GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.346
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
4mal kaže...

Odlican rezultat ...jos kad se ocne pascal malo vise komotno ce se taj postotak i povecat jer su titanice vec na svom maximum maximuma 😎💪

Zapravo kada usporediš stari Titan X koji radi na 1500MHz,novi GTX1080 pritom OC na preko 2100MHz jedva bježi Titanu X da kojim slučajem stari Titan X radi na 2100Mhz "oprao" bi GTX1080 samo tako,ali eto GTX1080 ima na sreču visoki takt i noviji tip proizvodnje pa ju to spašava iako ima na papiru manje shadera i 256bita,noviju pascal arhikteturu.Kako god nvidia je napravila efikasniji čip koji je brži od predhodnog najnažnijeg ali sve je to u nekim "oblacima" tajne.GTX 1080Ti,Titan X če sigurno donijeti onaj pravi dobitak perfomansi.Mene zanima kava je situacija sa perfomansama GTX980 vs GTX1080 na sličnim taktovima? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 10:47 (3n3m1).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pa drito to punokrvni maxwel se usporedjuje sa okljastrenim pascalom zato i titan je jaci no 1080 se odlicno drzi pa si mogu mislit kolko ce biti razlika sa 980ti naspram 1080ti i titan x vs tesla 💪

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Problem je samo, iz moje perspektive, što se trenutno titanx može nabaviti dosta jeftinije od GTX1080 FE. Jasno, ova je nova, puna garancija itd, ali je isto tako "stock", vruća, glasna i dolazi ljeto.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Zato neka 1070 oc edition ce biti best buy i pun pogodak kao sto je bila 970 😎

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Nvidia Pascal (2016)

Sorrajte ako je bilo, meni je tek sada iskočilo na Fejsu.

Od idućeg tjedna, 1080 na lageru u ADM-u.
Po još neformiranoj cijeni.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Racunaj oko 6keka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Rezervacije bez cijene, LOL? Može li bianco ček?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 11:06 (Tonči).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Joj treba nazvat msan ili links pa pitat kolko ih je na lageru a ne ove fore gore nemam rijeci 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

iskreno... ko juri vrat slomi

ili.. strpljen spasen.

ne letite ko muve na... strpite se malo, mjesec dva gore dole, dolaze i onda ne-founder kartice koje su svkakao bolje za kupovinu za sve koji ne idu na 3 i 4 kartice u masini.

i cijene malo dok se stabilizuju standardno prva tura hvata ove koji nece da cekaju nego da pbudu prvi u svenmu tu je i premium cijena za te stvari. polako.

mene licno zanima titan pascal verzija ako ce biti uopst, kako su krenuli ko zna... i koliko ce HBM2 uticati na performanse prije svega na kalkulacije i GPU rendering.

Ako je pratiti dosadasnje trendove i odnos performanse i cijene u prosle dve generacije onda dodje da bi za 4x Titan P, mogao uzeti skoro 8x 1070.. sto bi na kraju vjerovatno izaslo na brze sveukupno rendanje.

Ali opet... ostaje da se vidi tako da.. polako

Sta ti mislis Tonci, na staranu igirce. Kako ce nam ici sad rendering sa novom turom i gdje smo sto se CPU botle necka tice...

Meni malo malo pa zna zakucati i 5960X na 100% kada renda 4 frejma odjednom svaka kartica svoj frejm...

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mirkoj kaže...

ili.. strpljen spasen.

ne letite ko muve na... strpite se malo, mjesec dva gore dole, dolaze i onda ne-founder kartice koje su svkakao bolje za kupovinu za sve koji ne idu na 3 i 4 kartice u masini.

i cijene malo dok se stabilizuju standardno prva tura hvata ove koji nece da cekaju nego da pbudu prvi u svenmu tu je i premium cijena za te stvari. polako.

mene licno zanima titan pascal verzija ako ce biti uopst, kako su krenuli ko zna... i koliko ce HBM2 uticati na performanse prije svega na kalkulacije i GPU rendering.

Ako je pratiti dosadasnje trendove i odnos performanse i cijene u prosle dve generacije onda dodje da bi za 4x Titan P, mogao uzeti skoro 8x 1070.. sto bi na kraju vjerovatno izaslo na brze sveukupno rendanje.

Sta ti mislis Tonci, na staranu igirce. Kako ce nam ici sad rendering sa novom turom i gdje smo sto se CPU botle necka tice...

Meni malo malo pa zna zakucati i 5960X na 100% kada renda 4 frejma odjednom svaka kartica svoj frejm...

Sumnjam da ćemo na AiB kartice čekati toliko dugo. 27.5.2016. kreće prodaja FE, a sigurno su već u pripremi i kartice AiB partnera.

13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

upravo to razlog vise da se ne rezervisu kartice sad sa bianco cekom heheh i bez cijene i ista. polako vidjeti sta ima pokupiti nove benchove i onda lagano :)

iskreno ko ide na jednu ili cak i dve kartice mislim da bi bilo isplativo gledati ove hibridne verzije koje ce se svakako pojavljivati. jeste malo skuplje u startu ali i jedna fino vodom haldjena i OCana 1070 ili 1080 pokrivace 90% igrackih potreba

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Odlican rezultat ...jos kad se ocne pascal malo vise komotno ce se taj postotak i povecat jer su titanice vec na svom maximum maximuma 😎💪

eywa33 kaže...

Pa gore je pascal vec na svom maximumu. Eno ti od gamersnexus test par stranica prije sa vodenjakom gdje nije uspio ići nešto više od ovih gore klokova. Ovo je neki prosječni maximum za titana i pascala. Core per core performanse idu u prilog maxwellu pa je takorekuć 10mhz oc na maxwellu 15mhz na pascalu. Bubam, primjer samo. Ali zato se razlika u performansama smanjuje kad se maxwell kloka, sto mozemo vidit u ovim gore benvhevima. Tonči, odakle ovi podaci?

TitanX može još malo gore, ja sam gurao 1600ish. 1080 može do 2100ish.

Uglavnom, neće pomoći više struje, to je to od 1080:

16 godina
odjavljen
mirkoj kaže...

ili.. strpljen spasen.

Dobro govoriš gore, no, prema informacijama od ekipe koja zna što govori (screenshot gore EVGA Kingpin Tin) 1080 je dao što može. AIB zrak i voda za tišinu i temperature i to je to.

Što se tiče Titana novih... ne znam, bojim se da ih nećemo skoro vidjeti. Eventualno ako AMD Vegom prisili Nvidiu na nešto pa Nvidia nekako izbaci GP100-xxx? Možda, ali sumnjam, HBM2 je preskup još, yieldovi su loši, a realno takt koji ima 1080 GP100 ne može ni sanjati. Rezultat je... a bio bi brži, ali ne znam koliko, ne puno.

Rendering? S obzirom na VRAM i brzinu TitanX je i dalje najbolji izbor za to i za computing. Dapače, šira sabirnica mi je daleko korisnija od brzine, mislim da bi mi 1080 bio još gori, nego je u igrama. Sad je prilika kupiti jeftinije još TitanaX. Kolega je rekao bio prodavati naše primjerke neke i sad je "pobjegao" u Rim malo poslovno, ostavio me da se ja opravdavam kupcima koji čekaju... :)

CPU? A 5960X mi je bio OK dosad, ali ja nisam koristio više od 5 Titana istovremeno. Trebalo bi biti dosta. Eventualno Broadwell-E ili ako baš moraš ići na Xeone, ali Xeoni su skok od +100% na cijenu i zamjena ploče za eventualni dual socket, ECC memorija...

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Toliko o cijenama: http://geizhals.eu/?phist=1441887

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Da, Ashes ima (za razliku od RoTTR-a) dobru implementaciju DirectX-a 12 i pokazuje u pravilu što možemo očekivati od DX12 igara. Obje arhitekture imaju situacije u kojima mogu biti u nemilosti, ali Nvidia je zasad u problemu. Postoji glasina da je za Nvidijine kartice async još uvijek isključen u Ashesu pa čekam priliku da provjerim te stvari.

Async ne stoji naveden u specifikacijama kao nužan, zato je moguće biti DX12-compliant i bez njega, no zbog svega u priči, jako je važan. Većina điđa-miđa koje DX12 specificira nije pretjerano korištena niti smo vidjeli velike benefite, ali paralelizacija/async se pokazalo kao kritična novost. Da, ako async radi za 1080 u Ashesu, a rezultati su kakvi jesu, Nvidia ima problem, jer je async predobar (bolji nego sam mislio) benefit od bilo čega drugog što imamo u specsima.

DX12 je omogućio AMD-u da Nvidia više nema prednost zbog drivera pa je AMD uhvatio Nvidiu. Async je šlag na torti, dakle dodatna prednost koja je povrh samog DX12 i njegove multijezgrenosti. Nvidia je prošla lošije utoliko što je već bila dobra u DX11, a dodatna negativnost je što ne podržava async. (zasad se čini tako).

hmhm, znači bit će zanimljivo gledati kako se dalje razvija situacija

...i ne letiti pred rudo s novim nvidiama, jer bi amd mogao biti puno bolja opcija

sad mi je drago što nije obrnuta situacija, pa da izlaze nvidie u cjenovnom rangu na koji ciljam, nego polaris

jel ima kakvih vijesti oko drugih kartica osim ovih 1070 i 1080 i s druge strane 480/x? i ove manje polaris 11

također prema prvim "njušenjima" kakva je ta polaris 11, odnosno u kojem bi rangu današnjih grafa ona mogla biti s tako minimalnim tdp-om?

pitam jer bi svakako išao na 480 ovo ljeto, ali ako bude preko dva soma kuna, možda bi ipak išao na jeftinije (žena, djeca itd...)

16 godina
odjavljen

Bojim se da nemaš što čekati Polaris ako ciljaš rang 1080. No, tako malo znamo o njima da... ne znam. Inače, cijene u Europi za 1080 se čine sulude... vidim gore na onom linku 1075 eura.  

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

To je kod nas preko 8k, a i iz europe sa poštarinom ne bude ispod 8 sve mi se čini... A dobro, ko voli...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

picajzla0707

50W TDP je razina pocetka high-end laptop grafi, kao 960M. Znaci, ako ce biti zbilja tako nizak TDP onda ce kako su sami rekli Polaris 11 biti vise namijenjeni za laptope, a valjda ce biti i neke desktop varijante.

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ova slika pretpostavljam da je s HardOCP. Ono što se tamo piše je stvarno vrhunske kvalitete i nažalost često nerazumljivo laiku. Koliko su na techreportu i pcper teoretičari toliko su na OCP i xtremesystem empiričari. Nije tu samo overclock oni stvarno znaju objasniti zašto nešto radi i kako će raditi kad se drugačije podesi.

Oprostite na digresiji malko se prisjećam.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
odjavljen

Nije, baš je s Kingping Coolinga. Ali Tin zna o čemu govori.

12 godina
Tonči kaže...

Bojim se da nemaš što čekati Polaris ako ciljaš rang 1080. No, tako malo znamo o njima da... ne znam. Inače, cijene u Europi za 1080 se čine sulude... vidim gore na onom linku 1075 eura.  

ne znam jesi meni odgovarao, no ja tu lovu, pa niti puno preko 2000 kuna trenutno ne dam za grafu, zato i ciljam na polaris (a i zbog ovih prednosti koje si napomenuo u dx12)

The_Fichek kaže...

picajzla0707

50W TDP je razina pocetka high-end laptop grafi, kao 960M. Znaci, ako ce biti zbilja tako nizak TDP onda ce kako su sami rekli Polaris 11 biti vise namijenjeni za laptope, a valjda ce biti i neke desktop varijante.

ma znam po potrošnji koji je rang, mislio sam eventualno ima li najava po snazi

480 mi je na piku, za 1080p rezoluciju to mi je i overkill trenutno

no ako će polaris 11 biti snagom barem u rangu današnje 950/370, (i za nekih soma kuna pretpostavljam) ne bi imao ništa protiv i to uzeti bar na godinu dana

bitno mi je samo da se riješim ovog mlažnjaka od gtx570 (tu buku stvarno sve teže podnosim),a  medium/high postavke umjesto ultra mi uopće ne stvaraju neku frustraciju

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Bome epic fail, međutim sad kad gledam čini mi se da su nešto dizajn mijenjali. No opet kingp|n koristi vbulletin dok ovi s hardforuma imaju custom CMS koliko mi se čini.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
odjavljen
Ikarus01 kaže...
Tonči kaže...

Bome epic fail, međutim sad kad gledam čini mi se da su nešto dizajn mijenjali. No opet kingp|n koristi vbulletin dok ovi s hardforuma imaju custom CMS koliko mi se čini.

Što je epic fail? :)

11 godina
Nvidia Pascal (2016)

trenutno 900 chf...cca 5.6k u ponudi je samo jedna za sada znači u eu će biti oko 900€

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Ikarus01 kaže...
Tonči kaže...

Što je epic fail? :)

Moje prosuđivanje koje je na "vrhuncu" još danas od ponoći.

13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

ev imam info od mog dilera. asus 1080 1950KM iliti 1000 eur....

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mirkoj kaže...

ev imam info od mog dilera. asus 1080 1950KM iliti 1000 eur....

Sramotno puno za 256-bitni bus i manje VRAM-a nego na TitanuX... u praksi nikakav boost performansi kad oboje overclockaš na stock zraku.

Nvidia baš ne želi prodaju u Europi.

9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa kolko vidim cijena je 789 eura minimalna

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Pa kolko vidim cijena je 789 eura minimalna

Pratim ovu raspravu i po svemu očekujem prvi udar cijena za ove grafe, i u iščekivanju do 4k...kad ono banana....

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
15 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Ne bi da ljudi kupuju te kartice, 1070 im je najbitniji proizvod.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice