Grafička - da ili ne

poruka: 20
|
čitano: 6.699
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Grafička - da ili ne

Grafička u tom procesoru će bez problema puštat sve filmove. Tako da, ako nećeš igrat, radije uzmi disk od 500gb. To je već nekakav standard.

15 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

Za grafičku pretpostavljam da ne, ali pripazi na disk jer je ovaj koji si linkao pata, a mbo ti nema takav konektor. I da ima, bilo bi ti bolje kupiti sata disk!

Evo ti prijedlozi za disk:

320 GB

500 GB

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 4:30 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

hvala momci...ti savjeti mi stvarno znače...

odlično...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

Još nešto...nisam ni razmišljao do sada...pošto sam zakinut sa prostorom, mislim, nisam, ali hi-fi je popunio dosta toga, ostalo mi je mjesto u regalu, unutar njega tj....u 'rupi'...evo primjera, recimo na ovoj slici gdje je ovaj vcr ili što li već....

http://www.bimfurniture.com/meble/inne_meble/brw/rtv_largo_classic_vbig.jpg

da li će biti frke sa zagrijavanjem, odnosno  pregrijavanjem....

0 0 hvala 0
16 godina

pa mozda bi bilo dobro da eventualno probas napravit rupu iza, jer i Hi-Fi tuner il pojacalo sta imas, isto tako se grije, ja znam, moj Harman/Kardon ima kuciste svo otvoreno i stalno je zagrijan, tako da, nebi bas bilo pozeljno na njega stavljat PC koji ce se grijat i sve to zabit u regal, najbolje iza napravit rupu, cisto da imas protok zraka :)

zasto uzimas ekternu zvucnu karticu, koja ima iste karakteristike kao i intergrirana, 7.1 zvuk...ako ne mislis editirat glazbu, koristit sound bankove, ne vidim bas smisla, bolje da si uzeo zvucnu sa digitalnim izlazom

EDIT:uostalom, zvuk ce ti ionako ic preko HDMI-a u TV, pa ako imas spojen TV sa HiFi-om, onda ce iz TVa izlazit u HiFi

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 22:49 (Tionio).
14 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

Ne bi trebalo bit problema sa pregrijavanjem ako kuciste okrenes sa ispuhom prema gore. Razmisli i treba li ti dodatna zvucna kartica. Istina da ces sa Xonarom imati malo bolji zvuk ali i onboard ima sasvim solidan 7.1. Po ostalim komponentama vidim da se ne razbacujes sa novcem a ta zvucna je petstotinjak kuna.

1 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Ne bi trebalo bit problema sa pregrijavanjem ako kuciste okrenes sa ispuhom prema gore. Razmisli i treba li ti dodatna zvucna kartica. Istina da ces sa Xonarom imati malo bolji zvuk ali i onboard ima sasvim solidan 7.1. Po ostalim komponentama vidim da se ne razbacujes sa novcem a ta zvucna je petstotinjak kuna.

.. uz sitnicu, da je digital audio sporedna zvučna na PCu. (jer šalje jednak digital signal, koji dekodira linija ili tv)..

@ autor, očigledno imaš previše propusta u konfiguriranju, svakako prije kupnje provjeri s nekim frendom da ne pokupuješ besmislene kombinacije.

btw, normalna VGA je ipak preporučljiviji izbor nego onboard. Cijene od 250kn.. jer sve danas ovisi o 3d, Aero, browser, pogotovo media player. To je daleko pametnija investicija nego audio...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 22:57 (ihush).
14 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

filmovi, browser i sl. - nema nikakve potrebe za boljom grafickom od 6410 koju vec placa u procesoru. samo dodatni trosak i zagrijavanje te mogucnost kvara. Cak je i Intelova HD2000 dovoljna a ova koju dobije sa FM1 procesorom je duplo bolja.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

Pa ne razbacujem se boljim komponentama jer kao što rekoh, ovo mi je sekundarni komp, niti to, media player di bi gleda filmove na tv i slušao net radio...digi izlaz na zvučnoj i ne trebam jer me zanima isključivo stereo...cd player imam i gomilu cd-a...tako da dac isto ne igra...bar ne u bližoj budućnosti...a xonar je koliko toliko bolji od integruše....

...konkretno, u ovom prostoru ispod sustava bi stajalo mini kućište, ne na pojačalu, to sigurno ne....

http://i1228.photobucket.com/albums/ee457/pinkfloydmiho/DSC08413.jpg

znači, zanima me grijanje...i još jednom, vidim da ste podjeljeni...da li mogu sa onbord grafom sa hdni-om gledat filmove bez zapinjanja...i kakva bi trebala biti slika...sada gledam divix preko starog pioneera  dv 410 sa hdmi-om...nema igrica....

možda bi čak išla i ova mbo

http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-asus-m4a88t-m-amd-880g-sb710-ddr3-zvuk-s-ata-raid-vga-g-lan-hdmi-matx-s-am3&option=artikl&id_kategorija=05030314&id_artikl=050.303.510

i ovaj proc

http://www.links.hr/?naziv=procesor-amd-athlon-ii-x2-260-box-s-am3-3-2ghz-2mb-cache-dual-core&option=artikl&id_kategorija=05060314&id_artikl=050.603.209

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 0:17 (CONSELIERI).

0 0 hvala 0
14 godina
BlueMax kaže...

filmovi, browser i sl. - nema nikakve potrebe za boljom grafickom od 6410 koju vec placa u procesoru. samo dodatni trosak i zagrijavanje te mogucnost kvara. Cak je i Intelova HD2000 dovoljna a ova koju dobije sa FM1 procesorom je duplo bolja.

Dobro zboris.Ja sam sa HD1000 koju imam u G530 uredno gledao FHD isjecke.Samo pazi da ploca ima DVI/HDMI jer je slika dosta losija preko VGA kada se radi o visokoj rezoluciji.

Clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 0:18 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

Nikakvih problema sa onboard grafickom neces imati. Danasnji mediaplayeri (Mede8er, Popcorn, WDTVlive...) po komponentama su 10x slabiji od te konfiguracije pa bez problema vrte blueray .iso filmove. Za namjenu koju si rekao dodatna graficka i zvucna su ti apsolutno nepotrebne. ako te bas svrbe pare onda radje ulozi u bolje kuciste sa daljinskim.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
BlueMax kaže...

Dobro zboris.Ja sam sa HD1000 koju imam u G530 uredno gledao FHD isjecke.Samo pazi da ploca ima DVI/HDMI jer je slika dosta losija preko VGA kada se radi o visokoj rezoluciji.

Ima mu ploca (koju misli uzeti) HDMI. Stvar je u tome da graficka samo mora podrzavati fullHD izlaz a ako je preslaba (a nije, ni blizu), procesor obavlja dekodiranje. Kod kupovine ovakvih stvari pretjerivanje u nekim komponentama ne donosi apsolutno nista. Ja bi da sam na njegovom mjestu ozbiljno razmislio i o mini ITX konfiguraciji jer ima (nazalost ne kod nas) odlicnih kucista za kupiti koji su ukras u dnevnom boravku a ne rugoba.

@autor

ovaj Athlon i Asusica su ti apsolutno neisplativi, to je proslost. FM1 (ili Intel 1155) je ono sto ti treba.

imas u Portia (tamo pogledaj i ove komponente koje si do sad nabrajao, ista firma samo dosta jeftinije) odlicno opremljenu ECS FM1 plocu na akciji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 0:32 (BlueMax).
14 godina
Grafička - da ili ne
Clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 0:38 (zoharbizo).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

ipak bi isao na plocu sa HDMI-jem.

0 0 hvala 0
14 godina
BlueMax kaže...

ipak bi isao na plocu sa HDMI-jem.

Ovo je najjeftinija sa HDMI-em.Ja imam verziju bez HDMI-a.

Clock2much
16 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

ok....hvala ti plavi...pomoga si...uglavnom, u zadru ima samo linx....a što se tiče soketa, znači da gledam fm 1....i ta ploča ecs, jel to nešto novo...kažeš ok je...i da, definitivno idem na ploču sa hdmi-om....samo je sad pitanje finesa i koju odabrati...i daj molim te za zagrijavanje reci koju pametnu...slika je u jednom od postova gdje sam mislio staviti kućište

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

Neces imat problema sa zagrijavanjem. Svi ti procesori su low TDP. ako ti kuciste ima ispuh u bar malo praznog prostora (u tvom slucaju prema gori) nece bit problema. vise vodi racuna o buci cpu hladnjaka i kucista nego o zagrijavanju. ECS ploce nisu novost samo su na nasem trzistu rijetkost.

Sto se tice kupovine, ne znam zasto su ljudi skepticni prema kupovini na internetu. Ja vec 10 godina osim praznih CD-a i DVD-a nista nisam kupija u obicnom ducanu. sve u web shopovima. razlika u cijeni, s obzirom da ce ti dostava biti besplatna bi mogla ic i priko 20%. Osim toga Portio i Links su ista firma.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Grafička - da ili ne

što da kažem...fala ti...i da...preskočit ću zvučnu...lako je posli stavin...

....sve je počelo kad je dvd riknija....novi malo bolji dođe 700-1000 kn ako ne i više....media centri koje si spomenija nisu loši...ali opet kupuj eksternjak i cifra se penje...čita ovo, ne čita ono....zapinje, ne zapinje....ovako će me doći oko 2600kn...ali miran san...a i kućište nije rukoba...baš je ok...

http://www.links.hr/?naziv=kuciste-lc-power-2049mb-matx-desktop-crno-300w-atx-v2-31&option=artikl&id_kategorija=052643&id_artikl=052.643.072

još da je naći dobru tipkovnicu sa touchom....nešto mini....i ka bog...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice