GPU video konverzija

poruka: 8
|
čitano: 3.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
GPU video konerzija

Pozdrav,

Imam instaliranu grafu ATI HD 3650 AGP u 6 godina starom računulu i često prebacujem video mkv (AVCHD) materijal sa sony fullHD kamere na komp. Video gledam bez problema i bez trzanja na Media Player Classic-u u kojem sam namjestio GPU video akceleraciju. Sve šljaka savršeno. Kad želim snimiti nešto na DVD koristim program ConvertXtoDVD. Ovo je dugotrajno ali učinkovito i kvalitetno riješenje.

Zanima me sljedeće:

Koji program može izraditi DVD fajlove a da koristi GPU akceleraciju ???

Naravno pitam za software koji podržava ATI HD kartice serije 3000.

Ako to riješim, ne moram kupovati novi komp barem sljedećih 2-3 godine  Cool  !

Hvala svima unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
GPU video konverzija

Neznam odgovor, da li si našao neki software?

0 0 hvala 0
17 godina
GPU video konverzija

Samo to convertanje preko AVIVA nedaje dobru kvalitetu slike baš,ali je najbrže.

Skineš AVIVO converter sa ATI stranice, u CCC-u odeš na basic view i vidjet ćeš na početku basic  view-a opciju za konvertanje videa.

Mislim da je podržana HD3 serija, to je ujedno i jedini alat sa gpu akceleracijom convertanja videa kod ati-a.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2010 4:27 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: GPU video konerzija
nick2 kaže...

Pozdrav,

Imam instaliranu grafu ATI HD 3650 AGP u 6 godina starom računulu i često prebacujem video mkv (AVCHD) materijal sa sony fullHD kamere na komp. Video gledam bez problema i bez trzanja na Media Player Classic-u u kojem sam namjestio GPU video akceleraciju. Sve šljaka savršeno. Kad želim snimiti nešto na DVD koristim program ConvertXtoDVD. Ovo je dugotrajno ali učinkovito i kvalitetno riješenje.

Zanima me sljedeće:

Hvala svima unaprijed.

Ti mislis na to da GPU upregnes u rekodiranje iz jednog video formata u drugi jel, s tom grafickom nista od toga kolko znam to moze HD 4800 serija recimo i to se zove kod Ati Accelerated Video Transcoding AVT ili kod Nvidia se to zove Nvidia Cuda ak se ne varam. E sad za to treba program koji podrzava tu opciju  za ATI AVT znam da to moze Cyberlink Power Director iskoristit, a kod Nvidia nisam siguran s kojim se to programom moze.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2010 3:26 (rambox).
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
nick2 kaže...

Pozdrav,

Zanima me sljedeće:

Hvala svima unaprijed.

Ti mislis na to da GPU upregnes u rekodiranje iz jednog video formata u drugi jel, s tom grafickom nista od toga kolko znam to moze HD 4800 serija recimo i to se zove kod Ati Accelerated Video Transcoding AVT ili kod Nvidia se to zove Nvidia Cuda ak se ne varam. E sad za to treba program koji podrzava tu opciju  za ATI AVT znam da to moze Cyberlink Power Director iskoristit, a kod Nvidia nisam siguran s kojim se to programom moze.Cool

Nvidia - Badaboom

Vir prudens non contra ventum mingit...
15 godina
protjeran
I još kod nvidie onaj nero converter neznam sad kak se zove. Možd če ti taj avivo ubrzat obicno pretvaranje. Meni je al ja imam 4670. Mislim
Da tí sa 3000 serijom nećeš moć
17 godina
GPU video konverzija

Zašto spominjete nvidia badaboom kada ima ati-a?Neodlučan

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala rambox.

I ja sam došao do zaključka da moram kupiti novu AGP karticu serije HD 4xxx ili 5xxx.

I to mi je još uvijek jeftinija varijanta nego kupiti novo računalo.

Interesantno da nema više rasprave na ovu temu jer mi se čini da sa AVIVO ili AVT opcijom možemo još uvijek iskoristiti stare kante.

Pitanje je još koji software sve podržava AVIVO ili AVT ? ( Power Director,........ )

Tko sazna nešto više o programima molio bih da stavi informacije na ovu temu.

Bilo bi dobro i da BUG novinari napišu nešto o ovom u nekom sljedećem broju. Mislim da bi svima koristilo.

Power Director Optimized for ATI® STREAM™ Power Director Optimized for ATI® STREAM™
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 14:24 (nick2).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice