dosadno an 4k60 sterno svima i buducim generacijama da dozive sto ja dve godine za manju lovu nego ja !
Zato idem na zen + cf vega ili pascal na 5k60 ili 4k120+
A zasluge idu
2x680
2x290
2x970
2×furyx/nano
Seya in the future 👽
Ma ne nego opcenito sve fps voznje sport tps igram preko telke sve igram preko telke ...ne igram mp vec godinama
Fulo si...
Možeš se ti i uz monitor izvaliti uz gamepadom ako želiš. Ja recimo neke RPG igram sa gamepadom a FPS miš i tipkovnica obavezno. Ne pada mi na pamet gamepad
Istina! 4K uglavnom ovisi o snazi gpu-a i puno manje procesora dok se igra na 60hz. Ali sada će izaći 144hz 4K monitori pa ćemo opet imati nedostižnu bitku sa detaljima, fpsom, hercima... Taman kad pomisliš da ćeš moći maxati detalje na trenutnom vrhuncu tehnologije, granice se pomaknu par kilometara .
Mislim da smo trenutno u poziciji da sa jednom karticom - koju, istina, masno platiš - ali možeš gurati 1440p na 144hz ili 4K na 60hz, uz sitne kompromise sa grafičkim šećerom. Ali dostižno je, definitivno. Razmišljam si možda maznit još jednu 980ti, ali onda zavrtim CRYSIS 3, pravu PC igru , i odmah se ohladim od SLI-a
... Druga bi dobro došla, bez daljnjega, ali bilo bi pretjerivanje u 99% slučajeva :)
Jako me zanima veliki Pascal i Vega. Jaaako!
Ma sasvim dovoljno 2K na 27" monitoru. Meni ne treba više :)
Jednom su mi stari i mudri ljudi rekli "konja nikad dosta" (na autu, naravno). Isto tako, ja ću mlađim generacijama govorit "gpu snage/fps-a nikad dosta" :) ... Tako da, istina, dovoljna je jedna flagship kartica, ali druga bi isto sjela dobro :)
A je buraz ali treba malo i uživati u igri a ne samo brojati sličice
^ali nema boljeg uživanja nego kad imaš 100+fps.a
Ali opet kad čujem da gejmer kaže da je veči gušt igrat na 55" 4K TV nego na vrhunskom 24-27" monitoru ostanem bez teksta!!Mislim pa nije igranje igre samo gledanje u prekrasnu 4K sliku,i koliki je ustvari razlika 1080p na 24" i 4K 55"!?
Pa, zapravo, veća slika je uvijek bitno bolja od sitnog monitora. :) Šteta što još nema 120Hz TV-a...
Pa, zapravo, veća slika je uvijek bitno bolja od sitnog monitora. :) Šteta što još nema 120Hz TV-a...
Prvo definiraj "sitan monitor". Koliko je to "sitno"? I što je to "veća slika"? Kolika dijagonala? Kolika udaljenost? Masu parametara je ovdje u igri da bi samo tako rekao da je "veća slika bitno bolja...".
27'' na 60-70cm udaljenosti taman. Sad, stavi 55'' na 3m i dođeš na još "manju" sliku, a igrat pred 55'' na nekoj maloj udaljenosti je retardirano.
?
Ali opet kad čujem da gejmer kaže da je veči gušt igrat na 55" 4K TV nego na vrhunskom 24-27" monitoru ostanem bez teksta!!Mislim pa nije igranje igre samo gledanje u prekrasnu 4K sliku,i koliki je ustvari razlika 1080p na 24" i 4K 55"!?
Vizualno bolje je igrat ako se radi o sporijim igrama...Npr. meni je veliki gušt igrat izometrične rpg-ove i strategije gdje ne moram bit ko ninja na mišu...
Ja ću reći pravi gamer koristi oboje....
Najbolje kombinacija jednog i drugog. Gampepad i veliki TV za akcijski RPG, avanture, sandbox, sportske naslove i sl. a monitor+ miš i tipkovnica za FPS-ove, stretegije i sl. To je po meni idealno.
Evo formirana je cijena i kod nas za GTX 1070 i to za grafu sa referentnim hladnjakom za 4.100 kn što je po meni malo žešće papreno - LINK.
Prvo definiraj "sitan monitor". Koliko je to "sitno"? I što je to "veća slika"? Kolika dijagonala? Kolika udaljenost? Masu parametara je ovdje u igri da bi samo tako rekao da je "veća slika bitno bolja...".
27'' na 60-70cm udaljenosti taman. Sad, stavi 55'' na 3m i dođeš na još "manju" sliku, a igrat pred 55'' na nekoj maloj udaljenosti je retardirano.
Pa na 50cm udaljenosti ja volim 32". Velika je razlika i u odnosu na 27", a kamoli 24". :) A probao sam i 55" OLED TV na metar udaljenosti i predobro je.
?
Da, za igrati FPS-ove.
Evo formirana je cijena i kod nas za GTX 1070 i to za grafu sa referentnim hladnjakom za 4.100 kn što je po meni malo žešće papreno - LINK.
Ovaj link je postan jedno 10395 puta na prethodne 3 stranice. Ova trgovina i nije nešto pouzdana pa to treba uzeti s rezervom
Ovaj link je postan jedno 10395 puta na prethodne 3 stranice. Ova trgovina i nije nešto pouzdana pa to treba uzeti s rezervom
Svijet Medija da nije pouzdan???????????? Odakle ti ta informacija, u čemu je nepouzdan???
za te novce imaš https://www.computeruniverse.net/en/products/90656676/msi-geforce-gtx1070-gaming-x-8g.asp

Taj sam. Onda sam kupio R9 290 i dan danas igram sa njom i dalje ću, neću ništa mjenjati jer za 1080p mi ni ne treba jača.
Aha samo se tjesite kak ce te igrat na fhd mozda na mid high
Di nisu zahtjevne igre i engine tipa forstbite
Sadasnji flagshipi koji su 2 koplja od vasih stucaju na fhd zato prestanite trolat i gluposti pisat !
Aaa naslove all max sa filterima max nemoze 980 kamoli 290 eod.
A kaj fali na mid-high ili i niže od toga? Nije to ko prije 15 godina kada se osejtila velika razlika između low-high.
Znam da nije ali ja vidim za druge neznam kad igram na fhd nakon 4k pocne mi se bljuvat jer eto oko se naviklo na sto realisticnu sliku ! Ista stvar kad se prelazilo sa vhs-a na dvd .
Sadasnji flagshipi koji su 2 koplja od vasih stucaju na fhd zato prestanite trolat i gluposti pisat !
sve te igre se rade i za konzole gdje prakticki izgledaju isto kao i na kompu
imas situaciju gdje za 4g stare konzole, sa hardverom koji se nije mjenjao, izlaze iste igre kao i za PC i to na istom engineu
cisto mazanje ociju da ti treba grafa od preko 2000kn da bi igrao te igre na max detaljima - ti max detalji su u biti neoptimizirana sranja poput shitworksa kojima te samo tjeraju da kupujes novi hardver
ili publisheri ne daju developerima dovoljno vremena/novaca da optimiziraju igre za PC i onda izbace smece od porta i racunaju da je PC hardver dovoljno jak da bruteforcea njihov neoptimizirani kod - onda to govno marketing fino upakira u trailer koji ne izgleda ni blizu kao zavrsna igra
na kraju dana, totalno je nebitno jel igras na mid ili ultra kad su razlike mizerne i sluze nvidiji/amdu/intelu za prodavanje hardvera svake godine
jedini napredak su 120+Hz i 1440p+ monitori koji cine bar neku razliku
A sta ti brijes da nije SM...kupujem kodd njih od kad postoje i nakvih problema do sada.. ako je neko nije neko pouzdan onda je to exteme digital !.
Witcher 3 medium i ultra razlika na 1080p zanemariva
4k je druga prica ali za 1080p i medium/high je dovoljno i sa jednom 950/270 karticom
Igram sve na ultra, bilo koju igru, naravno uvijek ima neka opcija koja se mora smanjiti, ali ne vise od jedne opcije u prosjeku po igri, tako da to spada pod ultra.
Joj daj ne pricaj gluposti! imao sam ps3 ps4 imam xbox360 vidi se itekako razlika nemoj da ti se ljudi smijlu bzvz ahhahah placem
Sad pogotvo od ove generacije se trude da budu slicne
Pc-u pogle sto win10 radi sa dx12 xbox ekipa pizdi jel to jasno sad ...
A za onaj shitwworks si upravu ..
tebi je valjda jasno da dijagonala monitora nema veze sa hardwerskim zahtjevima već sama rezolucija?znači ako želiš možeš kupiti 27" fhd monitor bez da dodatno opteretiš gpu=profit?